Şimdi Ara

ODTÜ İKTİSAT-İŞLETME ? 2 YILDIR KARAR VEREMEDİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar.Ben 3 sene önce lys 2012 sonucunda selçuk elektrik elektronik kazandım ve orda 1 sene okuduktan sonra sınava tekrar hazırlanıp ODTÜ İktisat yazdım 5binlik dereceyle.İşletmede tutuyordu.Ama matematiğim ciddi anlamda çok iyidir ve uğraşmayı severim.Tek becerim matematik diyebilirim hatta.Bu yüzden iktisat yazdım işletme tutmasına rağmen ve daha yüksek puanlı olmasına ragmen.Gel gelelim ki okulda bu sene hazırlığı bitirdim ve iktisatın zorluğuyla ilgili o kadar şey duydum ki birde ODTÜ de gerçekten akademisyenliğe yönelik çok ağır eğitim verildiğini öğrendim.Gözüm çok korkuyor çıkınca çok şey farketmiceğini bile bile o kadar ağır derslerle uğraşmaya değer mi? Ama diyorum bir yandanda işlemenin sözelliğinde çok boğulacağım biliyorum.İşletmeyi düşünme sebebim kolay bitirilmesi.Sonuçta 2 sene kaybım var hazırlığı sayarsak 3.O yüzden işletmeye kayıyorum ama gönlüm iktisattan yana.İktisat öğrencisyim fakat daha 1. sınıfa başlamadım dediğim gibi merkezi yerleştirmeyle işletmeye geçmek kafamda var. 2 senedir bu kararsızlığı yaşıyorum. Sene kaybım olmasa iktisata feda ederdım 2 sene felan. Şimdi göze almakta zorlanıyorum çünkü çok çok tembel bir insanımdır.Bu anlattığım şeyler sonucunda sizlerden istediğim ciddi anlamda işletme iktisat arasındaki farkı sözellik sayısallık farkını bana mümkünse ODTÜ tecrübesi olan yani okumuş yada okuyo olan birinden duymak.Bu ay içinde okulada gidip bölüm hocalarıyla konusma fikrim var.Gerçekten değermi iktisat okumama ve riske girmeme.Soru bu. Cevabı ise 2 senedir kesin bir şekilde veremiyorum.Şimdiden ilgilenenlere teşekkürler.







  • Sizin gibi ben de üniversite bıraktım ve Tobb ETÜ iktisat kazandım bu yıl. Bence sene kaybederim diye düşünme, matematiği seviyorsan kal, ODTÜ zorluyormuş diyosun da zorlaması daha iyi değil mi, şahsen ben İktisat bitirip işletme yüksek lisansı yapmayı düşünüyorum. Sandığın kadar da yaşlı değiliz, istediğin mesleği yapmak için 2 yıl kayıp değil. Bence iktisatta kal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İktisati savunan insanların genelde oncelikli tercihinin de isletme olmasi ayri bir ironi tabii

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • cisalfa kullanıcısına yanıt
    İstediğim meslek derken çok farklı kapıya çıkmıyor.Çözülmesi gereken soru ben akademisyenlik kesinlikle düşünmüyorum.Düşünmicem de.Peki bu kadar ağır akademik bilgi yerine daha kolay yoldan işletme bitirmek daha mantıklı değil mi? Evet bence daha mantıklı. Ama işletmenin de derslerinden bunalacağımı düşünüyorum.2 Senedir kafamda bu sorular var diyebilirim özellikle bu sene.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kanaryafurki

    Herkese merhabalar.Ben 3 sene önce lys 2012 sonucunda selçuk elektrik elektronik kazandım ve orda 1 sene okuduktan sonra sınava tekrar hazırlanıp ODTÜ İktisat yazdım 5binlik dereceyle.İşletmede tutuyordu.Ama matematiğim ciddi anlamda çok iyidir ve uğraşmayı severim.Tek becerim matematik diyebilirim hatta.Bu yüzden iktisat yazdım işletme tutmasına rağmen ve daha yüksek puanlı olmasına ragmen.Gel gelelim ki okulda bu sene hazırlığı bitirdim ve iktisatın zorluğuyla ilgili o kadar şey duydum ki birde ODTÜ de gerçekten akademisyenliğe yönelik çok ağır eğitim verildiğini öğrendim.Gözüm çok korkuyor çıkınca çok şey farketmiceğini bile bile o kadar ağır derslerle uğraşmaya değer mi? Ama diyorum bir yandanda işlemenin sözelliğinde çok boğulacağım biliyorum.İşletmeyi düşünme sebebim kolay bitirilmesi.Sonuçta 2 sene kaybım var hazırlığı sayarsak 3.O yüzden işletmeye kayıyorum ama gönlüm iktisattan yana.İktisat öğrencisyim fakat daha 1. sınıfa başlamadım dediğim gibi merkezi yerleştirmeyle işletmeye geçmek kafamda var. 2 senedir bu kararsızlığı yaşıyorum. Sene kaybım olmasa iktisata feda ederdım 2 sene felan. Şimdi göze almakta zorlanıyorum çünkü çok çok tembel bir insanımdır.Bu anlattığım şeyler sonucunda sizlerden istediğim ciddi anlamda işletme iktisat arasındaki farkı sözellik sayısallık farkını bana mümkünse ODTÜ tecrübesi olan yani okumuş yada okuyo olan birinden duymak.Bu ay içinde okulada gidip bölüm hocalarıyla konusma fikrim var.Gerçekten değermi iktisat okumama ve riske girmeme.Soru bu. Cevabı ise 2 senedir kesin bir şekilde veremiyorum.Şimdiden ilgilenenlere teşekkürler.

    İşletmede hocalar nasıl ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • fransızee F kullanıcısına yanıt
    Fikrim yok.
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.