Şimdi Ara

Ölmek istiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 23 yaşındayım, bebeklik ve çocukluk dönemimde çok ciddi hastalık ve ameliyat geçirdim, hep sıkıntılar yaşadım, babam orta seviye esnaftı bana 1 daire parası harcamıştır, o zaman SGK mız yoktu ve SGK herşeyi karşılamıyordu, hastanede 1 kan vermek bile paralıydı. Okul hayatım hep başarısız geçti, diğer çocuklar futbol oynardı, ben oynayamazdım koşmak yasaktı ve karnım dikişli olduğu için top gelmesi çok tehlikeliydi, orta okulda bile şökle gectigim oldu, ilkokulda öğretmen tahtaya çıkarırdı bir bölmeyi 1 derste yapamazdım herkes gülerdi, 8 sınıfta SBS sınavına girdim, hiçbir okul kazanamadım zar zor bir meslek lisesine yazıldım, tabi hiç ders çalışmadığimdan ve tembel olduğumdan, lise 1 de 9 zayıfla kaldım, ailem lise mezunu bile olamayacağım için beni özel koleje verdi, neyse git gel, lise 4 deyken babam beyin kanaması geçirdi, ve yoğun bakıma alindi 1 ay hastanede yattı, çok zor vakitler geçirdik, bütün işi yöneten babamdı, hain amcalarim git gel, git gel babamdaki bütün çekleri ve paraları aldılar, işte mal lazım, işçi parası odeyecez bahanesiyle bizde mecbur verdik, ilk zaman bize haftalık para veriyorlardı , onu kestiler, biz dedik cahil adamlar heralde işi batirdilar meğerse niyetleri farklıymış, 5 kuruş para vermeden iftiralarla, yalanlarla bizi ortaklıktan çıkardılar, babam işyerindeki bütün haklarının üstüne kondular, bu eski hikaye bu amcalarim yıllardan beri babamı cekemiyorlar, kıskanclar, ellerine fırsat geçince intikam aldılar, hem cahiller, hemde hainler, resmi olarak şirketi abisinin üstüne yaptığı için dava açamadik, zaten babam ayakta duramıyor felçli adam titriyor, yani babamın 40 yıllık emekleri, çabaları boşa gitti, bende liseden sonra okul okuyamadım , böyle vasıfsız ve niteliksiz kaldım, şimdi bir şirkette ayakcıyım, 2 kuruşa hayatımı satıyorum, hayattan o kadar bezdimki, hiç bir zanaatim, vasfım becerim yok, iki yıllık okul bile bitiremedim, tek dileğim ALLAH tan imanla bir önca ölmek, bu hayat beni hep ezdi, yaşıtlarim mezun oldu çalışıyorlar, ben 2 kuruş paraya amelelik yapıyorum, karın tokluğuna çalışıyorum, hiçbir şeye sahip olamicam, ben ölmeyimde kimler ölsün dostlar :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Allah yardımcın olsun
    aldığın para yaptığın işe göre oldukça iyi,üniversite mezunu olmadan bu parayı kazanan nadir insanlardansın
    bir tanıdığım 2 sene önce bir ajansa grafik tasarım mezunu olarak 1.800'e girdi,şu an maaşı anca 3.000+'ya çıktı
    başka bir tanıdığım halkla ilişkiler ve reklamcılık mezunu ve bir hastanenin veznesinde çalışıyor senin aldığın paradan biraz fazlasını alıyor
    geçen restoranda bir kızla tanışitım ziraat mühendisliği mezunu ve garsonluk yapıyor
    böyle o kadar çok örnek var ki
    işini biraz sahiplenmeye çalış
  • Üniversite okuyan herkes vasıflı değildir. Üstelik iş begenmekte zorlaşır. İllaki seninde bir yeteneğin vardır. Umarım kesfedersin. İş yerinde caliskan ol. Dürüst ol. Zamanimizda bu meziyetler giderek azaldı. Değerin anlasildikca yükselirsin. Yada daha iyi yerlerde çalışırsın. Bir tavsiyemde sanal ortamlara çok takılma. Bu ortam sadece zamanımızı öldürüyor. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halil altın H kullanıcısına yanıt
    Üniversite mezunu olmadan iyi işlere ve iyi gelire sahip olmak zor.

    Yeteneğim nedir hiç bilmiyorum, zeka gerektiren işlerde zayıfım.


    İşte durustum ama burası gelecek vaad eden bir yer değil, 20 yıllık çalışan adam hala müdür olamamış , bir benim pozisyonum düşük olduğu için beni hiçbir cacık yapmazlar.

    Hiç arkadaşım olmadığı için daha doğrusu bunları paylaşamayacagim için buraya yazıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaptığın işte en iyisi olmaya bak her zaman. Madem bir şirkette ayakciyim diyorsun en iyisi olmaya çalış bu saatten sonra git sınava çalış kazan vs zırvalıkları saçma çünkü o bile garanti değil.
    Kendine bi hedef belirle hedef dediğime bakıp gözünde büyütme al bi öykü kitabı oku bakalım neler olacak illa hoşuna da gitmek zorunda değil kendini kandırmak zorunda bırakma hoşuna mı gitmedi at gitsin.
    Sanal ortam çok gelişti burdan ilerletecegin belki de ileri hayatını etkileyip degistirecek insanlarla tanisabilirsin.
    Her şeyde ufak ufak başla yaptığın hobin bile basitten olsun karşına ne çıkacağını bilemezsin tıpkı yaşadığın hastalıklar ve babanın vefatı gibi.
    Demek istedigim iyiyi de kötüyü de oturup bekleyemeyiz toprağı eşeleriz artık ne çıktıysa mantığı.
    Ha bu arada bu arada hayatının akışı olumlu şekilde değişirse amcalarini utandırmayı da unutma :)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de yaşamak istiyorum çünkü zaten ölüyüm..
  • Exocoetidae kullanıcısına yanıt
    Benimde ölüden farkım yok :(

    İşe git gel, patrona ömür sat

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gururlu ve onurlu bir insansın hocam bunlar seni de harcadı tıpkı beni de harcadıkları gibi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kortekes

    Benimde ölüden farkım yok :(

    İşe git gel, patrona ömür sat
    Patron da yine ömrünü para kazanacağım diye satıyor ve emin ol patronun yerinde olmak istemezdin, gelir vergisi, stopajı, yıllık beyannamesi, kirası, işçinin derdiyle uğraşması, müşteriyle uğraşması bir sürü şey. İşçi olmak da zor patron olmak da bu devirde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaşamak bir amaç mıdır? araç mıdır? Bu konuda size fikir veremem tek bildiğim bu üç günlük dünyada yaptıklarımızın geleceğimizi şekillendirmesidir. Bugün isyan ettiğin yaşamına son vermek istediğin hayat gelecekte seni güzel şeylere yalandan olduğunuda bilsen zerk edebilir. Demem o ki bir kere geldiğin hayatı dibine kadar yaşamak varken neden gözlerini kapamak isteyesin ki?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam umarım öyle bir karar almazsınız ama eğer intihar falan düşünürseniz tek gitmeyin derim. Size kazık atan o amcalarınızı da beraber götürün ki bir anlamı olsun. Siz intihar ederseniz şerefli bir insanı kaybederiz ve üzülürüz bari yanınızda birkaç gereksizi daha götürürsünüz. Şikayet ederler ban yerim diye o amcalarınız hakkında hakaret kelimeleri yazamadım ama siz yazdım sayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veronicaa kullanıcısına yanıt
    Onları Allah'a havale ettik, ama sapasağlamlar gebermediler daha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende
  • İsyan ede ede gitmez herşeyi somut kavramlarda arama kardesim. Somut sahip olduklarımız geçici. Sen ölmeyi istiyorsun , bu hayatta pek hazırlıklı hareket edememişsin bari buna hazırlan ve dinine göre yaşa. Sağlık sorunların , babanın başına gelenler sınavdır. Kimsenin ahı kimsede kalmaz merak etme. Şuan internete bu yazıyı yazacak imkana sahipsen daha fazlasını da yapabilirsin Allah'ın izniyle. İnternete bu kadar giriyorsun burda konu açmak yerine psikolojik makaleler okuyarak bir nebzede olsa mutsuzluğunu aşıp , hayata yeni bir umut bağlayabilir kendini biraz bulabilirsin. Yenilmek, teslim olmak çözüm değil. Çok büyük başarıların arkasında berbat yaşantıların hikayesi çıkabiliyor. Bence insan gönülden ister ve yapabileceğine inanırsa herşeyi yapabilir...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PC Meraklısı Görkem -- 19 Şubat 2020; 23:27:6 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kortekes kullanıcısına yanıt
    Bir adam Microsoft şirketine iş için konuşmaya gidiyor.


    Girmek istediği iş de tuvalet temizleyiciliği.


    HR menajeri ile görüşüp tıkanmış bir lavaboyu temizleyip testten geçiyor.


    HR menajeri adama testi geçtiğini, hangi gün saat kaçta iş başı yapması gerektiğinin kendisine e-mail yoluyla gönderileceğini söylüyor.


    Adam, bilgisayarı olmadığını, dolayısıyla e-mail kullanmadığını açıklıyor.


    HR menajeri :
    " Üzgünüm ama e-mailiniz yoksa siz sanal olarak var sayılamazsınız ve bu yüzden sizi işe alamayız." diyor.


    Adam çaresizce dışarıya çıkıyor ve " Ne yapsam, ne etsem...! " diye düşünürken cebindeki 10 dolar ile 20 kilo kiraz almaya karar veriyor.


    Kapı kapı gezerek kirazları satıyor ve 2 saat içinde sermayesini 2 katına çıkarıyor.


    " Bu şekilde ekmek paramı çıkarabilirim." diyerek her gün sabah erkenden kalkıyor ve kapı kapı dolaşarak kiraz satıyor.

    Her gün sermayesi büyüyor.
    Derken küçük bir kamyonet alıyor ve satışa devam ediyor.
    Az bir zaman sonra, büyük bir kamyon ve birkaç küçük kamyonet alıyor.

    5 SENE GEÇİYOR
    Bu adam şu anda Amerika'nın en büyükleri arasında yer alan bir nakliyat şirketinin sahibi.
    Bir gün ailesinin geleceğini düşünerek sigorta yaptırmak istiyor.
    Sigorta şirketi kendisinden bir e-mail adresi istiyor.
    E-mail kullanmadığını söylediğinde sigortacı :
    " İlginç, e-mailiniz olmadan büyük bir holding kurmuşsunuz.
    Bir de e-mailiniz olsaydı neler yapardınız...! " diyor.
    Adamın cevabı :
    " E-mailim olsaydı, şu an da Microsoft'ta tuvalet temizliyordum."

    -----------

    Çok sevdiğim bir hikayedir. Başarının diploma gibi bir kağıt parçasıyla hiçbir ilgisi yok. Önemli olan daima mücadele etmek. Kötü günlerini düşünmek yerine, "aceba neler yapabilirim" e pes etmeden odaklanırsan zaten bir gün bulunduğun durumdan çıkacaksın.

    Şuna da emin ol ki ben de başkaları da kötü hayatlar yaşadık. Ben çok zor bir ailede büyüdüm ancak pes etmedim ve şimdi mutluyum.

    SENDE BAŞARABİLİRSİN

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben sen olabilir miyim? Benim de küçükken astım bronşitim vardı. Devletten kiralanan makinelere bağlı yaşıyordum doktorlar ölecek demişler ailemin yokluk içindeki çabasıyla kurtulmuşum. Benim de okul hayatım başarısız geçti. Ben de zeka gerektiren işlerde zayıfım ve hiçbir vasfım yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.