Şimdi Ara

ön cam marka tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
6.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar selam, aracımın ön camı çatladı, kasko olmadığı için yan sanayi bir marka ile değiştirmek istiyorum


    biraz araştırdım ve karşıma doraglass, uğurlu oto cam ve olimpia çıktı


    şişecam için arattığımda bir sonuç alamadım, aslında şişecam isterdim ben, sonuçta oem kalitede üretiyor golf 8 ön arka, bmw f30 arka camlarını yapıyor en basitinden örnek vermem gerekirse


    sizin öneriniz nedir, iki katı para verip orjinal mi yaptırmak daha mantıklı yoksa kendisini ispatlamış yerli firmalarımızdan taktırıp geçeyim mi?




  • Golf 4 için uğurlu marka takılmışti gayet memnun kaldık.
    Dora, olimpia, uğurlu piyasanın bilinen markaları. Gelişmiş üretim hatlarına sahipler, pişman olacağınızı sanmam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hepsi iyi markalar. c180e olimpia taktırmıştık bir sorun olmadı.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2015te Ibizaya Olimpia taktırdım memnundum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam araca kasko yaptırin,ne olur ne olmaz kaza olmasa bile dolusu var, seli var, fırtinası var ve muafiyetsiz kasko yaptirirsaniz orijinal cami da sozlesmeye gore ya tam ücretsiz ya da cuzzi bir miktar karsiligi taktirtabiliyorsunuz..

    Arabanin ne oldugunu yazmamissiniz ama sensor vs varsa onlar icinde orijinal cam fabrikasyon degerlerde calismasini saglar + silecek ayarlarinda sorun yasanmaz..

    Muadil parcaya kesinlikle karsi degilim , yan camlar ya da arka cam olsa amenna ama on cam arabanin euro ncap guvenlik testlerine gore uretiliyor, Allah korusun onden carpmali bir kazada muadil on camin ne olacagi bilinmez, bizden ve sevdiklerimizin canindan onemli olmamali 3 4 krş..

    2.el arac alirsam ilk bakacagim sey on camin orijinal olması olur..

    Illa muadil olacaksa sizin aracinizi icin bulabilirseniz saint gobain sekurit camlari onerebilirim, bu marka disinda kesinlikle muadil kullanmazdim 😊



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 27 Ocak 2022; 19:56:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aracım renault kangoo 2011 model ilk nesil yeni kasalardan, herhangi bir sensör vs. bulunmuyor.


    bugün baktım üzerindeki cam pilkington marka, muhtemelen orjinal ilk camıdır çünkü epey yıpranmış bir cam aslında, detaylı bir şekilde bakınca noktasal olarak bir çok iz kalmış camın üstünde. belki reçinedir bilemem ama temiz bir cam değil kesinlikle.


    kasko meselesine gelirsek, temizinden bi 2-3 ay daha kaskosuz devam edeceğiz muhtemelen. enflasyon sağ olsun sıkışığız bu aralar biraz.

  • facepunchS F kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam o zaman kasko yapana kadar bekleyin sonra size en yakın renault yetkili servisinde işi çözdürürsünüz. Aşağıda euroncap testi var, a sütunu hafif katlanıyor, muadil ucuz camları bu testte düşünemiyorum ama orijinal cam elastik olduğu için hiç dağılmamış ve kabin içindekilere herhangi bir tehdit unsuru oluşturmamış görünüyor 😊 Allah kazadan beladan korusun ama yine de dünya hali önce sağlam kazığa bağlayalım da sonrası tevekkülümüzü ederiz 😊


    crashtests-databaseyoutube
    For more info go here: http://www.euroncap.com/tests/renault_kangoo_2003/179.aspx The Kangoo's cabin became unstable in the frontal impact. Although the restraint systems and air bags worked well, the driver risked chest injuries because of damage to the vehicle. Side-impact protection was affected, too, by the distance that the driver's door pillar was pushed in. The 18-month-child used a seat with two-point ISOFIX mountings that provided good protection; but impact forces on the three-yearold's chest in the frontal impact were a little high. Pedestrian protection was poor. Front impact The restraint system is based on single-stage airbags combined with belts fitted with pre-tensioners and load limiters. These worked well. But loads on the occupants' chests were a little high and because the Kangoo's body became unstable, its driver risked chest injury. However, the driver and to a lesser extent the passenger also risked knee injuries from hard points behind the fascia. Finally, each rear seat has a three-point belt, which improves safety . Side impact Side impact protection worked well without a side-impact airbag. However loads transferred unrealistically between the dummy's back and his seat, reducing the forces measured by his chest instrumentation. His abdomen and pelvis risked injury from the intruding door trim. Child occupant The restraints used were Renault branded; Kiddy Easyfix for the 18-month-old (rear-facing) and a Britax Romer Duo for the three-year-old (forward-facing). Both prevented the children's heads from hitting inside the car, but the older child experienced higher chest loading. Labelling on the restraints was permanent but lacked clarity particularly when used in the ISOFIX mode. Warnings against placing a rear-facing restraint on the front passenger seat were fixed to both sides of the passenger sun visor, but these lacked clarity and could be misunderstood with potentially serious consequences. Pedestrian Only two small areas on the bonnet top provided any protection. The bumper and the leading edge of its bonnet offered no cushioning in an impact. A poor result.
    https://youtu.be/9t7bRwxSk7I

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eski kasa hocam bu, bendeki 2008-2010 arası üretilen yeni kasa olanlardan


    bu arada kasko yaptıktan sonra camı değiştirmek pek etik değil gibi duruyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 27 Ocak 2022; 23:56:42 >
  • Yerliler yeterli kalitede hocam uğurlu,dora, lucky, olimpia iyidir

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt

    Yok hocam tamam kaza yapsaniz haklısınız ama ön cam kaskodan değiştirmek herhangi bir etik dışı işlem sayılmaz, sozleşmede de belirtiliyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasko yapıldıktan sonra çatlasa neyse ama öncesinde hasar olmuş sonra kaskodan faydalanmak pek etik sayılmaz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Benim ön cam da ufak bi çatlak benzeri bişey var. Uzun yolda taş sıçramıştı. Kasko sanırım öncelik tamir ediyormuş, ben tamir istemem. Öneriniz nedir ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • facepunchS F kullanıcısına yanıt

    "bu arada kasko yaptıktan sonra camı değiştirmek pek etik değil gibi duruyor" Helal olsun Hocam    

  • Prokizya kullanıcısına yanıt

    Hee ya ben hep kaskolu kullandığım için hani detayını da çok bilmiyorum ama sene içinde 4 kere cam değişim hakkım olduğunu söylemişlerdi, zaten tuzla buz olsa kasko firması karşı çıkar çünkü sigortacı inceliyor aracın her açıdan fotoğraflarını yüklüyor sisteme ama çatlakta çok sıkıntı çıkartılacağını düşünmedim hem ekonomik hem etik anlamda..


    Şimdi başına gelen cebinden yaptırdı diyelim tam eve dönerken önünde moloz ya da harfiyat taşıyan kamyonun tekerleğinden çakıl fırladı ya da park halinde bina çatısından kar kütlesi düştü yine çatladı diyelim, ee yine mi cepten yaptıracak.. Kaskosuz araca binmek gerçekten cesaret işi şu parça pahalılığında

  • Kasko ön camı senede bir bedelsiz değişim veriyor. 4 defa değişim ilginçmiş.

    Yazdığınız senaryo her sanayiden çıkışta olabilir sonuçta trafik işte.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.