Şimdi Ara

ODTÜ İstatistik Soru-Cevap

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
6
Favori
975
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 2. Sınıfı bitirdim 3'e geçiyorum, sorularınız varsa cevaplayabilirim.




  • Bu ulkedeki iş imkanları nasıl? Kendimi hangi alanlarda gelistirmiyelim? Sen derslerde zorlandin mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İş imkanları neler ? Eğitimi kaliteli mi ? Şu an bizim yerimizde olsaydın tekrar yazar miydin ? Yurt dışı imkanı var mıdır?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bütün sektörlerde çalışabildiğimiz için iş imkanı çok fazla var ama hepsi kaliteli mi değil tabii ki. O yüzden iyi yerlere girmek için biraz kasmak gerekiyor. Kendini kodlama ve ekonomi alanında geliştirebilirsin. Python ve R en çok kullanılan diller, bu iki dili de derslerde görüyoruz ama özellikle python çok yetersiz şekilde gösteriliyor. Machine learning için illaki öğrenmek gerekiyor o yüzden bu konuda geliştirilebilir. Dersler zor ama derslerden kalmak da zor açıkçası. O yüzden derslere çok not odaklı değil de ne öğrenirsek kâr şeklinde yaklaşmak gerekiyor.

  • Pazarlama, finans, biyoloji, spor, sigortacılık, akademi vs. her yerde çalışabiliyoruz biraz ilgiye alakaya bağlı. Bence eğitimi çok kaliteli. Tabii ki bazı hocalar ders anlatımı konusunda yetersiz olsa da hepsi çok bilgili insanlar ve networkleri geniş her türlü yardımı sağlıyorlar. Ben bölümü çok sevdiğim için tekrar yazardım. Ama ilk 25 bine girebilirseniz endüstri mühendisliğine yönelmek daha mantıklı diye düsünüyorum. "Yurt dışı imkanı" da çok ucu açık bir söz o yüzden çok net cevaplayamıyorum ama Erasmus programı var Almanya'ya gidebiliyorsunuz  

  • up

  • Yok hocam ben denk gelmedim öyle birine, zaten kurum içi az kontenjan oluyor. Bölümün de sıralaması düşük olduğu için çok değiştiren olmuyor.

  • stat250'den withdraw çektin mi

  • İstatistik istiyordum ancak bir arkadaşımın yakını okumuş. Aç kalırsın vs diyor ama çok ilgiliyim bu bölüme. Dilim de B2 civarı. Çok arada kaldım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bende ODTÜ istatistik mezunu olarak sorularınıza cevap verebilirim. Okulu ve dersleri çok seviyordum çok memnunum. Dersler zorlayıcıdır, benim ilgim var diye 3.5 ile mezun oldum ilk onda bitirdim okulu ama genel olarak ortalamalar 2.2-2.8 arası değişmekte. Tavsiyem endüstri mühendisliği okuyun bu arada. Yaptığımız işler aynı hatta endüstri mühendisinden daha iyi veri bilimi biliyoruz ama firmalar mühendis diye diğerlerini tercih ediyor. Kendini geliştirme olayı da biraz yalan, stajlarım var ve şu an çalıştığım yer baya iyi bir yer ama buna rağmen mühendisler benden kötü olmasına rağmen biraz daha tercih ediliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-İş fırsatları nasıl?Gerçekten Türkiyede istatistikci olarak çalışabiliyor muyuz ya da veri bilimci olarak?

    2-İlerde iş fırsatları nasıl olacak azalıp artabilir mi?

    3-Yurtdışı imkanı var mıdır?

    4-Mezun olanların yazılıma kaydıgı dogru mu?

    5-Gerçekten mezun olanlar iyi işler bulabiliyor mu?

    6-Sıralamasının insanları yanılttıgını dusunuyor musunuz?

    Bu arada yazma ihtimalim var bölümü YTÜ Mat Mühendisligi ile arada kaldım.

  •  yok cb verdim

  • Çok ilgiliyseniz aç kalmazsınız bunun garantisini veriyorum hocam

    1. Çoğu kişi mezun olmadan iş buluyor, tabii ki çalışabiliyorsunuz. İstatistikçi ve veri bilimci haricinde insan kaynakları, it gibi yerlerde de çalışıyorlar.
    2. Türkiye'de tam potansiyeline ulaşmadı ama yurt dışında giriş seviye işlerde biraz yığılma var o yüzden Türkiye için iş fırsatları ileride de bol olur.
    3. Yurt dışı imkanı kişiye bağlı tamamen.
    4. Yani yazılıma kaymaktan kastınız nedir bilmiyorum ama yoğun şekilde kodlama yapılıyor ama bu kodlama uygulama geliştirme tarzında değil daha çok algoritmalar, modeller kurma üzerine.
    5. Linkedin'den bakarsanız mezunların nerelerde çalıştığını görebilirsiniz hocam.
    6. Bence sıralaması 25-35k arasında olmalı şu an underrated olduğunu düşünüyorum. Ama üstte bir mezun hocamın da dediği gibi endüstri mühendisliği tercih etmek daha mantıklı eğer sıralamanız 25k'nın altındaysa.


    Ben de mat mühendisliğini yazmıştım tercih listemde vardı. İstatistik ve mat mühendisliği arasında çok fark olduğunu düşünmüyorum eğer alanı seviyorsanız ikisinde de mutlu olursunuz. Sadece YTÜ mü ODTÜ mü istiyorsunuz ona karar verin.





  • Toujours Pur kullanıcısına yanıt

    Barış hocanın gazabından kurtulmuşsun hocam. Ben de 2'ye geçtim yeni, hangi derslerin özellikle üstüne düşmem lazım? Spring'de 204 ve 250 hakkında korku hikayeleri dinledim, quiz curve'ü 13 gelmiş filan.

  • whatnow W kullanıcısına yanıt

    Hocam hepsi birbirinden önemli dersler o yüzden özellikle şu diyebileceğim bir şey yok. R dersi göreceksiniz yazın hafiften ona başlayabilirsin, biraz olsa bile dönem içi yükü hafifletmek iyi oluyor. 203 giriş dersi, başları lise bilgisiyle yapılıyor, ama 204'te bir anda çok kompleksleşiyor o yüzden bocaladık çoğumuz. 203'te temeli iyi oturtmak lazım. 250 hakkında diyebileceğim pek bir şey yok... Barış hocanın tarzı çok benzersiz  . İleride işimize yarayacak çok şey öğrendik ama not konusunda biraz zor biri.

  • Toujours Pur kullanıcısına yanıt

    anladım hocam teşekkür ederim

  • tercih dönemi up

  • Tercih dönemi up

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.