Şimdi Ara

ÖLÜME YOL ALMIŞ P999 U (G2X) [T-MOBİLE] AYAĞA KALDIRIP TÜRKÇEYE ÇEVİRME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
2.403
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar başıma gelen ve beni günlerce uğraştıran 2 adet P999, yani Gx2, yani LG nin T-MOBİLE 'e özel ürettiği makinanın bir özetidir aşağıdaki. umarım zora düşenlere yardımcı olurum :)

    Ben p999 yerine p990 güncellemesi yapmaya çalıştığım için hata alıp güncellemeye devam edemiyordum. yani makina iptaldi.

    - ilk önce @Grimmjow JeagerJaques arkadaşın verdiği linkler ile başladım.http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1248644 buradan 2. ve 3. sıradaki dosyaları indirdim.
    - pili çıkardım.
    - ses açma + ses kısma + güç düğmesine aynı anda basılı tuttuktan sonra usb kablosunu taktım.
    - windows cihazı bulduktan sonra 3. sıradaki indirmiş olduğum APX sürüsünü çıkartıp, aygıt yöneticisinden el ile kurulum yaptım. aygıt yöneticisinde kurulumdan sonra evrensel seri veri yolu denetleyicilerinde "NVIDIA USB Boot-recovery driver for mobile devices" ibaresi var ise işlem tamamdır.
    - daha sonra 2. sıradaki indirmiş olduğum "G2X_V21E_00_NVFlash" dosyasının içini açtım ve flash.bat dosyasına çift tıkladım.
    - cihazı onardı ve (muhtemelen orjinal rom) unu yükledi. (alet artık eskisi gibi çalışıyor)

    - Sonra TÜRKÇE olmayan bu yazılımı (bildiğim kadarı ile TÜRKÇE sadece bu rom da olduğu için) cyanogenmod7 yükledim. oda şöyle:
    - ilk önce "NvFlasher ClockworkMod" u şu sayfadaki:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1056847 şu bağlantıdan indirdim:http://www.multiupload.com/BO94DKB63T indirdiğim dosyanın adı: "One-Click-G2x-recovery-flasher-09-23"
    - pili çıkardım.
    - ses açma ve kapama tuşlarına basılı tutarak usb kabloyu bağladım.
    - windows makinayı problemsiz görecektir. (daha önce aygıt yöneticisindeki elle kurulumda bahsettiğim gibi)
    - One-Click-G2x-recovery-flasher-09-23 klasörünün içindeki "NVFlash" klasörünün içine girdim ve "OneClickRecoveryFlasher" isimli dosyaya çift tıkladım.
    - açılan pencerede 3 seçenek var. ben ortadaki mavi yazılı olan "flash cwm 5.0.2.0" seçeneğe tıkladım. dos ekranı açıldı ve dosyalar yüklendi. bu arada tel ekranında "S/W Upgrade" yazar.
    - işlem birkaç dk sürer. taki en altta "devam etmek için bir tuşa basın" diyene kadar. bir tuşa basın ve ekran kapanacaktır.
    - tel ekranında hala "S/W Upgrade" yazacak, ve kabloyu tel den çektim. makina kapandı tabi.

    - sonra "cyanogenmod7" romu yüklemek için bu siteden son rom u yükledim:http://www.cyanogenmod.com/ (detay link vermiyorum çünkü her zaman güncellenebilir nitelikte. üstte "device" tıklayıp T-Mobile G2x seçin stable yazanı ve en son sürümü indirin.)
    - inen zip dosyasının adını update olarak değiştirdim.
    - microsd kartın direk içine attım. kartı makinaya taktım. pilide takıp makinayı "ses kısma + güç düğmesine" basılı tutarak makinayı clockword modunda (CWM) açmış olacağız. (açılıştaki LG yazısı mavi olana kadar parmaklarınızı çekmeyin.)
    - karşınıza ufak bi menü gelecek. (ana sayfa ve menü tuşları aşağı yukarı oynamanıza, arama tuşuda seçmenize yarıyor)
    - ilk başta "wipe data/factory reset" e gelip seçiyoruz, aşağıda resetlediği dosyaları yazıp "complete" ibaresi çıkacaktır.
    - sonra yine menüden "wipe cache parttion" a gelip seçiyoruz ve aşağıda "complete" yazısı gelene kadar bekliyoruz.
    - son olarak menüden "apply update from sdcard" a gelip seçin ve 5-10 dk sürecek kurulum işlemini bekleyin.
    - ondada complete dedikten sonra "reboot system now" u seçip yeniden başlatmasını bekliyorsunuz.
    işte sonuç.... (android 2.3.7)

    makinanın ilk açılımı 1-2 dk sürebilir. açıldıktan sonra dil ayarlarından TÜRKÇE yi seçebilirsiniz.








  • cihazın aynısından bende var.dediginiz gibi cihazı turkce yaptım yalnız androit market uygulamasına ulasamadım
    birde sync olmuyor cihaz yardımı rica ederim
  • kurdum denedim..sanki biraz yavaşladı alet..settings kısmı tamamen Türkçe..yalnız menüde hala çevrilmeyen başlıklar var..ve en büyük dezavantajı android markete izin vermiyor..açmıyor..ben tekrar 2.3.3e geri çevirdim..ilk işlemi uygulayarak
  • kurdum denedim..sanki biraz yavaşladı alet..settings kısmı tamamen Türkçe..yalnız menüde hala çevrilmeyen başlıklar var..ve en büyük dezavantajı android markete izin vermiyor..açmıyor..ben tekrar 2.3.3e geri çevirdim..ilk işlemi uygulayarak
  • özür dilerim, geç gördüm mesajşarınızı. donanımhaber e bişey oldu, yanıt gelince eposta atmıyor bana bazen.

    Marketi bende kuramadım. çözüm bulabilen varsa yazsın lütfen
    :)
  • andorid marketi ek yama paketi ile recovery moddan kurmanız gerekmekte...
  • hocam merabalar.bendede şu anda bi tane p 999 g2x var.cihazdaki rom şu anda cyanogenmod 9.0.0-buyild_3-g2x diye yazan 4.0.3 android sürümü.cihaz gayet stabil çalışıyor.fakat eksik yönleri var mesala video kameraya geçemiyorum.youtubeden video açtığımda görüntüyü donduruyor.film izleyemiyorum.acaba diyorum orjinal romu yklesemmi.ha bide kamera çözünülüğü düşük sanki.ben daha öncede p990 kullandım fakat bu cihazşu anda çok canımı sıkıyor.öyle root la romla uğraşan bi insan değilim.en azından sizin kadar usta değilim.orjinal romu yüklemem için ne gerekiyor.yardım ederseniz sevinirim.veya başka öneriniz varmı.
  • Sizin yüklediğiniz deneme sürümü gibi birşey olabilir. isterseniz birde 7.2 yi yükleyip deneyin.

    Bu arada ben 7.2 den y,kseğini görmemiştim, nerden buldunuz 9 u
  • hocam cihazı aldığım telefoncu yükledi.şu an ona ulaşma şansım yok çünkü başka bi alışveriş sitesinden almıştım.be size tam bilgileri yazayım.www.eaglesblood.com diye bir site çıkıyor telefon açıldığı zaman.ordan bulabilirsiniz heralde.bide orjinal yazılımı yüklesemmi acaba ingilizce kullanmk önemli değil benim için.ne dersiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kadirsu

    hocam cihazı aldığım telefoncu yükledi.şu an ona ulaşma şansım yok çünkü başka bi alışveriş sitesinden almıştım.be size tam bilgileri yazayım.www.eaglesblood.com diye bir site çıkıyor telefon açıldığı zaman.ordan bulabilirsiniz heralde.bide orjinal yazılımı yüklesemmi acaba ingilizce kullanmk önemli değil benim için.ne dersiniz.

    orjinal rom tabiki daha sağlıklı ev sorunsuz. yukarıda bahsettiğim 1. şıkkı deneyin, kısa bir şekilde geçeceksiniz...
  • teşekürler birader bi yüklyelim bakalım.
  • Ölüme yol almış LG G2X P999 bende de vardı bir tane ve yukarıdaki anlatım ile tekrar canlandırdım Yani arkadaşın anlattığı yöntem %100 çalışmaktadır. Ayrıca LG G2X için en iyi Custom Rom CyanogenMod 7.2 nightly builds'lerdir. Şuan ki en yeni sürüm 2013 Ocak ayında yayınlandı ve telefonun her özelliği harika çalışmaktadır. Bu telefon için CM Romları şuradan temin edebilirsiniz. CyanogenMod Nightly Builds For LG G2X Bu arada Jelly Bean veya Ice Cream Sandwich sürümlerinin kısa bir süre içinde stabil olacağını sanmıyorum bu telefon için. O yüzden hiç eagles blood ve hellfire romları ile uğraşmayın. Çok istiyorsanız CM 7.2 yükleyin sonra Jelly Bean Teması kurun,orjinalden hiçbir farkı olmuyor ve telefon kasmıyor. Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakcarkci -- 5 Ocak 2013; 11:18:49 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakcarkci

    Ölüme yol almış LG G2X P999 bende de vardı bir tane ve yukarıdaki anlatım ile tekrar canlandırdım Yani arkadaşın anlattığı yöntem %100 çalışmaktadır. Ayrıca LG G2X için en iyi Custom Rom CyanogenMod 7.2 nightly builds'lerdir. Şuan ki en yeni sürüm 2013 Ocak ayında yayınlandı ve telefonun her özelliği harika çalışmaktadır. Bu telefon için CM Romları şuradan temin edebilirsiniz. CyanogenMod Nightly Builds For LG G2X Bu arada Jelly Bean veya Ice Cream Sandwich sürümlerinin kısa bir süre içinde stabil olacağını sanmıyorum bu telefon için. O yüzden hiç eagles blood ve hellfire romları ile uğraşmayın. Çok istiyorsanız CM 7.2 yükleyin sonra Jelly Bean Teması kurun,orjinalden hiçbir farkı olmuyor ve telefon kasmıyor. Teşekkürler

    Eyvallah




  • Arkadaşlar google uygulamalarını (gmail, talk, play vs) buradan uyumlu işletim sisteminize göre indirip cyogenmod7 yi yükler gibi aynı şekilde yükleyebilirsiniz.

    http://goo.im/gapps/


    Simkilit için bu site ile bağlantıya geçtim, ufak bir yazışmadan sonra aynı gün yada ertesi gün sim şifresi geldi. Sanırım 20 TL gibi bi maliyeti oldu.

    www.cellunlocker.net
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.