Şimdi Ara

Okumamış insanlar okuyanların da sürünmesini istiyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
200
Cevap
6
Favori
52.274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
273 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DolaBoynumaReis

    Söylediklerine hem katılıyorum hem de katılmıyorum. Çünkü ben mezunlar hakkında konuştum siz okuyanlar hakkında yazmışsınız. Her okuyan okulu bitiren de yetersizse o zaman kimse üniversite okumasın liseden sonra çalışsın tecrübe kazansın. Maalesef ki söylediğimiz gibi bile olsa bu işsizlik gün geçtikçe artıyor. Önemli olan mesele neden okumuş ve okumamış olanlar yerini bilmiyor. Herkes haddini bilecek birbirine saygısı olacak. Biz okumamış olanlara ezik okuyup sen de bizim gibi kazan desek nasıl hoşlarına gider mi? Demek istediğim bu tür konuların altına hebele hübele diyerek anlamsız yorumlar yapmayın.
    Her okuyanın iş sahibi yada donanımlı olması imkansız, şimdi yılda binlerce sırf okumak adına okuyan üniversiteli var, şimdi bu adamlar sırf üni okudu diye neyin haddi :) sen hebele hübele yapıyorsun asıl...



    Herkesin herkese saygısı olacak, okuyan okumayan diye ayırıp saçma sapan sınırlar çizersen o saygıyı rüyanda bile göremezsin. Ben üniversite mezunuyum ve şirket yönetiyorum, o zaman okumayan herkes benim karşımda haddini bilecek öyle mi :) bomboş bakış açısı...



    Okumakla iş sahibi olmak ve para kazanmakla, karakterli olmak aynı şeyler değil :) karakterli, donanımlı ve saygın birisi olduğunda insanlar otomatik olarak saygı gösterir, senin kalkıp ben saygı istiyorum dediğin zaman olmaz :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • oyuncu11790 kullanıcısına yanıt
    Benim de ailemin şirketi olsaydı belki böyle düşüncesiz düşüncesiz konuşurdum. Çünkü hiçbir cahille karşı karşıya gelmemiş olurdum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DolaBoynumaReis

    Okumayan insanların hepsi cahil değildir. Düşünmeden konuşanlar için konuda belirttiğim kişiler için geçirli bir söz o.
    Konuda belirttiğin hicde öyle anlaşılmıyor ve konu başlığında pek iç açıcı değil kısaca okumayan cahil kıskanç düşüncesiz çekemiyor vs.gibi yakıştırmalar yapıyorsun

    Benden söylemesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haylaz__

    Konuda belirttiğin hicde öyle anlaşılmıyor ve konu başlığında pek iç açıcı değil kısaca okumayan cahil kıskanç düşüncesiz çekemiyor vs.gibi yakıştırmalar yapıyorsun

    Benden söylemesi

    Alıntıları Göster
    Demekki sen o gruptasın ki öyle anlıyorsun. Evet size söylüyorum. Çünkü okumamış da olsa cahil olmayan kimse kendi üzerine alınmaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Materia01

    Öyle bir yazmışsın ki, sanki okuyan herkes birer adet süper beyin. Üniversiteler cahil cühela boş beleş adamlarla dolu, ne diyon sen.
    Aynen bir de anlamadığım 863 milyar dolarlık ülke de 83 milyon vatandaş var ve eldeki güç belli para belli kim kimden neyi istesin anlayamıyorum olmayan parayı nereden bulacak bu ülke üretmedikten sonra üretemedikten sonra bir çıkıp okumamışlar okumuşların yoluna taş koyuyor diye sitem edilmiyor mu okusan ne olacak kapasiten ortada okumayan adam en azından okumadı zamanını boşa harcamadı sen okudun da ne oldu forumda takılıyorsun, okuyupta kendini bir yerlere getiren ve okumayıpta kendini geleceğini kuranları tenzih ediyorum.. Akıllı adam okuyarak ya da okumayarakta yolunu bir şekilde bulur..
  • Belirli üniversitelerin altı gerçekten boş. 400 puanın altını koyarım buna. Hadi sıralama olsun 50.000 olsun. Boş, bomboş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Okumayarak ne üreticeksin? Tarım falan diyorsan ne ala. Ne yapıcan halden sebze alıp 5 katı fiyatına satıcan herhalde, ya da milleti kazıklaya kazıklaya zengin olucan :D Tamam bu ülkede sadece 40k ve üstü sıralamada iyi bireyler yetişiyor da, bunun suçlusu da sadece öğrenciler olamaz. Tabiki büyük suç bireylerde, ama bireylere kalmıyor bu iş.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Okuyan adamın ilerde kendini bir yerlere getirmeyeceğini ne biliyorsun. Kimse sürekli en kötüyü yaşamaz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DolaBoynumaReis D kullanıcısına yanıt
    Kimse tabi en kötüyü yaşamaz, ve kendini iyi bir yerlere getirebilmek önemli bunlar birer amaçtır hedeftir ve hedeflerine ulaşanlarda mutluluğu yakalamış olurlar..
  • okuduk da ne oldu? iş yok, iş beğenmiyorlar deniyor. niye beğeneyim ki? en iyi ünilerde okudum, üçüncü üniversitemi okuyorum. niye kötü işe gireyim? Şimdiki aklım olsa bu kadar okumazdım. Allah beni kahretti edeceği kadar. Onlarca insan gözümün önünde torpille işe girdi. Minnet etmedik diye başımıza gelen bu. Okuması batsın. Okuyunca bi b.k olmuyor. 4 senelik orta halli bi üniyi bitirip işine gücüne bakacaksın. Bu ülkede gerisi boş. Yalakalığa, eğilip bükülmeye açık ol yeter



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peacifullord -- 6 Aralık 2018; 3:19:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Skeull

    Okumayarak ne üreticeksin? Tarım falan diyorsan ne ala. Ne yapıcan halden sebze alıp 5 katı fiyatına satıcan herhalde, ya da milleti kazıklaya kazıklaya zengin olucan :D Tamam bu ülkede sadece 40k ve üstü sıralamada iyi bireyler yetişiyor da, bunun suçlusu da sadece öğrenciler olamaz. Tabiki büyük suç bireylerde, ama bireylere kalmıyor bu iş.
    Siz yazdığımı anlayamadınız herhalde, ben okumayan biri bir şekilde yolunu bireysel olarak bulabilir dedim ve devlette üretmeyerek olmayan parayı beklemenin anlamı yok diyorum yani ülke de üretim belli seviyede ve gelirimiz 863 milyar dolar ve istiyoruz avrupa ülkeleri gibi yaşam ama o ülkelere bakıyoruz milli gelirleri bizden çok yüksek sonra bizde isteriz nasıl olacak o yüzden kişisel olarak okuyarak ya da okumayarak bu işi çözebilir insan kafasını kullanması lazım sadece ve ticarete gir ara satıcı ol soğancılar gibi mesela 50 kuruşa al 2 tl ye markete sat ama bekletme yoksa devlet gelir ceza keser gibi gibi kafayı kullanan adam her zaman para kazanır.. Çalışmayan insan okullu olsun olmasın para kazanamaz bu kadar basit..

    Adam okumuş 4 yıllık mezunum diyor ama masa başı istiyor 2 k ya tav olmam diyor eeeee..

    Eee si şu bir gir kendini geliştir millete göster bir ışık var bunda desinler zaten gel kardeşim sana 3 k vereceğim diyende çıkar ama sen internet başından bunu beklersen hem tecrübe edinemezsin hem de insanları tanımamış iş ilişkilerini ilerletememiş olursun bunlar hep birer etkendir..




  • konu sahibi haklı , efsane hikayeyi atıyorum bende

    Hayattayken oldukça iyi niyetli ve dürüst olan bir adam ölünce cennete gitmiş.Cennette herşey güzelmiş ama birgün canı sıkılmış ve cehenneme gidip orayı da görmek istemiş.İsteğini kabul etmişler.cehenneme gittiğinde heryerde dev,yüksek kaynar kazanlar,içinde yanan insanlar ve herbir kazanın başında zebaniler varmış.Bir kazanın başına gelmiş ve başındaki zebaniye sormuş.
    "Neden burada bekliyorsun.Burada yananlar kim?
    Zebani:
    "Bu Amerikalıların kazanı.Üstüste çıkıp kaçmaya çalışıyorlar.Bende buradan çıkmaya çalışanı engelliyorum."
    Başka bir kazana daha gitmiş.Başındaki zebaniye aynı soruyu sormuş.
    "Burası İngilizlerin kazanı.Birlik olup tırmanmaya,kaçmaya uğraşıyorlar,onları bekliyorum".Böylece birkaç kazan daha görmüş ama bir kazan ilgisini çekmiş.İçinde insanlar varmış ama başında zebani falan yokmuş.Merak edip sormuş."Neden bu kazanı kimse beklemiyor."
    Cevap vermiş başka bir zebani:
    "haa o mu?Orası Türklerin kazanı.Onlardan biri yükseldiği zaman diğerleri bacağından tutup çekiyor zaten"

    -“Onların başına nöbetçi zebâni dikmemize gerek yok. Çünkü kazanın içine doldurulanlar Türkler’den oluşuyor. Şayet kaçmaya kalkarak kazana tırmanmaya çalışan birini görürlerse, kendileri kazanın dibinden bunun paçasını tutarak derhal aşağıya çekiyorlar. Hiç kimse yukarı yükselemiyor. Biz de bu yüzden başlarına zebâni dikmeye gerek görmedik” demiş..."



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arslan0058 -- 6 Aralık 2018; 3:52:57 >




  • Konu cok farkli yerlere gider benden soylemesi. Okumak mesele degil is guc sahibi olmak mesele ulkemizde. Ticaretle ugrasirsin kafani kullanirsin temel egitimini aldiktan sonra yolunu cizersin. Sabanci , koc bunlara baktigin zaman super universitelerde okumus egitim almis degiller. Ama su gercek alt gelir grubuna sahip insanlarda genelinde bir cekememezlik var. Makam ve para hirsi gozlerini burumus,kolay yoldan para kazanma pesindeler.



    Suc olaylarina baktiginiz zamam kumar,alkol ve adam kayirma hepsinin temel nedeni egitimsizlikten ziyade tv lerde gosterilen toz pembe yasamlar,patronu,cevresindeki makam mevki sahibi insanlara ozenip kisa yoldan onun gibi yasama istegi yatiyor. Adam iphone kullaniyor benim neyim eksik cek krediyi,adam passata biniyor benim neyim eksik gir borca harca sonuc maddi bunalim ve kiskanclik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Hayır sanırım arkadaşın bahsettği şey kendini geliştirme kısımı değil. En başta asgari ücretle işe başlamak. Evet bu oldukça yanlış zaten :D Dışarıdaki ülkelerde de böyle ama verilen bir baz maaş var ve bu gayet cüzi bir miktar. Sonrasında giderek yükseliyorsun. Bunun sebebi her yere boş boş üniversite açılması ve üniversitelerin niteliksizleştirilmesi. Hayır zaten olana da yatırım yapmıyorsun, bari boş boş üniversite açıp değerini kaybettirtme.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet bu doğru çünkü yıllarca “sözde” kemalist ve elitistler bu ülkede ne bir orta kesim ne de bir refah ile özgürlük istedi. Her zaman sefil bir halk olmasını istedi. Haliyle eline söz hakkı geçtiğine inanan alt kesim siyasal islamı destekleyerek bunun hıncını çokartıyor. Bu ülkede kimse masum değil. O kokuşmuş tusiad kendisini demokrasinin kılıcı gibi siyasetin üstünde sallarken sorun yoktu bu “sözde” elitistlere göre ama siyasal islam aynı kılıcı bunların üstü sallayınca “omo domokrso inson hokko lölölöl” demeye başladılar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beeenn Erol Büyükburç’um.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: oyuncu11790

    Okuyan her insan başarıya ulaşamıyorsa okumayan her insanda başarısız değildir. Bu hayatta başarılı olmanın tek yolu okumak sanan ağır cahildir. Okumak hayatta ve iş dünyasında bazı kapıların anahtarı olur fakat o kapıları açan tek anahtar okumak değil...



    İnsan kendini sadece okullarda eğitmez, sadece okul kapısından girenler eğitimli donanımlı oluyorsa yandık arkadaş :)



    Okul okusanda okumasanda gelişmek donanımlı olmak insanının elinde olan bir şey, ayrıca ülkemizde herkes istediği yada yeteneklerine uygun bölümler okumuyor. Hatta bazıları sırf o ortam için okuyor. Böyle ortamda her okuyanı dolu sanarsak büyük yanılgıya düşeriz.
    Ağzınıza sağlık hocam..
  • Gel dolayalim sana . Cahillik dize kadar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: limoncuabi

    Haklısınız o maaşlar öğretmene çok 3 bini bu devirde kim kaybetmiş yatak yata para ohhh ne ala .
    3 değil 4

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana kalırsa lisansını mesleğe dayalı (tıp alanında veya Teknik sınıfta bazı mühendislik dalları) gibi bölümlerde yapan insanlar daha kültürlü, başarılı ve aklı başında oluyor geri kalan üniv. bölümleri çöp.
    Basit bir sınıf,kontenjan ve mezun araştırması yaparak bunu görebiliriz zira elini sallasan hukukçuya,iibfliye,öğretmene ve daha sayamadığım bir çok bölüm öğrencisine çarpıyor sonra bu adamlar mesleğimizi yapamıyoruz diye ağlıyorlar yapamazsın tabi senin standardında milyonlarca adam var
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.