Şimdi Ara

Ön Panel Jak Girişlerim Arızalandı Tamiri Mümkün Mü?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, Ön taraftaki jak girişlerim tamamen bozuk bir şey taktığımda tanımıyor bunun için bilgisayarcıya benim kasa gitti ancak adamlar tamirin anakarta müdahale gerektirdiğini ve riskli olabileceğini söyleyip geri yolladılar. Bu sorunu daha önce yaşayıp tamir ettiren oldu mu? Gerçekten riskli mi?




  • Leptop için konuşuyoruz sanırım. Evet işinin ehli birinin yapması lazım. Bu tarz işlerde her zaman risk vardır. Ama bilen biri tarafından yapılırsa bu risk azalır. Genelde Tamir ettirmekle uğraşmayıp usb'den çalışan yeni bir ses kartı alıyor çoğu kişi. 15-20 tl'lik ürünler var ama ses kalitesini de ona göre veriyor.


    Kolay gelsin.

  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt

    Yok hocam desktop kasa için konuşuyorum

  • Ön jak girişleri genelde kasaya ait olur. Yani kasanın ön tarafında ufak bir devre olur. Anakartın sesi de o devreye kablo ile iletilir. Kablo'nun bağlandığı anakart girişi mi bozuldu da böyle bir şey dedi size acaba. Eğer öyle ise, o girişte bir sıkıntı var ise anakarta müdahele etmek gereksiz ve risklidir.



    Ama yok sadece o ön taraftaki devre bozulduysa aynısından pek bulamayacağınız için, Dvdrom yerine takılan ses girişi dışında usb ve daha bir çok girişe sahip bir aygıt ile değiştirerek ön tarafta yine ses girişi elde edebilirsiniz. Misal şöyle bir şey.



    https://www.hepsiburada.com/s-link-slx-533a-6-usb-2-0-2-usb-3-0-sata-esata-power-ses-5-25-kasa-ici-kart-okuyucu-p-BSUCZLKPC-4585?magaza=Medyasarf%20Bilgisayar&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_medium=cimri&utm_source=pc&utm_term=141&wt_pc=cimri.c.141.pc



    Ama anakart ön panel ses girişi bozuksa yukarıdaki cihazı almak anlamsız. Çünkü ses girişleri buna bağlanacak.


    Ses girişi bozuk ise o zaman ön paneldeki usb'lerinizden birine usb ses kartı alabilir ve çok masrafsız ön panel için ses elde edebilirsiniz. Ama masraftan kısayım diye de çok kalitesiz bir şey almayın. Alacağınız ucuz mal ses verecektir ama kalitesiz olacaktır sizi de tatmin etmez.


    Misal şunun gibi bir şey.

    https://www.gittigidiyor.com/tv-ses-goruntu/usb-3d-ses-karti-surucusu-harici-cift-kanalli-mikrofon-ses-adaptoru_pdp_632109525?ga_prodid=632109525&scxid=14489-163508-2357-0&utm_source=cimri&utm_medium=ocs&utm_campaign=price-comparison&utm_content=desktop


    Usb ses kartı diye aratırsanız bir çok seçenek karşınıza çıkacaktır.


    Kolay gelsin.

  • ses jakından bahsediyosan eğer realtek hd audio driver kurup arayüzünden ön panel jakı aktif etmezsen çalışmaz. belki de bozuk değildir yani dediğime bak sen.

  • 1- Driver kontrolü yap

    2- Ön jackları aktif ettin mi ona bak

    3- Eğer kasa eski tipse floppy girişine bağlanan bir aparat da düşünebilirsin

  • Maxpayne53 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam maalesef ilgili kişi detay vermedi. Sadece anakarta müdahale gerekiyor riskli dedi. Neyin bozuk olduğunu iyice öğrenip ona göre bir karar vereceğim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ExMilitary -- 4 Nisan 2021; 18:39:9 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.