Şimdi Ara

Ölümlü trafik kazası tazminat davası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bundan 7 yıl önce babam geçirdiği bir trafik kazasında vefat etti ve aracı kendisi kullanıyordu, alkollüde olduğundan sigortaya herhangi bir tazminat davası açmamız söz konusu değildi. Fakat sanırım bu tür olayları takip eden sigorta avukatları var ki tarafımıza ulaştılar ve 2012'de kanunun değiştiğini, vefat eden kişi hatalı olsa bile sigortaya tazminat davası açılıp, davanın 1-2 ayda kazanılabileceğini söyledi. Alacağımız tazminatın kazanın yaşandığı yılın sigorta limiti kadar olacağını (125.000) söyledi ve işlemleri başlatabilmek için annemle benim vekalatnamemi istedi. Ayrıca komisyon olaylarınıda konuştuk, önce kendisi %20 istedi biraz pazarlık yaptıktan sonra %12 komisyon alarak davayı açabileceğini söyledi fakat sanırım bu tür durumlarda avukatlık sözleşmesi yapılıyormuş, kendisi bize böyle bir şeyden bahsetmedi sadece komisyon miktarını söz ile bildirdi.

    Bu şekilde vekaletname çıkarmamızı istedi;
     Ölümlü trafik kazası tazminat davası


    Bu şekilde bir vekalet verdikten sonra avukatın sigortadan tazminat parasını alıp bize hakkımızı vermeme gibi bir durum söz konusu mudur veya davanın kazanılamama gibi bir ihtimali var mıdır? Ayrıca diğer merak ettiğim bir konu, herhangi bir avukatın yardımı olmadan davayı kendimiz açıp kazanma ihtimalimiz var mıdır? Yardımcı olabilirseniz sevinirim, teşekkürler.







  • Size verilen kağıda göre sizden özel vekaletname isteniyor. Sizinle avukat arasında vekalet sözleşmesi kurulacaktır. Vekalet sözleşmesi de TBK'da düzenlenmiştir. Buna göre;
    4. Edinilen hakların vekâlet verene geçişi

    MADDE 509- Vekilin, kendi adına ve vekâlet veren hesabına gördüğü işlerden doğan üçüncü kişilerdeki alacağı, vekâlet verenin vekile karşı bütün borçlarını ifa ettiği anda, kendiliğinden vekâlet verene geçer.

    Vekilin iflası hâlinde vekâlet veren, bu alacağın kendisine geçmiş olduğunu iflas masasına karşı da ileri sürebilir.

    Vekâlet veren, vekilin kendi adına ve vekâlet veren hesabına edinmiş olduğu taşınır eşyanın iflas masasından ayrılarak kendisine verilmesini isteyebilir. Vekilin sahip olduğu hapis hakkından iflas masası da yararlanır.


    Sizin avukata karşı olan borçlarınızı ödediğiniz taktirde avukatın almış olduğu para kendiliğinden yani kanun gereği başkaca bir işleme gerek kalmaksızın size geçer. Sizin borcunuz ise;
    III. Vekâlet verenin borçları

    MADDE 510- Vekâlet veren, vekâletin gereği gibi ifası için vekilin yaptığı giderleri ve verdiği avansları faiziyle birlikte ödemek ve yüklendiği borçlardan onu kurtarmakla yükümlüdür.

    Vekil, vekâletin ifası sebebiyle uğradığı zararın giderilmesini vekâlet verenden isteyebilir. Ancak vekâlet veren, kusuru bulunmadığını ispat ederek bu sorumluluktan kurtulabilir.


    Özetle siz avukatınıza vekalet sözleşmesi gereğince avukatınızın parasını verirseniz zaten sigortadan alınan tazminat kanun gereği size geçecektir. Ödememesi halinde o avukat hakkında bu hükümlere gidilebilceği gibi ayrıca ceza soruşturması da yapılacaktır.

    Davanın kazanılıp kazanılmayacağını bilemeyiz. Her somut olaya göre farklı sonuçlar çıkabilir. Kaldı ki davayla ilgili hiçbir inceleme dahi yapamıyoruz burada. Avukat tutmadan kendiniz de dava açabilirsiniz buna hukuken bir engel yok.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.