Şimdi Ara

Okurken askerliğimi ertelettim, bitmek üzere. Uzatma imkanım var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, aklımda bir kaç soru işareti var. İçimde bulunduğum durum biraz özel. Sabrınız için teşekkür ederim.


    Ben 2021 yılında ön lisans bitirdim, aynı sene DGS ile AÖF'den 4 yıllığa uzattım. Normalde okuduğum süreç boyunca askerlikle ilişiğim olmaması gerekiyordu. Geçen sene sanırım bir mesaj gelmişti ve askerlik bilgilerime girdiğimde celp bilgileri gözükmüştü diye hatırlıyorum (Sanırım er olarak gözüküyordum. Neresi hatırlamıyorum, Tokat olabilir.), 1 yıllık erteleme hakkım varmış ben de telaşla erteledim ve geçtim. Aynı zamanda şu an açıktan öğretimde son sınıfım. Yani aslında hala okuyorum. Bu arada yaşım 23.


    Okurken askerliğimi ertelettim, bitmek üzere. Uzatma imkanım var mı?



    Geçtiğimiz süreçte İşkurun Meslek eğitimi veren bir kursuna girdim. Şu anda kursumun bitmesine bir ay var fakat kursu tam anlamıyla bitirebilmek ve haklarından tam anlamıyla faydalanabilmek için 4 ay boyunca alanımda çalışmam lazım.


    Şimdi sorularım şunlar:


    1. Askerlik süremi nasıl uzatabilirim ve bu durumu düzeltebilirim?
    2. Askerlik görevimi yedek subay veya astsubay olarak yapmak istiyorum, ilerleyen dönemde mümkün olacak mı?







  • Ya aöf online sistemden ya da aöf bürosundan tecil yaptırınız. O da olmazsa öğrenci belgesi alıp şubeden tecil yaptırırsınız.
    AÖF öğrencisi olarak erteleme olmamış görünüyor. Kayıt sırasında online sistemde tecil yapılıp yapılmayacağı opsiyonu sunuluyordu diye hatırlıyorum. Mezun olana kadar (28 yaşını geçmeyecek şekilde) erteleme yapılması lazım.

    Mezuniyet sonrası 2 yıl erteleme daha yaptırabilirsiniz.

    Lisans mezunu olarak mevcut sınıflandırma iptal edilir diye biliyorum, onu askerlik şubeye sorarsınız. Ama yeni sınıflandırmada yedek subaylık / astsubaylık çıkar mı şansa artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

    Hocam yanıtlarınız için çok teşekkürler, nitekim dediğiniz gibi oldu.


    Önce AÖF öğrenci işlerini aradım, TC'mi istedikten sonra işlemi gerçekleştirip belgelerimi gönderdiğini söyledi. e-Devlet/Askerliğim ekranında Erteleme Sebebi kısmı direkt olarak "MEZUN/TERK ERTELİ"den "YURTİÇİ ÖĞRENCİ" ye dönüştü. Erteleme süresi güncellenmeyince askerlik şubesine gittim, "Talep gönderilmiş, şube yoğun olabilir. Bir iki güne düzelmesse gel." dedi. Ertesi gün süremde güncellenmiş. Yani şu an için bir sıkıntı yok.


    Ayriyetten arkadaşım bu işlemi direkt olarak askerlik şubesinde halletmiş, kağıt vs. imzalatmışlar. Onun süresi direkt güncellenmiş, bu da ileride okuyacaklara ek bilgi olsun.


    Okurken askerliğimi ertelettim, bitmek üzere. Uzatma imkanım var mı?

    Son söylediğinizle de ilgili olarak onu da şubeye sordum. Dediğiniz gibi, mezun olmaz isem statüm değişmiyormuş. Mezun olunca şansımı deneyebileceğim. Çok teşekkürler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İşsiz_Nette -- 26 Mayıs 2023; 12:35:38 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.