Şimdi Ara

Önceden pert kaydı olan araca değer kaybı davası açılır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Aralık ayında 3 araçlık bir kazaya karıştım. Yağmurlu havada spin atmaya başladım bu esnada bir araca hafifçe dokundum devamında kaymaya devam ettim ve kaldırıma çarparak durdum , durduktan sonra sağ şeride geçip diğer araç sahibiyle konuşurken duran aracıma arkadan gelen bir başka araç çarptı. Benim sol arka dağıldı onun hava yastıkları patladı ön taraf dağıldı. Sonuçta %100 suçlu bulundu ve tüm hasarı sigorta karşıladı.

    Benim araç perte çıkar diye düşünüyordum fakat sigorta şirketi kabul etmeyip tamir ettirme yolunu seçti. Araç 98 model w210. Kaskosu yoktu. Tamirciyi biz seçmiştik.

    Tamircilerin de oyalamasıyla araba bu hafta çıktı neredeyse 8 ay yattı. Fakat arabanın kazalı tarafı bariz şekilde diğerine oranla havada. Çarpan araba sol arkaya girmişti bagaj kapağının yanında kalan kısım başka araçtan kaynaklandı fakat cam ile uzantısı arasındaki mesafe sağ tarafa göre daha yakın ve sağ lastik sola göre daha içeride duruyor gibi geldi. Yani ben işlem gördüm diye bağırıyor arka taraf.

    Önceden pert kaydı varmış biz de aldıktan sonra öğrendik (araba babamın). Gösterdiğimiz yerler ön tarafta boya olduğunu fakat parçaların orjinal olduğunu söylemişti. Diğer araca çarparken araç önden hasar almadı fakat kaydığım için en son kaldırıma çarparak durmuştum bu yüzden önde değişen parçalar var benden kaynaklı.

    Şimdi bu aracı bu şekilde satmaya kalksam kimse almaz. Satılsa dahi çok düşük fiyata satılır. Önceden de pert kaydı vardı fakat araç düzgün duruyordu en azından.

    Son kazaya dair değer kaybı açılabilir mi yoksa önceden pert olduğu için zaten değeri düşüktü gibi bir sonuçla karşılaşabilir miyiz? Elimizde kaza öncesine dair ekspertiz raporu olmaması sorun olur mu? Sigortaya biz bu aracı böyle istemiyoruz dersek nasıl bir yol uygulanır?

    Yardımcı olursanız sevinirim iyi günler.

    Araba 3 günlük bir süre için lazım olduğu için çıkartmak zorunda kaldık sonrasında teslim edeceğiz tekrar ufak tefek şeyleri kaldı.



  • Geçmiş olsun.

    8 ay süreyle yatan bir araç hayatımda ilk defa duyuyorum.

    Ben sizin yerinizde olsam önce firmaya ardından tamirciye tazminat davası açardım değer kaybından önce.

    Pert konusunda ise aldığınız kişi size bu durumu belirtmediyse kendisine dava açarak aradaki miktarı talep edebilirsiniz.
  • Açabilirsiniz en kötü arkadaki hasar için para alırsınız.
    Sonuçta bu kaza ile aracınızdaki hasar kaydı fiyatı arttığı için otomatikmen değer kaybı ekstra oluşacak.
    Bu arada araç düzgün tamir ettirilmediyse bunla ilgili de bir avukat ile görüşün derim.Acaba hurdaya ayrılması gereken bir aracı tamir mi ettirdiler?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.