Şimdi Ara

okurken memurluk yapmak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir kişi kpss liseden memur olup aynı anda mühendislik fakultesine de devam ederse,okulu bitirip mezun oldugunda unvan degisikligi sinaviyla muhendis olarak devlette çalışmaya devam edebilir mi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Ünvan değişikliği sınavı açılırsa bu sınava girip kazanılarak kadro değiştirilebilir ama bu ÖSYM nin yaptığı sınavlar gibi her sene olan bir şey değil. Tamamen Bakanlığın insiyatifinde olan bir şey. Uzunca bir süre sınav açılmayabilir ya da kontenjanı az olabilir.
  • Hocam atandığınız kurum önemli. Bazı kurumlar mühendis kadrosu bile açmıyor

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • okuduğunuz bölüm ile çalıştığınız kurum uyumlu ise olabilir.
    mesela şimdi siz sağlık bakanlığında memur oldunuz ama okuduğunuz bölüm orman mühendisliği olursa alakasız olur.
    TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI bünyesinde memurluğa atanıp sonradan orman mühendisi,zıraat mühendisi olursanız görevde yüksel ve ünvan değişikliği yapabilirsiniz.
  • mümkün

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşım kamu personellerinin sınıf ve branşları mevcuttur. Eğer kamuda THS (Teknik Hizmetler Sınıfı) olarak görevliyseniz ve bitirdiğiniz okul ösym tarafından mevcut olduğunuz öğrenimin devamı olarak görülüyorsa kadronuz değişmemekle beraber yeni ünvanınıza göre maaş alırsınız. Örnek. Lise makine bölümü mezunu olarak makine teknisyeni olarak göreve başladıysanız ve ilerleyen yıllarda makine mühendisliğini bitirirseniz kadronuz değişmese bile makine mühendisi kadrosundaymışsınız gibi maaş alırsınız.
    Diğer sınıflar için durum böyle değildir çünki teknisyen-tekniker-mühendis gini ünvanlar eğitim durumuna göre verilmiyor. Lise mezunu VHKİ olabildiği gibi Y. Lisans mezunu VHKİ de vardır.
    Bunun dışında kadro değişikliği için şartları karşıladığınız takdirde kurumlarınızın açtığı görevde yükselme ve kadro ünvan değişikliği sınavlarında başarlı olarak kadro ve ünvan değiştirebilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Hocam arada ufak bi ayrıntı var. Bazı hallerde Kurum ve ünvanın uyumlu olmasına gerek yoktur. THS sınıfı olmak şartıyla yeni mezuniyetin önceki mezuniyetin devamı olan koşullarda kadro değiştirmeksizin yeni ünvanın haklarından faydalanılıyor. Örnek: DSİ de görevli bir makine teknisyeni, makine mühendisliğini bitirirse kadrosu değişmese bile makina mühendisinin bütün özlük haklarını alır. Bu durumlarda eğer uygun kadro varsa zaten kurumlar petsoneli o kadroya atar. Değilse mühendis ünvanıyla atadığı kadro ve görevine decam eder.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.