Şimdi Ara

ÖLEN KİŞİNİN KREDİ KARTI BORCUNUN TAKSİTLENDİRİLMESİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
1.451
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 15 şubatta dayımı kaybettik ve kendisinin Vakıfbanka kredi kartı borcu ve kredi borcu varmış, bu konuyla ilgili aşağıya iki soru sordum, lütfen bilgisi olan arkadaşlar sorularıma cevap verirse çok memnun olurum. (Reddi miras yapılmayacak)


    - Kendisinin Vkaıfbank kredi kartına 7 bin liraya yakın borcu varmış, yengemler bankaya gittiklerinde bu borcun tamamının tek seferde ödenmesi gerektiği, borca taksitlendirme yapılmadığı söylenmiş, bu ne derece doğru bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

    - Ayrıca rahmetli 17 bin lira kredi çekmiş 2016 aralık ayında ve hayat sigortası yaptırmamış, banka sigorta yaptırmadığı yönünde bilgi vermiş, Kredi çekerken hayat sigortası zorunluluğu kalktı mı, sigorta istemediğine dair bir evrak imzalaması gerekir miydi, eğer gerekliyse ve imzası yoksa parayı ödeme zorunluluğu ortadan kalkabilir mi?



  • Merhaba,

    Öncelikle başınız sağolsun. Merhumun mekanı cennet olur inşallah.



    Sorularınıza gelince bankalar kredi verirken kredi tutarı kadar teminat kapsayan sigorta yaptırılmasını tavsiye ederler ve genellikle kredi çeken kişiler bunu zorunlu sandığı için sigortalanmış olurlar. Ancak ayrıntıları bilen kişiler sigorta istemediklerini belirtirlerse hayat sigortası yapılmaz. Yani zorunlu bir işlem olmadığından mütevellit bankaların bu konuda bir hatası, yanlışı olmadığını düşünüyorum. Reddi miras yapmayacağınızı belirtmişsiniz bu sebepten ötürü borçlar mirasçılara kaldığından ötürü banka borcu ödemenizi isteyecektir. Ancak yapılandırma için banka müdürüyle görüşebilir ve borcun taksitlendirilmesi için inisiyatif sağlanmasını rica edebilirsiniz, bu konuda uygun yolla ifade etmeniz halinde çözüm sağlanacağına inanıyorum. Tamamen bankanın kendi inisiyatifinde olan bir durum söz konusu.

    Kart borcu konusunda ise yine borcu ödememek için tek yol reddi miras. Ancak böyle bir tercihte bulunmak istemediğiniz göz önünde bulundurulunca tek bir yol kalıyor, borcun tamamını tek seferde ödemek. Maalesef kredi kartı borcunda bir yapılandırma yapılacağını sanmıyorum.



    Tüm bunların yanında eğer ki borcu ödemeye durumunuz müsait değilse borcun varlığa düşmesini bekleyebilir ve ileriki zamanlarda dosyanın kapanmasını en fazla borcun yarısı kadar ödeme yapabilirsiniz. Evlere icra artık yasak olduğundan ötürü haciz gibi olumsuzluklar yaşamazsınız.



    En kısa zamanda sorununuzu halletmenizi temenni eder, iyi günler dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Krediçözüm K kullanıcısına yanıt
    Ayrıntılı cevabınız için çok teşekkür ederim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.