Şimdi Ara

Oğlum fazla mı zeki?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar, kuzguna yavrusu anka gelirmiş diye bir laf var. O yüzden ben mi abartıyorum emin olamadığımdan size de sormak istedim. Ben ortalama iq üstü bir insanım, bunu çevremde de çok duyuyorum zaten problemleri anlama ve çözme kapasitesimin farkındayım. Bununla övünmüyorum tabi ki, çünkü bunu başarmadım, yaratılışla beraber herkese bahşedilen özellikler var bana da bir tık fazla zeka verilmiş. Eşimde benim gibi ortalamanın üstü zekaya sahip. Bir de 2.5 yaşında oğlum var ellerinizden öper. konuşma problemi yaşıyoruz, sadece oğlumda değil kardeşim ve baba tarafından akrabalarımın çocuklarında da konuşma problemi var. Ben bunu dedemin babasının dilsiz oluşuyla ilişkilendiriyorum. Kuzenimin çocuğu 6 yaşında ve hala konuşması zayıf mesela. Konuşmayı bir kenara bırakırsak oğlumda farkettiğim el hareketleri var, çocukken bende yapıyormuşum annem farketti senin hareketlerini yapıyor bu çocuk dedi. Fringe dizisinde üstün zekalı bir adam vardı bakarak bir kaç dakika sonra ne olacağını biliyordu ve bunu yaparken el hareketleri yapıyordu onun aynısı. Bir de harf videoları cıkmış youtube da karşısına, bütün harfleri tanıyor, w q x harflerine kadar. Videoyu 1-2 kez izledi sadece. Hafızası da çok kuvvetli, annem 2. Yaş doğum gününde pandemi diye bişey almayıp bize para vermişti siz bir şeyler alırsınız diye. Bizde eve gelirken lahmacun sipariş verdik telefondan, kendisine de bir şey söylemedik telefon konuşmasını o da duydu, üstünden 7 ay geçti. Luna parka gidiyoruz geçen gün kart yükleyeceğiz oğlumun doğum günü parası vardı onu da yükleyelim dedim ben, baba lahmacun dedi. Eşimle ben donduk kaldık, hem üstünden o kadar zaman geçmiş hem o zamanlar söylediklerimizi doğru düzgün anlamıyordu bile. Görenlerde bir farklılık olduğunu söylüyor. Ben küçükken üstün zekalılar sınıfı diye bir ayrı bir sınıf varmış okulumda, bizim sene başvuru olmadığı için açılmamış, üst sınıflarım da 7 kişilik sınıf vardı hatırlıyorum. Ben gidemedim ama oğlum için ne yapabilirim nasıl yönlendirebilirim bir fikri olan var mı? Bunu istememin en büyük nedeni benim gibi olmasında korkuyorum, okulda anlatılan konuları çok hızlı kavrayıp sonra öğretmenin 2 saat onu anlatmasından çok sıkılıyor okula gitmek istemiyordum. Belki de biz abartıyoruzdur ama nasıl yönlendibileceğimizi bilmediğimizden buraya danışmak istedim, buraya kadar herkese teşekkürler.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • Ben de 3 yaşımda bütün sayıları biliyordum. Şimdi 4 basamaklı sayıları kafadan çarpıyorum. Matematikle aram hep süperdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam üstün zekalılık daha farklı bir şey. Nitekim böyle çocuklarla ilgili çekilmiş filmler de var. Genelde arkadaş çevreleri olmaz böyle çocukların. Diğer yaşıtlarını gerizekalı gibi gördükleri için arkadaşlık kuramazlar, daha çok büyüklerle arkadaş gibi takılırlar. Konuşma problemine gelince erkek çocuklarında olabiliiyor öyle. Benim kız 2 yaşındayken bana doğum günümde şarkı söylüyordu. Oğlan 5 yaşına geldi hala bazı harflere dili dönmüyor. Uzmana götürdüğümüzde 6 yaşına kadar düzeliyor genelde demişti. Sadece sürekli tam gün kreş eğitimine devam etsin, sosyal ortamı olsun dedi.

  • Bunun tanısını ancak uzmanlar koyabilir. Bundan şüpheleniyorsaniz anaokuluna başladığı zaman rehberlik servisine danışırsiniz. Onlar da çocuğu gözlemler ve şüpheli bir durum varsa ilgili birime yonlendirirler. Şüpheli diyorum çünkü bu konu ciddi bir konu. Eğitimde düşük zeka kadar yüksek zeka da problemdir. Bireysellestirilmis eğitim planı uygulanması gerekir. Bu süreçte çocuğa zeka testi tarzı şeyleri yaptırmayın. Kendi kendinize tani koymaya çalışmayın. Bu uğraşlarıniz çocuğunuzun bu tarz testlere alışmasını sağlar.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eğer zekasını doğru yere yönlendiremezseniz psikoza kadar gidebilir.
    Bişeylerle meşgul olsun hocam ama faydalı meşguliyet ve ayrıca zorla değil severek

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar oğlum 3.5 yaşına geldi. Konuşma olayını çözdü ama fazla çözdü hiç susturamıyoruz. Bunun yanına sayıların ingilizcelerini de ekledi, zor durumda kaldığında harfleri birleştirip kelimeleri tanıyor ama okumak mı bu bilemedim. Geçen gün getir uygulamasına girip süt burger yazmayı başarmış ihtiyaç duyduğunda kelimeleri okuyor ama youtube' da eğitici videolar izlemek yerine camilere sardı. Sürekli cami videolara açıp ezan dinliyor. Trollük yapmıyorum bu arada gerçekten bütün gün ezan dinliyor camilere ilgi duyuyor ama tahminimce çok büyük oldukları içindir. Kızım da bayrak gördü mü bak bayrak diye gösteriyordu 5 dklık yol boyunca 20 kere her defasında ilk kez görüyormuş heyecanıyla.

  • linkorn L kullanıcısına yanıt

    Şimdi tam zamanı. Ezan dinlemesinin yanında ona dini bilgiler de verin, aklına, mermere yazılmış gibi kazınsın unutmasın. Besmele, Sübhaneke duası, Kelime-, Şehadet olsun, gerekli bilgileri öğrensin. Mesela lafızları öğrenip tekrarlaması için youtube'dan bir video açıp videoyu sürekli tekrara alın, izlesin

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.