Şimdi Ara

Öğretim Görevliliğini bırakmayı düşünüyorum?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, İstanbul'da devlet ünide MYO'da Öğretim Görevliliği yapmaktayım. Mühendisim. 24 saat ders yüküm (ikinci öğretimle beraber) ve bir sürü angarya işler var. Bazen 24 ün de üstüne çıkıyor. Programda 2 kişiyiz eleman almıyorlar tüm işler bizim üzerimizde sorunlar var. Doktoramı yapmakta zorluk çekiyorum. MYO ortamı da niteliksiz ve kalitesiz. Öğrencinin seviyesi çok düşük öğretmen gibi hissediyorum. Akademik anlamda ilerleyebileceğimi sanmıyorum. Makale proje yapan hoca yok. Fakülteye geçme şansım da çok düşük şansa olursa olur. yıllar sonra belki Araştırma, proje yapılan bir ortamda bulunamıyorum. Zamanımın çoğu angarya işlerle geçiyor. Mesleki gelişimime hiç bir katkısı yok sadece ders veriyorum ve para kazanıyorum o kadar. Yurt dışına çıkıp oradaki üniversitelerde çalışma yapma isteğim var. Türkiyede mühendislik anlamında tatmin edici iş bulamadım. Mezun olalı 8 sene oldu. Gençliğim geçiyor, üzülüyorum bir şey yapamamaktan. Yurt dışında ilerleyip belki ondan sonra ülkeme dönerim. Malum üniversitelerdeki siyasi durum da çok kötü niteliksiz elemanları torpille alıyorlar ortam kötü. Çalışmak istemediğim bir ortamdayım.

    Fakültelerimiz de akademik anlamda pek iyi değil çoğu istda bi iki üni iyi. Onalara da girmek zor. İlana pek çıkılmıyor ya da tanıdıkla alınıyor. Akademik anlamda pek başarılı değiliz bence.


    Mutlu olamadığım bir işten "sırf işim var para kazanıyorum" uğruna yıllarca çalışmaya değer mi? Mesleki gelişimim mezun olduktan sonra sıfır.

    Ülkemdeki öğretim göevliliği görevini bırakmayı düşünüyorum kararsızım siz ne düşünüyorsunuz? Yurt dışı şartları nasıldır bilemiyorum daha kötü olmasın. Pişman olur muyum yorumlarınızı bekliyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2EAD8B77F -- 8 Şubat 2022; 13:13:27 >



  • Türkiyede akademi diye bir şey yok. Çalışırken kabul alabilirsen doktora veya araştırmacı programları ile yurt dışındaki okul ve enstitülere gitmen daha mantıklı. Fakat buralardan kabul almak da her baba yiğidin harcı değil. Özellikle top tier dediğimiz QS ilk 30 okullara referans olmadan girmek doktora için çok mümkün değil. Burdaki referanstan kasıt o okllarda daha önce araştırma yapmış veya ortaklaşa proje yapan birinden referans alırsan girebilirsin. Şahsi olarak ben türkiyedeki en iyi okullardan birinde 3 yıldır argörüm. Ülkede bilkent sabancı koç hariç dünya bazında iyi sayılabilecek akademik çalışma yürüten hoca 10 u geçmez. Bu sebeple olabildiğince kendi proelerini çıkartıp SCI dergilerde 2 veya 3 yayın basabilirsen belki bahsetiğim bu okullara gidebilirisin. Bunun dışında 1 2 makalen varsa QS 100-200 aralıgındaki avrupa ekonomi bölgesinde bulunan veya ABD ve Kanada daki bu sıralamadaki okullara referans almadan gitmek çok daha kolay. Yapman gereken gerekli hocaları akademi kanlamda takip edip, yayın yaptıgı dergileri yakın yakibe alarak pozisyonları kovalamak. Bu süreç içinde de yapabildiğin kadar çok yayın yap. Konferansları pek dikkate almıyorlar bu sebpele makale basmak çok önemli.


    Şahsi olarak ben bu şekilde referans almadan kabul aldım, MIT mezunu bir doçentten kabul aldım. Kendisi Kanadadaki ilk 10 üniversitenin birinde hocalık yapıyor. Türkiyede 30 asistan olarak koca fakültede 3 yıldır toplasan 5 SCI makale basılmıştır. Ve bu fakülte türkiyede 1. sırada güya... Bu sebeple eğer gerçekten hayatından memnun değilsen olabildiğince makale basmaya çalış. Zaten sen bastıkca burdaki okulların dikkatini çekmeye başlayacaksın, bu konudada çalışan koca bir IK ekibi var bu okulların. Boşa taş atmıyor hiç kimse bizim gibi... Türkiyede eğitim sistemi el birliğiyle çökertilmiş durumda. Siyasi emeller uğranada hiç bir zaman düzelecek gibi bir pozisyonuda yok. Gittikçe daha kötü olacak çünkü ortam buna müsait. 657 memuriyet yasasıyla Dr si olan siyasi tanıdıgı olan her adam tenure pozisynunda başlayarak çalışabiliyor. Ömrü boyunca tek bir yayın dahi yapmasa paşa paşa maaşını alıyor ve kimsede hesap soramıyor. Bu düzende hiç bir gelişim gösteremez üniversiteler...

  • Paran varsa ve kendine de güveniyorsan istifa edip çık yurtdışına


    Hayatta bazen risk almak lazım


    En kötü senaryo sanırım asgari ücretli olarak mühendis olarak çalışmak doğru mu? Olur da yurtdışında tutunamazsan?


    Bence kötü ama çok da kötü bir senaryo değil. Ama olur da orada tutunursan kazancını düşün. Yani maddi ve manevi. Sonra da kararını ver

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.