Şimdi Ara

Olacak şey olur, olmayacak şey olmaz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Tüm psikolojik gözlemlerim ve 4 yıldır geçiriyor olduğum depresif ruh hali bir kenarda dursun. Bence bir insanın kendine yapabileceği en iyi iyilik gerçekleri kabullenmek olabilir. Beklentiye girmeden olacaklar olsun, olmayacakları zorlamamak gerekir.

    Eğer biri hayatını mahvedecekse, mahvetsin, çünkü belki de çözümü mahvolmanın kendisidir. Belki yükselmek için düşmek gerekir. Bir şeyleri olacağına bırakmak kadar güzel bir yaklaşım yoktur.

    Aklına geleni söylemeli veya yapmalı ve gerisini boşvermeli insan, pişmanlık duymamalı yaptığı veya yapmadığı hiçbir şeyden. Hepimiz karmaşık varlıklarız ve bazen ne istediğimizi bile bilmiyoruz. Bazen istediğimiz şeye inanamıyoruz bile.

    Bazen birilerine yardım etmenin yanlış olduğunu düşünürüm, çünkü kişi sorunu kendi çözmeyi öğrenmediği sürece o sorun hayatında hiç çözülmez aslında. Sadece kenara atılmış veya geçiştirilmiştir.

    Eğer kendinizi kötü hissediyorsanız, demek ki hissetmeniz gerekiyor şu an onu. Sıkıldıysanız, sıkılmış olmanız gerekiyor. Mutluysanız, kendinizi tebrik edin. Her ne durumdaysanız, bunu kaosun bir sonucu olarak düşünebilirsiniz.

    Bir şeyleri değiştirmenin sebebi bir şeylerden rahatsız olmaktır. Eğer ki değişmiyorsanız demek ki rahatsız olduğunuz bir durum yok aslında. O yüzden değişmiyorsunuz. Sizi gerçekten rahatsız eden noktaya kadar böyle olmaya devam edeceksiniz.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >







  • Gelişim psikolojisinde Vygotsky'nin zone of proximal development diye bir tabiri var. Evet, edinim için bireyler yardım almadan sorunlara kendi problem geliştirmeli ancak her insan ve karşılaştığı problem de farklı oluyor. Bu nedenle bazen tek başlarına çözüm geliştirmekte zorlanabiliyorlar. Rehberlik bu noktada devreye giriyor. Direkt cevabı vermeden doğru yönlendirmelerle kişinin kendi başına çözüm geliştirilmesi desteklenebilir. Buna da scaffolding deniliyor. Mesela bir labirent ve fare düşünün. Farenin teki sürekli döngü içinde olsun. Aceleciliği yüzünden doğru koridoru bir türlü göremiyor. O koridora ufak bir dikkat çekici bir şey koymak problemi tek başına çözmez ama çözüme giden yol desteklenmiş olunur. Kısacası hepimiz belli bir problemler havuzundayız. Kimimiz maşallah tıkır tıkır çözüyor sorunları ama bazılarımızın da desteği ihtiyacı var çünkü hiçbirimiz eşit şartlarda başlamıyoruz hayata.


    Destek almaktan korkmayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientia -- 27 Nisan 2021; 6:28:53 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.