Şimdi Ara

ODTÜ Makina/Boğaziçi Makina/ODTÜ havacılık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arge mühendisi olarak çalışma olanağım daha yüksek olan, akademik kadro,müfredat,eğitim,labaratuvar imkanları açısından daha iyi olamn bölüm hangisidir? Bölümlerin eksileri ve artıları neler? Fiziği seviyorum ve matematik de yapabiliyorum ilerde de birimkilerimi kullanarak bir şeyler geliştirmek isterim açıkçası. Savunma sanayisinde de olabilir bu. Boğaziçinim puanı bu kadar yüksekken odtününki neden nispeten daha düşük bilen var mı? İstanbul'da olmasından mı kaynaklı?
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Kontenjan ve İstanbul etkisi ana faktörler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ODTÜ Makina Mühendisliğinde son sınıf öğrencisiyim. Geçen senenin verilerine bakarsan, Boğaziçi Makina kontenjanı 72 kişi iken ODTÜ Makina kontenjanı 195 kişi, doğal olarak aralarında taban puanı ve sıralaması olarak fark var. İstanbul'da olmasıyla alakalı bir durum değil yani, YÖK tarafından belirlenen kontenjanlarla alakalı. Bu 3 bölümden de mezun olduğunda ArGe mühendisi olarak çalışabileceğini düşünüyorum, kendi bölümümden bahsedeyim biraz. Bölümün gerçekten yoğun ve yüklü bir ders programı var, bu hem artı hem de eksi. İyi bir ortalama yapmak ve kalmadan dersleri geçmek istiyorsan kendi kendine çalışabiliyor olman ve düzenli olarak çalışman gerekiyor. Ama bu sistemi oturttuğunda kendi kendine bir şeyleri araştırabilme ve öğrenebilme yeteneğini kazanıyorsun ve bu her yerde işine yarıyor. Bölümün bir artısı çok fazla akademisyen olması, son sınıfa geldiğinde fazla sayıda ve farklı alanlardan technical elective dersleri (uzmanlaşma dersleri gibi düşünebilirsin) açılıyor. Bölümde derslerin içeriğinde zorunlu olan laboratuvarlar var, ama onun dışında hocaların kendi çalışmalarını yürüttükleri laboratuvarları da var. Peşinden koşarsan ve ilgini gösterirsen 1. sınıftan itibaren bu laboratuvarlara girip bir hocanın çalışmalarına katılabilirsin, bu durum tamamen sana ve hocaya bakıyor. Fizik ve matematik tabiki bölümün içinde var, ama amaç elindeki mühendislik problemini çözmek ve fizik/matematik çözüm için kullandığın araçlar. Birikimlerinle bir şeyler geliştirmek istiyorsan Teknokent'teki ArGe firmalarında çalışmak/kendi şirketini kurmak da seçebileceğin bir yol. Başka soruların olursa yazabilirsin




  • Ddk0 D kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim öncelikle cevapladığınız için. Birkaç şey daha sormak istiyorum bölümden pek birini bulamamıştım daha önce. Sanırım düzene ayak uydurabilirim bölümü sevdikten sonra.Sadece bölümün bana uygun olup olmayacağını anlamaya çalışıyorum.Açıkçası havacılık da aklımda bir süredir.Makinanın özelleşmiş hali ikisi de nerdeyse aynı alanlarda çalışıyor dediler ama illaki bir farkları vardır açıklayabilirsen çok sevinirim. Bir de odtünün lab imkanlarının boğaziçine göre daha fazla olduğunu biliyorum ama internette labların yetersiz müfredatın eski olduğu söylenmiş ne kadar doğru bilmiyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Farklarını esasında ders programlarına bakarak görebilirsin. 3. sınıfa kadar çoğu dersleri aynı, ama 3. sınıfta havacılığı ayıran Aerodinamik ve İtki Sistemleri dersleri gibi, havacılık ve uzay alanına daha çok yoğunlaştığın dersler başlıyor. Yani ilerde havacılık alanında çalışmak istiyorsan mantıklı olan havacılık ve uzay mühendisliğini tercih etmen. Ben ne yapmak istediğimi tam bilmediğim ve daha fazla olasılık istediğim için makina tercih etmiştim. Özellikle büyük şirketlerde aynı proje kapsamında makina, havacılık ve uzay, metalurji ve malzeme gibi farklı mühendislik dallarından insanlar çalışıyor. Hocaların kendi labları kesinlikle yetersiz değil, onu baştan söyleyeyim. Dersler içinde aldığın labların durumu da yetersiz değil, ama tabiki hocaların kendi labları gibi de değil. Bu lablarda kullanılan ekipmanlar ihtiyacı karşılar nitelikte. Sonuçta ders içeriğindeki labın amacı sana temel bir şeyleri göstermek, daha sonra ilgini çeken konuda daha yüksek seviyede araştırmalara katılmak istiyorsan hocanın labına girmeye çalışabilirsin. Hem lablar hem de müfredat için şöyle bir durum var, ODTÜ tüm mühendisliklerinde ABET belgesine sahip, Amerika'daki mühendislik programlarıyla eğitimin denk olduğunu gösteren bir belge. Bu belge düzenli aralıklarla yenilendiği için, müfredat veya lablar gerekli standartlara uygun olmasa zaten bu kaybedilir, öyle bir durum da yaşanmadı şimdiye kadar.




  • Ddk0 D kullanıcısına yanıt
    Merhabalar. Benim de bir sorum olacak size. Ben şu an TOBB da okuyorum ODTÜ'ye ortalama ile geçiş için ne şartlar aranıyor bilginiz var mı ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.