Şimdi Ara

Olympus PEN E-PL9 dijital fotoğraf makinesi duyuruldu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Yeni bir dijital fotoğraf makinesi arayışındaysanız Olympus'un yeni modeli radarınıza girebilir. Şirket kısa süre önce, 2016'da piyasaya sürülen PEN E-PL8'in daha gelişmiş bir versiyonu olan Olympus PEN E-PL9 modelini duyurdu.

     

    Ayrıca Bkz.Telegram artık videoları indirmeden önce izlemeye başlamanıza izin veriyor
    Kısaca hatırlatmak gerekirse E-PL8, giriş seviyesi aynasız bir fotoğraf makinesi olarak piyasaya sürülmüştü ve halefi de onun izinden gidecekmiş gibi görünüyor. Bunun dışında günümüz fotoğrafçılığı ve videografi için daha uygun hale gelmesini sağlayacak bazı donanım güncellemeleri söz konusu. Makine, 16MP Live MOS sensör ve Olympus E-M10 Mark III'te de kullanılan TruePic VIII görüntü işlemcisine sahip.

     


    3 eksenli IBIS özelliği ile geliyor


    Olympus PEN E-PL9 gövde içi görüntü sabitleme (IBIS) özelliği sunuyor. Yani kullanıcılar görüntü sabitleme için lenslere bağımlı olmak zorunda kalmayacaklar. Bununla birlikte IBIS sisteminin 5 eksen yerine 3 eksenli olarak geldiğini belirtelim. Belki diğer kameralara kıyasla daha kararlı çalışmayacak ancak yine de iş görecek kadar iyi olacağı kesin.

     


    30fps'de 4K video kaydı ve Bluetooth gibi özellikler sunan Olympus PEN E-PL9'un önümüzdeki ay Avrupa'da 549 euro (sadece gövde) fiyatla satışa sunulması bekleniyor. Ayrıca makinenin M.Zuiko Digital ED 14-42mm F3.5-5.6 EZ kit lens ile birlikte 699 euroluk bir paket halinde satın alınabileceğini de belirtelim.



  • İncelerseniz E-pl5 ten beri 5 eksenli titreşim onleyicisi olduğunu ve Olympus'un bu işte oncü ve en iyi çalışan titreşim onleyici ye sahip marka olduğunu göreceksiniz.

  • PL5'ten beri derken eğer serinin çıkış tarihini kast ediyorsanız ancak o zaman doğru diyebiliriz. Çünki PL5 ile aynı yıl çıkan OM-D E-M5 modelinde 5 eksenli IS vardı sadece 2012 yılında.

    2013 yılına geldiğimizde ise OM-D E-M1 modeli çıktı ve onda da 5 eksenli IS vardı. Yine aynı tarihte çıkan PEN sınıfının zirve konumunu işaret eden P1,P2,P3 gibi PEN E-P5'te de 5 eksenli IS vardı. Fakat PL5, PM2 modellerinde gövdede 2 eksenli IS vardı.

    2014 senesine geldiğimizde ise Olympus OM-D serisine M1 ve M5'in altında konumlandırdığı daha ekonomik bir OM-D serisi olan OM-D E-M10 serisinin ilk üyesini çıkarttı. İlk OM-D E-M10'da da gövdede 3 eksenli IS vardı.

    2015 yılına geldiğimizde OM-D E-M5 Mark II ve OM-D E-M10 Mark II modellerinde gövdede 5 eksenli IS gelmişti artık. Henüz PL serisinde görülen en yetenekli IS 3 eksenli IS ile PL7, PL8 ve PL9'da da olduğu gibi 3 eksenli IS'tir. Elbette oldukça etkin ve yararlıdır. OM-D E-M10 ve PEN E-PL6 modelleri ile elde 1/8 , 1/15'ler ile net çekimler yapabilmiştim. Fakat 5 eksenli IS'te 1 saniye, 1/2 gibi enstantanelerde çekilebiliyor. Hatta en son ve en gelişmiş model OM-D E-M1 Mark II ile elde 4 saniye uzun pozlama fotoğraflar çekildiğini youtube'dan da bulabilirsiniz.
  • Kesinlikle Haklısınız Yukarıda verilen bilginin yanlış olduğunu söylemek amaçlı Pen E-P5 'i kastetmiştim.
    Yukarıda E-PL9 için 3 eksen denmiş halbuki sizinde dediğiniz gibi 2013 yılından beri 5 eksen mevcut.

  • Birileri de bize d-slr + 18-55'i ile şu kalitede fotoğraflar gösterse ya

    Olympus PEN E-PL9 dijital fotoğraf makinesi duyuruldu
    Olympus PEN EPL9 sample image by Gordon Laing, on Flickr
    Olympus E-PL9 + OLYMPUS M.14-42mm F3.5-5.6 EZ
    Exif : ƒ/4.0, 14.0 mm, 1/500, iso 320
    -
    Olympus PEN E-PL9 dijital fotoğraf makinesi duyuruldu
    Olympus PEN EPL9 sample image by Gordon Laing, on Flickr

    Olympus PEN E-PL9 ile çekilmiş örnek fotoğraflar...
    -
    Olympus PEn E-PL9 full detaylı teknik özellikleri ve incelemesi için bakınız :
    https://blog.fotozeynep.com.tr/2018/02/08/olympus-pen-serisinin-2018-modeli-pl9-model-adi-ile-cikti-ve-pen-e-pl9-incelemsi/
  • o kadar kaliteli bir kamera olduğunu düşünmüyorum :(

  • INumber1OneI kullanıcısına yanıt
    Hangi hususta çok kaliteli olduğunu düşünmüyorsunuz?
  • Japon Mapcamera.com yayınlamış bu listeyi


    Nikon D850
    Sony α7R III
    Panasonic LUMIX G9 PRO
    Fujifilm X100F
    Canon EOS 6D Mark II
    Canon EOS 5D Mark IV
    Olympus Tough TG-5
    * Olympus PEN E-PL 8 - (1 kişiye karşı kaçyüz kişidir ? Bir de bu malın icat olduğu memleket Caponlar eğitim, gelişmişlik vb. olarak da zaten bizden gesgeri bir millettir !
    Fujifilm X-T2
    Fujifilm X-T20

    Peh Peeh Olympus PEN E-PL8'e de bak hele kimlerle aynı lisede yer almış !..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jiddi -- 18 Şubat 2018; 18:16:10 >
  • Bunun yerine Pen F Lite gibi bir model çıkarılsa ve kasada dahili vizör olsa belki daha fazla tercih sebebi olabilirdi.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.