Şimdi Ara

Opel aracım 4 aydır tamir edilemiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.086
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba;

    19 Haziran 2020 tarihinde 2011 model (2010 sonu trafik çıkışlı) Opel Astra HB aracımın sol tarafına 2 kapı 2 çamurluk zarar görecek şekilde büyük bir araç zarar verdi. Ertesi gün aracımı yetkili Opel servisine teslim ettim. Kusur %100 karşı tarafın. Rapor tutuldu. Dosya açıldı. Tamir bedelini karşı tarafın trafik sigortası ödeyecek. Buraya kadar herşey normal. Sorun bugüne kadar aracımı hala teslim alamamam. Satmayı planlıyordum. Ne yazık ki satamıyorum. Opel Türkiye bir ikame araç verdi. Sorun yurtdışı tedarikçi kapıları üretemiyor. Sonuçta 3.5 ay geçmiş olmasına rağmen aracımı hala teslim alamadım. Her hafta düzenli bir şekilde beni arıyorlar ve kapıların henüz tedariki ile ilgili bir gelişmenin olmadığını söylüyorlar. Pandem' sürecinin bu gecikmeyi haklı çıkarma gerekçesi çoktan ortadan kalktı bana göre. Noterden 7 gün içinde bana kabul edilebilir bir çözüm bulmalarını belirten bir ihtarname gönderdim. Aksi takdirde hukuksal süreci başlatacağımı belirttim. Su ana kadar bir dönüş olmadı. Opelin parça bulundurma garantisi sanırım 10 yıl ve bu sene sonunda bitecek. Sorularım şunlar:


    1- Sene sonunda gelip, araca yedek parça bulundurma garantisi bitti deyip çıkma yada düzeltilmiş orjinal olmayan bir kapı takarlar mı?


    2- Sürekli aracınız tamir edilecek deyip duruyorlar. 8-10 ay sonra teslim ederlerse bu kabul edilebilir bir durum olmaktan çıkıyor. Normalde garantisi bitmiş araçların tamir süresi ne kadardır? Tüketici hakları ile ilgili yasalar bu konuda ne diyor?


    3- Sonuç olarak ne yapmalıyım?


    Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum. Teşekkürler.




  • Geçmiş olsun.


    Yapmanız gerekeni yapmışsınız. Maalesef ülkemizde insanlar yetkili servistir , bekletir gibi bir mantığa sahip. Ama bu çok hatalı bir durum.



    Sizi ilgilendiren mevzuat budur ; https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuat?MevzuatNo=19783&MevzuatTur=7&MevzuatTertip=5




    Size ikame araç sağladıkları için hukuksal bir yükten kurtuluyorlar. Notere verecekleri resmi cevaba göre işlem yapabilirsiniz.


    Yasal süre 45 iş günüdür. Sonra çeşitli haklar kazanırsınız. Bunu da en iyi avukatınız açıklar size. Belirttiğim gibi ikame araç vermeleri bazı yükümlülükleri hafifletiyor. Ancak hala maddi kayıp durumunu göz önüne alır hakimler.

  • Teşekkürler @Spacewolf. Ama maalesef aradığınız sayfa bulunamadı çıktı...! :(




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vehbi -- 29 Ekim 2020; 7:49:51 >
  • Konuyu Cimer'e (Ticaret bakanlığına iletilmek üzere) yazdım. Opel Türkiye genel müdürüne de mektup yazdım. Döviz kurundaki artıştan dolayı yeni araç satın almamın artık daha güç hale geldiğini belirttim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.