Şimdi Ara

Olası bir boykot ve yerli malı hakkında düşüncelerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Biliyorsunuz vize krizinden sonra eminim ki bir boykot başlayacaktır burda olası bir boykot doğru mudur yanlış mıdır tartışmasından çok daha farklı boyutta bir şeyler yazmak istiyorum

    Başlangıç

    Öncelikle neden ? Çünkü klasik Türk toplumuyuz başımıza bir şey gelince hep harekete geçiyoruz hep kuyruğumuz bir köşeye sıkışınca aksiyon alıyoruz peki yine eskisi gibi iktidar abd ile anlaşıp coca cola fabrikası açılışına katılırsa ne olacak ? Tekrar bir kriz tekrar bir anlaşma kısır döngü ..


    Ne yapmalı ?

    Öncelikle sadece kuyruğumuz sıkıştığında değil hayatın her anlamında bilinçli davranmalıyız ki hem ülke ekonomisi adına hem millet adına ve her şeyden önce gelecek adına sağlam tohumlar ekebilelim bir bakkala dahi gitseniz ön raflarda soğutma dolaplarında hep aynı ürünler yani coca cola, pepsi vb. yine aynı şekilde cipsler fritolay grubu vb. Peki gerçekten hangimizin glikoz şurubu dolu kolalara ya da hangi yağlarda üretildiğini bilmediğimiz sağlıksız cipslere ihtiyacı var ? Evet bu hayata bir kere geliyoruz derseniz dahi gıda sektöründe ilerlediğimizi düşünüyorum alternatif bir sürü yerli ürün bulabilirsiniz.

    Eziklik psikolojisi

    Bu mesajı intel işlemcili bilgisayardan mı yazıyorsun yoksa google chrome dan mı tarzı saçma sapan mesajlar geleceğini bildiğim için de bu mesajı eklemeye karar verdim dünyadaki tüm ülkeler teknoloji anlamında maalesef abd ve almanyaya bağlılar ancak size soruyorum dünya ekonomisi sadece iletişim içeren teknolojiden mi oluşuyor ? kuzey ülkeleri balıkçılığı geliştirerek doğu avrupa ülkeleri zeki ithalat hamleleri ile iyi bir refah yaşamıyorlar mı ? (Almanyanın italyadan meyve ve sebze ithal etmesi gibi.) bu noktada da mızmızlanmadan bence yapabileceğimiz şeyler var iki yıldır o iki ünlü kola markasını içmiyorum cips yemiyorum giyimde tekstilde gıdada elimden geldiğince yerli ürünleri tercih etmeye çalışıyorum eskiden okullarda yerli malı haftası yapılırdı ancak bu bile artık yavaş yavaş kaldırılarak insanlarda bilinç oluşması önleniyor son olarak ''efe aydal'' isimli arkadaşın şu videosunu izlemenizi tavsiye ediyorum iyi forumlar.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ŞokBıçaklıZed -- 9 Ekim 2017; 7:8:13 >







  • Bu önemli bir konu ama balık baştan kokar , meclis başkanının 5 senelik arabayı eskidi diye değiştirdiği , itibardan tasarruf yapılmadığı bir ortamda.Vatandaşı buna ikna zor bireysel olarak ise en bilinçli kesimin bile 2 boykot denemesi var (Pınar ve Türkcell boykotları katılım %5'i bulmaz).


    not: Bu arada cocacola muhtemelen crown cola (şok market) vb karşısında pazar kaybı nedeni ile artık şeker kullanıyor çoğu kutu ve bir lt içeceğinde.Crown Cola'yı üreten Della gıda'da Ülker tarafından Japonlara satıldı diye biliyorum.
  • Kimse kusura bakmasin. Boykot moykot ugrasmam. Hele de malin iyisini disariya gonderip curugunu carigini kendi insanina kaktiran yerli(!) mali hic dusunmem.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • boykot mu? dünyada boykot edeceğin son ülkedir abd.

    boykota önce o elindekini bırakarak başlamalısın evlat



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0110engin -- 9 Ekim 2017; 9:9:43 >
  • Amerika, Almanya gibi ülkeleri boykot etmemiz ölüm orucu tutmamız gibi bir şey. Yani kazanırsak da ölürüz kaybedersek de ölürüz.
  • tüketici boykot etmeden önce satıcı boykot edebilmeli
    mesela kapat nike dükkanını boykot ediyorum satmıyorum de
    satmıyorum IPHONE boykot ediyorum de
    görelim.. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 0110engin

    boykot mu? dünyada boykot edeceğin son ülkedir abd.

    boykota önce o elindekini bırakarak başlamalısın evlat

    Hocam konuyu neden okumuyorsunuz ben gıda ve tekstilin önemine dikkat çekmek istedim inatla telefon işlemci vb diyorsunuz hala

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.