Şimdi Ara

ODA TERMOSTATI SEÇİMİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.680
Cevap
154
Favori
359.874
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.. Demirdöküm RF 6001 oda termostatı kullanıyorum fakat memnun değilim, değiştirmeyi düşünüyorum. 'Salus RT-500 RF' 'in-therm MRL 300 RF' ve General HT 300 SET modelleri arasında kararsız kaldım yardımcı olursanız sevinirim..



  • SAVIAR
    Tartışma konusu ile ilgili size PM atacağım.

    Siz diyorsunuz ki; termostat en çok kullanılan odada bulunmalı. Peki bu oda istenen sıcaklıklarda olurken, diğer odaların durumu ne olacak? Diğerleri sıcaksa tamam kolayı var. TRV kullanılır. Peki diğer odalar daha soğuk oluyorsa termostatın getirisi nedir? Evde konfor olmadıktan sonra termostatın anlamı kalır mı? Amaç sadece tasarruf değil ki?

    Soru çok basit. Termostatın bulunduğu odanın dışındaki odalar daha soğuksa çözüm nedir?

    Ben diyorum ki; termostat, kullanılan ve en az ısınan odaya takılmalıdır. Bu durumda diğer odaların tamamının daha fazla ısınmasından başka sonuç oluşmaz. Fazla ısınan odalar TRV ile kontrol altında tutulursa, tüm odalar dengeye gelir. TRV ler kapanmaya başladıkça az ısınan odadaki petek sirkülasyonu da artarak, odanın ısınmasını sağlar.
    Bu yaklaşımın hatalı olduğu yer varsa bilmek isterim.
    Aslında esas olan Kombinin Modülasyonlu olmasıdır.
    Kombinizde modülasyon özelliği bulunmuyor ise, OT modülasyonlu olması hiç bir şey ifade etmeyecektir.

    Yok Kombiniz zaten modülasyolu ama siz programlanabilen Aç/Kapa ile Modülasyonlu arasında kaldıysanız bu konuda çok farklı görüşler var inanın ben de merakla verilecek cavapları izleyeceğim.

    Sizlere ön bilgi vermek amacı ile bir paylaşımda bulunmak isterim.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Kombilerde Modülasyon ve Oda Termostatı kullanımı
    Kombilerde modülasyon kısaca ; kombi üzerinden ayarlamış olduğumuz radyatör devresi suyu sıcaklığına bağlı olarak, kombinin alev boyunu ayarlaması olarak özetlenebilir. Böylelikle yakıttan tasarruf edilerek aynı zamanda kombi ömrünün uzatılması hedeflenmektedir.

    Kombilerde modülasyonun nasıl olduğunu daha detaylı bir şekilde açıklamaya çalışalım;

    Oda Termostatı kullanılmayan bir kombide; istenilen ortam sıcaklığını elde etmek için önce kombi termostatı üzerinden radyatörlere göndereceğimiz su sıcaklığını ayarlamanız gerekir. Radyatör devresi su sıcaklığını 50°C ye ayarladığımızı varsayalım. Kombiniz çalıştığında pompanız devreye girecek, radyatör devresinden gelen dönüş suyunun sıcaklığı (örneğin 30°C) ile ayarlanmış olan sıcaklık değeri (50°C) arasındaki fark fazla olduğundan alev boyunu arttıracaktır. Kombi çalışmaya devam edip su sıcaklığı yükseldikçe buna bağlı olarak alev boyunu küçültecek ve ayar değerimiz olan 50°C ye yaklaştığında alev boyunu minimuma indirecek ve 50°C ye ulaştığında kapanacaktır. Bu sırada sirkülasyon pompası çalışmaya devam ederek radyatörlerde suyu döndürme işlemini sürdürecek ve radyatörlerden ortama sıcaklığını bırakıp dönen suyun sıcaklığı düştüğünden ayar değerimiz olan 50°C ye getirmek üzere kombi yeniden devreye girecektir.

    Oda Termostatı ile birlikte kullanılan bir kombide; istenilen ortam sıcaklığını elde etmek için Oda Termostatı üzerinden istenilen sıcaklık değerini 23°C ye ayarlayalım. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus; istenilen ortam sıcaklığı için su sıcaklığını değil, oda termostatı üzerinden hava sıcaklığını ayarlayıp kontrol ediyoruz. Peki bu durumda kombi su sıcaklığını kaç dereceye ayarlayacağız? Bu durumda da kombi termostatı üzerinden su sıcaklığını yine 50°C ye ayarlamanız yeterli olacaktır. Kombiniz çalıştığında pompanız devreye girecek, radyatör devresinden gelen dönüş suyunun sıcaklığı (örneğin 30°C) ile ayarlanmış olan sıcaklık değeri (50°C) arasındaki fark fazla olduğundan alev boyunu arttıracaktır. Kombi çalışmaya devam edip su sıcaklığı yükseldikçe buna bağlı olarak alev boyunu küçültecek ve ayar değerimiz olan 50°C ye yaklaştığında alev boyunu minimuma indirecek ve bu sırada ortam sıcaklığı istenilen değere geldiyse kombi kapanacak, gelmediyse minumum alev boyunda çalışmaya devam edecektir. Oda termostatı 0,5°C sıcaklık hassasiyetli ise ortam sıcaklığı 23,5°C ye geldiğinde kombi kapanır, 22,5°C ye geldiğinde tekrar çalışır.

    Yukarıdaki açıklamaya çalıştığımız her iki durumdan da açıkça görüldüğü gibi; on/off oda termostatlarının kombileri modülasyonsuz çalıştırıyormuş gibi gösterilmeye çalışılması kesinlikle doğru değildir. Kullanılacak bir on/off oda termostatıyla da kombiler modülasyon işlemini yapmaya devam ederler ve bunun oda termostatıyla bir ilgisi yoktur.

    Osman Kurucuk - Makina Mühendisi

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Merhaba arkadaşlar
    malum gaz fiyatı çok yükseldi
    faturalar cep yakmaya başladı

    akıllı wi-fi'li programlı termostatlar ile programsızlar arasında oldukça büyük fiyat farkı var
    diyelim ki basit ucuz programsız kablosuz bir termostatınız var bunu nasıl akıllı yapacağız daha fazla nasıl tasarruf yapabilirsiniz bunu anlatmaya çalışacağım

    bir adet wi-fi akıllı priz alıyoruz
    bende bilicra join var özellikle otomasyon menülerinden dolayı bunu tavsiye ederim
    termostatınızın röle 220v beslemesine akıllı prizimizi bağlıyoruz wi-fi bağlantısını kuruyoruz
    not : 24v ile çalışan kablosuz termistatlar ile olmaz
    kablolu termostatlar ile de olmaz

    prizi İnternet ile her yerden evde olmadığınız zaman yerel ağı dışında cep telefonu ile manuel açıp kapatabiliyoruz.
    termostatınız wi-fi özellikli oldu.....

    günün her saati için istediğimiz şekilde aç kapa program yapabiliyoruz, gün, saat, program sayısı gibi kısıtlamada yok istediğiniz kadar program sayı, süre vs. yapabilirsiniz
    termostatınız programlı oldu......

    asıl olaya geliyoruz.....

    konumunuzdaki hava durumuna göre isterseniz sadece gündüz veya sadece gece isterseniz tam gün aç kapa
    programlayabiliyoruz
    mesela +15 derece üstü kapalı +10 dere altı açık gibi

    akıllı otomasyon yapabiliyoruz
    evinizin yalıtımına göre siz evde yok iken ev çok soğmasın istiyorsunuz ama siz evde yok iken
    set derecesinde sıcaklığa ihtiyacınız yok
    evin soğunu kırsın akşama hazır etsin yeterli diyelim
    hafta içi iş günleri icin zamanlama otomasyonu yapabiliyoruz
    konumdaki hava durumu +10 derece altı zamanlamayı iki saatte bir aç 10dk çalıştır gibi.
    örnek saat 07:00 kapat saat 09:00 aç saat 09:10 kapat 11:00 aç saat 11:10 kapat vs. saat 13:00... saat 15:00... vs. siz eve gelinceye kadar.

    konumdaki hava durumu +5 derece altı her saat başı 10dak çalıştır kapat
    saat 07:00 kapat saat 08:00 aç saat 08:10 kapat gibi
    saat 09:00 ... saat 10:00.... vs
    0 dere altı veya daha soğuklar için konumunuzdaki her hava durumu şartları için ayrı ayrı

    örnekteki 10 dakikaya takılmayın çalışma süreleri ve zaman aralıkları evinizin yalıtımına ve ısı kaybına kombinizin gücüne kazan ısısına vs. dikkate alarak mantıklı bir şekilde siz kendinize göre ayarlarsınız

    diyelim ki başta hava durumuna göre ısı kaybını tam tutturamadınız önemli değil prizden röle kontrolü açık konumda iken termostat sete gelince kendisi kombiyi kapatacaktır sorun yok evi çok sogutmayın yeterli.
    termostatınız akıllı oldu......

    not: biz sadece akıllı priz ile termostat rölesini kontrol ediyoruz bunu sakın kombinin beslenmesinde kullanmayın doğrudan kombiyi kontrol etmek devirdaim pompasına veya kartına zarar verebilir

    ben bu şekilde kullanıyorum basit ucuz kablosuz termostatınız oldukça küçük bir meblağ ile hem internet erişimli hem programlı hemde şartlara göre otomasyonlu hale geliyor.
    alın kullanın tavsiyemdir

    edit: yazım hataları

    Bu modulasyon olayı hep karıştırılıyor, termostat modulasyonlu olmasa da kombi kendi parametrelerine göre modulasyon yapar, yani gidiş/dönüş suyu sıcaklık farkına göre modulasyon yapar. Modulasyonlu termostat takılır ise o zaman oda sıcaklığına göre modulasyonu termostat ele alır. O nedenle illa da modulasyonlu termostat almak zorunda değilsiniz. Ancak mümkün ise kablosuz, 0,1 derece hassasiyetli ve öğrenme özellikli bir termostat alın.

  • Bunların yerine Siemens rev24 tavsiye ederim daha hassas +0,2 ile -0,4 arasında çalışıyor yani 23,4 ayarlarsanız 23,6 ya kadar ısıtıp kapanıyor, 23,0 e düşünce tekrar çalışıyor bu ideal bana göre.

    En uygunu aşağıdaki sitede ve İstanbulda...site fiyatı 160 TL normalde diğer sitelerde 220 TL.

    http://www.kaltes.com/asp/listgroup.asp?group=TERMOSTALAR
  • Teşekkürler. Bahsettiğiniz ürün uygun gibi.. Ancak sanırım kablolu..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi togix -- 13 Kasım 2012; 13:45:21 >
  • rf 6001'den neden memnun değilsiniz? ben de onu almayı düşünüyordum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: purpleduck

    rf 6001'den neden memnun değilsiniz? ben de onu almayı düşünüyordum.

    intererdem çok açık yazmış "Siemens REV24 +0,2 -0,4 ile çalışıyor" diye. Yani, 22 dereceye ayarladığınızda; oda ısısı 22,2 dereceye yükseldiğinde kombiyi kapatıp, 21,8 dereceye düştüğünde kombiyi çalıştırır.
    DD 6001 +-1 derece farkla toplam 2 derece farkla açar-kapar. Başka bir anlatımla; aynı örnek ile gidersek, oda termostatı 22 dereceye ayarlandığında, oda ısısı 23 dereceye yükseldiğinde kapatıp, 21 dereceye düştüğünde kombiyi çalıştırır. 2 derecelik önemli fark, açıkça konfor farkı demektir. Kaldı ki kablosuz olanların hassasiyeti ve verimliliği tartışılır. Ben önermiyorum.
  • Mrb arkadaslar benim bir sorum var trz200 modulasyonlu oda termostatimi dogalgaz kurulumunda amerikan mutfak olan ilk odaya takti dogalgaz sirketi ve bende acikcasi kablo olmasin diye bisey dememistim ancak ben daha arka taraftaki oturma odasinda oturuyorum ve bu odanin daha sicak olmasini istiyorum bu yuzden bugun kablo aldim uzatma icin ben bu isi tek basima yapabilir miyim yaparsam garanti disi kalir mi termostat servisi cagirsam sizce ne kadar para ister kabloya ek olurmu yoksa tek kablo mu olacak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugur1706

    Mrb arkadaslar benim bir sorum var trz200 modulasyonlu oda termostatimi dogalgaz kurulumunda amerikan mutfak olan ilk odaya takti dogalgaz sirketi ve bende acikcasi kablo olmasin diye bisey dememistim ancak ben daha arka taraftaki oturma odasinda oturuyorum ve bu odanin daha sicak olmasini istiyorum bu yuzden bugun kablo aldim uzatma icin ben bu isi tek basima yapabilir miyim yaparsam garanti disi kalir mi termostat servisi cagirsam sizce ne kadar para ister kabloya ek olurmu yoksa tek kablo mu olacak

    Mutfağa takılan oda termostatının sağlıklı çalışması zor. Kombiye komşu yan oda yada yan koridora tek delikle takılması daha uygun olurdu. Ancak amerikan mutfak olduğu için şimdiki durumda bunu çözmek için bir yöntem denenebilir. Yararını görmezseniz oturma odasına takarsınız.
    Mutfak sıcak oluyor ve oturma odası ısınmadan oda termostatı kombiyi kapatıyorsa;
    mutfaktaki peteği(petekleri) tam kapatıp, 1 tur açın. Oda termostatını örneğin 22 ye ayarlayın. Eğer oturma odası halen ısınmadan kombiyi kapatıyorsa, dereceyi yükseltin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: ugur1706

    Mrb arkadaslar benim bir sorum var trz200 modulasyonlu oda termostatimi dogalgaz kurulumunda amerikan mutfak olan ilk odaya takti dogalgaz sirketi ve bende acikcasi kablo olmasin diye bisey dememistim ancak ben daha arka taraftaki oturma odasinda oturuyorum ve bu odanin daha sicak olmasini istiyorum bu yuzden bugun kablo aldim uzatma icin ben bu isi tek basima yapabilir miyim yaparsam garanti disi kalir mi termostat servisi cagirsam sizce ne kadar para ister kabloya ek olurmu yoksa tek kablo mu olacak

    Mutfağa takılan oda termostatının sağlıklı çalışması zor. Kombiye komşu yan oda yada yan koridora tek delikle takılması daha uygun olurdu. Ancak amerikan mutfak olduğu için şimdiki durumda bunu çözmek için bir yöntem denenebilir. Yararını görmezseniz oturma odasına takarsınız.
    Mutfak sıcak oluyor ve oturma odası ısınmadan oda termostatı kombiyi kapatıyorsa;
    mutfaktaki peteği(petekleri) tam kapatıp, 1 tur açın. Oda termostatını örneğin 22 ye ayarlayın. Eğer oturma odası halen ısınmadan kombiyi kapatıyorsa, dereceyi yükseltin.

    Tsk ederim hocam deneyecegim ...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu gün dibimde bir kombi parçacısın da Siemens RDE 10.1 oda termostatı bulunca hemen aldım. Bir senelik arayışım şu an için bitti. Kombim bosch classic plus garantisi bitmediği halde bağlantısını ben yaptım. Biraz bilen için gayet kolay. İlk izlenimlerim gayet iyi. +-0.5 dereceyle çalışıyor. Tabi kendi gösterdiği dereceye göre söylüyorum. 22 dereceye ayarladım 22.5 derecede kapatıyor 21.5 derecede açıyor. Bildiğim kadarı ile tam alev modülasyonu olmayan bir çok kombiye de uyuyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mors

    Bu gün dibimde bir kombi parçacısın da Siemens RDE 10.1 oda termostatı bulunca hemen aldım. Bir senelik arayışım şu an için bitti. Kombim bosch classic plus garantisi bitmediği halde bağlantısını ben yaptım. Biraz bilen için gayet kolay. İlk izlenimlerim gayet iyi. +-0.5 dereceyle çalışıyor. Tabi kendi gösterdiği dereceye göre söylüyorum. 22 dereceye ayarladım 22.5 derecede kapatıyor 21.5 derecede açıyor. Bildiğim kadarı ile tam alev modülasyonu olmayan bir çok kombiye de uyuyor.

    Çok iyi ve performanslı oda termostatıdır. Programlı (günde 2 farklı ısıyı 24 ayrı saatte farklı uygulamak) kullanmak isterseniz daha önce yazdıklarımı uygulayın.

    """Ay-güneş farklı tuşlar istediğiniz gibi farklı ayarlayabilirsiniz. Örneğin Ay için soğuk 20 derece, güneş için daha sıcak 22 dereceyi ayarlayın.


    "..^.." işaretli tuşa basıyorsunuz. Buna bastığınızda ekranda 1'in (pazartesi günü) ilk 00.00 saati (pazar gecesi) belirir. Bu saatte düşük ısı olsun diyorsanız ay butonuna (22 derece) basın. Hemen ardından otomatik 01.00 saati gelir. Buna ve sabaha kadar(örneğin 05.00) olan saatlere tek tek ay butonuna basarak 22 dereceye ayarlayın. 06.00 da kombi yansın diye güneş butonuna(23 derece) basın. Saat kaça kadar böyle yanmasını istiyorsanız güneş butonuna basa basa ilerleyin. Saat 09.00 da düşük ısı istiyorsanız tekrar ay butonuna basın. Örneğin akşam 18.00 e kadar bu şekilde basa basa gidin. 18.00 den itibaren güneş butonuna basa basa gece 23.00 dahil gelin. İlk gün bittikten sonra en alttaki giriş butonuna 1 kez basın 2 (salı günü) gelir. Aynı işlemleri tekrarlayın. Her günün sonunda en alttaki giriş butonuna basın ve sonraki gün gelsin. Sadece 6. ve 7. günü sizin için tatilse yanma süresini örneğin 10.00 a kadar uzatın. Zevk size bağlı. Tüm haftayı bitirip en alttaki giriş butonuna bastıktan 30 saniye sonra saat görünür. Mekanik olarak kumanda edilen ..^.. ay ve güneş butonlarından, tabi ki ..^.. işaretine getirin. Tık sesi duyulur. """




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: mors

    Bu gün dibimde bir kombi parçacısın da Siemens RDE 10.1 oda termostatı bulunca hemen aldım. Bir senelik arayışım şu an için bitti. Kombim bosch classic plus garantisi bitmediği halde bağlantısını ben yaptım. Biraz bilen için gayet kolay. İlk izlenimlerim gayet iyi. +-0.5 dereceyle çalışıyor. Tabi kendi gösterdiği dereceye göre söylüyorum. 22 dereceye ayarladım 22.5 derecede kapatıyor 21.5 derecede açıyor. Bildiğim kadarı ile tam alev modülasyonu olmayan bir çok kombiye de uyuyor.

    Çok iyi ve performanslı oda termostatıdır. Programlı (günde 2 farklı ısıyı 24 ayrı saatte farklı uygulamak) kullanmak isterseniz daha önce yazdıklarımı uygulayın.

    """Ay-güneş farklı tuşlar istediğiniz gibi farklı ayarlayabilirsiniz. Örneğin Ay için soğuk 20 derece, güneş için daha sıcak 22 dereceyi ayarlayın.


    "..^.." işaretli tuşa basıyorsunuz. Buna bastığınızda ekranda 1'in (pazartesi günü) ilk 00.00 saati (pazar gecesi) belirir. Bu saatte düşük ısı olsun diyorsanız ay butonuna (22 derece) basın. Hemen ardından otomatik 01.00 saati gelir. Buna ve sabaha kadar(örneğin 05.00) olan saatlere tek tek ay butonuna basarak 22 dereceye ayarlayın. 06.00 da kombi yansın diye güneş butonuna(23 derece) basın. Saat kaça kadar böyle yanmasını istiyorsanız güneş butonuna basa basa ilerleyin. Saat 09.00 da düşük ısı istiyorsanız tekrar ay butonuna basın. Örneğin akşam 18.00 e kadar bu şekilde basa basa gidin. 18.00 den itibaren güneş butonuna basa basa gece 23.00 dahil gelin. İlk gün bittikten sonra en alttaki giriş butonuna 1 kez basın 2 (salı günü) gelir. Aynı işlemleri tekrarlayın. Her günün sonunda en alttaki giriş butonuna basın ve sonraki gün gelsin. Sadece 6. ve 7. günü sizin için tatilse yanma süresini örneğin 10.00 a kadar uzatın. Zevk size bağlı. Tüm haftayı bitirip en alttaki giriş butonuna bastıktan 30 saniye sonra saat görünür. Mekanik olarak kumanda edilen ..^.. ay ve güneş butonlarından, tabi ki ..^.. işaretine getirin. Tık sesi duyulur. """


    Bilgiler için çok teşekkürler, hemen uygulayacağım. Kombiyi akşam üstü yaktım hava serinleyince. Yarım derece ile kumanda ettiğini gördüm ve çok mutlu oldum. Şu an 22 dereceye ayarlı 22.5 de kapatıyor. Yalıtımım iyi evde 21.5 düşüp yanması bayağı zaman alacaktır. Sizinde dediklerinizi uygulayınca ciddi tasarruf edeceğime eminim. Birde ben servislerin dediğinin aksine termostat takılıyken bile minimumda tutuyorum ısınma devresini yani 30-45 de. Zaten hep öyle ısınıyordum önce de ve ev kısa sürede ısınıyordu. Şimdi gereksiz yere fazla ısınmayacak ayrıca gereksiz yere de harlamayacak kombi. (Daha önce yaptığım ölçümlerde maximuma getirince hızlı ısınıyordu ev ama anormal bir tüketim oluyordu. Bu şekilde daha yavaş ısınıyor ama tüketim çok makul oluyor.)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mors

    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: mors

    Bu gün dibimde bir kombi parçacısın da Siemens RDE 10.1 oda termostatı bulunca hemen aldım. Bir senelik arayışım şu an için bitti. Kombim bosch classic plus garantisi bitmediği halde bağlantısını ben yaptım. Biraz bilen için gayet kolay. İlk izlenimlerim gayet iyi. +-0.5 dereceyle çalışıyor. Tabi kendi gösterdiği dereceye göre söylüyorum. 22 dereceye ayarladım 22.5 derecede kapatıyor 21.5 derecede açıyor. Bildiğim kadarı ile tam alev modülasyonu olmayan bir çok kombiye de uyuyor.

    Çok iyi ve performanslı oda termostatıdır. Programlı (günde 2 farklı ısıyı 24 ayrı saatte farklı uygulamak) kullanmak isterseniz daha önce yazdıklarımı uygulayın.

    """Ay-güneş farklı tuşlar istediğiniz gibi farklı ayarlayabilirsiniz. Örneğin Ay için soğuk 20 derece, güneş için daha sıcak 22 dereceyi ayarlayın.


    "..^.." işaretli tuşa basıyorsunuz. Buna bastığınızda ekranda 1'in (pazartesi günü) ilk 00.00 saati (pazar gecesi) belirir. Bu saatte düşük ısı olsun diyorsanız ay butonuna (22 derece) basın. Hemen ardından otomatik 01.00 saati gelir. Buna ve sabaha kadar(örneğin 05.00) olan saatlere tek tek ay butonuna basarak 22 dereceye ayarlayın. 06.00 da kombi yansın diye güneş butonuna(23 derece) basın. Saat kaça kadar böyle yanmasını istiyorsanız güneş butonuna basa basa ilerleyin. Saat 09.00 da düşük ısı istiyorsanız tekrar ay butonuna basın. Örneğin akşam 18.00 e kadar bu şekilde basa basa gidin. 18.00 den itibaren güneş butonuna basa basa gece 23.00 dahil gelin. İlk gün bittikten sonra en alttaki giriş butonuna 1 kez basın 2 (salı günü) gelir. Aynı işlemleri tekrarlayın. Her günün sonunda en alttaki giriş butonuna basın ve sonraki gün gelsin. Sadece 6. ve 7. günü sizin için tatilse yanma süresini örneğin 10.00 a kadar uzatın. Zevk size bağlı. Tüm haftayı bitirip en alttaki giriş butonuna bastıktan 30 saniye sonra saat görünür. Mekanik olarak kumanda edilen ..^.. ay ve güneş butonlarından, tabi ki ..^.. işaretine getirin. Tık sesi duyulur. """


    Bilgiler için çok teşekkürler, hemen uygulayacağım. Kombiyi akşam üstü yaktım hava serinleyince. Yarım derece ile kumanda ettiğini gördüm ve çok mutlu oldum. Şu an 22 dereceye ayarlı 22.5 de kapatıyor. Yalıtımım iyi evde 21.5 düşüp yanması bayağı zaman alacaktır. Sizinde dediklerinizi uygulayınca ciddi tasarruf edeceğime eminim. Birde ben servislerin dediğinin aksine termostat takılıyken bile minimumda tutuyorum ısınma devresini yani 30-45 de. Zaten hep öyle ısınıyordum önce de ve ev kısa sürede ısınıyordu. Şimdi gereksiz yere fazla ısınmayacak ayrıca gereksiz yere de harlamayacak kombi. (Daha önce yaptığım ölçümlerde maximuma getirince hızlı ısınıyordu ev ama anormal bir tüketim oluyordu. Bu şekilde daha yavaş ısınıyor ama tüketim çok makul oluyor.)

    Modülasyonsuz oda termostatı kullanırken, kombiyi eskiden uyguladığınız ısıda tutmanız önemli. Böylece eskisinden tasarruflu kullandığınız daha net ortaya çıkacaktır. Bu nedenle 45 derece sizin için makul bir kombi ısısı.
    Evde bulunulmayan zamanlarda daha düşük (en fazla 1-2 derece) ısı uygularsanız, tasarrufunuz katlanacaktır. Örneğin gece 12 de yatıp 7 de kalkıyorsanız bu dönemde 1-1,5 derece düşük ısı uygulayın. 07.00-09.00 arası yüksek ısı. Akşam 19.00 da geliyorsanız, 09.00-18.00 arası düşük, 18.00 den itibaren daha yüksek ısıya geçin. Burada anlattığım düşük ısı ay, yüksek ısı güneşi temsil etsin.




  • Merhaba,


    Demirdöküm Nitron kombi kullanıyorum. Garanti süresi bu sene bitti. siemens RV24 RF/SET Kablosuz oda termostatı almayı isatiyorum. Benim kombimle uyumlumudur? Servis Demirdöküm dışındakileri takmıyoruz dedi. Lütfen yardımcı olun. Selamlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: mors

    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: mors

    Bu gün dibimde bir kombi parçacısın da Siemens RDE 10.1 oda termostatı bulunca hemen aldım. Bir senelik arayışım şu an için bitti. Kombim bosch classic plus garantisi bitmediği halde bağlantısını ben yaptım. Biraz bilen için gayet kolay. İlk izlenimlerim gayet iyi. +-0.5 dereceyle çalışıyor. Tabi kendi gösterdiği dereceye göre söylüyorum. 22 dereceye ayarladım 22.5 derecede kapatıyor 21.5 derecede açıyor. Bildiğim kadarı ile tam alev modülasyonu olmayan bir çok kombiye de uyuyor.

    Çok iyi ve performanslı oda termostatıdır. Programlı (günde 2 farklı ısıyı 24 ayrı saatte farklı uygulamak) kullanmak isterseniz daha önce yazdıklarımı uygulayın.

    """Ay-güneş farklı tuşlar istediğiniz gibi farklı ayarlayabilirsiniz. Örneğin Ay için soğuk 20 derece, güneş için daha sıcak 22 dereceyi ayarlayın.


    "..^.." işaretli tuşa basıyorsunuz. Buna bastığınızda ekranda 1'in (pazartesi günü) ilk 00.00 saati (pazar gecesi) belirir. Bu saatte düşük ısı olsun diyorsanız ay butonuna (22 derece) basın. Hemen ardından otomatik 01.00 saati gelir. Buna ve sabaha kadar(örneğin 05.00) olan saatlere tek tek ay butonuna basarak 22 dereceye ayarlayın. 06.00 da kombi yansın diye güneş butonuna(23 derece) basın. Saat kaça kadar böyle yanmasını istiyorsanız güneş butonuna basa basa ilerleyin. Saat 09.00 da düşük ısı istiyorsanız tekrar ay butonuna basın. Örneğin akşam 18.00 e kadar bu şekilde basa basa gidin. 18.00 den itibaren güneş butonuna basa basa gece 23.00 dahil gelin. İlk gün bittikten sonra en alttaki giriş butonuna 1 kez basın 2 (salı günü) gelir. Aynı işlemleri tekrarlayın. Her günün sonunda en alttaki giriş butonuna basın ve sonraki gün gelsin. Sadece 6. ve 7. günü sizin için tatilse yanma süresini örneğin 10.00 a kadar uzatın. Zevk size bağlı. Tüm haftayı bitirip en alttaki giriş butonuna bastıktan 30 saniye sonra saat görünür. Mekanik olarak kumanda edilen ..^.. ay ve güneş butonlarından, tabi ki ..^.. işaretine getirin. Tık sesi duyulur. """


    Bilgiler için çok teşekkürler, hemen uygulayacağım. Kombiyi akşam üstü yaktım hava serinleyince. Yarım derece ile kumanda ettiğini gördüm ve çok mutlu oldum. Şu an 22 dereceye ayarlı 22.5 de kapatıyor. Yalıtımım iyi evde 21.5 düşüp yanması bayağı zaman alacaktır. Sizinde dediklerinizi uygulayınca ciddi tasarruf edeceğime eminim. Birde ben servislerin dediğinin aksine termostat takılıyken bile minimumda tutuyorum ısınma devresini yani 30-45 de. Zaten hep öyle ısınıyordum önce de ve ev kısa sürede ısınıyordu. Şimdi gereksiz yere fazla ısınmayacak ayrıca gereksiz yere de harlamayacak kombi. (Daha önce yaptığım ölçümlerde maximuma getirince hızlı ısınıyordu ev ama anormal bir tüketim oluyordu. Bu şekilde daha yavaş ısınıyor ama tüketim çok makul oluyor.)

    Modülasyonsuz oda termostatı kullanırken, kombiyi eskiden uyguladığınız ısıda tutmanız önemli. Böylece eskisinden tasarruflu kullandığınız daha net ortaya çıkacaktır. Bu nedenle 45 derece sizin için makul bir kombi ısısı.
    Evde bulunulmayan zamanlarda daha düşük (en fazla 1-2 derece) ısı uygularsanız, tasarrufunuz katlanacaktır. Örneğin gece 12 de yatıp 7 de kalkıyorsanız bu dönemde 1-1,5 derece düşük ısı uygulayın. 07.00-09.00 arası yüksek ısı. Akşam 19.00 da geliyorsanız, 09.00-18.00 arası düşük, 18.00 den itibaren daha yüksek ısıya geçin. Burada anlattığım düşük ısı ay, yüksek ısı güneşi temsil etsin.

    Şu an için geceleri kapanmaya ayarladım. İstanbul da çok soğuklar başlamadı. Gündüzleri de 21 derece altına düşmediğinden devreye girmiyor bile :) Dün gece ilk deneme çok verimliydi 22.5 C ayarladım saat 18.00 de yandı saat 20.30 da 23 C ı bulunca da kapandı. Programından gece 23 de kapan demiştim kapanma saatine kadar bir daha yanmadı. :). Şimdiden diğer gecelere göre yarı yarıya düştü bile tüketim. Ha eskiden 30-45 de habire yandığından biraz daha ısı fazla oluyordu ama o ısı gereksizdi bize. Şu durumda üşümeden dün gece geçti.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: blk_55

    Merhaba,


    Demirdöküm Nitron kombi kullanıyorum. Garanti süresi bu sene bitti. siemens RV24 RF/SET Kablosuz oda termostatı almayı isatiyorum. Benim kombimle uyumlumudur? Servis Demirdöküm dışındakileri takmıyoruz dedi. Lütfen yardımcı olun. Selamlar.

    Tabi ki uyumludur. Eski konvansiyonel bacalılarda bile Siemens modellerinin uyumlu olmadığı kombi yoktur.
    Ancak 350-400 TL civarında, pahalıdır. Kablolusunu alınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: blk_55

    Merhaba,


    Demirdöküm Nitron kombi kullanıyorum. Garanti süresi bu sene bitti. siemens RV24 RF/SET Kablosuz oda termostatı almayı isatiyorum. Benim kombimle uyumlumudur? Servis Demirdöküm dışındakileri takmıyoruz dedi. Lütfen yardımcı olun. Selamlar.

    Tabi ki uyumludur. Eski konvansiyonel bacalılarda bile Siemens modellerinin uyumlu olmadığı kombi yoktur.
    Ancak 350-400 TL civarında, pahalıdır. Kablolusunu alınız.

    Araştırmaların neticesinde hassasiyeti ve çalışma aralığı bakımından (+- 0.1 C) bundan daha iyisi yok. Demnirdökümün 350-400 TL aralığındaki SD7000 (Saunier duval) bile +-0.5 derece aralıkla çalışıyor. Ancak servis ve satan kişi Demirdöküm kombilerle uyumlu olmadığını söyleyince hayal kırıklığına uğradım. Fiyatı 350 TL. Evet pahalı ama piyasada daha iyisi yok gibi. Kablosuz tercih etmemin bir sebebide kombi balkonda ve oturma odasına çok uzuak. Kablo kirliliği yaşamak istemiyorum. bu sebeple kablosuz tercihim. İlginiz için teşekkür ederim. Selamlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: blk_55

    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: blk_55

    Merhaba,


    Demirdöküm Nitron kombi kullanıyorum. Garanti süresi bu sene bitti. siemens RV24 RF/SET Kablosuz oda termostatı almayı isatiyorum. Benim kombimle uyumlumudur? Servis Demirdöküm dışındakileri takmıyoruz dedi. Lütfen yardımcı olun. Selamlar.

    Tabi ki uyumludur. Eski konvansiyonel bacalılarda bile Siemens modellerinin uyumlu olmadığı kombi yoktur.
    Ancak 350-400 TL civarında, pahalıdır. Kablolusunu alınız.

    Araştırmaların neticesinde hassasiyeti ve çalışma aralığı bakımından (+- 0.1 C) bundan daha iyisi yok. Demnirdökümün 350-400 TL aralığındaki SD7000 (Saunier duval) bile +-0.5 derece aralıkla çalışıyor. Ancak servis ve satan kişi Demirdöküm kombilerle uyumlu olmadığını söyleyince hayal kırıklığına uğradım. Fiyatı 350 TL. Evet pahalı ama piyasada daha iyisi yok gibi. Kablosuz tercih etmemin bir sebebide kombi balkonda ve oturma odasına çok uzuak. Kablo kirliliği yaşamak istemiyorum. bu sebeple kablosuz tercihim. İlginiz için teşekkür ederim. Selamlar.

    Kombinin hemen arkasındaki oda yada koridora tek delikle, 1-2 m. kabloyla takılır. Asla kablo kirliliği oluşmaz. Daha sağlıklı çalışır ve yarı (REV24 kablolu 155-220 TL aralığında) fiyattır. Önce 22 dereceye ayarlanır. Oda termostatının bulunduğu oda yada koridor sıcak oluyorsa (yaşam odaları ısınmadan kombiyi çabuk kapatıyorsa) petek tam kapatılıp 1 tur açılır. Yaşam odaları 22 derecede soğuk oluyorsa 22 yerine, sırasıyla 22,5-23 dereceler denenir. Ve sonunda ideal ısı bulunur. Oda termostatı uygulamasında önemli olan tek bir odayı ısıtmak değil, evi konforlu sıcaklığa getirmektir. Uzak odada oturmak asla kablosuz kullanma nedeni değildir. Olsa olsa 2 veya daha fazla katlı dairelerde kablosuz kullanılması önerilir.
    Kolay gelsin.
    Sonradan NOT: Şimdi satmaya kalksanız 400 TL vermeyecekleri kombiye 400 TL lik oda termostatı gereksiz lükstür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 14 Kasım 2012; 23:35:02 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: blk_55

    quote:

    Orijinalden alıntı: sserin

    quote:

    Orijinalden alıntı: blk_55

    Merhaba,


    Demirdöküm Nitron kombi kullanıyorum. Garanti süresi bu sene bitti. siemens RV24 RF/SET Kablosuz oda termostatı almayı isatiyorum. Benim kombimle uyumlumudur? Servis Demirdöküm dışındakileri takmıyoruz dedi. Lütfen yardımcı olun. Selamlar.

    Tabi ki uyumludur. Eski konvansiyonel bacalılarda bile Siemens modellerinin uyumlu olmadığı kombi yoktur.
    Ancak 350-400 TL civarında, pahalıdır. Kablolusunu alınız.

    Araştırmaların neticesinde hassasiyeti ve çalışma aralığı bakımından (+- 0.1 C) bundan daha iyisi yok. Demnirdökümün 350-400 TL aralığındaki SD7000 (Saunier duval) bile +-0.5 derece aralıkla çalışıyor. Ancak servis ve satan kişi Demirdöküm kombilerle uyumlu olmadığını söyleyince hayal kırıklığına uğradım. Fiyatı 350 TL. Evet pahalı ama piyasada daha iyisi yok gibi. Kablosuz tercih etmemin bir sebebide kombi balkonda ve oturma odasına çok uzuak. Kablo kirliliği yaşamak istemiyorum. bu sebeple kablosuz tercihim. İlginiz için teşekkür ederim. Selamlar.

    Kombinin hemen arkasındaki oda yada koridora tek delikle, 1-2 m. kabloyla takılır. Asla kablo kirliliği oluşmaz. Daha sağlıklı çalışır ve yarı (REV24 kablolu 155-220 TL aralığında) fiyattır. Önce 22 dereceye ayarlanır. Oda termostatının bulunduğu oda yada koridor sıcak oluyorsa petek tam kapatılıp 1 tur açılır. Soğuk oluyorsa 22 yerine, sırasıyla 22,5-23 dereceler denenir. Ve sonunda ideal ısı bulunur. Oda termostatı uygulamasında önemli olan tek bir odayı ısıtmak değil, evi konforlu sıcaklığa getirmektir. Uzak odada oturmak asla kablosuz kullanma nedeni değildir. Olsa olsa 2 veya daha fazla katlı dairelerde kablosuz kullanılması önerilir.
    Kolay gelsin.
    Sonradan NOT: Şimdi satmaya kalksanız 400 TL vermeyecekleri kombiye 400 TL lik oda termostatı gereksiz lükstür.

    Aşağıda linkteki iki ürün sanırım aynı.

    http://urun.gittigidiyor.com/beyaz-esya-ev-aletleri/siemens-oda-termostati-rev24rf-set-kablosuz-46614578

    http://www.kombi.com/urun.php?prod=Bosch-TR21RF-Kablosuz-Haftalik-Program-Saatli-Oda-Termostati-0--10545


    Siemens aynı zamanda Bosch içinde üretmiş sanırım. Sizce farklımıdır?




  • Aslında önemli olan konfor. Fazla yandı kıs, az geldi kombiyi aç derdine son bence. Elinizdeki kumandayla nasıl televizyona hükmediyorsanız bence bu da aynı şey aslında. Oturma odasına koy, yap 22,5 veya 23 her neyse, birdaha kombiyle uğraşmaya gerek yok. Yatarken al 20 dereceye ki bence bu derece sağlıklı bir uyku içinde yeterli bir sıcaklık. Benim sıkıntım kombinin uyup uymaması. Yokmu başka demirdöküm kullanıcısı bu oda termostatını kullanan forumda acaba?
  • Aynı tabi. Bosch Siemens aynı firma. Benzer ürünleri var. Örneğin Bosch TRZ125 ile Siemens RDE 10.1 de aynı modellerdir.
    Aşağıda da REV24 modelinin kablolu modelinin 157 TL yarı fiyatının altında olduğu görülüyor.
    http://www.kaltes.com/asp/show_stock.asp?product=REV24&view=2
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.