Şimdi Ara

Omicron'un daha bulaşıcı BA.5 alt varyantı Türkiye'de baskın hale geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Omicron'un daha bulaşıcı BA.5 alt varyantı Türkiye'de baskın hale geldi



    Türkiye’de vaka sayıları son haftalarda hızlıca artıyor. Dün paylaşılan yeni vaka tablosuna göre 4-10 Temmuz tarihlerinde 117.095 yeni vaka tespit edildi. Günlük ortalama 16 bin 725 vakaya denk geliyor ve bu da önceki haftaya kıyasla yüzde 100’ün üzerinde vaka artışı olduğu anlamına geliyor.



    BA.5 alt varyantı, öncekilere kıyasla çok daha güçlü



    Türkiye’deki vakaların hızlıca artışında, Omicron’un yeni alt varyantı BA.5 isimli varyantın baskın hale gelmesinin etkisini görüyoruz. ABD’de Columbia Üniversitesi’nde yapılan araştırmaya göre BA.5 varyantı, önceki varyantlara kıyasla antikorlara karşı en az dört kat daha dayanıklı. Aşılı veya daha önce Covid-19 atlatmış kişilere bulaşabiliyor. BA.5'in daha kolay ve daha hızlı şekilde yayılması nedeniyle tüm dünyada vaka sayısı artıyor.



    Vakaların yüzde 83'ü BA.5 varyantı



    Sağlık Bakanlığı, varyant analizlerinin sonuçlarını GISIAD platformunda paylaşıyor. GISIAD verilerini incelediğimizde Türkiye’de BA.5 varyantının baskın hale geldiğini görüyoruz.



    Omicron'un daha bulaşıcı BA.5 alt varyantı Türkiye'de baskın hale geldi



    27 Haziran-11 Temmuz tarihleri arasında varyant analizi yapılan 303 vakanın yüzde 83,5’inde Omicron’un BA.5 alt varyantı görüldü. BA.5 kadar olmasa da yine hızlı yayılma özelliğine sahip BA.4 varyantının yüzde 7 oranında olduğu tespit edildi. Yüzde 9’unu ise daha zayıf bir alt varyant olan BA.2 varyantı oluşturuyor.



    Ayrıca Bkz.Maymun Çiçeği virüsü nedir? Maymun Çiçeği hakkında her şey



    DSÖ: "110 ülkede vaka sayıları artıyor"



    Dünya Sağlık Örgütü, BA.5 ve BA.4 varyantı nedeniyle dünya genelinde Covid-19 vaka sayılarında yeniden artış yaşandığını açıkladı. Geçen hafta Orta Doğu’da yüzde 47, Avrupa ve Güneydoğu Asya’da yüzde 32 ve ABD’de yüzde 14 oranında vaka artışı yaşandığını bildirdi. Toplam 110 ülkede vaka sayısında artış yaşandı.



    BA.5 varyantının belirtileri neler?



    BA.5 varyantının baskın hale gedliği Fransa'da Halk Sağlığı Merkezi'nin açıklamalarına göre, Omicron’un önceki varyantlarındaki semptomlara ek olarak burun akıntısı, koku ve tat kaybı, mide bulantısı ve kusma gibi belirtiler BA.5 varyantında daha fazla görülüyor.



    Hatırlatma dozu randevuları açıldı



    Türkiye'de uzun zamandır yeni hatırlatma dozu için randevular kapalıydı. Bayramın ikinci gününde hatırtlatma dozu için randevular açıldı. Son aşısının üzerinden 6 ay geçen kişiler Turkovac, BioNTech ve Sinovac aşı seçeneklerinden birini seçebiliyor. Aşı randevusu almak isterseniz https://www.mhrs.gov.tr web sayfasından, e-Nabız platformundan veya ALO 182’den randevu alabilirsiniz.




    Kaynak:https://twitter.com/GucluYaman/status/1547170259798577157







  • değil. 3 defa geçirdim. ilk varyantı ağırdı 2 hafta sürdü ateş öksürük. ikinci seferde ise ciğerlere bile inmedi 1,5 gün sürdü. son varyan 2 gün ateşle geçti ama ciğerleri zorladı biraz. 4 5 gün öksürük sürdü.


    yani pek bir tehlikesi yok artık. aşı olarak diretmeleri ise 3 kağıt.


    şöyle anlatayım. eşim hastanede almanya'da staj yapıyor. mesela hastane de odaya birisi girdi covidli hemşire. girdiği odalarda kim varsa onlar karantinaya alınıyor. he bu şekilde o bölüm tamamı ile karantina oluyor. işte sana doluluk oranı ...

  • Açıklanan rakamı 50 ile çarpın gerçek vaka sayısını anca verir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hala 117k vaka var ve covid bitmis gibi takiliyor herkes

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hani son mutasyonların öldürücülüğü yoktu. Aşı firmalarına çalışan bakanı ve profları dinlerseniz daha çok sokarlar aşıyı. Bir lokma ekmek vermeyen devletler, şirketler gelin size 10 doz bedava aşı diyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu kadar zaman geçti. Hala aynı aşının kullanılması garip. Grip aşısı bile her sene yenilenip, sadece eski grip virüslerine karşı etkili olduğu biliniyordu. Bu kadar zamandan sonra bu illete niye hala kesin bir çözüm bulunulmadığı düşündürücü.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • igetsky kullanıcısına yanıt

    Bitmedi ama öldürücülüğü çok azaldı. İlk günkü covid ile bugünkü bir mi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galatas4ray kullanıcısına yanıt
    50 çarpanı nasıl ettiniz sayın galata?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • azizfikri A kullanıcısına yanıt
    TÜİK sağolsun.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Üç kez aşı olmuş biri olarak bundan maske de takmam aşı da olmam. 2 yılım gitti zaten ışık hızında.

  • Seto-Kaiba kullanıcısına yanıt

    değil. 3 defa geçirdim. ilk varyantı ağırdı 2 hafta sürdü ateş öksürük. ikinci seferde ise ciğerlere bile inmedi 1,5 gün sürdü. son varyan 2 gün ateşle geçti ama ciğerleri zorladı biraz. 4 5 gün öksürük sürdü.


    yani pek bir tehlikesi yok artık. aşı olarak diretmeleri ise 3 kağıt.


    şöyle anlatayım. eşim hastanede almanya'da staj yapıyor. mesela hastane de odaya birisi girdi covidli hemşire. girdiği odalarda kim varsa onlar karantinaya alınıyor. he bu şekilde o bölüm tamamı ile karantina oluyor. işte sana doluluk oranı ...

  • azizfikri A kullanıcısına yanıt
    hep 50 rtl lik alıyordur

  • 3 aşılı ve daha önce hastalığı geçirmiş biri olarak yine pozitifim. Etkisi çokta hafif değil.

  • zırva.
    666. dozu da olsanız bu iş bitmeyecek, ilaç sektörü ele geçirdi siyasileri.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sokaklarda herkes günlük gülüstan takılıyor sokarım açısına covidine diyor herkes hayırdır maske bile satan yok artık hayalmi görüyorlar nedir.

  • sizin gibi aşı karşıtları yüzünden bitmez...

  • 4. doz aşı biontech seç en etkilisi o...

  • İlaç lobisine çalışan doktorları ve yetkilileri dinleyen yığınlar olduğu sürece kovidi bitirmezler. Hala aileden öjenik Gates'in insanlar daha uzun süre yaşasın diye aşı yatırımı yaptığını sanan yığınlar var.


    4. 5. aşı derken iyice bitirecekler milletin bağışıklık sistemini.

  • nucro kullanıcısına yanıt

    bağışıklık geliştiren bir aşının bağışıklık sistemini bitireceğin kanaatine nasıl vardınız bununla ilgili yapılmış bir bilimsel çalışma veya net bir dayanak var mı? yoksa boş şeylerle asılsız iddialarla insanların aklını bulandırmayalım ortaya bir idda atılıyor ise bilimsel bir dayanak kanıt veyahut çalışma olmak zorunda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Billy -- 18 Temmuz 2022; 13:43:57 >
  • Doğru söylemişsin bazı şeyler için kanıt ve bilimsel çalışmalar kesinlikle zorunludur, hele hele bu böyle toplumsal rahatsızlık ve toplumsal aşılamalar var ise.


    Bağışıklık geliştirdiğine dair bilimsel kanıt veya çalışma var mı? Aşı denilen sıvı 'içeriği hakkında' bir resmi belge gibi bir şey?

    Biraz aydınlatırmısın bizielinizdeki resmi belgeler ve kaynaklar ile. Eksik bilgimiz varsa tamamlayalım.


    Daha izole bile edilememiş bir virüsten aşı(!) üretildi? Bunun için bir aşının oluşum süreçlerine bir bakın, sonra aşı olduğuna hep berber kaaat getirelim. Neyse biz ona şimdilik sıvı diyelim, aşı olması için daha emekleme döneminde. Etkisi kısıtlı süre olduğu bilinen ve kendilerininde sürekli söylediği bir şeyi sürekli insanlara sunuyorlar ve diretiyorlar? Pırt diye aşı buldun, hala bulduğun yerdesin? İlk buluştan beri kaç zaman geçti hesabını siz yapın.






    Pandemi falan bunlar küresel krizin hazırlık dönemleriydi, şu an aksırık tıksırıktan çok çok daha tehlikeli bir döem ve gelecek var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi temlik -- 18 Temmuz 2022; 13:5:43 >




  • nucro kullanıcısına yanıt

    Aynen katılıyorum.


    Zaten aşı bitirmese bu korku milleti bitirecek.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.