Şimdi Ara

okuduğunuzda kesin iş bulacağınız bölümleri okuyun (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
6
Favori
2.744
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Türkiye'de paradigma kırılması yaşadı. Normalde iş yeri açmaktan okul açmaya kadar devlet düzgün bir strateji izlese her şey süper olabilirdi. Ama saldım çayıra mevlam kayıra, ortam allak bullak oldu. Her yol var artık. Ha bu gidişat devam ederse yavaş yavaş algılar kırılacak artık okul diploma şu bu değil gerçek hayatın dinamiklerine odaklanmak zorunda kalacak millet. Ana, baba, devletten bekleme olayı azalacak. Belki faydası olursa bir tık orada faydası olacak gidişatın. Tabi arada çekilecek sancılar ve son karar kılma noktası nasıl olacak meçhul.

  • Ya afedersiniz ama kyk'da türlü türlü bölümlerden insanlarla karşılaşıyorum.

    Kimin kasiyer olacağı kimin öğretmen olacağı kimin mühendis olacağı az çok belli oluyor.

    Adam sabahtan akşama kadar köpek gibi yatıyor, gece de okey oynuyor; sonra mezun olunca vay efendim iş yok.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İş kaygısıyla bölüm okumak iyi güzel de

    hayatta tüm olay işe girip para kazanmak değil sanki  


    Ünide bilim yapılmıyor denilmesinin kaynağı bu olsa gerek

    Üni-bölüm seçerken en önemsenen para-iş olmuş


    Bilgisayar müh. öğrencisiyim ama aslında bakınca biyolojide kimyada okuması -belki de- bilgisayardan daha eğlenceli olan konular-dersler var

    Temel bilimler daha değer görse iyi olurdu

  • KYK'da kalıyorum buradaki çoğu adam işsiz olacak büyük ihtimalle okudukları bölümlere ilgi aşırı az ayrıca bende devamsızlıktan kalırım böyle yurttan online giderse

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okunan bölüm tabi önemli ama her ne bölüm okuyorsanız okuyun zamanın kıymetini bilin.okuyun araştırın arkadaşlar boş oturup okey vb. gibi oyunlarla zamanınızı öldürmeyin çünkü bunun sonu yok.bölümünüz ile alakalı veya alakasız size mutluluk verecek katma değerler katacak şeyler kazanmaya gayret edin.3 saat gezip 1 saat çalışmak yerine 3 saat çalışıp 1 saat gezin. bu zamanlar geri gelmeyecek

  • Diş doktoru yurtdışı. USA Kanada Avustralya yekten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CATBALCA -- 14 Ekim 2021; 15:49:44 >
  • sınavlar olmazsa tıp gerçekten çok eğlenceli ve ufuk açıcı bir bölüm 

  • Lisede okurken kazanacağım paranın kazandığım okul ve bölümle alakalı olacağını zannederdim. Sen kendini ne kadar yetiştirir, işini ne kadar iyi yapar ve kendini ne kadar iyi pazarlarsan o kadar para kazanırsın. Kendini pazarlayamayan biri ne kadar iyi olursa olsun ortalama bir gelir elde eder. ağzınız laf yapsın, işinize hakim olun, ingilizceniz iyi olsun. her kapı açılır. Birde ne kadar iyi olursan ol ticareti oturtmuş biri senden çok kazanır. Güzel bir fikriniz varsa denemekten çekinmeyin :)

  • forum ana sayfasında düzgün bir başlık. onu alamıyoruz bunu yapamıyoruz başlıklarından daha mantıklı bence.


    geçtiğimiz yıllarda bahsedilen hataya bende düştüm maalesef. ancak şimdiki gençler bu konuda daha şanslılar diye düşünüyorum. internet,yotube vs bilgiye erişim geçmişe oranla çok yüksek. rehber hocalarının(!) kapısında kuyruk beklemek gerekmiyor. bu kuyruktan sonra da kim ne kadar verim alabilir muamma.


    doktorluk,bilgisayar,makine müh.,elektronik müh. gibi bölümlerin gelecekte önlerinin açık olduğunu düşünüyorum.mühendislik için mutlaka ingilizce öğrenilmeli ve mümkünse alanına göre çizim,uygulama vb. programlar öğrenilmeli. yani diplomanın yanında donanımlı olunmalı. kişi için böylece iş fırsatları zamanla genişleyecektir diye düşünüyorum. yurtdışı bile rahatlıkla olabilir.


    bütün gençlere bol şans. yolunuz açık olsun.





  • İşte bu mantık yüzünden işinden memnun olmayan ve bu yüzden de bu memnuniyetsizlik nedeniyle de verimli olmayan çalışanlarla dolu piyasa



    Öncelikle standart üstü bir okuldan standart üstü bir öğrenci olarak mezun olmazsanız ya da öğrenciyken çalışacağınız sektörle ilgili başarılı bir çalışma yapmazsanız başlangıç daima asgari ücret bilemediniz 300-500 fazlası olacaktır.


    Zira kimse tecrübesi olmayan ve yapabileceği iş muallak olan birisine 6-7 bin vermek istemez. Burada size düşen çalışmaya başlamak ve kendinizi kanıtlamak.


    zaten siz kendinizi kanıtlarsanız çalıştığınız firma sizi kaybetmemek için zam yapacaktır. yapmasa bile siz rest çekip farklı firmalara gidebilirsiniz.

  • LeviEfendi kullanıcısına yanıt

    Bu yazının alnından öpeyim. İmzamı atıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hangi bölüm garanti ki

  • marmarafb M kullanıcısına yanıt

    elinize sağlık

  • Yönetim bilişim sistemleri nasıl acaba?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A101 kasiyerliği, geleceğin mesleği.

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.