Şimdi Ara

Öğretici bir Uzman Tanıklığı (Depp - Heard Davası)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • LiveNOW from FOXyoutube
    A clinical psychologist hired by Johnny Depp's legal team testified that her evaluation of the actor's ex-wife Amber Heard showed she had two personality disorders: borderline personality disorder and histrionic personality disorder. Dr. Shannon Curry said test results on Heard showed a number of characteristics including tending to have inner hostility & rage, externalization of blame and can often be very judgmental of others while remaining self-righteous. Heard has claimed she was the victim of domestic violence and is being sued by Depp for making those allegations in an op-ed in the Washington Post. Subscribe to LiveNOW from FOX! https://www.youtube.com/livenowfox?sub_confirmation=1 Where to watch LiveNOW from FOX: https://www.livenowfox.com/ Follow us @LiveNOWFOX on Twitter: https://twitter.com/livenowfox Raw and unfiltered. Watch a non-stop stream of breaking news, live events and stories across the nation. Limited commentary. No opinion. Experience LiveNOW from FOX.
    https://www.youtube.com/watch?v=DR0Wu4fa7C4&feature=youtu.be

    İlgili doktor çok başarılı, üniversitede giriş dersi niteliğinde bir tanıklık yaptığı için burada paylaşmak istedim. Narsisizm üzerine literatürden yola çıkarak Heard'ü yaptıkları çerçevesinde malignant (kötücül, habis) bir narsisistik olarak düşünmüştüm ama kapsamlı test ve profesyonel görüşü vaziyetini borderline ve histrionik kişilik bozukluğu olarak açıklıyor; narsisistik kişilik bozukluğuyla ilgi ihtiyacı, şahsi imaj saplantısı gibi semptomlar paylaştığı bilinen bu iki bozukluk da esasında narsisizmden daha ağır, daha istikrarsız ve sosyal yaşantı üzerinde daha yıkıcı kişilik bozuklukları. Bu tanıklık Depp'in Heard'ü fiziken istismar ettiği iddiasına dair kanıtsızlıkla beraber bence Heard'e davayı kaybettirecek ancak muhtemelen alacağı cezanın niteliğini de etkileyecek çünkü psikiyatrik vaka muamelesi görecek. Not: 16.dakikasında biraz ileri sarın çünkü takılma var.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Amerika'da karalama davalarını kazanmak nerdeyse imkansıza yakın. Depp'in davayı kazanacağını düşünmüyorum.


    Toplumun bu kadar gözünün önünde olan iki figürün davasında aslında önemli olan davanın sonucu değil davanın kamuoyunda bulduğu yankıdır.


    Depp muhtemelen davayı kazanamayacak ama kaybettiği itibarını büyük ölçüde geri kazandı diyebiliriz. Zaten bence davayı da kazanmak için değil bunun için açtı.


    Özellikle davanın herkese açık olması talebiyle inanılmaz bir sempati kazandı. Bütün internet Depp'i destekliyor.


    Heard'e gelirsek. Heard Amerika'nın en çok nefret edilen kadını durumuna düştü. Bütün kariyeri bitti diyebiliriz. Muhtemelen Aquaman gibi devam etmekte olan projelerden de çıkartılılır.

  • mechatengu kullanıcısına yanıt

    Amerikan (Virginia eyaleti) yargı sisteminin işleyişi konusunda uzman değilim elbette ama şimdiye kadar izlediğim tanıklıklardan hiçbirisinde Depp'in Heard'e şiddet uyguladığının doğrudan bir kanıtı yoktu. Depp'in özelini ve zor durumlarını ifşa ettiği için Heard'ü daha da antipatik hale getiren kayıtlar paylaşıyorlar. Depp'in küfürlerini, hatta kusmasını dahi ses kaydına alan Heard nedense bir tane bile kendisine Depp tarafından şiddet uygulandığı vukuatı kayda almamış. Buna mukabil Depp'in şiddet gördüğüne ve bu sebeple ağır yaralandığına dair kanıtlar var. Heard'ün şiddetle sonuçlanabilecek mental kondisyonu ve alkolizmine dair güçlü tanıklıklar var. Bir yandan kayıtlarda ve tanıklıklarda kaçmak isteyen ve her fırsatta kaçan Depp ama içerleyip onu alıkoyan Heard. Üstüne Depp'e olan muazzam kamuoyu desteği de cabası. Bence Depp kazanacak.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Bu dava karalama davası. Davayı açan taraf iddia makamı Depp'in tarafı. Bu yüzden Heard'in uyguladığı şiddetin davanın seyriyle doğrudan alakası yok. Bir şeyleri kanıtlamak ile yükümlü olan taraf Depp.


    Yani tam tersi olsaydı Heard tarafı Depp şiddet uyguladı diye dava açsaydı Heard tarafı bunu kanıtlamak ile mükellef olurdu.


    Ama şu anda Depp tarafının (çok mantıklı olmasa da Amerika'da karalama davalarında sistem böyle işliyor) hiçbir şekilde Depp'in Heard'e şiddet uygulamadığını kanıtlaması gerekiyor. Çok zor. yani şiddete dair kanıt yetersizliği tek başına kurtarmıyor. Heard'in uyguladığı şiddetten bağımsız Depp'in HİÇBİR ŞEKİLDE şiddet uygulamadı sonucuna varılması gerekiyor.


    Eğer mahkeme karşılıklı şiddet uygulandı ve bu şiddetin büyük çoğunluğunu Heard uyguladı kararına varsa bile Depp tarafı kaybeder davayı. Depp tarafının kazanması için %0 şiddetle bu davadan çıkması lazım bu da imkansız değil ama çok zor.



    Dediğim gibi Depp tarafı bu davayı bence kazanmak için açmadı. iki sebep için açtı.


    1.Davayı canlı yayınlatarak Depp'in kaybettiği sempatiyi geri kazanması.

    2.Heard'in canını yakmak.


    Davanın sonucu ne olursa olsun Depp tarafı şimdilik amacına ulaştı.

    Depp zaten öyle bir karakter ki mahkemede ağzını bile açsa çok karizmatik sempatik gözüküyor. Heard'in avukatını yok ettiği video her yerde dolaşıyor. Gittikçe daha da sempati topluyor.


    Heard ise şu anda tabiri caizse itin götüne girmiş durumda.





  • mechatengu kullanıcısına yanıt

    Açık bir şekilde Heard tarafı da kendi iddialarını kanıtlamaya çalışıyor. Mükellef olmamaları savunma formunda kanıtlamaları ve reddetmeleri gereken şeyler olmadığı anlamına gelmiyor ki. Depp'in şiddet uyguladığına dair hiçbir güvenilir kanıt yoksa (ve Depp tam aksine Heard'ün şiddet uyguladığına dair kendi güvenilir kanıtlarını sunuyorsa) nasıl kanıtlayacaklar? Depp önceki davayı kaybettiğinde de çoğu kişi ve genel kamuoyu mahkeme kararını fazla ciddiye almadı. Heard yaptıklarından ötürü deli olarak damgalandı. Depp ise sağduyunun değil hukukun politisize olmuş kararlarını tanıyan firmaların projelerinden çıkarılmasına rağmen fanbase'ni kolayca korudu. Dedikleriniz zaten gerçekleşmişti. Depp adını resmen (hukuk nezdinde) temize çıkarmak için bu davayı açtı (haksızlığa karşı bir hesaplaşma-yüzleşme olarak). Bence tek maksadı kazanmak. Heard'ün önceki dava tarafından yasal anlamda meşrulaştırılan "istismar kurbanı" rolünü tescilli şekilde yerle yeksan etmek. Burada da kaşınan bu rolde ısrar edip Depp'e dava açması için koz veren Heard oldu. Gerçekten istismara uğrayan birisi (Depp) istismarcısının (Heard) istismar kurbanı yansıtmasını ağzına geri tıkmak ister. Bundan daha doğal bir tepki yok.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mechatengu kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    Heard'in avukatını yok ettiği video her yerde dolaşıyor.

    Videoyu atabilir misin hocam?

  • IraArel kullanıcısına yanıt
    Hot on Reddityoutube
    (day 7 of court trial) ​​I appreciate your subscription 🙏 😻 cute videos playlist: https://tinyurl.com/rrAww 😾 animals being jerks playlist: https://tinyurl.com/rrAnimalsBeingJerks 😲 Unexpected playlist https://tinyurl.com/rrUnexpected 🐱‍🏍 Next Facking Level playlist: https://tinyurl.com/rrNextFuckingLevel 💔 Watch People Die Inside playlist: https://tinyurl.com/rrWatchPeopleDieInside 🥳 the best and worst of TikTok playlist: https://tinyurl.com/rrTikTokCringe 🚀 wallstreetbets GME Superstonk memes playlist: https://tinyurl.com/rrWallStreetBets 😆 funny videos playlist: https://tinyurl.com/rrrFunny 😌 Oddly Satisfying playlist: https://tinyurl.com/rrOddlySatisfying 🤩 all playlists: https://tinyurl.com/rrAllPlaylists Sauce: https://www.reddit.com/r/funny/comments/u95fca/johnny_depp_dealing_with_clown_attorney_at_day_7/Johnny Depp dealing with clown attorney at day 7 of court trial .
    https://www.youtube.com/watch?v=rrDW8tzQH1E



    Burada da Heard'in avukatı kandi sorusuna itiraz ediyor.

    Law&Crime Networkyoutube
    During cross-examination of Ben King, Amber Heard's attorney objected to his own question, claiming hearsay. King was visibility confused about the objection and the judge stated "wait, you asked the question." #JohnnyDepp #AmberHeard #Objection
    https://www.youtube.com/watch?v=gI4qHCdcaQs
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Tabi ki Heard tarafı da bazı şeyleri kanıtlamaya çalışıyor ama asıl kanıtlaması gereken taraf Depp'in tarafı iddia makamı olduğu için. Depp'in şu anda davadan tertemiz çıkması gerekiyor kazanabilmesi için. Fiziksel şiddete dair tek bir olgu da kalsa Depp tarafı davayı kaybeder.


    Alıntı

    metni:
    Depp önceki davayı kaybettiğinde de çoğu kişi ve genel kamuoyu mahkeme kararını fazla ciddiye almadı. Heard yaptıklarından ötürü deli olarak damgalandı.


    Tam tersi en çok zararı burada Depp gördü.


    -Sun gazetesi Wife Beater diye manşet attı Depp için. Depp Sun'a dava açtı kaybetti.


    -Depp Karayip'ten Fantastik'ten atılırken Heard Aquaman'da Justice League'de oynamaya devam etti.


    -Bir de bu önceki dava tam da Me Too hareketine denk geldi. Cosby ve Spacey gibi isimlerin de hüküm yediği zamanlarda. Artık halk tarafından bu kadar sevilen erkek figürlerin kadınlara şiddet uygulamasının normalleştiği zamanlarda yani. Belki olayı yakından araştıranlar Depp'in haklı olduğuna kanaat getirmişti ama bu şiddet olayları normalleştiği için çoğu kişi de "demek ki Depp de yapmış" şeklinde düşünüyordu.


    Şimdi ise davanın herkese açık olması çok daha fazla göz önünde olmasını sağladı ve bütün internet Depp'in arkasında kenetlendi. Eski davada böyle bir durum olmamıştı hiç.





  • Coniye o kadar dedik.
    Sana helal sütü emmiş. İyi bir aile kızı bulalım dedik.
    Anlamadı.

    Şimdi çeksin. Karışmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Davayi hic takip etmememe ragmen capraz sorgudaki kisa videosuna denk gelip hayran kaldiktan sonra tam kaydini izleyip asik oldugum psikilig-uzman-ruh doktoru kadin.


    Hem okumus, hem guzel, hem de inanilmaz zeki. Hatta bana gore Head denen bu manyak psikopat hatundan 10 kat daha guzel.


    Head'in avukatini rezil etti. Kadinin beyni yandi. Oyle bir taniklik yapti ki resmen Head'i gomdu, uzerine kurek kurek toprak atti yetmedi birde zambak dikti.


    Bana takip etmedigim davayi takip ettirdi, oyle bir kadin  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leipold -- 28 Nisan 2022; 14:8:46 >
  • mechatengu kullanıcısına yanıt

    Heard isim vermemiş ama yıl biçiminde Depp ile olan davasına göndermede bulunmuş ve imalı şekilde bu dava ile ev içi istismar / şiddet kurbanları için toplumsal rol modele dönüştüğünü yazmış. Depp'in dava açtığı yazıda adı geçmese bile yıl belirterek referans verme ve olay bazında bağlantı hiç de yabana atılabilecek bir ilişki değil. Üstüne Heard tarafı Depp'in istismarcı olduğu konusunda ısrar ederek ve tekrardan bunu ortaya koymaya soyunarak gerçekten de göndermede bulunduğunun Depp ile arasındaki yasal düzlemde istismar kararıyla tescillenmiş mevzu olduğunu alenen kabullenmiş göründüğüne de göre bence Depp'in karalama davasında çok ciddi bir şansı var eğer önceki mahkeme kararından da kendisini aklayacak biçimde şiddet ve istismar konusunda masumiyetini ispat ederse ve Heard'ün yazısındaki kendisiyle olan bağlantıyı yadsınamaz biçimde kurarsa.


    Evet Depp kariyer bazında Heart'e kıyasla çok daha fazla zarar gördü çünkü fanlardan ve taleplerinden ziyade hukukun verdiği kararı tanıyan yapımcılar tarafından tepeden inme kararlarla bulunduğu projelerden çıkarıldı. Buna mukabil Heard'ün atılmasına yönelik çok sayıda imza toplanmasına karşılık Heard'ün Aquaman'deki rolüne veya diğer projelerdeki katılımına otoritelerce bir şey yapılmadı. Burada fanlarını ve genel kamuoyu desteğini koruyan Depp, Heard ise en başından beri genel anlamda negatif bir ışıkta ele alındı; esasında yıllardır bilinen o yatakta dışkı ve parmak parçalama hikayesi, sahte kanıt fabrikasyonu ve yalan beyanı yüzünden. Çoğu kişi bu tabiri kullandığım için bağışlayın Heard'ü yıllar önce hasta ruhlu bir sürtük (Depp'i de kusurlu olmakla birlikte kurban olarak) damgalamıştı / bellemişti bile, hem de Depp'in mahkemede kaybedişine ve "istismarcı" olarak resmiyette kendisinin tescillenişine rağmen. Şimdiki mahkeme süreci sadece bu görüşü daha da pekiştirdi. İnternet alemi zaten çoktandır düşündüğünü şimdi tekrardan dillendiyor ve Depp'i tutuyor en azından ben öyle algıladım. Depp adını tamamen temize çıkarmaya, kariyerini geri almaya çalışıyor.


    Son olarak de jure (hukuki) ile de facto (reel) vaziyet arasında ortaya çıkabilecek muazzam tezatın çok tipik bir örneği diyebiliriz Depp-Heard vakası için. Yasal veya "meşru" olarak mahvolan Depp, ancak esas reelde mahvolan ta en başından beri Heard'ün kendisi. Sanal alemden yola çıkarsak kamuoyunda ona karşı muazzam bir tiksinti ve nefret olduğunu görüyoruz.

    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tabii bu işin - muhtemelen Depp tarafından da tam olarak beklenmeyen ve Heard'ün avukatının iş bilmezliği sayesinde spontan gelişen - komedi boyutu. Zaten kısa sürede efsane oldu; dediğiniz gibi mahkeme nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    https://www.reddit.com/r/changemyview/comments/u9c98n/cmv_johnny_depp_is_probably_going_to_lose_his/



    Şu linkte yazılanı okumanı tavsiye ederim. Depp tarafı Heard'in bütün iddialarını çürütmek zorunda. Heard'in tek bir iddiası bile onaylanırsa dava düşer.


    Evet şu an her şey Depp tarafının lehine gidiyor. Heart'in avukatları gol üzerine gol yiyor. Çıkardıkları tanıklar ve uzmanlar çok sağlam. Özellikle çıkan psikiyatr sanki bir kaç hafta ifade verme antrenmanı yapmış gibi. Avukatın sorularına en ufak bir açık kapı bırakmayacak şekilde cevap veriyor. Tam olması gereken yerde olumsuz yanıt veriyor açık kapıları kapatıyor ya da avukatın cümlesini düzeltiyor doğrusunu söylüyor vs...


    Ama daha Heart tarafı dinlenmedi. O tarafında tanıkları olacak Heart'in ifadeleri olacak. Orada tek bir şey bile doğrulanırsa Depp tarafının işi bitecek.


    İnternet olayın başından beri Depp'i tuttu belki ama Depp'e olan destek bu davaya kadar hiçbir zaman bu kadar yüksek değildi. Daha önce de yazdığım gibi Me too hareketinin tam ortasına bir sürü ünlü erkek figürün şiddet/taciz olaylarının ortasına denk geldiği için ve artık en çok sevilen kişilerin bile bunları yapmış olabileceğinin çok normal karşılandığı bir zamanda olduğu için insanların genel kanısı Depp de yapmış olabilir şeklindeydi. Aslında çoğu kişi de işin iç yüzünü(tanık ifadeleri ses kayıtları videolar vs...) çok fazla bilmiyordu.


    Depp davanın ilk gününde bile "benim u davayı açma amacım kendimi savunmak ve gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamak" demişti. Depp mahkemenin özellikle canlı yayınlanmasını istedi o yüzden özellikle Virginia seçildi.


    İnşallah senin dediğin gibi olur Depp kazanır bu arada.





  • mechatengu kullanıcısına yanıt

    Depp davayı kazanmış. Ekibi ve tanıkları Heard'ünküne kıyasla çok iyiydi. Depp'in tanıklığı genel olarak samimi ve dürüstken Heard samimi olmadığı ve kötü niyetli olduğuna dair çok fire verdi. Üstüne Depp muazzam bir kamuoyu desteği aldı ve Heard süreç boyunca yerden yere vuruldu ve damgalandı. Kısaca birkaç faktör (profesyonel tanıklık, samimiyet, kamuoyu desteği) devreye girince zafer Depp'e altın tepside geldi.

  • Nat Alianovna kullanıcısına yanıt

    Evet Deppin kazanmasına ben de sevindim.


    Heard'in kendisi de ifade sırasında hiç inandırıcı bulunmadı. Heard'in neredeyse bütün tanıkları çapraz sorguyu geçtim Heard tarafından gelen sorularda bile çuvalladılar. Heard'in avukatları ayrı çuvalladı. (Heard'in kadın olan avukatı aslında gerçekten çok iyi bir avukatmış ama dosya avukatıymış dava tecrübesi o kadar iyi değilmiş)


    Depp'in avukatı Vasquez çaprazda Heard'in resmen ağzına sıçtı. Sadece soru değil 50 kere yorumda bulundu Heard'in avukatları bir kere bile itiraz etmedi falan....


    Heard'in dava sonrasındaki konuşması bile çok antipatikti. Kendi kişisel davasını bile bütün kadınlara atfetti.


    "Bütün kadınlardan özür dilerim. Sadece ben kaybetmedim bütün kadınlar kaybetti" gibisinden bir şey söyledi.


    En azından bundan sonra bir kadın özellikle ünlü birisini karalamadan önce 2 kere düşünür.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mechatengu -- 3 Haziran 2022; 18:19:50 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.