Şimdi Ara

Okumayın arkadaşlar okumayın .... (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
120
Cevap
3
Favori
8.373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kaporta, boya
  • Diyetisyenlik kadar boş bir meslek olmadığından işsiz kaldın belkide.

    Neymiş şunu şu kadar yiyecekmişsin, bunu bu kadar yiyecekmişsin, zayıflayacakmışsın.

    Boğazına dur diyeceksin aç kalacaksın zayıflayacaksın, bu kadar basit.

    Yer mi lan bunu bizim türk milleti, gidecek, kibrit kutusu büyüklüğünde peynir ye diyecek biri, ona para verecek :D

    Muhakkak başka işleriniz de vardır ancak diyetisyen deyince benim aklıma başka bir iş gelmiyor. Ve maalesef birçok insan sizin vereceğiniz bilgileri bedava olarak YouTube dan veriyor.

    Kusura bakma dostum bence ülkenin gerçeklerinin farkında olmadığından yanlış meslek seçmişsin. Aynı benim gibi. Gittik istatistik okuduk, noldu? Adamların istatistikten haberi mi var, baksana enflasyonu bile kendi istedikleri gibi çıkarıyorlar :D
  • hastanede çalışman için kpss ye girmen gerek orada da neler döndüğünü herkes biliyor, catering firmalarında da mı boş yer kalmamış, ben 20 sene önce böyle bir firmaya muhasebe müdürü olarak 2 milyar (usd 3,200) maaşla girdiğimde; diyetisyen 3 milyar (usd 4,800) alıyordu...
  • Diyetisyenlik diye bir branş mı varmış
    Hemide 4 yıl birde buna dirsek mi çürüttün?
  • Bu sorun benim yıllardır etrafa söylediğim bir sorun halkımız çocuklar okusun üniversite bitirsin diyor milyonlarca insan bitiriyor sonuç iş ilgili bölümde yok.

    Eskiden zordu bölüm kazanmak şimdi herkes bir yere giriyor sonuçta mezunda oluyor ama üniversite mezunu maaşı istiyor başka bir işte çalışmak iste dahi tabii ki tecrübe olmadığı için alamıyor.

    Halbuki yaşamın en değerli vaktini bir işe girip tecrübe edinerek geçirseydi 4 yıl tecrübeli olurdu. Belki ne fırsatlar çıkardı karşısına değerlendirirdi.
  • Diyetisyenlik kaldımı?
  • ilk ve orta okulu beraber okuyup seneler sonra instagram'ın keşfet kısmında arkadaşımla karşılaştım. Kız diyetisyenlik okumuş ve mezun olmuş. instagram üzerinden ve bir iş merkezinde kendi iş yerini kurarak beslenme danışmanlığı hizmeti vermeye başlamış. Kendisine yazdım ve görüştük. O zamandan bu zamana 3-4 sene geçti ve işlerini daha da ilerletti. Daha büyük ve lüks bir merkeze taşındı.Bu yükselişini her gördüğümde imrenerek taktir ediyorum. Demem o ki insan bazen kendi fırsatlarını kendi yaratır. Hiç bir şey için geç değil dostum.
  • Ben de bilgisayar mühendisiyim işsizim okumayın okuyacaksanızda bu ülkede okumayın yurtdışında okuyun oraya yerlesın orada iş bulun ilerde yurt dısına gitmek te zor oluyor. Burada okumayan.Zaten is bulmak cok zor ise girerken ise size yasal olmayan sacma sapan evraklar imzalatıyorlar yeri geliyor 20000 in yeri geliyor 50000TL nin altına imza attırıyorlar. Bir de serbest calısma saatleri derlerse ayvayı yediniz. 12 saat calıstırırlar askeri ücretten 100- 200 tl fazlasına calıstırırlar sizi mali olarak zorlayarak fazla mesai yapmanızı beklerler. Kazandıgınız para ilr ev kirası ve yemegi tek basınıza yasamanıza ragmen zor karsılarsıniz para biriktiremezsiniz, yorgunluktan tukenirsiniz yetmezmis gibi is yerinde sacma sapan ergenligini asamamıs yöneticilerle ve hayata karsı öfkesini cevresindeki insanlara yansıtan ahmaklarla muhattap olursunuz. Memleketin enayisi sizsinizdir. Ne kadar bilgili olursanız olun kendi isinizi de kuramazsınız size zorla imzalatılan sacma sapan anlasmalar yasal olmamasına ragmen zihninizin bir tarafında rahatsız edici bir dusunce olarak durur. 3. dunya ulkesinde yasıyorsunuzdu o imzalamak zorunda bırakıldığınız sacma sapan anlasmanın gecerli olması bir kanun hükmünde kararname ile veya bir torba yasa ile mümkün olabilir. Bu memlekette su satın limon satın markete kasiyer olun beyaz yakalı olmaktam iyidir. En azından kafanız rahat olur . Bu memlekette okumayın yurt dısında okuyun yabancı dilinizi gelistirin yurt dısında sabah 8 aksam 5 ise gidebileceginiz insan gibi yasayabileceginiz tatilinizin oldugu az da olsa para biriktirebileceginiz bir iste calısın ne mobing ile ugrasın ne 5 para etmez herseyin sahibi oldugunu dusunen niteliksiz patronlarla.
  • Diyetisyenliği okumak sana ne kazandırdıysa, onun üzerinde kendini geliştireceksin kardeşim.
    Devlete kapak atayım yırttım hesabı ile çok işsiz beklersiniz.

    Kendini geliştir, sosyal medyayı iyi kullan.
  • KaanKd kullanıcısına yanıt
    Gördüğüm kadarıyla söylüyorum garsonlukta kötü bir şey yok, fakat insanlara saygısı olmayan insanlar canınızı sıkar, moralinizi bozar.
  • Oo gardaslarim issizler ordumuzun uyeleri yeni guller katiliyor tabi :)

    Ulkedeki issiz insanlar kaliteli insanlar aslinda cogu :) buda ayri bi gariplik
  • En uyuz olduğum meslek birde bunların tv'lere çıkıp konuşanları var ve bunlara inaniyorlar eski kız arkadaşım izlerdi akşam yemekte tuaf tuaf şeyler yerdik eee aşkım doktor söyledi hangi doktor ? tv ye çıkan doktor sırf bu tip insanlar yüzünden ot yedim lan ben
  • predator2002 kullanıcısına yanıt
    tıp okumak en mantıklısı gibi duruyor şu zamanda veya boğaziçi bilkent mühendislik-iibf
  • BF.Skinner kullanıcısına yanıt
    haklsınız şu an odtü bilkent gibi bir kaç üniversite dışında geri kalanların hepsi çöp ne yazıkki
  • hipnoa H kullanıcısına yanıt
    hocam ben de tıp okuyorum fakat beyaz yakalı olmak bana daha cazip geliyordu çalışma şartlarının rahatlığından dolayı ama anladığım kadarıyla pek memnun değlsiniz tıp okumak mantıklı bir tercih olur mu sizce peki
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-2BF6B0612

    hocam ben de tıp okuyorum fakat beyaz yakalı olmak bana daha cazip geliyordu çalışma şartlarının rahatlığından dolayı ama anladığım kadarıyla pek memnun değlsiniz tıp okumak mantıklı bir tercih olur mu sizce peki
    Buna sizin karar vermeniz lazım hocam en iyisi farklı bölümlerdeki farklı birkaç doktor ile görüşmeniz . En önemlisi kendinizi tanımanız.
  • hipnoa H kullanıcısına yanıt
    tıpı severek okumuyorum fakat bir şekilde okul biter ülkenin ekonomik koşulları beni mecbur bırakıyor buna
  • abars kullanıcısına yanıt
    kaçinci yüzyildayiz kitaplari okuyarak anadoluyu hayal ediyorsun. İnternetin yok muydu açip google maps
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.