Şimdi Ara

ODTÜ YATAY GEÇİŞ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
2
Favori
29.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar. Lütfen konu hakkında bilgili olan birileri yazarsa sevinirim. Hacettepe Üniversitesi İktisat öğrencisiyim (bu sene 1.sınıfa geçicem) ODTÜ İktisat'a yatay geçiş yapmak istiyorum. Şimdiden biraz biraz çalışmaya başladım.
    1- gerçekten odtüye yatay geçiş zor mu? yani iyi bir çalışmayla geçilebilir mi?
    2- bu konu hakkında geçiş yapan 2-3 kişiyle sohbet etme fırsatı yakaladım , 3.25-3.40 arasında ortalamalar yapmışlar fakat lys sıralaması da önemliymiş , seneden seneye çok farklılık gösterir mi? birde not oralaması en az ne kadar olmalı sizce?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GameArenaRisc -- 1 Haziran 2018; 12:22:10 >



  • Merkezi Yerleştirme Puanınla yatay geçiş yapman puanın nedeniyle imkansız. Ancak genel not ortalamasıyla geçiş yapabilirsin. Orada da rekabet çok. Odtüye yatay geçiş yapmak isteyen çok kişi var genel ortalaman çok yüksek olması gerekir. hacettepede ortalama kasmak zor olabilirken X üniversitesinde ortalama kasmak hiç de zor olmayabilir ya da tam tersi. Odtünün ingilizce sınavı zordur hacettepeninkiyle sakın karıştırma. +++3.25 ve 3.40 ortalama odtü için düşük bir ortalama kim söylediyse yanlıs söylemiş.
  • Hünkar1453 H kullanıcısına yanıt
    Geçen sene bizim okuldan ODTÜ’ye geçen (bölümü iktisat) 3.27 ortalama ile geçmiş. Başka biriyle konuştum o da hacettepeden ODTÜ’ye geçmiş ama onun bölümü inşaat mühendisliği o da 3.22 ortalamayla geçmiş. Rekabet fazla evet ama neticede sırf ortalaması yüksek diye de kimseyi almıyorlar bence.
  • O sıralamayla zor.
  • Zor değil, İMKANSIZ.. YÖK yönetmeliğinde; "Öğrencinin puanının, yatay geçiş yapmak istediği üniversitedeki bölümün taban puanına eşit veya yüksek olması gerekir." diyor. Dolayısıyla ösys puanıyla geçmesi imkansız. Anca genel not ortalamasıyla geçiş yapabilir. Onda da çok yüksek puan ortalamasına ve odtünün kabul edeceği bir yabancı dil belgesinde yüksek puana sahip olması gerekir. Her ne kadar genel not ortalamasıyla yatay geçiş yapabilse de ösys sıralamasına bakıyorlar değerlendirmede. Dolayısıyla ben arkadaşın yatay geçişinin ne yazık ki pek mümkün göremiyorum iki türlü de.
  • Hünkar1453 H kullanıcısına yanıt
    http://oidb.metu.edu.tr/system/files/2016-2017%20SONBAHAR%20YARIYILI%20YATAY%20GEÇİŞ%20KABUL%20LİSTESİ.xls Bu listede Boğaziçi falan görüyor musunuz nerdeyse hepsi sıralamasının altındaki ODTÜ’ye geçiş yapmış ve ortalamaları da hemen hemen 3.30-3.45 arasıdır emin olun bi çoğuyla konuştum. Adam akıllı çalışılırsa çok da zor değil. İsterseniz 2013-2014 ün de listesini atayım, ODTÜ iktisata geçen 4 kişinin 4 ü de Hacettepeden ve sıralamaları hemen hemen bana yakın.




  • GameArenaRisc G kullanıcısına yanıt
    atmış olduğun listede, genel not ortamalarını göremedim kaçla girdikleri. Ve benim demek istediğim XYZ üniversitesinde ortalama kasmak örneğin 3.90 yapmak çok da zor değilken Hacettepe üniversitesinde ortalama kasmak çok zor olabilir ya da tam tersi. Gerçek olan şu ki Merkezi yerleştirme puanınla yatay geçiş yapman İ-M-K-A-N-S-I-Z .. Ancak genel not ortalamanla yatay geçiş yapma var. Bu yoldan geçen çok arkadaş gördüm genelde hepsinin isteği 1.sınıf sonuna ya da 2.sınıf sonuna doğru sönüyor vazgeçiyorlar. Ama özel üniversitede okuyanların odtü ye yatay geçiş yapma imkanı daha çok çünkü özel üniversitede öğrenci profili belli 5 tane tam burslu varsa 150 tane burssuz ya da yüzde 50 falan var. haliyle ortalama kasmak çok zor değil. umarım anlatabildim.

    Edit: Zatan BOĞAZİÇİ'li adamın ODTÜ'de ne işi var. Neden geçiş yapıp okulunu uzatsın. BOĞAZİÇİ kötü bir üniversite mi ya da ODTÜ'den çok mu geri? Neden boğaziçi örneği verdin anlamadım admalar zaten okulundan memnun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hünkar1453 -- 1 Haziran 2018; 14:43:52 >




  • Hünkar1453 H kullanıcısına yanıt
    hocam zaten aramızda yanlış anlaşılma olmuş , ben sıralama ve puanımı merkezi yatay geçiş yapmak için değil bir fikir vermesi açısından yazmıştım. odtü'de not ortalaması , ygs lys sıralaması , bölümlerin benzerliği gibi şeylere baktıkları için sadece not ortalamasını sormamak istedim.
  • GameArenaRisc G kullanıcısına yanıt
    not ortalamasıyla geçişte neden üni sınavı sıralamasına bakılıyor ki, ayrıca odtünün eng sınavı örneği var mı acaba?
  • KURUMLAR ARASI YATAY GEÇİŞ VE MERKEZİ YERLEŞTİRME İLE YATAY GEÇİŞ HAKKINDAN FAYDALANABİLİRSİNİZ.
  • Okuldan okula değişiyor sanırım , bizim okuldan ODTÜ’ye geçen bir çok kişiyle konuştum , hepsi not ortalama + sıralaman gibi ölçütler toplanıp kendilerine göre bir şekilde sıralanıyor dedi. Bide sınava girdiğin sene aldığın puanın , okulun taban puanına oranı 0.95 altında olması gerekliymiş.
  • GameArenaRisc G kullanıcısına yanıt
    Hocam sonuçlar ne zaman açıklanıyor, bir bilginiz varmı ?
  • Dentrassi kullanıcısına yanıt
    ODTÜ öğrenci işlerinin internet sitesinde yazıyordur.
  • Konuyla ilgilenen arkadaşlar ODTÜ'nün myp ile yatay geçiş sonuçlarını hala neden açıklamadıklarını biliyorlar mı acaba?
  • Geçebildiniz mi hocam?
  • muhammed2000 kullanıcısına yanıt
    Hocam açıklandı mı bilmiyorum.
  • GameArenaRisc G kullanıcısına yanıt
    Geçebildiniz mi
  • Eylülde açıklanacak :d
  • GameArenaRisc G kullanıcısına yanıt
    Kaç ortalama yaptın hocam
  • Güncel. Maalesef okulumun sınav takvimi yüzünden finalimin olduğu günde ODTÜ’nün İngilizce yeterlilik sınavı da vardı. İki sınav çakıştığı için maalesef ODTÜ’nün sınavına girememiş bulunmaktayım. Bu sene iktisattan sadece 1 kişi kabul etmişler, kazanan kişi kendisi çok samimi arkadaşım olur. Ortalamalarımız aynıydı fakat başvuru yaparken İngilizce hazırlığınızı kanıtlayamazsanız maalesef başvurunuz geçersiz oluyor. Dolayısıyla kazanamamış bulunmaktayım. Hakkımızda hayırlısı. Merak edenlere duyurulur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.