Şimdi Ara

Öğrenciler için yüksek performanslı ve indirimli dizüstü bilgisayar tavsiyeleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
738
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlkokuldan üniversiteye kadar eğitimin her kademesinde okullar yüz yüze eğitime açılıyor. Covid-19 etkisini sürdürdüğü için yüz yüze eğitimin bu sene de uzaktan eğitimle destekleneceği düşünülüyor. Kimi öğrenciler şehir değiştirecek, kimi öğrenciler ise hem evde hem de okulda bilgisayar kullanacak. Bu nedenle öğrenciler dizüstü bilgisayarlara yöneliyor.



    Ülkemizdeki dizüstü bilgisayar fiyatları epey pahalı. Giriş seviyesi modellerin fiyatı bile yüksek. Bilgisayarların pahalı olması nedeniyle pek çok tüketici bütçesini zorlayarak üst seviye modellere yöneliyor. Bir kere alıp uzun süre kullanmayı tercih ediyor. Üniversitelerde mühendislik, mimarlık, yapay zeka, veri modelleme, görüntü işleme, veri işleme, 3B çizim gibi zorlu işlemleri yapacak öğrencilerin yüksek performans ihtiyacı oluyor.



    Uzun ömürlü ve yüksek performanslı bilgisayar seçimi yapmanın kolay bir yolu var. NVIDIA RTX 30 serisi ekran kartlı bir bilgisayar tercih ederek en doğru seçimi yapabilirsiniz. RTX 30 serisi ekran kartla sahip dizüstü bilgisayarlar yüksek performans, kolay taşınabilirliğin yanı sıra eğitime yardımcı çeşitli kullanışlı özellikler sunuyor. Ayrıca RTX 30 serisi çeşitli dizüstü bilgisayarlar okula dönüş kampanyaları kapsamında indirime girdi. İndirime giren modelleri satın alarak uygun fiyata yüksek performanslı ve uzun ömürlü bir bilgisayar edinebilirsiniz.



    İndirimli ve yüksek performanslı dizüstü bilgisayarlar:





    RTX 30 serisi ekran kartlı dizüstü bilgisayarların eğitimde sunduğu avantajlar



    STEM uygulamalarda yüksek performans



    Nvidia’nın RTX 30 serisi ekran kartlı dizüstü bilgisayarları, öğrencilerin işine yarayacak uygulamalarda yüksek performans sunuyor. Mühendislik, mimarlık, 3B çizim, tasarım, yapay zeka gibi amaçlar için kullanılan pek çok uygulamada yapay zeka ile GPU hızlandırma özelliği sunuyor. Karmaşık tasarımlar, kompleks çizimler, yapay zeka ve veri bilimi modelleme işlemlerinin sorunsuz bir şekilde yapılabilmesini sağlıyor. Nvidia’nın ölçümlerine göre STEM uygulamalarda 40 katın üzerinde performans farkı sergiliyor. Karmaşık işlemleri ve render işlemlerini kısa sürede hallediyor. Böylelikle zamandan tasarruf sağlıyor.



    Öğrenciler için yüksek performanslı ve indirimli dizüstü bilgisayar tavsiyeleri



    RTX 30 serisi ekran kartlı bir dizüstü bilgisayarın grafik hızlandırma özelliği sayesinde gerçek zamanlı görüntü işleme yapabilir ve daha hızlı sonuç alabilirsiniz. Yapay zeka ve veri bilimi modellemeleri yaparken büyük veriler ile çalışabilirsiniz. İlerleyen yıllarda geliştireceğiniz profesyonel projeleriniz için yeni bilgisayar satın almanız gerekmez.



    Grafik hızlandırma destekli STEM uygulamaların listesi için aşağıdaki bağlantıyı ziyaret edebilirsiniz:



    https://www.nvidia.com/tr-tr/geforce/gaming-laptops/stem-degree/



    Nvidia Broadcast



    RTX 30 serisi ekran kartlarının desteklediği Nvidia Broadcast uygulaması ile uzaktan eğitimde işe yarayacak çeşitli özelliklerden yararlanabilirsiniz. Nvidia Broadcast'in gürültü giderme özelliği yapay zeka kullanılarak odadaki gürültüyü ve yankıyı tamamen gideriyor. Kalabalık bir ortamda online görüşmeye katılsanız dahi sesiniz karşı tarafa temiz şekilde iletiliyor. Yalnızca sizin sesinizdeki gürültüyü gidermekle kalmıyor karşı tarafın gürültüsünü de gideriyor ve konuşan kişinin sesini net bir şekilde size aktarıyor. Tek tuşla gürültüyü tamamen engelleyebilirsiniz.



    Öğrenciler için yüksek performanslı ve indirimli dizüstü bilgisayar tavsiyeleri



    Mikrofon gürültüsünü giderme özelliğini aşağıdaki videoda anlattık.





    Nvidia Broadcast’in sunduğu diğer avantaj ise görüntülü görüşmede karşımıza çıkıyor. RTX serisinin görüntü işleme özelliklerinden faydalanarak kendinize stüdyo ortamı yaratabilirsiniz. Video gürültüsü giderme özelliği sayesinde düşük ışıklı ortamlarda orta çıkan görsel gürültüyü gideriyor. Görüntüyü aydınlatıyor ve kameranızı değiştirmeden yüksek görüntü kalitesi sunuyor. Buna ek olarak RTX 30 serisinin görüntü işleme yeteneğini kullanarak sanal arka plan oluşturabilirsiniz. Odanızın dağınık olabilir veya göz hoş gözükmeyebilir. Böyle durumlarda arka plana sanal bir görüntü koyabilirsiniz. Sanal arka plan özelliği çwşitli görüntü görüşme uygulamalarında mevcut fakat Nvidia kadar başarılı kırpma yapamıyor. Nvidia Broadcast sayesinde sanki yeşil perde kullanıyormuş gibi deneyim elde ebilirsiniz.



    NVIDIA Studio



    NVIDIA Studio’yu NVIDIA’nın sertifikası olarak tanımlayabiliriz. NVIDIA Studio sertifikalı bilgisayarlar, profesyonel içerik oluşturucar için özel olarak tasarlandı. Bu bilgisayarlar, profesyonel uygulamalarda ve içerik üreticiler için tasarlanan uygulamalarda yüksek performans sunuyor. RTX 30 serisi GPU’lardan güç alan NVIDIA Studio sertifikalı dizüstü bilgisayarları tercih ederek yüksek güç gerektiren işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Adobe Photoshop, AutoCAD, Blender, Premiere Pro, Lightroom, DaVinci Resolve gibi uygulamaları rahatlıkla kullanabilirsiniz. Yaratıcılığınızı konuştururken herhangi bir engele takılmazsınız.



    Öğrenciler için yüksek performanslı ve indirimli dizüstü bilgisayar tavsiyeleri



    Max-Q



    RTX 30 serisinin Max-Q teknolojileri sayesinde ekran kartınız daha az yer kaplar ve daha fazla hafiflik sunar. Böylelikle dizüstü bilgisayarınız kolaylıkla yanınızda taşıyabilirsiniz. Max-Q teknolojisi ayrıca uzun pil ömrü ve sessiz çalışma özellikleri sunuyor.



    Oyun performansını artıran özellikler



    Satın alacağınız RTX 30 ekran kartlı dizüstü bilgisayarlar sadece profesyonel uygulamalarda değil oyunlarda da yüksek performans sunuyor. Böylelikle hem iyi bir eğitim sisteminin yanı sıra yüksek performanslı bir oyun makinesine sahip olacaksınız.




    • RTX: NVIDIA’nın RTX teknolojisi sayesinde oyunlarda ışın izlemeyi aktif edebilirsiniz. Işın izleme özelliği oyundaki yansıma kalitesini artırarak daha iyi görüntüler elde etmenizi sağlıyor. RTX 30 serisinin yeni nesil RT çekirdekleri sayesinde oyunlarda RTX açıkken yüksek FPS alırsınız.

    • DLSS: RTX GPU’lardaki ayrılmış tensör çekirdeği yapay zeka işlemcileri kullanılarak oyun performansı artırılır. NVIDIA DLSS’in derin öğrenme özelliği sayesinde görüntüyü anlık olarak tahmin eder ve görüntü kalitesinden ödün vermeden kare hızını artırır. Odak noktanız dışında kalan nesnelerin kaplamalarını yapay zeka ile sıkıştırıyor. Bu sayede oyunun görüntü ayarlarını düşürmenize gerek kalmadan yüksek FPS'lere ulaşabilirsiniz.



    Öğrenciler için yüksek performanslı ve indirimli dizüstü bilgisayar tavsiyeleri




    • Dynamic Boost: Yeni yapay zeka teknolojileriyle güçlenen Dynamic Boost 2.0, GPU, GPU RAM’i ve CPU’nun güç dengesini otomatik olarak ayarlıyor. Oyun oynarken ve içerik oluştururken maksimum performansı almanızı sağlıyor.

    • WhisperMode 2.0: Bilgisayarın fan hızını yapay zeka ile optimize eder. Seçtiğiniz profili göre en ideal sessizlikte en iyi performansı sunmaya çalışır.

    • Nvidia Broadcast: Nvidia Broadcast’in yayıncılık ve görüntülü görüşmelerde sunduğu özellikleri online oyunlarda takım arkadaşlarınızla iletişim için kullanabilirsiniz. Örneğin kendi mikrofonunuzun gürültüsünü ve takım arkadaşlarının mikrofon gürültüsünü engelleyebilirsiniz.

    • NVIDIA Reflex: Bu teknoloji, rekabetçi oyunlarda gecikmeyi en aza indiren bir teknolojidir. Bilgisayar, hareketlerinize hızlı bir şekilde yanıt verir. Klavye, fare ve ekrandaki gecikmeyi azaltır. Online oyunlarda rakiplerinizin bir adım önüne geçebilirsiniz.



    Başta da belirttiğimiz gibi uzun ömürlü ve yüksek performanslı bir dizüstü bilgisayar istiyorsanız RTX 30 serisi ekran kartlı modelleri tercih edebilirsiniz. RTX 30 serisi içinden bütçenize uygun modeli seçerek fiyat/performans açısından doğru bir seçim yapmış olursunuz.



    Dizüstü bilgisayarlarda kullanılan RTX 30 serisi ekran kartı modelleri şunlar:




    • NVIDIA GEFORCE RTX 3050

    • NVIDIA GEFORCE RTX 3050 Ti

    • NVIDIA GEFORCE RTX 3060

    • NVIDIA GEFORCE RTX 3070

    • NVIDIA GEFORCE RTX 3080









  • Bu ne ya şaka haber mi bu? Bunların hangisi uygun fiyat? Ben size öğrencileri söyleyeyim, onlarda aynı toplum gibi fakir olanlar ve zengin olanlar... Bugün gördüm, genç bir öğrenci kardeşimiz, kendisine malum ucuz marketlerin birinden dürüm çiğ köfte alıyordu. Yaşıtlarının bir kısmı kafelerde hayatının en güzel çağlarını diğerleri bu haberde ucuz denilen bilgisayarların başında oyunlarını oynarken... Bu sadece bir örnek, böyle haberleri yapmayın lütfen, asgari ücret 2850₺ iken bu fiyatlara uygun diyerek ironi yapmak istendiyse o ayrı mevzu.

    Ben 13 bin lira civarında öğrenim kredisi aldım. Bunun 2 bin lirasına 10 sene önce i7 2. nesil Casper notebook aldım ekran kartı en kötülerinden, iyi kötü halen de kullanıyorum. Şimdi ekran kartı en kötü gaming ürünler 6-7 binlerden başlıyor. Buradan gençlere tavsiyem ya sabırla bekleyip yüksek indirimlerle bir tane dizüstü bilgisayar almaları. Ya da kasası güzel bataryası ekran kartı sorunsuz eski ucuz bir dizüstü alıp asıl olarak masaüstü toplamaları olacaktır. 10 senelik bilgisayarımın pili halen %50 canlılıkta, bugün hangi dizüstü bilgisayarın pili 5-6 seneden sonra canlı kalabiliyor? Eski kalite ve donanımlar kalmadı artık.

  • Fiyatlara bak en düşüğü 9 bin tl….
    Biz çalışanlar bile almak istesek 10 kez düşünürken Allah öğrencilerin yardımcısı olsun…..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu ne ya şaka haber mi bu? Bunların hangisi uygun fiyat? Ben size öğrencileri söyleyeyim, onlarda aynı toplum gibi fakir olanlar ve zengin olanlar... Bugün gördüm, genç bir öğrenci kardeşimiz, kendisine malum ucuz marketlerin birinden dürüm çiğ köfte alıyordu. Yaşıtlarının bir kısmı kafelerde hayatının en güzel çağlarını diğerleri bu haberde ucuz denilen bilgisayarların başında oyunlarını oynarken... Bu sadece bir örnek, böyle haberleri yapmayın lütfen, asgari ücret 2850₺ iken bu fiyatlara uygun diyerek ironi yapmak istendiyse o ayrı mevzu.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uygun fiyat derken performans seviyesine göre uygunluk kastedilmiş elbette. Yoksa kimse 8999 TL'nin ucuz olduğunu söylemiyor.

    Asgari ücretin 2850 TL olması ayrı bir konu. Hiç teknoloji konuşmayalım o zaman zira asgari ücrete laptop yok ülkede.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jaime Wolf -- 7 Eylül 2021; 22:39:52 >
  • Yazarlar bile dalga geçmeye başladı.
    Ülkede ne kadar para o kadar performans. Malesef fiyat hatası ya da makineler eskimeden iyi fiyata iyi ürün almak imkansıza yakın.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Jaime Wolf J kullanıcısına yanıt
    Teknoloji konuşmak ile uygun/indirimli fiyatı bulunan laptop önerisi bence aynı konu olmuyor. Bunların hiçbirisinin fiyatı alınabilir durumda değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Öğrenciler için?
    :D

  • Uygun fiyat, Uygun fiyaaaat! Duyuyon muuuu!

  • Konuyu açmakla boşuna uğraşmışsınız. Kısaca 14 bin liranız yoksa alacağınız bilgisayardan medet ummayın deseydiniz daha faydalı olurdu.


    Uygun fiyat diyerek algı mı yapıyorsunuz orasını da anlayamadım Öğrenciler için yüksek performanslı ve indirimli dizüstü bilgisayar tavsiyeleri 

  • Ben 13 bin lira civarında öğrenim kredisi aldım. Bunun 2 bin lirasına 10 sene önce i7 2. nesil Casper notebook aldım ekran kartı en kötülerinden, iyi kötü halen de kullanıyorum. Şimdi ekran kartı en kötü gaming ürünler 6-7 binlerden başlıyor. Buradan gençlere tavsiyem ya sabırla bekleyip yüksek indirimlerle bir tane dizüstü bilgisayar almaları. Ya da kasası güzel bataryası ekran kartı sorunsuz eski ucuz bir dizüstü alıp asıl olarak masaüstü toplamaları olacaktır. 10 senelik bilgisayarımın pili halen %50 canlılıkta, bugün hangi dizüstü bilgisayarın pili 5-6 seneden sonra canlı kalabiliyor? Eski kalite ve donanımlar kalmadı artık.

  • Haşırd dı blakkbord, yaptığınız habere bakkğğ, - yazıylada eksi

  • Indirim hani?

  • Öğrenciye gerçekten 15K değerinde bilgisayar mı öneriyorsunuz

  • Öğrenciye indirimli bilgisayar diye okuyunca girdim ama 10bin altına pc yok. Gerçi suç sizde değil ekonomiyi bu hale getirenlerde.

  • Gösterilen laptoplar sadece güçlü o kadar, şarja takılı olmadan kullanım süreniz önemli,taşınabilirlik önemli bu durum şuna benziyor evinize bir hırsız giriyor siz onu etkisiz hale getirmek için minigun çekiyorsunuz gibi fiyatlar zaten ayrı bir olay editörler fiyat konusunda haklı fiyat performans diyeceğimiz bilgisayarlar bile asgari ücretin 3 4 katı olmuş durumda okumayı seçerek zaten maddi olarak zor bir yola giren Türk gençliği kendisine lazım olacak araçları alma konusunda da eziliyor yazık gerçekten

  • Laptop almak pişmanlıktır. 9 bine laptop almak daha büyük bir pişmanlıktır.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Sözü edilen "öğrenciler" Robert kolejinde falan okuyor sanırım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seksi0723 -- 14 Eylül 2021; 22:29:53 >
  • Almanya bizi kıskanıyi. 1 laptop 3 aylık asgari maaşa denk.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.