Şimdi Ara

OnePlus OxygenOs 10 İncelemesi - MÜKEMMEL YAZILIM! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
3.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Amin ecmain. Hiç risksiz bir işe girmek istiyorsanız en temel önerim Iphone 11 olur. Veya Iphone SE. Çinli markaların hangisine gitseniz bir kulp bulursunuz. İphone da ise ultra kısıtlı her şeyde kısıtlayan özelliği az ama ne varsa en efektif şekilde çalışan bir yapı bulursunuz. Türkiye de Samsung snapdragon olsa önerirdim exynos sıkıntı. Kadir Gecemiz mübarek olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • barisx3 kullanıcısına yanıt
    Türkiye de olsa Xperia 1 II den başka cihazın yüzüne bakmam.

    Kayda değer cihazlar

    Xperia 1 II
    Iphone 11 ailesi
    Huawei p40 pro+
    Snapdragon Samsung
    Meizu 17 Pro(Bu da çin cephesinde en kral f/p olduğu için)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YediGüzelAdam

    Amin ecmain. Hiç risksiz bir işe girmek istiyorsanız en temel önerim Iphone 11 olur. Veya Iphone SE. Çinli markaların hangisine gitseniz bir kulp bulursunuz. İphone da ise ultra kısıtlı her şeyde kısıtlayan özelliği az ama ne varsa en efektif şekilde çalışan bir yapı bulursunuz. Türkiye de Samsung snapdragon olsa önerirdim exynos sıkıntı. Kadir Gecemiz mübarek olsun.
    Âmin hocam, teşekkür ederim
    Iphone Fiyat çok yüksek Sd işlemci S10 5g buldum server kayıtlı , server kaydı ne demek oluyor anlamadım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdışı cihaz başka cihaz imei atılmış güncelleme yüklenirse imei gitme demek oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, neden bu kadar karşısınız anlamıyorum şu Oneplus'a.
    Oneplus markasını Oneplus One ın henüz consept aşamasındayken takip eden ve almak için davetiye bekleyen birisiydim.
    Neden mi Oneplus? Androidin çıkış dönemlerinde piyasayı domine eden o malum markalar bize zamanın orta seviye işlemcilerini düşük donanımlarını plastik kasalara koyup 1 maks. 2 yıl içinde çöp olacak şişip çalışamayacak birçok "gereksiz" yazılımlarla doldurdukları cihazları yüksek fiyatlardan "amiral gemisi" gibi satmaya çalışırken superuser/developer denilen kullanıcı gruplarının bu cihazların "rahat çalışabilmesi için" custom romlar yazdığı ve sistem içerisinden birçok gereksiz çoğu kişinin kullanmadığı kullanacak olanların bunları ekstradan yükleyebildiği yazılımların yapılmaya çalışıldığı dönemde, "Oneplus" projesiyle çıkış döneminin en üst performansını uygun fiyata sunmaya çalışan ve superuser/developer denilen kullanıcıların desteğiyle bu cihazların saf androide yakın bir arayüz üzerine kullanıcıların cihazlarını kendilerine ve ihtiyaçlarına göre kişiselleştirebildiği superuser telefonlarını sunabilmekti bu oluşumun amacı.

    Android ile ne zamandan beri uğraşıyorsunuz bilemiyorum ancak ben 2010 yılında Samsung Galaxy S I9000 alıp (öncesinde 2003 lerden beri Symbiancıydım) aynı gece rootlayıp 2 yıllık kullanım süremde 400 civarı costum rom yüklemiş birisiyim ki bunu tecrübe ile ilgili söylemiyorum, o zamanlarda Samsung vb meşhur markaların cihazlarına doldurdukları ve kısa bir süre sonra telefonu kullanmamızı engelleyecek derecede çok olan o gereksiz uygulamalardan nefret eden biri olduğumu belirtmek için söylüyorum.

    Cihaz kullanım alışkanlıklarınız nedir nasıldır bilemiyorum ancak ben o kadar para verip zil sesini değiştiremeyeceğim bir cihaz kullanmak istemiyorum. O cihazı satın alıyorsam gerekirse işletim sistemine kadar müdahale edebilmek istiyorum. Iphone alıp kiralık telefon kullanır gibi kullanmayı sevmiyorum. Veya Samsung alıp 3 ay sonra gereksiz ve kaldırılamayan uygulamalardan dolayı şişmeye başlamasını istemiyorum.

    "Bana içinde gereksiz özellikler olmayan güçlü hızlı ama istediğim birçok özelliği yükleyebileceğim fiyatına göre uygun kaliteli bir cihaz lazım" diyerek seçtiğim bir cihaz mesela Oneplus 5T.
    Aldığım dönemki fiyatı, kalitesi, hızı ile halen o dönemki rakiplerinden önde olmasının sebebi o dediğiniz "boş teneke" yazılıma sahip oluşu.
    2,5 yıllık cihazı bugün gören kullanan arkadaşlarım halen "ekranı çok iyiymiş", "kamerası benimkinden güzelmiş sözde daha yeni çıktı 48/64mp diye aldık bunu", "o kadar şey yüklü nasıl bu kadar hızlı bu telefon yaa", "şunu bana da yükleyebiliyormuyuz" tepkileri veriyor. Çünkü o boş teneke yazılım bana güncel bir android sürümünü saf ama şık bir arayüzle sunarken elimdeki cihazı kendime göre kişiselleştirme imkanı tanıyor.

    -Ekran kaydedici özelliğini çevrenizde sürekli kullanan kaç kişi vardır? Peki bu ekran kayıt uygulamasını kullanmak isteyip harici bir şekilde yükleyemiyor musunuz? Peki bu özelliğin telefonun içinde gelmesine gerçekten ihtiyaç duyuyor musunuz? Bu telefonu 2 sene sonra anne/babanıza verseniz ekran kayıt özelliği mi lazım olur yoksa takılmadan çalışabilmesi mi?

    -Ses kayıt özelliği ile ilgili sanırım bir yanlışlık var. Aramalarda ses kayıt özelliği aslında android içerisinde mevcut iken bazı ülkelerin yasaları gereği yasak olduğundan ülke seçim ekranında bu özellik kısıtlanır. Samsung gibi bazı firmalar sorumluluğu sözleşmelerle müşteriye yükleyip kullanıma açık sunabiliyor. Arama ses kaydı Android 8 de kullanılabiliyorken Android 9 ile android cephesinde 3. parti uygulamalar bazında da engellenmişti mesela. Android sürümünü karıştırdınız sanırım. Şahsen 5T yi android 7.1 ile alıp hemen güncelleyip 8 ile kullanmaya başladım ve arama ses kaydı kullanıyorum ben de.

    -Müzik player, video player konusunda da özelleştirilebilir playerları seven birisi olarak birçok değişik player kullanıyorum. Film dizi izlemek için çeşitli codec destekleri sunan, görüntü formatından altyazısına birçok şeyi özelleştirebildiğim birçok player var yüklenebilen. Müzik konusunda da aynı şekilde. Diğer markaların içerisinde Google Müzik vb uygulamalar yok mu sanıyorsunuz? Birçoğunda siz farketmeseniz bile bu uygulamalar ve firmanın size zorunlu tuttuğu playerlar var. Üzerine siz de farklı codec destekleri ve kişiselleştirmeler için 3. parti bir player yüklerseniz minimum 3 player birden işletim sisteminizi kullanmaya başlıyor. O zaman neden firmanın yeterli gelmeyecek ve istemezsem kaldıramayacağım bir playerına mahkum kalayım ki. Yüklerim marketten bir player baktım beğenmedim kaldırırım başka yüklerim. Bu kadar basit. Ha marketten veya dışarıdan player yüklenemeyen bir sistem olsa evet çok büyük sıkıntı olurdu ama Android'den bahsediyoruz. Gerekirse Sony'nin playerının ve driverlarının port edilmiş halini bile yükleyebilirsiniz. Donanım olarak aynı ise elinizdeki cihazdan da benzer bir deneyim elde edebilirsiniz bu sayede.

    -Uzun zamandır Oneplus'ın orjinal kendi içinde bulunan tuşsuz navigasyon sistemini kullanıyorum. IphoneX ile benzer(o alttaki çubuk görünmeyen versiyonu) bir navigasyon sistemi. Gayet de başarılı bir tam ekran deneyimi sunuyor. Sanal tuş kullanan birçok Xiaomi ve Huawei modelinden çok daha önce o navigasyon barından vazgeçmişti Oneplus. Ve menüden sanal tuşları gizleme seçeneğini seçmek yeterliydi bu tam ekran navigasyon sistemini kullanmak için. Siz sanırım tam ekran navigasyon sistemini hiç deneyimlemediniz. Yazdığınız yorumdaki çoğu işlem zaten 2 yıldır kullanılabilen işlemler.

    -Galeri uygulaması evet sıkıntılı biraz. Açıkcası 2,5 yıl öncesine kadar kullandığım Asus galeri uygulamasını özledim. Fotoğraf boyutlandırmadan fotoğraf exif bilgilerini kolayca görebildiğim görüntüleme seçeneklerinin olduğu bir galeri uygulaması arıyorum yani yalan yok.
    Bu tarz özellikli galeri tavsiyesi olan varsa memnun olurum.

    -Çentik etrafı ışık veya kenar aydınlatma gibi özelleştirmeler için Edge Mask uygulamasını kullanabilirsiniz. Bildirimler konusunda ve çentik konusunda çok çeşitli seçenekler sunuyor. Yine söylüyorum şahsen sistem içerisine gömülü kısıtlı bir uygulama yerine bu tarz geliştirilebilir ve istenildiğinde kaldırılabilir uygulamaları tercih ediyorum.

    -AOD konusunda biraz kısıtlı evet. Mesela farklı kullanıcılara hitap etmesi için sadece telefonu elimize aldığımızda değil de ekrana tek dokunduğumuzda ekranı gösterme veya ekranda sürekli AOD şeklinde kalabilen ancak ekran yanmasını önlemek için sürekli yer değiştiren bir seçenek olmasını isterdim. Root ile bazı ayarlamalar yapılıyor ancak ihtiyaç duymuyor çoğu zaman bu özelliğe. Ekranım kapalı ve çift tıkladığımda ekranım açılıyor. Ayrıca telefonu kaldırdığım anda ortam ekranı ile cihazımı kontrol edebiliyorum. Bildirim ledi de mevcut cihazımda. "Neden sürekli ekranımda saat ve mesajım olduğunu gösteren simgeler bulunsun ki" diye düşünüyorum açıkcası. Vakti zamanında lcd ekrana AOD yükleyen(evet AOD nin lcd ekranda saçma olduğunu ve amoled ekran için olduğunu biliyorum) birisiyim fakat şuanki ortam ekranı şeklinde kullanımı da mantıklı geliyor.

    -Tema için yine root çözümlerine başvurmak gerekiyor. Cihazın kendi iç kişiselleştirmeleri renkler üzerine. Son Android 10 ile birkaç tema kişiselleştirmesi eklense de bu konuda orjinal hali ile boş gibi. İhtiyaç duyulup duyulmaması yine kişisel bir tercih. Vakti zamanında Asus kullanırken Windows deneyimli(sadece ana ekran ve duvar kağıtları olanlar değil) temalar/launcherları bolca denemiştim.

    -Ekranı kaldırınca uyanma yok. Yüz tanıma kullanıyorsanız o sebeple olmayabilir. Şöyle düşünün, telefonu her kaldırdığınızda ekran açılırsa, yüz tanıma için kamera çalışacak ve yüzünüzü tanıyıp kilit açılacak. Sadece parmak izi kullanırken belki kullanılabiliyordur telefonu kaldırınca ekran uyanma özelliği, denemedim şimdi.

    -"Verileri belleğe yedekleme özelliği yok" demişsiniz ama bunun için eski adı "Oneplus Switch" yeni adıyla "Oneplus Değiştirici" uygulaması uzun zamandır kullanılabiliyor. Hem full backup hem de tüm verileri farklı cihazlara aktarabilme gibi bir imkan sunuyor. İstediğiniz tam anlamıyla işletim sistemi yedekleme ise bunu twrp kullanarak nandroid backup almalısınız. Şahsen backup almalık hafızam olmadığından(8gb ram/128gb dahili hafızalı model kullanıyorum) deneyemiyorum uzun zamandır backup almayı. Eski cihazlarımda nandroid backup alırdım en garantisi olduğundan.

    -"Ekran arızalandığında dosyaları aktarma yöntemi yok.(Kilitli ekran)" bu hangi cihazda var bilemiyorum ancak kilit şifresini açmadan dosya alma yöntemi olan bir marka varsa bu çok ciddi bir güvenlik sorunudur. Anca bir uygulamayla ve kablo ile cihaz ekranı bir bilgisayara aktarılıyorsa ve bilgisayar ekranından mouse ile ekran kontrol edilebiliyorsa mantıklı olur. Asus'ta bu tip bir uygulama vardı, kabloyla pcye yansıtabiliyorduk.

    -Güvenlik uygulaması konusunda o güvenlik uygulamalarının çoğunun hikaye olduğunu düşünen birisiyim.

    -"Klavye için Parola koruma sistemi yok" kısmında bazı mobil bankacılık uygulamaları kendi klavyesini kullanırken bazıları ise cihazın klavyesini kullanıyor. Açıkcası bu durumun bankacılık uygulamasına bağlı olduğunu düşünüyorum.

    -"Uygulamaları sallayınca hepsinin hizalanması gibi özellikler yok" launcher değiştirirseniz bu ve benzer bir çok özellik kullanılabilir ama şu dediğiniz özelliğin gerekliliğini sorguluyorum yine şahsen.

    -Ekran göz takibi belki telefondan uzun makale veya e-kitap okuyanlar için gerekli olabilir ama şahsen hiç ihtiyaç duyduğum birşey değil. Bu özellik olan cihazlarımda da göz takibini kapatıp kullanmıştım.

    -"Müzikle arası iyi olan firmalar gibi özel veya özelleştirilmiş codecler yok dsd gibi" demişsiniz ama aşırı göreceli bir durumdur bu. Ayrıca sadece kodekle değil yürütülen dosyadan, kablosuna hoparlörüne kadar birçok değişken var bu konuda.

    -Hava durumu-hesap makinesi gibi uygulamalar da daha önce dediğim gibi kimisi için yeterli kimisi için yetersiz gelebilir. Yetmeyen yerde çok daha detaylı uygulamalar kullanabilirsiniz. 2,5 yılda 3 defa açtığım hesap makinesi uygulamasında daha çok özellik olması ve daha fazla sistem kaynağı kullanması benim için gereksiz bir durum mesela.

    -Dosya yöneticisi konusunda evet sıkıntılı seçim olayı. Ben de özellikle bol bol fotoğraf aktardığımdan dolayı çoklu seçim kullanmam gerekiyor ve malesef yok. Ama sadece Oneplus dosya yöneticisinde değil denediğim 10-15 dosya yöneticide daha bu konuda sıkıntı var. Birkaç dosya uygulamasında yapılıyor fakat onlarda da usb otg sıkıntısı var sürekli otg kopuyor gibi gösteriyor halbuki sorun yok.



    Sonuç olarak iyidir kötüdür bu konu görecelidir hocam. Bana aşırı lazım olan bir uygulama sizin hiiiiçç işinize yaramayabilir. Sizin için elzem olan bir özellik içi de ben 1TL fazla vermek istemem. Bunlar tamamen tercih meselesidir.

    Örnek olarak verdiğiniz Sony için ise Android 8 ile çıkan SD835 li hız olarak Oneplus 5 serisi ayarındaki XZ1 serisine Android 9 verip bıraktığını hatırlatırım. Tabi bu durumun sebeplerinden biri de 4gb ram, aşırı düşükekran kasa oranı ve 2700mah batarya ile çıkan telefonun satış fiyatıyla ölü doğan cihazlar arasında oluşu muhtemelen.
    O garip kasa kenarlarından vazgeçmemek için neden direndiklerini de hiç anlayamadım. Tasarım konusunda yeniliğe bu kadar kapalı kalmaları piyasadan silinmelerine sebep verdi neredeyse. Evet, halen bazı konularda Sony başarılıdır. Örneğin aynasız fotoğraf makinelerinde beğendiğim severek kullandığım bir markadır. Vaktinde güzel başarılı telefon modelleri de vardı ancak konu günümüz piyasasında cep telefonu olunca malesef benim ve çevremdeki çoğu kişinin gözünde sınıfta kalan bir markadır. Yine de kullandığımız çoğu cihazdaki kamera ve sensörlerin üreticisi Sony'dir.

    Velhasıl, konu derin hocam. Çünkü konu tercihler ve ihtiyaçlarla ilgili.
    Oneplus konusunda da telefonla uğraşmayacak kişinin almasını önerdiğim bir cihaz değildir açıkcası. Hiç uğraşmayacak olan gitsin Samsung, Huawei alsın, 2 sene sonra değiştirsin. "Az uğraşırım" veya "bana marka lazım değil" diyen gitsin ucuzundan Xiaomi alsın, bişey olursa canı yanmasın. Tamamen tercih ve ihtiyaç meselesi bu işler hocam. Saygılar.
  • CanKartaL84 kullanıcısına yanıt
    Ne bir eksik, ne bir fazla
  • Realme x2 pro dan 8 pro ya gectim. Realme ui akiciligi islevsellegi asla yok şu haliyle 8 pro çok kullanışsız geliyor alismaya çalışıyorum.
    Konuda belirtilen eksiklikler var ve cok can sıkıcı..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zafer Kemal kullanıcısına yanıt

    Zamanla düzelicek o merak etmeyin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Godric1461

    Zamanla düzelicek o merak etmeyin.

    7 sene oldu evet yavaş yavaş düzelir ama olmayan özellikleriyle OOOOoooo mükemmel gibi söylemler garip abes üzücü komik. kısacası tarif edilemez. OnePlus donanım ve tasarım olarak güzel cihazlara sahip ama yazılımı müthiş falan değil. Saf android in akrabası hatta Pixel Arayüzünde olup oneplus a hala gelmemiş birçok özellik var. Örneğin Pixel 3 XL da Gerçek Always On Display varken OnePlus 8 Pro ya bile AOD güncellemeyle gelecekti(geldiyse hangi güncelleme olduğunu yazarsanız sevinirim) seneler boyunca ortam ekranıyla milleti kandırdı. Daha bir sürü temel özellik ve işlev yok.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: YediGüzelAdam

    7 sene oldu evet yavaş yavaş düzelir ama olmayan özellikleriyle OOOOoooo mükemmel gibi söylemler garip abes üzücü komik. kısacası tarif edilemez. OnePlus donanım ve tasarım olarak güzel cihazlara sahip ama yazılımı müthiş falan değil. Saf android in akrabası hatta Pixel Arayüzünde olup oneplus a hala gelmemiş birçok özellik var. Örneğin Pixel 3 XL da Gerçek Always On Display varken OnePlus 8 Pro ya bile AOD güncellemeyle gelecekti(geldiyse hangi güncelleme olduğunu yazarsanız sevinirim) seneler boyunca ortam ekranıyla milleti kandırdı. Daha bir sürü temel özellik ve işlev yok.



    Alıntıları Göster

    1 yıldır oneplus kullanıyorum. Bu kadar hızlı bu kadar seri başka bir telefon kullanmadım. Şarjım 6-7 saat ekran süresi veriyor. Tek kötü yanı galeri uygulaması başka kusur bulamadım

  • Japonya kullanıcısına yanıt

    her sene donanımlar gelişiyor. Eski kullandığınız telefonla yeni kullandığınızın donanımı arasında fark fazla olduğu için bu söyleminiz normal. Aynı işlemciye sahip Aynı nand teknolojisini kullanan başka bir telefonla kıyaslarsanız mantıklı olur bu dediğiniz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: YediGüzelAdam

    her sene donanımlar gelişiyor. Eski kullandığınız telefonla yeni kullandığınızın donanımı arasında fark fazla olduğu için bu söyleminiz normal. Aynı işlemciye sahip Aynı nand teknolojisini kullanan başka bir telefonla kıyaslarsanız mantıklı olur bu dediğiniz.

    Konuşmak için konuşmaya gerek yok. İphone 11 de kullandım, p40 serisini de yani işkembeden sallamıyorum

  • müzik uygulaması konusuda haklısın google müzik uygulaması durduruldu artık son güncellemeyle youtube müzik e yönlendiriyor sacma sapan bi uygulamaya mahkumum yanii. adma gibi müzik player bulamadım hep buglu bi yerde.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.