Şimdi Ara

ÖNERİ & YARDIM HANGİ MODEM HANGİ AP, WDS DESTEKLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.279
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar elimde linksys wag54gp2 4 port ve airties rt-205 tek port modem var. Linksys ana modem airties da AP modunda kullanılacak şekilde kablosuz olarak ağı genişletmek istiyorum. Airties ın ap modunda nasıl kullanılacağı konusunda internetten birkaç bilgi topladım fakat linksys tarafında ne yapmam gerektiğini çözemedim. Modemlerde şifre yok kanal numaraları aynı, kanal isimleri farklı ama bu farkeder mi?
    Şimdilik kablo ile bağlamam çok zor ileriki zamanda belki mümkün olabilir ama ben şuan için kablosuz olarak genişletmek istiyorum.
    Ana modemin linksys olması şartı var 4 port olmasından dolayı. linksys olmayacak ise yerine konulacak modeminde mutlaka 4 portlu olması gerekir.
    Nasıl bir ayar yapmalıyım? bu iki modemden birini veya ikisini de devreden çıkarıp nasıl bir modem ikilisi kullanmam gerekir kablosuz ağı genişletmek için.
    Kullananların, bilenlerin yardım ve önerilerini benden esirgemesini rica ediyorum.

    Edit: Öncelik elde bulunan cihazları ayarlayıp kullanmak şeklinde olacaktır. Satın alma yoluna daha sonra bakacağım ama bu önerileri de değerlendireceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genckaptan -- 16 Ekim 2010; 9:28:36 >







  • Yok mu yardım edecek biri ya da 1-2 tane uyumlu olacak AP önerisi olan ana modemin 4 portlu olmasından ötürü linksys olma zorunluluğu var. bunun yanına ya yeni bir Ap alacağım ya da Eldeki airties rt-205 i ap moduna alarak ayarlamam lazım. ama nasıl?


    edit : http://www.hepsiburada.com/Liste/tp-link-tl-wa5110g-54m-access-point/ProductDetails.aspx?productId=bd97489&categoryId=410 linkteki ürünü linksys wag54gp2 modem ile birlikte sağlıklı bir şekilde kullanabilirmiyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genckaptan -- 7 Ekim 2010; 22:12:50 >




  • YOK MU BİR ALLAH IN KULU..??
  • Anladığım kadarıyla elinde 4 portlu wf özelliği olan bir modem ve tek portlu wf özelliği olan modem var. Bunlardan 4 portlu olana ADSL hattını bağlayıp ana modem olarak diğerinide ap olarakmı kullanmak istiyorsun?
  • evet hocam doğu anlamışsın. 4 port şart çünkü uydu cihazı desktop ve bir komşumuza direkt kablo gidiyor. Bende evime tek portlu modem ile kablosuz olarak bibirlerine bağlayıp ethernetini uydu cihazına laptop u da wireless olarak bağlamak istiyorum.
  • iki modemde de mesh özelliğinin olduğunu varsayarak konuşuyorum.

    önce ip düzenlemelerini yapman lazım. Mesela ana modemin ip sini 192.168.2.1 yaptıysan diğer modemin ip'sini 192.168.2.100 yaparsın. Aynı şekilde DHCP ip aralığınıda belirlersin. Ardından SSID ve wifi şifrelerini ayarlarsın.mesh i aktif edip yeni ap ara dersin. olay bu kadar. daha önce bağlantı yapmış bir çok kişi var.

    www.google.com.tr

    araştırırsan bulursun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alwer

    iki modemde de mesh özelliğinin olduğunu varsayarak konuşuyorum.

    önce ip düzenlemelerini yapman lazım. Mesela ana modemin ip sini 192.168.2.1 yaptıysan diğer modemin ip'sini 192.168.2.100 yaparsın. Aynı şekilde DHCP ip aralığınıda belirlersin. Ardından SSID ve wifi şifrelerini ayarlarsın.mesh i aktif edip yeni ap ara dersin. olay bu kadar. daha önce bağlantı yapmış bir çok kişi var.

    www.google.com.tr

    araştırırsan bulursun.


    Hocam zaten 1. mesajımı okusaydın sorunun ne olduğunu anlardın diye düşünüyorum. Airties rt-205 de sıkıntım yok. Araştırdım buldum nasıl ap olarak kullanılacağını. Benim sıkıntım Airties ı bağlayacağım linksys wag54gp2 model modemde nasıl bir ayar yapmam gerektiğidir ki çünkü bununla ilgili bir döküman vs. bulamadım. Yardım başlığı açma sebebim de linksys tarafında nasıl bir bağlantı yapmam gerektiğidir.

    Eğer ki linksys olmayacak ise airties rt-205 ile uyum sağlayacak başka bir 4 portlu modem alıp kullanmak şeklinde olacaktır. Ya da airties ı devreden çıkarıp yukarıda link verdiğim AP yi alsam işimi görür mü?

    Ben bunların cevabını arıyorum hocam yoksa internette gerekli araştırmayı felan yaptım modemleri alıp denedim uğraştım biraz ama linksys tarafı biraz karışık olduğu için çözemedim, zaten pek de anlayan yok bu kısmı. airties ise bebek işi ayarlar hazır iki tıklıyorsun karşıdaki uyumluysa ya da artık her ne haltsa buluyor tanıyor vs..

    Bana linksys tarafında bilgi lazım arkadaşlar. ya da olmuyorsa para durumunu ayarlayıp 4 portlu başka bir modem alıp gerekirse airties rt-211 ya da daha üst serileri olabilir 4 portlu olmak şartıyla alıp bağlamak şeklinde olacaktır. linksys ide satarım artık :) kullanamayacaksam eğer. Öncelik tabiki elde olanları kullanmak malum ekonomik sıkıntılar vs..

    Yardımcı olarak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..


    ÖNERİ VEYA YARDIMLARINIZI YAPARKEN YAZILANLARIN TAMAMINI OKURSANIZ SEVİNİRİM.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi genckaptan -- 12 Ekim 2010; 12:05:42 >




  • up
  • arkadaşlar bu iki cihaz olmayacaksa bana kablosuz olarak birbiri ile uyumlu iletişim kurabilecek cihaz ikilisi tavsiyelerinizede açığım. her iki cihazında WDS özellikli olması işimi kolaylaştıracaktır.
  • Airties'e telefon açın seve seve yardımcı olurlar.
  • 4 portlu kablosuz modem ve buna uyumlu birbiri ile kablosuz olarak sorunsuz şekilde haberleşecek access point e ihtiyacım var. bu konuda uyumlu olacak cihaz önerilerini bekliyorum arkadaşlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.