Şimdi Ara

Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.527
Cevap
112
Favori
365.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle bilmenizi isterim ki, OMEGA-3 sizi Süpermen yapmaz. Yalnızca Süpermen olmaya gidecek yolda ilerlemenize yardımcı olacaktır. :)

    Ben size OMEGA-3 için kısmen sağlıklı olmak üzere ağırlıklı olarak Beyin üzerinde etkisini kısaca özetlemeye çalışacağım.
    Belirtmeliyim ki doktor falan değilim yalnızca son birkaç gündür hayatımda beni destekleyecek zararsız bir destek ararken Omega3 ile karşılaştım.
    Madem ki böyle bir şeyi hayatıma dahil edeceğim, bunun için detaylı bir araştırma yapmaya karar verdim ve yaptığım araştırmanın özetini kısaca sizlerle
    paylaşacağım umarım ki işinize yarayacaktır.

    Tekrar altını çizere söylemek istiyorum, bu konuda hiçbir uzmanlığım yok sadece zaman ayırıp birbirinden farklı yerli, yabancı çok fazla kaynaktan faydalandım.
    Aklınıza takılan bir soruyu sorabilirsiniz ancak unutmamalısınız ki konu hakkında uzman birine danışmak çok daha kesin sonuçlara ulaşmanızda önemli bir faktör olacaktır.

    Öncelikle OMEGA – 3:
    Vücudumuzun sentezleyemediği(üretemediği) bu besine olan ihtiyaç anne karnından mezara kadar duyulmaktadır.
    Birçok hastalıktan korunmak için günde en az 1gram Omega 3 yağ asidi alınması doktorlar tarafından öneriyor.
    Omega 3 den maksimal seviyede faydalanmak için Omega 6 zengini yağların tüketimi azaltılmalıdır (mısır, ay çiçeği, soya, pamuk).
    Omega 3 Soğuk su (Derin deniz) balıklarının soğuğa dayanıklılıklarını arttırır. Bu balıklar algler ve plaktonlardan sentezleyerek Omega 3 vücutlarında üretirler.

    Yaptığım araştırmalarda genel olarak yumurta günlük Omega 3 ihtiyacınızın bir kısmını karşılamaktadır. Günümüzde üretilmekte olan yumurtaların kapalı alanlarda hiç güneş görmeden her gün yumurtlaması için yapay besinler dayatılan ve hareket dahi etmeden doğru düzgün gelişemeyerek yaşamını sürdüren, yumurtlamadan kesildikten sonra da kesilip tavuk döner olarak karşımıza çıktığının farkına varmamız gerekiyor. Bu durumda gerçekten Yumurta OMEGA-3 desteğini sağlıyor lakin sanıldığı kadar vücudumuza saf Omega 3 etkisi yaptığını sanmıyorum. Bu yüzden balık yağı destekleyicilerinin kullanılması gerektiğini düşünüyorum.


    Yumurta ile ilgili not: Özgür dolaşan tavuklar çok miktarda ot vb. doğal besinleri kendileri temin ederler bu nedenle etlerindeki ve yumurtalarındaki Omega 6 / Omega 3 oranı yaklaşık olarak 1/1 dir. Hayvanlar içinde aynı sonuca varabiliriz ancak kapalı yerlerde tutulan bu hayvanlara özel beslenme rejimi uygulanmıyorsa bu oran aşırı derece yüksek olduğu tespit edilmiştir 20/1 – 50/1 gibi.

    Omega 3 tüketiminin son yıllarda artış göstermesi üzerine üreticilerin ihtilaçları daha kolay karşılamak ve oluşan pazarın tatlı rekabetine kapılıp maliyeti düşürmek açısından balık çiftliklerinden de faydalanmaya başlanmıştır. Hatta sağlıkla uzaktan yakından alakası olmayan bir pazarlama politikası adına çiftliklerde Omega 3 değerlerinin normalin 2 katı olduğu iddia edilse de bu değerlere yapay besinler ile ulaşılan sonuçlar olduğunu aklınızdan çıkartmamanızı öneririm. Genel olarak çiftliklerde üretilmekte olan Omega 3, doğal yolla beslenen balıklara göre %50 daha düşük kalitede olduğu düşünülmektedir. Çiftlikler tüketicilerden çok patronların yüzünü güldürmekte olduğu aşikardır. Derin deniz (dip) balıkları doğal yollardan bu besinleri sentezler ve bu balıklar rafine edilerek (toksinlerinden ayrıştırılarak) balık yağı/şurubu şeklinde kullanımımıza sunulmaktadır.

    Omega-3 faydaları saymakla bitmeyecek durumda bu yüzden omega 3 ün eksikliğinde en belirgin olarak neler olduğunu bilmeniz yararlarını kavramanız konusunda etkili olacaktır:
    Hafıza ve mental fonksiyonlarda sıkıntı
    Görme fonksiyonunda bozulma
    Pıhtılaşmanın artması
    İmmun fonksiyonlarının azalması
    Trigliserid ve kolesterol yükselmesi
    İnfantlarda ve çocuklarda büyüme geriliği
    Ekzema
    Seboreik dermatit
    Saç dökülmesi
    Erkeklerde infertilite
    Kan doluşumunda olumsuz etki
    Kan basıncında artma
    Yaraların geç iyileşmesi.

    Bu yazdıklarımın omega3 eksikliğin de yaşayabileceğimiz belirgin rahatsızlıklardan bazıları.

    Herkesin yalnızca ücretini ödeyeceği balık yağının içerisinde bol miktarda olmasını temenni ettiği hatta almadan önce değerlerini kontrol ettiği omega3 içeriği en bilindik EPA/DHA: (Bazılarımız bu değerleri kontrol dahi etmiyor olabilir)

    Nedir ve ne işe yarar EPA/DHA?
    Eikosapentaenoik asit ve dokosahexaenoik asit balıklarda bulunan iki büyük *esansiyel(Alınması zorunlu) omega3 yağ asididir. EPA, vücutta birçok yararlı etkileri olan eicosanoidleri üretir. EPA üretimi eicosanoid: birçok hastalığın ortaya çıkmasını engeller ve onlarla savaşır. Hatta şizofrenik hastalarda da Antipsikotik ilaçlarla birlikte EPA verilen hastalarda iyileşme daha iyi bulunmuştur. Omega 6 yağlarının metabolitleri enflamatuvar (iltihap yapıcı), hiperaljezik (ağrı yapıcı), trombotik (pıhtı yapıcı) ve mitojenik (hücre üremesini artıran) özelliklerine sahiptir. Omega 3 yağ asitleri antienflamatuvar, analjezik, antitrombotik ve antimitojenik özellikleri ile Omega 6 nın metabolitlerini dizginler.

    Çok önemli: Omega 6 denetlenmediği taktirde iltihap vücudu tahrip eder, kan pıhtılaşır, aşırı ağrı hissi olur ve kanserleşme eğilimi artar.

    DHA: Retinanın, beynin normal fonksiyonlarını yerine getirmesinden gelişmesiyle birlikte bahsi geçenlerin korunmasında en etkili Omega 3 yağ asididir. Buna bağlı olarak vücutta yararlı etkileri olan maddeler üretilmesine de ayrıca yardımcı olur.
    Göz için DHA: Yaşa bağlı olarak gözde oluşabilen sarı lekelerinde geçmesinde etkili olduğu söylenmekle birlikte gözün görme kabiliyetini korumada yardımcı olduğu bilinmektedir.
    Beyin Sağlığı:
    Beynin %60 yağdır ve bu yağların üçte biri Omega 3 yağ asitlerinden oluşmuş olup (DHA) rolü büyüktür. Konsantre, adaptasyon, dengeleyici ve düzenleyici. Gençler ve yetişkinler bu fırsatı değerlendirerek beyin fonksiyonlarını sonuna kadar kullanabilir, unutmayın bu sadece masum bir yardımcı eğer doğru kullanırsanız içinizde çalışma isteği olması durumunda mutlaka derslerinizde öğrenmeyi algıyı kolaylaştıracaktır.

    EPA-DHA Not : Bu konu daha detaylı araştırılabilir çok sayıda kaynak vardır ben üstün körü özetledim. Genel olarak balık yağlarına dikkat edildiğinde EPA değeri DHA değerinden yüksek olmakta yine detaylıca araştırıldığında DHA nın EPA dan yüksek olduğu mürekkep balığından alınan yağların şurup olarak olduğunu bu yazıyı yazarken öğrendim :) .

    Dünyadaki en besleyici yiyecek balıklardır demek yanlış olmaz ancak, rafine edilmemiş balıklar dünyanın her yerinde bulunan balıklarda olduğu gibi cıva, arsenik ve birçok toksinler bulundurur. Gebelik ve emziklik döneminde sağlık için doğrudan Omega 3 için balık tüketmek emzikli anneler ve bebekleri için pek tüketmemeleri ya da çok az tüketmeleri önerilmektedir. Gebelik ve emziklik döneminde Omega 3 yağ desteği alan annelerin ve bebeklerin doğumdan sonraki süreçte yapılan testlerde 4 puan daha yüksek IQ ye sahip olduğu kanıtlanmıştır. Bu kategoride olanlar doktorlarına danışarak onların kontrolünde rafine edilmiş (toksinlerinden ayrılmış) balık yağı kullanabilirler. Her ne kadar Omega 3 yararlı olsa da hamile bayanların bu kullanımı doktorlarına danışmadan yapmamaları kendileri ve bebekleri için doğru tercih olacaktır.


    Kullanım önerileri:
    1 Süt çocukları (koruma) 250-500mg/gün
    2 Büyük çocuklar/erişkin (koruma) 500mg-1000mg/gün
    3 Kalp hastaları 1000mg-2000mg/gün
    4 Depresyon, romatoid artrit ve diğer iltihabi kronik hastalıklar 2000mg/4000mg
    Önemli hatırlatma: 3-4 hastalık ve rahatsızlık olduğu için yalnızca doktor kontrolünde!

    Satın almış olduğunuz Omega 3 balık yağı yada şuruplarının kullanma kılavuzlarını okuyarak kullanmaya başlayabilirsiniz. En basit şekle indirirsek hergün yediğiniz ekmeğin vitamin olduğunu düşünün, bununda aynı şekilde vitamin olduğunu düşünün. Her gün düzenli bir şekilde tüketmeniz sizin için yararlı olacaktır. Daha çok işe yaraması ya da etkisini görme konusunda doz yükseltmeyiniz. Öncelikle sistematik bir şekilde 5-10 gün kadar düzenli olarak kullanınız sonrasında belirtileri yavaşça ortaya çıkacaktır. Örnek vermek gerekirse benim aldığım üründe günde 1 yada 2 adet deniyor. Ben 1 adet şeklinde sabit tutacağım ders çalıştığım için belki sınav öncesi bir iki gün bu değeri günde kılavuzda dediği gibi 2 olacak şekilde değerlendirmeyi düşünüyorum :). Omega 3 en belirgin ve karşılaşılan özellikleri saçlarınızın daha sağlam, derinizin daha canlı ve güçlü tırnaklar olduğu belirtilmiştir. Birde göremediğimiz içimizdeki etkileri vardır, bunlar damarların, kalbin ve beynin sağlığı için önemlidir.

    http://www.imdb.com/title/tt1219289/ <- Limitless filmini izleyip balık yağı içmek isteyenlerin uzak durmasını ve kırmızı reçeteli ilaçlara göz atması gerekmektedir :)
    İnsan ömrünün biyolojik olarak 120 yıl olduğunu unutmamanızı ve vücudunuza iyi davranmanızı öneririm. Sanırım omega 6 hiç tüketmeyin demek doğru olmayacaktır bu yüzden mümkün olduğunca az tüketmeye özen gösteriniz.

    Kullanacağınız balık yağı besin takviyelerinden güvenilir olanları araştırıp kullanmanız yararınıza olacaktır. Araştırmadan ucuz diye gidip doğrudan almak ve kullanmak çok yanlış bir tercihtir unutmayın ki riske attığınız bazen parayla bile satın alamayacağınız sağlığınızdır.

    Bilmelisiniz ki balık yağının kilo aldırıcı bir özelliği bulunmamakla birlikte yapılan araştırmalarda balık yağı tükettikten sonra hafif bazı egzersizler yapıldığında balık yağı vücutta stoklanan lipitleri(yağları) çözücü özellikliği zayıflamaya yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Ayrıca Omega-3 yağ asitleri şekerlerden yağ yapan yağ asiti sentaz enziminin etkisini azaltarak yağ depolanmasını eritir.

    Kullanmakta olduğunun yada kullanacağınız ürün ilk kullanımdan itibaren sizi deha yapmaz, hayatınızı 4x4 çevirmez, kendinizi uçan bir halı üzerinde bulmazsınız. Aşırı uç noktalarda olacak düzeydeki kullanımlardan kaçınılmadılır. Unutulmamalıdır ki damalarınızda tamamen Omega 3 değil kan da akmalıdır :).
    Kanı inceltici özelliği olduğundan dolayı süreli/süresiz herhangi bir ilaç kullanımı olan kişilerin doktorlarına danışmadan kullanmamaları gerekmektedir. Kanamalı rahatsızlıkları olanlarında aynı şekilde doktorlarına danışmadan kullanmamalıdırlar.
    Aç veya tok karnına alınması konusunda bir türlü bende doğru sonucu bulamadım :) bazı üreticiler yemekten önce, bazıları yemekten sonra kimi de ana öğün ile birlikte tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Bu durumda yapılması gereken doktorunuz ya da kullanma kılavuzunda önerildiği şekilde kullanınız. Daha hızlı ya da etkili sonuç almak açısında kullanım dozu konusunda uçmayınız… :)

    Saf balık yağları rafine olduğu için toksinlerinden arındırıldığını belirtmiştik bu yağlar aksi belirtilmedikçe hiçbir kimyasal bileşen ile size sunulmadığı için BAĞIMLILIK YAPMAZ! Saf olan yağ asitleri doğrudan size sunulmuş olup ilaçlar gibi geliştirilerek ve denenerek üretilmemiştir bu yüzden bağımlılık yaptığını düşünen arkadaşın derhal 182 (*MHRS) yi arayıp en yakın hastaneden randevu alıp psikoloğa gözükmeksin yararlı olacaktır.

    Kolestrol düşürücü olarak kullananların gece almaları öneriliyor.

    Balık karaciğerinden üretilen balık yağları önerilmiyormuş.

    Omega3 iyi yağ – Omega6 kötü yağ olarak anılsa bile Omega 6 tamamen kötü demek doğru bir yaklaşım olmayacaktır. Omega 6 ve 9 Vücudumuzda sentezlenebilmektedir.

    Ben 2 eczaneye uğradım ilk sorduğum ilaç Ocean Plus 1000mg(50 Kapsül) (EPA300-DHA200-80mg diğer) ama bu ürünü bulamadım,
    onun yerine Marincap Special(45 Kapsül) (EPA380-DHA200-82mg diğer) aldım.
    İlerleyen süreçte almak istediğim Ocean Lipor 1360mg(30 Kapsül) (EPA625-DHA245-82mg diğer).

    Aldığınız ürünleri iyice incelemenizi öneririm mesela benim aldığım Marincap Special(32TL) kutusu üzerinde %75 Omega-3 yağ asitleri içerir diyor. EPA380+200DHA = 580mg aldığınız ilacın kaçta kaçının Omega 3 yağ asidi içerdiğine dikkat edin. İçeriğinde 100 adet kapsül ve buna rağmen 10/20TL gibi rakamlı ürünleri alma konusunda sizi bilmiyorum ama ben uzak dururdum :) . Riske attığınızın sağlığınız olduğunu da unutmayın…

    Omega 3 Balık yağı yada şurubu kullanımına karşıyım diyecekler içinde aşağıdaki öneriyi yapmak istiyorum.

    Bir gram balık yağı Omega 3 EPA+DHA almak için denk gelen yiyecekler:
    Uskumru 60-250g
    Somon 50-100g
    Hamsi 50-100g
    İstavrit 50-100g
    Sardalya 60-100g
    Ton balığı, orkinos 75-350g
    Yayın 500-600g

    Bitkisel Omega 3 kaynakları ise tohum yağları ve yeşil yapraklılardır. En çok Omega 3 barındıran besin maddesi keten tohumu olduğunu belirtmek isterim.
    Arkasından Ceviz, Kanola ve Soya gelmektedir ancak bunlar keten tohumunun 60/1 ine eşit olduğunu bilmek aradaki farkı anlamanız açısında faydalı olacaktır.

    Not: Keten tohumu Omega 6 bakımından oldukça düşük değerlere sahiptir ancak ceviz ve soyada hatırı sayılır miktarda Omega 6 vardır.
    Balık yağı Aspirinin antikoagülan (pıhtılaşma azaltıcı) etkisine de sahip olduğu bilinmekle birlikte yan etkileri Aspirinle kıyaslanamayacak kadar azmış.

    Yazmakla bitmeyecektir çok fazla vaktim olmadığı için bu yazımı doğru düzgün derleyemedim ancak eğer bu yazıyı şimdi yazmasaydım bir daha yazmak içinde doğru düzgün fırsatım olmayacaktı o yüzden acele bir şekilde yazdım ve sizlerle paylaşıyorum. Yazdıklarım sadece kişisel olarak yaptığım araştırmalar ile sağda solda bulduğum verileri bir birleri ile kontrol edip doğrulduğuna ve kaynağına güvendiğim yazıları yazmaya çalıştım. Unutmayınız ki konu hakkında uzmanlığım yok, bu konuyla ilgili daha detaylı bilgi için doktorunuza danışabilir yada internet üzerinde araştırma yapabilirsiniz.

    Bugün içmeden önce 15sn kadar bardağın içinde yarısına kadar suya soktum, amacım kapsülün ne kadar zamanda eridiğini kestirebilmekti. 10sn yetti kapsülün çatlaması için :) hemen yuttum :)


     Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı


     Omega 3 Balık Yağı/Şurup - Kalp ve Beyin Sağlığı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 5 Kasım 2012; 12:41:01 >







  • Arkadaşlar oceansa sordugum sorulardan cogunun yanıtını ürün müdürleri bayan sagolsun yanıtlamıs soru ve cevapları sizlerlerde paylaşıyorum
    Kerem Bey merhaba,

    Sorularınız üzerinden yanıtlamaya çalıştım, umarım faydalı olur.

    1-Ürünleriniz hangi ülke balıklarından ve balığın neresinden üretilmektedir.
    Ürünlerimizde kullanılan balık yağları Norveç, Şili, Peru ve Kanada’da yaşayan balıklardan elde edilmektedir. Üreticimiz bu ülkelerden üretim yapmaktadır.Balığın gövdesinden üretilmektedir.

    2-Sitede okuduğum bilgilerde ürünün balık tadının rahatsız edilmemesi için bazı işlemlere tutulduğunu okumuştum bu işlemler neler insan vucudu için zararlı bileşenlerin olma ihtimaline karşı ne gibi önlemler alınıyor.
    Cevabı üretim departmanından bekliyorum.

    3-Antidepresanlar ile ürününüzün aynı anda kullanılmasının bir zararı var mı(Çok Önemli)
    Cevabı medikal departmandan bekliyorum.

    4- omega 3 lerin depresyon çekingenlik ankastiye korku endişe sosyal fobi gibi rahatsızlıklarda olumlu etkilerini bekliyebilirmiyiz ve bu etkiler omega 3 ün vucuttaki hangi olumlu özelliklerinden kaynaklanmaktadır.Günde kaç kapsul alınmalıdır.Kullanıma ara verilmelimidir.
    Omega 3 yağ asitleri nöral membranlarda yükseldiğinde seratonin ve dopamin nöroiletimini etkiler ve destekler. Bu sayede Omega 3 kullanımı sayesinde nörolojik ve psikolojik birçok alanda kullanıma sahiptir. Ekte birkaç literatür paylaşıyorum. Ekte iki çalışma paylaşıyorum. Bunlarda biri bipolar bozukta, diğeri ise Omega 3 ve antidepresanların birlikte kullanımıyla ilgili. Geçtiğimiz yıllarda bu literatürleri dr sunumlarında kullanamıştık. Bipolar bozukluk çalışmasında, remisyon sürelerinin daha uzun görülmesi dikkat çekiyor. Depresyon çalışması ise; omega 3 ve antidepresanla birlikte kullanımının etkilerini anlatıyor.

    5-kanı sulandırma olayı varmıdır.(Daha önce çocuklukta trombosit(PLT) düşüklüğü pıhtılaşma sorunu)Kanın hemen durmaması) yaşamıştım.Balık yağı Kullanmak sorun yaratırmı
    Balık yağı normal dozlarda (günde 1-2 kapsül ) kullanımının kan sulandırma konusunda bir riski yoktur. Ancak antiagregan ve antikoagülan kullanılıyorsa hekim kontrolünde kullanmalısınız.Bu tür ilaçlar kan sulandırıcı. Genellikle tansiyon hastaları, kalp damar sistemi hastaları, kalp krizi geçirmiş hastalar kullanır.

    6-Jelatin neden yapılmaktadır.Omega 3 içinde kapsüllerinde islami koşullar için tehlikeli madde var mı(Domuzvb.)(Çok çok önemli ayrıntılı cevaplarsanız memnun oluruz)Bunların kontrolu nasıl yapılmakta. Ayrıca yine kapsüllerde kullanılan "gliserin"in bitkisel mi yoksa hayvalsal kaynaklı olduğu bellimidir.Bunlarla alakalı sağlık sertifikaları mevcutmudur.
    Kapsül formdaki ürünlerimiz balık jelatini ile kaplanmaktadır. Bu nedenle de islami koşullar açısından risk teşkil etmemektedir. Geçmiş dönemde sığır jelatini içeriyordu, o dönemlerde de helal sertifikası beyan ediyorduk.
    Bileşimindeki gliserin bitkisel kaynaklıdır. Ekte ilgili analiz raporunu görebilirsiniz.

    7-Vucuttaki omega 3 değeri tahlillerle ölçülebilirmi.Düşük yada iyi değerde olduğunu biz anlıyabilir miyiz.
    Cevabı medikal departmandan bekliyorum.

    8-Omega 3 kullanımı sonrası depolar nasıl ve nekadar sürede dolar ve yükseldiğinde omega 3 ün alınmasına devam edilirse fazla omeg 3 vucutta nasıl değerlendirilir ve vucuda zararı olabilir mi
    Omega 3 yağ asitleri gıdalarla ya da gıda takviyeleriyle alındığında vücudumuzdaki bir takım enzimlerle metabolize olur. Metabolitleri de hücrelerimizin zarında fosfolipit tabakasına katılır. Ne kadar sürede dolacağı her kişi de farklılık gösterir. Yaş, cinsiyet, vücuttaki omega 3 ve omega 6 miktarı vb. Birçok nedenden dolayı kesin bir zaman söylenmesi doğru olmaz. Bununla birlikte 3 ay omega 3 kullanımından sonra kan değerlerinde beklenen değişimler (trigliserid miktarı, ldl ve hdl düzeyleri gibi) gözlemlenebilir.
    Omega 3 ve omega 6 yağ asitleri vücudumuzda denge halinde olmalıdır. En fazla omega 3/omega 6 oranının 1/4 olaması gerekir. Ancak beslenme alışkanlıklarımız gereği bu oran 1/20-50 civarındadır. Bu nedenle de omega 3 yağ asitleri sürekli ve yüksek dozlarda kullanmalıyız. (etkileşime giren ilaç kullanmıyorsak ve allerjik bir durum yoksa) yüksekliği olması çok mümkün görünmüyor bu nedenle. Yaşam boyu kullanabiliriz.

    9-Mitral kalp sorunu olan biri için kullanımda sorun varmıdır
    Cevabı medikal departmandan bekliyorum.

    10-Aldığımız omega 3 ürünün sahte olup olmadığını nasıl anlıyabiliriz(Barkod okutma vb.)
    Şu an için barkod okuma sistemimiz yok ancak ürünleri görebilmemiz size bu konuda yardımcı olmamıza olanak sağlayacaktır. Şu ana kadar sahte ürün bildirimimiz olmadı.

    11-Ürününüzü kullanırken alınmaması gereken besinler ilaçlar var mıdır(Önemli)
    Antiagregan ve antikoagülanlar kanı sulandırdığı için bu ilaçlarla birlikte kullanımında doz ayarlaması yapılmaktadır. Doktorunuza danışarak günde 1 kapsül kullanabilirsiniz.

    12-Ürünü nasıl hangi koşullarda saklamalıyız buz dolabi dışarda.
    25 C’de saklayabilirsiniz. Yazın ise buzdolabının kapısında.

    13-Omega 3 ne zaman alınmalıdır aç karına tok karına.daha iyi emilim olması için dikkat edilecek bir nokta varmıdır
    Özellikle yağlı yiyeceklerden sonra kullanaımı emili artırabilmektedir. Tok karnına alabilirsiniz.

    14-Omega 3 ü 1 yada 2 adet almamızı(Ocean 1200) nasıl belirlememiz gerekir.(Depresyon sosyal fobi)
    Depresyon ve sosyal fobi için 1 ya da iki adet alabilirsiniz. Genellikle omega 3 için kesin bir doz yoktur. Kan sulandırıcı kullanmıyorsanız 2 kapsül almanızı öneririz.

    15-Alış veriş yaptığım yerdeki ürünlerin son kullanma tarihlerini sordum 11.2015 8 ay var alsam sorun olurmu. Tazelik bakımından.

    Son kullanma tarihine kadar güvenle kullanabilirsiniz. Ancak o ürün balık jelatinli ürünümüz değildir. Çünkü 2014 yılının sonlarına doğru balık jelatinine geçtik. Bununla birlikte sığır jelatinli ürünlerimizi de güvenle kullanabilirisiniz. Domuz kaynaklı hiçbir bileşen içermez.
    bu ürünler balık jelatinli;

    Seri no: Üretim T: Son Kul T:
    30015176 Ekim 14 Ekim 16
  • Yazıyı bir solukta okudum. Bu kadar bilgiyi harmanlayıp foruma sunduğun için teşekkür ederim. Ben kişisel olarak besin takviyelerinden uzak duruyorum. Amatör spor hayatım da dahil enerji içeceği bile içmedim. Hamsi olduğu sürece zeytinyağı ile kızartıp en az 250 gr yemeye özen gösteriyorum. Fakat bu yaz ne yaparım bilmiyorum. Hamsi konservesi mi yapsam yaz için Bir kaç gündür ben de Omega 3 konusunu araştırıyorum ciddi ciddi sorun oldu benim için.
  • Yazımı okuduğunuz ve beğendiğiniz için teşekkür ederim. Omega 3 bir ilaç ve kimyasal oluşum olmadığı için vücudunuzda gün içerisinde çok aşırı kullanım dışında yaşabileceğiniz herhangi bir sorun olmayacaktır ki bugüne kadar Omega 3 aşırı dahi kullanmaktan dolayı rapor edilmiş hiç bir vakaya internet üzerinde rastlamadım. Detaylı bir araştırma yapıldığında doğru düzgün bir yan etki dahi göze çarpmıyor :) .

    Düzenli balık yeseniz dahi düzük oranlarda saf balık yağı olan omega 3 almanızda yarar olduğunu düşünüyorum mesela 500mg lik olanların %50 civarında omega 3 oluyor rafine (toksinlerinden ayrıştırılmış) olduğu için içerisinde normalde balıklarda bulunan cıva, metal gibi zararlı maddeleride barındırmıyor. Ayrıca hamsi konservesi iyi teknik :) konserve balık diyeceğim ama tahmin ediyorum ki siz onuda tercih etmezsiniz :)

    Not: Adını unuttuğum bir prof. haftada 1Kg den fazla balık yemeyin gibi bir öneride bulunuyordu, dikkat edelim :)

    Saygılar...

    Edit: İmla!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 2 Haziran 2012; 16:41:34 >




  • Hocam bu araştırmaları zamanında bende çok yapmıştım ve kaliteli markaların(biri carlson,diğeri arctic) yurtdışından balık yağlarını getirmiştim,sıvı olanlar daha iyi biliyosundur,ve de ikiside benim tansiyonumu arttırmıştı,nedenini bilmiyorum ama kalbim daha hızlı çarpıyordu,bir de ciltte yağlanma yapıyodu biraz bu sebeplerden bıraktım...

    Nettede bayaa araştırdım,her yerde tansiyonu düşürür,kalbe damarlara iyi gibi biçok açıklama var ama benim tansiyonumu arttırdı nedense...

    Bi de Omega 3 yüksek ısıda yok olur diyolar,taze balık yediğimizde nasıl omega alıcaz o zaman,ve de araştırman sırasında tansiyon yüksekliğine yol açar gibi bişeye rastladın mı,son olaraktahttp://resim.donanimhaber.com/m_60872760/mpage_1/f_/key_//tm.htm#60999846 şu konuda bi arkadaş eklem ve kemik bozukluğuna yol açar demiş doğru mu acaba?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kelli felli

    Hocam bu araştırmaları zamanında bende çok yapmıştım ve kaliteli markaların(biri carlson,diğeri arctic) yurtdışından balık yağlarını getirmiştim,sıvı olanlar daha iyi biliyosundur,ve de ikiside benim tansiyonumu arttırmıştı,nedenini bilmiyorum ama kalbim daha hızlı çarpıyordu,bir de ciltte yağlanma yapıyodu biraz bu sebeplerden bıraktım...

    Nettede bayaa araştırdım,her yerde tansiyonu düşürür,kalbe damarlara iyi gibi biçok açıklama var ama benim tansiyonumu arttırdı nedense...

    Bi de Omega 3 yüksek ısıda yok olur diyolar,taze balık yediğimizde nasıl omega alıcaz o zaman,ve de araştırman sırasında tansiyon yüksekliğine yol açar gibi bişeye rastladın mı,son olaraktahttp://resim.donanimhaber.com/m_60872760/mpage_1/f_/key_//tm.htm#60999846 şu konuda bi arkadaş eklem ve kemik bozukluğuna yol açar demiş doğru mu acaba?


    Sevgili arkadaşım, Carlson gerçekten iyi marka ancak atladığımız bir nokta var Carlson un Türkiye de Palmiye ilaç tarafından 3 ürünü resmi olarak getiriliyor, biliyorsunuz her ülkenin mutfağı ayrıdır ve Uluslararası markaların ürünlerinde öncelikle o ülke ile ilgili damak ve genel olarak fizibilite çalışması yapılmakta piyasaya sürülmeden önce. Bu noktada az önce dediğim gibi Carson un Türkiye de satışa sunmuş olduğu benim bildiğim 4 sağda solda sanırım birilerinin kişisel çabaları sonucu getirilen ayrıca 1-2 ürünle birlikte 4-5 ürünü Türkiye için uygundur. Carlson bu ürünlerinin kimyevi özelliklerini orijinal üreticinin sitesinden incelediğimde mukavemeti farklı, hatta ABD de Carlson 2,8g (2800mg EPA-DHA) sıvı şurupları piyasaya sürülmekte ama günlük kullanım için uygun değil gibi ibarelere de rastladım.

    Kısaca söylemek istediğim detaylı inceleme yapıldığında şurupların kapsül balık yağlarına oranla daha yüksek değerlere sahip ve tesirlidir ANCAK ŞURUPLAR kapsüllere göre daha fazla katkı maddesi barındırıyor. Söylemiş olduğunuz rahatsızlık ise yüksek dozlardan kaynaklı olduğunu düşünsem de bir uzmana danışmanızı öneririm.

    Alternatif olarak saf omega 3 yağlara yönelmenizi öneririm bu yağları kullanacaksanız ca yukarıda vermiş olduğum listedeki gibi başlangıç olarak 500mg lik hafif bir seviyeden başlayarak 1000mg ye çıkartabilirsiniz.

    Yüksek ısıda kaybolma olayı, omega 3 lerin yazın tüketilmemesi ile alakalı soruyu getiriyor, nedenini öğrenemedim ama gezdiğim bir çok yerde yazın kullanıma uygundur diye hep küçük notlar gördüm, sanırım bu sorunun çözümünü bulmuşlar :). Yazımda tek bir satırda yazdığım bir cümle vardı, kolestrol için gece alınması önerildiği yazıyor. Geceleri gündüzlere göre vücut farklı hormonlar salgılıyor bununla alakalı sorunda olabilir. Dediğim gibi uzman birine danışmanız çok daha iyi olabilir. Onun dışında düşük dozlarda kullanılması gerekiyorsa bundan sonra 1000mg ye kadar yükseltilmesi uygundur.

    Saygılar...

    Edit: İmla!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 2 Haziran 2012; 16:43:19 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Epidoras

    Yazımı okuduğunuz ve beğendiğiniz için teşekkür ederim. Omega 3 bir ilaç ve kimyasal oluşum olmadığı için vücudunuzda gün içerisinde çok aşırı kullanım dışında yaşabileceğiniz herhangi bir sorun olmayacaktır ki bugüne kadar Omega 3 aşırı dahi kullanmaktan dolayı rapor edilmiş hiç bir vakaya internet üzerinde rastlamadım. Detaylı bir araştırma yapıldığında doğru düzgün bir yan etki dahi göze çarpmıyor :) .

    Düzenli balık yeseniz dahi düzük oranlarda saf balık yağı olan omega 3 almanızda yarar olduğunu düşünüyorum mesela 500mg lik olanların %50 civarında omega 3 oluyor rafine (toksinlerinden ayrıştırılmış) olduğu için içerisinde normalde balıklarda bulunan cıva, metal gibi zararlı maddeleride barındırmıyor. Ayrıca hamsi konservesi iyi teknik :) konserve balık diyeceğim ama tahmin ediyorum ki siz onuda tercih etmezsiniz :)

    Not: Adını unuttuğum bir prof. haftada 1Kg den fazla balık yemeyin gibi bir öneride bulunuyordu, dikkat edelim :)

    Saygılar...

    Edit: İmla!

    SSK karşılıyor mu bu tür hapları?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: invisible_jn

    quote:

    Orijinalden alıntı: Epidoras

    Yazımı okuduğunuz ve beğendiğiniz için teşekkür ederim. Omega 3 bir ilaç ve kimyasal oluşum olmadığı için vücudunuzda gün içerisinde çok aşırı kullanım dışında yaşabileceğiniz herhangi bir sorun olmayacaktır ki bugüne kadar Omega 3 aşırı dahi kullanmaktan dolayı rapor edilmiş hiç bir vakaya internet üzerinde rastlamadım. Detaylı bir araştırma yapıldığında doğru düzgün bir yan etki dahi göze çarpmıyor :) .

    Düzenli balık yeseniz dahi düzük oranlarda saf balık yağı olan omega 3 almanızda yarar olduğunu düşünüyorum mesela 500mg lik olanların %50 civarında omega 3 oluyor rafine (toksinlerinden ayrıştırılmış) olduğu için içerisinde normalde balıklarda bulunan cıva, metal gibi zararlı maddeleride barındırmıyor. Ayrıca hamsi konservesi iyi teknik :) konserve balık diyeceğim ama tahmin ediyorum ki siz onuda tercih etmezsiniz :)

    Not: Adını unuttuğum bir prof. haftada 1Kg den fazla balık yemeyin gibi bir öneride bulunuyordu, dikkat edelim :)

    Saygılar...

    Edit: İmla!

    SSK karşılıyor mu bu tür hapları?

    Bu konuda %100 emin değilim ama bildiğim kadarı ile karşılamıyor :( ama 15TL den 50TL ye kadar ürün bulabilirsin mesela ben Ocean Plus 1000mg almak için çıktım iki eczanede bulamadığım için Marincap Special aldım 32TL ve içeriğinde EPA380mg DHA200mg + 82mg de diğer omega 3 ler var. Marincap ın diğer bir dikkatimi çeken yanı diğer bir çok ilaç Tarım bakanlığı onaylı olurken bu marka Sağlık bakanlığı onaylı ve sık sık bağımsız bir şekilde kontrol edildiği söyleniyor... Marincap ın 500mg lik olanı 13TL di sanırım eczacı öyle söylemişti.

    Saygılar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Epidoras

    quote:

    Orijinalden alıntı: invisible_jn

    quote:

    Orijinalden alıntı: Epidoras

    Yazımı okuduğunuz ve beğendiğiniz için teşekkür ederim. Omega 3 bir ilaç ve kimyasal oluşum olmadığı için vücudunuzda gün içerisinde çok aşırı kullanım dışında yaşabileceğiniz herhangi bir sorun olmayacaktır ki bugüne kadar Omega 3 aşırı dahi kullanmaktan dolayı rapor edilmiş hiç bir vakaya internet üzerinde rastlamadım. Detaylı bir araştırma yapıldığında doğru düzgün bir yan etki dahi göze çarpmıyor :) .

    Düzenli balık yeseniz dahi düzük oranlarda saf balık yağı olan omega 3 almanızda yarar olduğunu düşünüyorum mesela 500mg lik olanların %50 civarında omega 3 oluyor rafine (toksinlerinden ayrıştırılmış) olduğu için içerisinde normalde balıklarda bulunan cıva, metal gibi zararlı maddeleride barındırmıyor. Ayrıca hamsi konservesi iyi teknik :) konserve balık diyeceğim ama tahmin ediyorum ki siz onuda tercih etmezsiniz :)

    Not: Adını unuttuğum bir prof. haftada 1Kg den fazla balık yemeyin gibi bir öneride bulunuyordu, dikkat edelim :)

    Saygılar...

    Edit: İmla!

    SSK karşılıyor mu bu tür hapları?

    Bu konuda %100 emin değilim ama bildiğim kadarı ile karşılamıyor :( ama 15TL den 50TL ye kadar ürün bulabilirsin mesela ben Ocean Plus 1000mg almak için çıktım iki eczanede bulamadığım için Marincap Special aldım 32TL ve içeriğinde EPA380mg DHA200mg + 82mg de diğer omega 3 ler var. Marincap ın diğer bir dikkatimi çeken yanı diğer bir çok ilaç Tarım bakanlığı onaylı olurken bu marka Sağlık bakanlığı onaylı ve sık sık bağımsız bir şekilde kontrol edildiği söyleniyor... Marincap ın 500mg lik olanı 13TL di sanırım eczacı öyle söylemişti.

    Saygılar...

    Cevaplar için teşekkürler. Az önce dediğiniz gibi konserve balığa da karşıyım ben. Neredeyse 5 yıllık son kullanma tarihleri var...

    Karar verdim haftaya köye gidiyorum. Köylülerden yumurta stoğu yapayım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: invisible_jn

    quote:

    Orijinalden alıntı: Epidoras

    quote:

    Orijinalden alıntı: invisible_jn

    quote:

    Orijinalden alıntı: Epidoras

    Yazımı okuduğunuz ve beğendiğiniz için teşekkür ederim. Omega 3 bir ilaç ve kimyasal oluşum olmadığı için vücudunuzda gün içerisinde çok aşırı kullanım dışında yaşabileceğiniz herhangi bir sorun olmayacaktır ki bugüne kadar Omega 3 aşırı dahi kullanmaktan dolayı rapor edilmiş hiç bir vakaya internet üzerinde rastlamadım. Detaylı bir araştırma yapıldığında doğru düzgün bir yan etki dahi göze çarpmıyor :) .

    Düzenli balık yeseniz dahi düzük oranlarda saf balık yağı olan omega 3 almanızda yarar olduğunu düşünüyorum mesela 500mg lik olanların %50 civarında omega 3 oluyor rafine (toksinlerinden ayrıştırılmış) olduğu için içerisinde normalde balıklarda bulunan cıva, metal gibi zararlı maddeleride barındırmıyor. Ayrıca hamsi konservesi iyi teknik :) konserve balık diyeceğim ama tahmin ediyorum ki siz onuda tercih etmezsiniz :)

    Not: Adını unuttuğum bir prof. haftada 1Kg den fazla balık yemeyin gibi bir öneride bulunuyordu, dikkat edelim :)

    Saygılar...

    Edit: İmla!

    SSK karşılıyor mu bu tür hapları?

    Bu konuda %100 emin değilim ama bildiğim kadarı ile karşılamıyor :( ama 15TL den 50TL ye kadar ürün bulabilirsin mesela ben Ocean Plus 1000mg almak için çıktım iki eczanede bulamadığım için Marincap Special aldım 32TL ve içeriğinde EPA380mg DHA200mg + 82mg de diğer omega 3 ler var. Marincap ın diğer bir dikkatimi çeken yanı diğer bir çok ilaç Tarım bakanlığı onaylı olurken bu marka Sağlık bakanlığı onaylı ve sık sık bağımsız bir şekilde kontrol edildiği söyleniyor... Marincap ın 500mg lik olanı 13TL di sanırım eczacı öyle söylemişti.

    Saygılar...

    Cevaplar için teşekkürler. Az önce dediğiniz gibi konserve balığa da karşıyım ben. Neredeyse 5 yıllık son kullanma tarihleri var...

    Karar verdim haftaya köye gidiyorum. Köylülerden yumurta stoğu yapayım.

    Size iyi yolculuklar dilerim. Köyde kendi besinini temin eden tavuk yumurtasından zarar gelmez onlarda omega 3 - omega 6 oranları 1/1 değerinde. Son olarak semiz otu yerseniz oldukça faydasını görürsünüz.

    Saygılar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Epidoras

    quote:

    Orijinalden alıntı: invisible_jn

    quote:

    Orijinalden alıntı: Epidoras

    quote:

    Orijinalden alıntı: invisible_jn

    quote:

    Orijinalden alıntı: Epidoras

    Yazımı okuduğunuz ve beğendiğiniz için teşekkür ederim. Omega 3 bir ilaç ve kimyasal oluşum olmadığı için vücudunuzda gün içerisinde çok aşırı kullanım dışında yaşabileceğiniz herhangi bir sorun olmayacaktır ki bugüne kadar Omega 3 aşırı dahi kullanmaktan dolayı rapor edilmiş hiç bir vakaya internet üzerinde rastlamadım. Detaylı bir araştırma yapıldığında doğru düzgün bir yan etki dahi göze çarpmıyor :) .

    Düzenli balık yeseniz dahi düzük oranlarda saf balık yağı olan omega 3 almanızda yarar olduğunu düşünüyorum mesela 500mg lik olanların %50 civarında omega 3 oluyor rafine (toksinlerinden ayrıştırılmış) olduğu için içerisinde normalde balıklarda bulunan cıva, metal gibi zararlı maddeleride barındırmıyor. Ayrıca hamsi konservesi iyi teknik :) konserve balık diyeceğim ama tahmin ediyorum ki siz onuda tercih etmezsiniz :)

    Not: Adını unuttuğum bir prof. haftada 1Kg den fazla balık yemeyin gibi bir öneride bulunuyordu, dikkat edelim :)

    Saygılar...

    Edit: İmla!

    SSK karşılıyor mu bu tür hapları?

    Bu konuda %100 emin değilim ama bildiğim kadarı ile karşılamıyor :( ama 15TL den 50TL ye kadar ürün bulabilirsin mesela ben Ocean Plus 1000mg almak için çıktım iki eczanede bulamadığım için Marincap Special aldım 32TL ve içeriğinde EPA380mg DHA200mg + 82mg de diğer omega 3 ler var. Marincap ın diğer bir dikkatimi çeken yanı diğer bir çok ilaç Tarım bakanlığı onaylı olurken bu marka Sağlık bakanlığı onaylı ve sık sık bağımsız bir şekilde kontrol edildiği söyleniyor... Marincap ın 500mg lik olanı 13TL di sanırım eczacı öyle söylemişti.

    Saygılar...

    Cevaplar için teşekkürler. Az önce dediğiniz gibi konserve balığa da karşıyım ben. Neredeyse 5 yıllık son kullanma tarihleri var...

    Karar verdim haftaya köye gidiyorum. Köylülerden yumurta stoğu yapayım.

    Size iyi yolculuklar dilerim. Köyde kendi besinini temin eden tavuk yumurtasından zarar gelmez onlarda omega 3 - omega 6 oranları 1/1 değerinde. Son olarak semiz otu yerseniz oldukça faydasını görürsünüz.

    Saygılar...

    Evde ekmek yapma makinesinde organik tam buğday'dan ekmek yapıyorum. Buna keten tohumu ekleyerek omega 3 alımını arttırmak mümkün diye okumuştum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: invisible_jn

    quote:

    Orijinalden alıntı: Epidoras

    quote:

    Orijinalden alıntı: invisible_jn

    quote:

    Orijinalden alıntı: Epidoras

    quote:

    Orijinalden alıntı: invisible_jn

    quote:

    Orijinalden alıntı: Epidoras

    Yazımı okuduğunuz ve beğendiğiniz için teşekkür ederim. Omega 3 bir ilaç ve kimyasal oluşum olmadığı için vücudunuzda gün içerisinde çok aşırı kullanım dışında yaşabileceğiniz herhangi bir sorun olmayacaktır ki bugüne kadar Omega 3 aşırı dahi kullanmaktan dolayı rapor edilmiş hiç bir vakaya internet üzerinde rastlamadım. Detaylı bir araştırma yapıldığında doğru düzgün bir yan etki dahi göze çarpmıyor :) .

    Düzenli balık yeseniz dahi düzük oranlarda saf balık yağı olan omega 3 almanızda yarar olduğunu düşünüyorum mesela 500mg lik olanların %50 civarında omega 3 oluyor rafine (toksinlerinden ayrıştırılmış) olduğu için içerisinde normalde balıklarda bulunan cıva, metal gibi zararlı maddeleride barındırmıyor. Ayrıca hamsi konservesi iyi teknik :) konserve balık diyeceğim ama tahmin ediyorum ki siz onuda tercih etmezsiniz :)

    Not: Adını unuttuğum bir prof. haftada 1Kg den fazla balık yemeyin gibi bir öneride bulunuyordu, dikkat edelim :)

    Saygılar...

    Edit: İmla!

    SSK karşılıyor mu bu tür hapları?

    Bu konuda %100 emin değilim ama bildiğim kadarı ile karşılamıyor :( ama 15TL den 50TL ye kadar ürün bulabilirsin mesela ben Ocean Plus 1000mg almak için çıktım iki eczanede bulamadığım için Marincap Special aldım 32TL ve içeriğinde EPA380mg DHA200mg + 82mg de diğer omega 3 ler var. Marincap ın diğer bir dikkatimi çeken yanı diğer bir çok ilaç Tarım bakanlığı onaylı olurken bu marka Sağlık bakanlığı onaylı ve sık sık bağımsız bir şekilde kontrol edildiği söyleniyor... Marincap ın 500mg lik olanı 13TL di sanırım eczacı öyle söylemişti.

    Saygılar...

    Cevaplar için teşekkürler. Az önce dediğiniz gibi konserve balığa da karşıyım ben. Neredeyse 5 yıllık son kullanma tarihleri var...

    Karar verdim haftaya köye gidiyorum. Köylülerden yumurta stoğu yapayım.

    Size iyi yolculuklar dilerim. Köyde kendi besinini temin eden tavuk yumurtasından zarar gelmez onlarda omega 3 - omega 6 oranları 1/1 değerinde. Son olarak semiz otu yerseniz oldukça faydasını görürsünüz.

    Saygılar...

    Evde ekmek yapma makinesinde organik tam buğday'dan ekmek yapıyorum. Buna keten tohumu ekleyerek omega 3 alımını arttırmak mümkün diye okumuştum.

    Böyle birşey yapıyorsanız çok şanslısın, elbette bunu ekleyebilirsiniz yaptığınız ekmeğe, hatta eğer damak zevkinizi etkilemeyecekse hamuruna başka doğal gıda besinleride takviye edebilirsiniz. Bilmiyorum damak zevkinize uyacak mı ama pişmiş semiz otunu mikserden geçirip içerisinde bir miktar ekleyebilirsiniz. Semiz otunu önermemin sebebi, bitkisel olarak omega 3 alabileceğiniz yeşil yapraklıların arasında birinci durumdadır, besin değeri ve omega değeri en yüksek olan. Tavsiye ederim. Birde son olarak tavsiyem, yeni un'lar var içerisinde çok fazla vitamin bulunduran. bazılarında aşırı derecede vitamin olduğunu gördüm belki bunlar ilk seferinde rahatsızlık uyandırabilir ama gayet normal seviyede olan un'ları tercih edebilirsiniz.

    Saygılar...




  • Arkadaşlar bugün balık yağın ile ilgili geride bıraktığım 10 gün hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum.
    İlk 2 gün kalbimde hafif ağrılar olmaya başlamıştı 1 gün de anlam veremediğim bir şekilde hafif baş ağrısı oldu eğer bir gün daha devam etseydi bırakacaktım ki sonrasında kesildi. 7 gündür ağrı falan kalmadı, sanırım damarlarımı kalbimi falan temizledi. Bu ağrıların balık yağının damarları temizlemesi üzerindeki etkisine yordum ve yılda 1 kere dahi balık yemeyen biri için 2-3 gün ağrının katlanılabilir ve makul olduğunu düşündüm.

    Önemli Not: Kalbinde ritim bozukluğu olan kişilere balık yağı kullanımı önerilmiyormuş aklınızda bulunsun!

    Sonraki 7 gün içerisinde 2 gün kılavuzuna bakarak doz artırımına gittim yani 2 jel kapsül yutmaya başladım ve sanırım 2000mg çok ağır geldi ki şuurumun çok yerinde olmadığını hissettim :) kelime seçerken bazen zorlanıyor ve bazı şeyler muğlâklaşıyordu kafamda, gerçek 2gr(2000mg) balık yağı ağır gelmişti. Tekrar 1 jel kapsüle(1000mg) düştüğümde sorun ortada kalktı :) mg değeri yüksek EPA ve DHA değeri düşük ürünlerin tercih edilmemesi gerekiyor. 600mg EPA ve 400DHA için 2000mg içmek mantıklı gelmiyor artık. Piyasada bulunan tüm 500mg kapsül jel olanların da içeriğinde maalesef 120mg EPA 70-90 arası DHA bulunuyor. Bu değerler tamamen tüketiciden çok üreticilerin ceplerini doldurmaya yarıyor. 500mg kapsül içine en kötü ihtimalle %75’inin EPA ve DHA olması çok daha faydalı olur.

    Genel olarak balık yağı ile ilgili olarak henüz çok erken olmasına rağmen ve kendimi de pozitif yönde şartlandırdığım için derslerime konsantre konusunda daha iyi hissediyorum :).

    Son olarak EPA ve DHA üzerine biraz daha kafa patlatıp yabancı kaynakları iyice taradığımda (Türkçe pek fazla kaynak yok) DHA nın EPA dan daha kıymetli bir yağ asidi olduğu göze ve kalbe başta olmak üzere en büyük etkisini insan beyninde gösterdiğini öğrendim. DHA nın beyinde bulunan yağlara oranı %40 düzeyinde olduğu ve bu yağ asidinin beynin kendi içerisinde işleyişine büyük fayda sağladığı yapılan testler ile tespit edilmekle birlikte Amerika da sırf DHA ağırlıklı balık yağları ve şuruplarının üretilip hatırı sayılır değerde tüketildiğini bilmeniz gerekiyor.

    EPA'nın balıkta en çok bulunan yağ asidi olduğunu da unutmayınız. Fakat bu EPA'nın çok değersiz bir yağ olduğunu düşünmenize neden olmasın EPA vücutta bazı maddeler ile tepkimeye girip vücut için yararlı maddelerin sentezlenmesinde faydalıdır, EPA nın en büyük özelliği budur. DHA ise doğrudan kendi başına büyük yarar sağlamaktadır. Ders çalışmak, konsantrasyon arttırma konusunda DHA değerleri yüksek olanların tercih edilmesini tavsiye ederim.

    DHA'nın en değerli olduğu balık türü ise Kuzey Okyanus bölgelerinde bulunan derinlerde yaşayan büyük mürekkep balıkları olduğunu da öğrendim Türkiye'ye Kanada merkezli bir şirket tarafından Türkiye de bilinen en yüksek DHA değerlerine sahip şuruplar getirilmekte Ocean DHA diye bulabilirsiniz. Ben yeni olarak GNC DHA 250'yi keşfettim 60 kapsül 48 TL civarlarında GNC Türkiye sitesinde onu takibime aldım, elimdekileri tükettiğimde tekrar bir değerlendirme yapıp yeni döneme onunla ya da daha iyi gördüğüm bir ürünle başlamayı düşünüyorum.

    Herkese saygılar, sevgiler...

    Edit: İmla!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 10 Haziran 2012; 21:22:04 >




  • Peki pharmaton veya one-a-day gibi vitaminler genel halsizliği ve yorgunluğu geçirmesi için önerilir. Balık yağı hapları da bu işi görüyor mu? Eğer öyleyse vitamin yerine balık yağı hapı daha mantıklı çünkü balık yağı doğal.
  • Balık yağında bulunan omega-3 yağ asidini, rast gele almak-kullanmak çok doğru değil...Çünkü içindeki epa ve dha oranları çok düşük,geri kalan çok büyük miktarda omega-6 ve omega-9 ve dahası d3, a vitamini bulunuyor...Yani asıl fayda sağlıyacak olan yağ asiti nerdeyse 6 da 1 gibi bir miktar...Yurt dışında now firmasının sırf dha içeren 500 mg lık kapsülleri var.Gümrük sıkıntısı olmasa fiyatıda çok uygun...Ben gnc firmasının bahsedilen 250 mg lık dha ürününü çocuk için aldım ve halen kullanıyorum.Okulda hiperaktif ve derslere karşı ilgisizlik şikayetiyle pisikoloğa gidince verilen uyuşturucu içerikli hapların yan etkisinden korktuğum için araştırıp omega-3'ü keşfettim...Düzenli olarak sabah ve akşam bir kapsül olmak üzere 3 ay kullandık.Sonuç gerçekten iyi ve başarılı...Fakat gnc ürününün fiyatı biraz pahalı...Ben carlsonun sıvı olanını da denedim, oda iyi hele 3 tatlı kaşığı oranında alındığında resmen gevşetip rahatlatmanın yanında dinginlik ve sakinlik veriyor...Birde yanında ginko biloba kapsülü kullanılırsa, süper zeka olmaya aday olabiliriz...Dha arkadaşın dediği gibi sadece beyinde iş gören temel bir yap asidi...Epa ise daha çok damarlarımız için plak oluşumunu önleyici ve çözücü etkileriyle öne çıkıyor.Toplamda omega-3 çok gerkli bir yağ olmakla birlikte, günlük yaşantımızda aldığımız hertürlü yağ omega-6 ve 9 olduğu için dengeyi korumak adına önemli...Çünkü omega-6 ve 9 insan bünyesine yararlı olmadığı gibi oksitlenmeye sebeb olduklarından bir çok hastalık üretme kabiliyetindedir...Batı toplumunda bilinçli insanlar en az 50 yıldır kullanıyorlar, biz daha yeni farkettiğimiz halde halen çoğumuz habersiz faydalarından...Açık söylüyorum ki bence herkesin özellikle dha yı ileri yaşlarda olanlarında artı olarak epa yı günlük kullanımlarına eklemeleri gerekli...Bir kapsül aşağı yukarı balığın cinsine göre 1-2 belki 3 kilo balığa eşdeğer omega-3 içeriyor...Kim hergün balık yiyebiliyor veya bu miktarda tüketebiliyor ? Onedenle kullanmak fayda ve sağlık getirir...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: metinav

    Balık yağında bulunan omega-3 yağ asidini, rast gele almak-kullanmak çok doğru değil...Çünkü içindeki epa ve dha oranları çok düşük,geri kalan çok büyük miktarda omega-6 ve omega-9 ve dahası d3, a vitamini bulunuyor...Yani asıl fayda sağlıyacak olan yağ asiti nerdeyse 6 da 1 gibi bir miktar...Yurt dışında now firmasının sırf dha içeren 500 mg lık kapsülleri var.Gümrük sıkıntısı olmasa fiyatıda çok uygun...Ben gnc firmasının bahsedilen 250 mg lık dha ürününü çocuk için aldım ve halen kullanıyorum.Okulda hiperaktif ve derslere karşı ilgisizlik şikayetiyle pisikoloğa gidince verilen uyuşturucu içerikli hapların yan etkisinden korktuğum için araştırıp omega-3'ü keşfettim...Düzenli olarak sabah ve akşam bir kapsül olmak üzere 3 ay kullandık.Sonuç gerçekten iyi ve başarılı...Fakat gnc ürününün fiyatı biraz pahalı...Ben carlsonun sıvı olanını da denedim, oda iyi hele 3 tatlı kaşığı oranında alındığında resmen gevşetip rahatlatmanın yanında dinginlik ve sakinlik veriyor...Birde yanında ginko biloba kapsülü kullanılırsa, süper zeka olmaya aday olabiliriz...Dha arkadaşın dediği gibi sadece beyinde iş gören temel bir yap asidi...Epa ise daha çok damarlarımız için plak oluşumunu önleyici ve çözücü etkileriyle öne çıkıyor.Toplamda omega-3 çok gerkli bir yağ olmakla birlikte, günlük yaşantımızda aldığımız hertürlü yağ omega-6 ve 9 olduğu için dengeyi korumak adına önemli...Çünkü omega-6 ve 9 insan bünyesine yararlı olmadığı gibi oksitlenmeye sebeb olduklarından bir çok hastalık üretme kabiliyetindedir...Batı toplumunda bilinçli insanlar en az 50 yıldır kullanıyorlar, biz daha yeni farkettiğimiz halde halen çoğumuz habersiz faydalarından...Açık söylüyorum ki bence herkesin özellikle dha yı ileri yaşlarda olanlarında artı olarak epa yı günlük kullanımlarına eklemeleri gerekli...Bir kapsül aşağı yukarı balığın cinsine göre 1-2 belki 3 kilo balığa eşdeğer omega-3 içeriyor...Kim hergün balık yiyebiliyor veya bu miktarda tüketebiliyor ? Onedenle kullanmak fayda ve sağlık getirir...

    Dediğiniz gibi Omega 6-9 aşırı tüketildiğinde vücut için gerçekten zararlı Doktorlar da aynı şekilde hiç tüketmemek değil ama düzeyli minimum seviyede tüketilmesinden yanalar. GNC ürünü benimde çok dikkatimi çekti bir önceki mesajımda dediğim gibi GNC DHA 250 GNC Türkiye nin sitesinde 48TL 60 Kapsül evet fiyat biraz yüksek gibi ama hiç kullanmamaktan iyidir bu yağ asitlerinin günlük 1 kapsül kullanılması. Balık yağı seçerken çok dikkatle incelemek gerekiyor içeriğini. Öneri olarak çocuğunuzun beyin gelişimi için bu ürünü günde 1 kapsül kullanarak günlüğü 0.80 Kuruşa gelecektir, alternatif olarak hafta sonları kullandırtmaya bilirsiniz nihayetinde hiç almaya da bilirdi ama haftanın büyük bölümünde tüketilmesinin de faydası olacaktır. Son olarak Carlson u incelemenizi öneririm, gittigidiyor da 3 kutu 150 Kapsül 55TL ye satılmakta bu aralar, değerlendirilebilir.

    Ben söylediğiniz ginkgo biloba inceleyeceğim hiç duymamıştım :) Ders çalışmak için kırmızı reçeteli ilaçları kullananları bile görmüş biri olarak bunu ilk defa duyuyorum.
    Kronik bir öğrenci olduğum için bu şekilde doğal takviyelere çok ihtiyacım var yaş ilerleyince ders çalışmak güçleşebiliyor :) Teşekkür ederim...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: driver54

    Peki pharmaton veya one-a-day gibi vitaminler genel halsizliği ve yorgunluğu geçirmesi için önerilir. Balık yağı hapları da bu işi görüyor mu? Eğer öyleyse vitamin yerine balık yağı hapı daha mantıklı çünkü balık yağı doğal.


    Omega 3 Kalp, Beyin, Damar ve vücutta çok fazla yararı olduğu birçok araştırmacı ve doktorlar tarafından kanıtlanmış ve dile getirilmiştir. Şimdi sizin sorunuza istinaden yağlardan arındırılmış bir kalbin ve damarların ayrıca beynin ihtiyacı olan az bulunan Omega 3 yağ asid’lerinin mantıken yorgunluğunuz üzerinde sizin istediğiniz yönde pozitif gelişimi olacaktır, ancak yıllardır alışılagelmiş düzeni yenmek kolay değildir. Mesela Omega 3 tek kapsül de kalbinizi ve damarlarınızı temizleyerek beyninizin ihtiyacı olan yağları karşılayamaz. Bu gibi durumlar için süreklilik esastır. Güzel yani farmakolojik olarak özellikleri doğal olduğu için Aspirin diye bildiğimiz ilaçtan bile çok daha az yan etkisi olduğu kanıtlanmış ki henüz yan etkisi ile karşılaşan pek insan dahi görünmemiştir. Çok uzattığımın farkındayım lakin doktor olmadığım için mantık çerçevesinde ilerliyorum. Söylemem şu dur ki tamamen doğal bir besin takviyesi olduğu için piyasada satılmakta olan bir çok kimyasal üretim olan vitaminden çok daha masum, etkili ve zararsızdır. Yorgunluk hissi için vitamin kullanmak bir yerde sonra vücutta birikmelere ve rahatsızlıklara bile yol açabilir bu yüzden çok uzun müddetler kullanılmamalıdır.

    Size önerim Mümin Sekman'ın Ataleti yenmek adlı bir kitabı vardı sanırım onu okuyunuz :) işe yarayacaktır. Düşük dozlarda herkes gibi balık yağına başlayabilirsiniz.
    Doktorunuza, Eczacınıza mutlaka danışmanız ve önerilerine önem vermeniz sizin yararınıza olacaktır. Unutmayın balık yağı hayatınızı kimyasal bileşenlerden oluşan vitaminler gibi birden bire değiştirmez.

    Edit: İmla!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epidoras -- 11 Haziran 2012; 11:55:34 >




  • Balık yağı kapsullerinde jelatin kullanılıyormuş, kimisi sığır jelatini kimisi domuz jelatini oluyor. Örneğin marincap'ın sitesinde yazıyor sığır jelatini diye. Ancak GNC DHA 250'nin açıklamasında herhangi bir bilgi bulamadım.

    Sizin bir bilginiz var mı bu konuda?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: driver54

    Balık yağı kapsullerinde jelatin kullanılıyormuş, kimisi sığır jelatini kimisi domuz jelatini oluyor. Örneğin marincap'ın sitesinde yazıyor sığır jelatini diye. Ancak GNC DHA 250'nin açıklamasında herhangi bir bilgi bulamadım.

    Sizin bir bilginiz var mı bu konuda?

    %100 emin değilim ama belirtmeliyim ki Türkiye gibi %99 Müslüman olan bir ülkede içeriğinde domuz maddesini sağlık ürünü içerisine koyup satmak hem ticari bir rezillik hem de tam bir fiyasko olacaktır. Şahsen ben "Ürünlerimizde domuz jelâtini kullanılmamaktadır" <- ibaresinin tamamen ticari bir hamle/politika olarak görüyorum, nedenine geldiğimizde ise Domuz dünyanın büyük bir çoğunluğunda tüketimi serbest olsa da tüm sağlık kuruluşları tarafından sağlıksız olarak nitelendirilmiştir.
    Yani sağlık ürününün içerisinde domuzdan elde edilebilecek ürünün kullanılmasına imkân vermiyorum. Mantıklı ve etik bulmuyorum ama yinede emin olmak lazım.

    Ben konuyla ilgili ve daha detaylı bir soru maili yönelttim GNC’ye, gelen cevabı burada paylaşacağım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Epidoras

    quote:

    Orijinalden alıntı: driver54

    Balık yağı kapsullerinde jelatin kullanılıyormuş, kimisi sığır jelatini kimisi domuz jelatini oluyor. Örneğin marincap'ın sitesinde yazıyor sığır jelatini diye. Ancak GNC DHA 250'nin açıklamasında herhangi bir bilgi bulamadım.

    Sizin bir bilginiz var mı bu konuda?

    %100 emin değilim ama belirtmeliyim ki Türkiye gibi %99 Müslüman olan bir ülkede içeriğinde domuz maddesini sağlık ürünü içerisine koyup satmak hem ticari bir rezillik hem de tam bir fiyasko olacaktır. Şahsen ben "Ürünlerimizde domuz jelâtini kullanılmamaktadır" <- ibaresinin tamamen ticari bir hamle/politika olarak görüyorum, nedenine geldiğimizde ise Domuz dünyanın büyük bir çoğunluğunda tüketimi serbest olsa da tüm sağlık kuruluşları tarafından sağlıksız olarak nitelendirilmiştir.
    Yani sağlık ürününün içerisinde domuzdan elde edilebilecek ürünün kullanılmasına imkân vermiyorum. Mantıklı ve etik bulmuyorum ama yinede emin olmak lazım.

    Ben konuyla ilgili ve daha detaylı bir soru maili yönelttim GNC’ye, gelen cevabı burada paylaşacağım.


    İlginiz için teşekkür ederim. Verecekleri cevabı bekliyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: driver54

    quote:

    Orijinalden alıntı: Epidoras

    quote:

    Orijinalden alıntı: driver54

    Balık yağı kapsullerinde jelatin kullanılıyormuş, kimisi sığır jelatini kimisi domuz jelatini oluyor. Örneğin marincap'ın sitesinde yazıyor sığır jelatini diye. Ancak GNC DHA 250'nin açıklamasında herhangi bir bilgi bulamadım.

    Sizin bir bilginiz var mı bu konuda?

    %100 emin değilim ama belirtmeliyim ki Türkiye gibi %99 Müslüman olan bir ülkede içeriğinde domuz maddesini sağlık ürünü içerisine koyup satmak hem ticari bir rezillik hem de tam bir fiyasko olacaktır. Şahsen ben "Ürünlerimizde domuz jelâtini kullanılmamaktadır" <- ibaresinin tamamen ticari bir hamle/politika olarak görüyorum, nedenine geldiğimizde ise Domuz dünyanın büyük bir çoğunluğunda tüketimi serbest olsa da tüm sağlık kuruluşları tarafından sağlıksız olarak nitelendirilmiştir.
    Yani sağlık ürününün içerisinde domuzdan elde edilebilecek ürünün kullanılmasına imkân vermiyorum. Mantıklı ve etik bulmuyorum ama yinede emin olmak lazım.

    Ben konuyla ilgili ve daha detaylı bir soru maili yönelttim GNC’ye, gelen cevabı burada paylaşacağım.


    İlginiz için teşekkür ederim. Verecekleri cevabı bekliyorum.

    Bende bekliyorum sabırsızlıkla GNC nin mağazası bana çok yakın ürünü alacağım kafaya koydum :) fakat GNC Türkiye den henüz mail gelmedi, gelmesi gerekirdi... Yurt dışı sitesin üzerindede ne jelatini kullanıldığını bulamadım. Velhasıl mailime dönüş yapıldığında bende açıklayacağım :)

    Saygılar...




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.