Şimdi Ara

OPEL Astra H Şanzıman Yağı Hk. Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
9.397
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi akşamlar öncelikle, Opel Astra H kasa 2010 model Z14XEP motor kodlu aracımın şanzıman yağını değiştirmek istiyorum. El kitapçığında litre kapasitesini bulamadım. Yardımcı olacak arkadaş var mıdır acaba



  • Yanılmıyorsam 6 Litre aliyordu.Gene de bir facebook'dan astra h grublarina yaziniz.
  • En iyi bilgiyi müşteri hizmetlerini ariyarak bilgi sahibi olmanda ve vizkozitesini ögrenmende fayda var yerinde olsam bu tür hassas bilgileri ve değişimleri servisde yapmak faydana olur..yada yaği kendin alip servise gidebilirsin kaç lt ve hangi yağ oldugunu ögren..
  • Merhaba:

    Aracın manuel olduğunu düşünüyorum.

    M32 şanzıman vardır. Şanzımanı indirmeden yağ koyarsan 2.4 lt yağ koyman gerekir. Şanzıman komple açılıp yağ koyman gerekirse 2.8 lt yağ alır.

    Kullanacağın yağ GM 1940004 75W-85

    Aracının şanzıman yağını 30-40 bin km de bir değiştir. 5. Ve 6. Vites rulmanlarını yersin, sonra gaza basınca vites geri atıyor, şanzımandan ses geliyor vs uğraşmazsın
  • Manuelse 5 ileri F17 şanzıman vardır. 3 litre. Easytronic'leri hatırlamıyorum.

    Yetkili servisler uğraşmaz, Opel'de tecrübeli özel servislere gidin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53

    Manuelse 5 ileri F17 şanzıman vardır. 3 litre. Easytronic'leri hatırlamıyorum.

    Yetkili servisler uğraşmaz, Opel'de tecrübeli özel servislere gidin.
    hocam easytronic ve f17 nin yağları aynı diye biliyorum..

    Bazı ustalar otomatik diyip ATF koyuyorlarmış ama kesinlikle yanlış bir işlem olduğunu , easytronic debriyajsız manuel olduğu için SHC tip 75-90 manuel şanzıman yağı kullanılması gerektiğini duymuştum..
  • Th3_SpiRitLEsS kullanıcısına yanıt
    Evet araç manuel 5 vites
  • ATF kesinlikle yanlış olur denemez. Yeni manuel şanzımanların bazıları fabrika çıkışı ATF ile geliyor. Sanılanın aksine ATF koyulan manuel şanzımanın geçişleri yumuşar. M32 6 ileri şanzımanda ATF kullananları duydum.

    Kendim Motulygear 75w-80 ile değişim yaptırdım, memnunum. M32 şanzıman 3 litre aldı.

    Ama mekanik dişli sistem için ben dişli sistem yağı kullanmayı her zaman tercih ederim. Easytronic için de 75w-80 dişli yağı çok yerinde bir tercih olur. Sadece kapasitesini bilmiyorum, toplamda kaç litre alıyor.
  • butterfly_effect_53 B kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam :)

    Arkadaşın aracı astra h olduğu için F17 şanzıman kullanıyor o yüzden SHC mantıklı dedim..

    M32 insgnia, astra j ve mokka gibi daha yeni araçlarin şanzımanı , o yüzden ATF belki iyi geliyor olabilir , kullanmadim bilmiyorum :) bir ara arkadaşım astra j sinden gelen şanzıman uğuldamasından bahsetmişti, senkromeç değişimi sonrası ATF yi denese mi acaba

    Bu arada benim 2. Arabam da corsa oldu , bunlarda f17 var .. ilk corsa arabamin şanziman yağını mobil 1 mobilube shc 75-90 ile değiştirtmiştim , hemde alttan komple şanzıman karter kapağını söktürttüm, senkromeçlere de baktım onları da metal tozu kalmaması için temizlettirip koydurdum.birde yeni gm şanziman karteri contası almıştım, 2 lt nin tamamını alamamıştı.. vites geçişleri pamuk gibi oldu..

    Ama dediğim yerden boşalttıgı için diferansiyelde eski yağdan kaldı mı kalmadı mı bilmiyorum ama aracın viraj hakimiyetinde de bariz iyileşme vardı şanzıman yağı değişimi sonrası.. birde sonraları continental premium 6 da taktırmıştım geniş taban , önce 30 ile girdiğim hafif keskin virajda 50 ye çıktım yağ değişimi ile , lastikte eklenince 80 bile ürkütmüyordu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 9 Ağustos 2020; 7:59:5 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.