Şimdi Ara

Oda termostadı bağlı iken kombi kaç derecede olmalı.? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
283
Cevap
18
Favori
286.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • pompanın suyu 100 metre yukarı basması veya 100 metre aynı zeminde çevirmesi arasında fark yoktur. sadece kombiye olan uzaklık ve dirsek sayısı ve kaynak hataları önemlidir.


    @SEHZADE63

    @amd75

    @kir-pi




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebu abdillah -- 26 Ekim 2020; 0:56:42 >
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt

    Maalesef bu görüşünüze katılmıyorum. Boru direnci doğal olarak her ikisinde aynıdır, ancak bir de yer çekimi etkisi var, her pompanın basabileceği yükseklik sınırı olduğu gibi, yükseklik arttıkça saatte basabileceği su miktarı azalır. örnegin bosch gb012 nin pompası 3. kademede 1 m yüksekliğe 2500 L/h su pompalarken 3 metrede 1800, 4 metrede 1500, 5 metrede 800 L/h pompalayabiliyor, 5,80 m de ise bu sıfıra iniyor.

     Oda termostadı bağlı iken kombi kaç  derecede olmalı.?
  • kir-pi K kullanıcısına yanıt

    Ben bunu kendi görüşüm olarak söylemedim zaten. Bilgilenmeniz için söyledim. Resimde görünen pompa çalışma eğrisi açık devre pompa çalışma eğrisi yani açık devrede pompa tabandan tavana doğru 5.8 metre suyu yükseltebiliyor. Kapalı devrede yükseklik ne olursa olsun, geri dönüş aynı yükseklikten olacağı için yükseklik farkı sıfır olur. Şu açıdan bakarsan biraz daha anlaşılır olur. 100 metre örnek üzerinden gidiyoruz yine 100 metre yükseklikteki su tabana 10 bar basınç yapar yani pompa arkasında zaten 10 barlık basınçlı olana suyu basıyor demektir. Pompayı ister aşağı koy ister yukarı istersen ortaya koy farketmez. Suyun devirdaim hızını etkileyen faktörler; borunun uzunluğu(sürtünme arttıkça suyun hızı düşer) boru çapı(özellikle kaynak hataları) , dirsek sayısı(dirsekntürbilans yapar, suyun içindeki türbilans suyun akmaya karşı direncini arttırır, ısısı(ısı arttıkça viskosite azalır, daha akışkan olur)

     Oda termostadı bağlı iken kombi kaç  derecede olmalı.?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt

    O zaman kombi pompalarının üst katlara suyu basmakta zorlanmalarının sebebi alt katlardaki kolay, kısa dönüş yolları olmuş oluyor. Bu da basitçe sadece reglaj ile halledilemez mi?

  • kir-pi K kullanıcısına yanıt

    tesisatta 1 numaralı kural. REGRAJ HER TESİSATA ŞATTIR, mobil sistem dahi olsa bu böyledir. çünkü sonuçta uzaklık yakınlık ve petek metrajı var. termostatik vana dahi olsa reglaj şarttır. hatta o yüzden bazı mobil sitemlerin biri debimetre (debisini görebildiğin reglaj vanası) hemde termostatik vana aynı anda kullanılıyor. aslında peteğin altındaki vana normal vana değil reglajlı vana takılmalı, bi kere ayarlanacak ve hep öyle kalacak

  • Bilgi için teşekkürler, sadece TRV nin peteği kapatmasına güvenmek özellikle gece ısı düşümü yapılan evlerde (Bizim aile gece sıcak sevmiyor 1 derece düşük olarak programlı kullanıyorum termostadı) ilk odaların ayarlanan dereceye gelip TRV nin kapatması süresince ki bu 1 hatta çok soğuk havalarda 2 saati bulabiliyor (sürenin uzaması muhtemelen modulasyonlu OT nin davranışı), uzak odaların ısınma konforunu bozuyor. Benim evimde en uzak oda hariç tüm peteklerde ve havlupanlarda reglaj ayarı yaptıktan sonra en iyi ısınma konforunu yakaladım, hemen her oda aynı anda ısınıyor, zaten OT de ayarlanan dereceyi belirliyor, böylece hemen hemen odalar arası hiç fark olmadan rahatça konforlu bir şekilde ısınıyoruz. Bunun dışında reglaj benimki gibi frekans konvertörlü pompa kullanmayan kombilerde pompa kademesinin düşük ayarlanabilmesini sağlıyor ve ciddi (%50) elektrik tasarrufu sağlıyor.

  • Dd nitromix p35 kombi taktırdım migo akıllı ot taktırdım birde. Şimdi ot takılınca kombi üzerinde kasan sıcaklığına artık müdahale edemiyorum. Ot den ayarladığım dereceye göre kombi otomatik çalışıyor. Sorum şu yoğuşma için kazan sıcaklığını 50-55 dereceyi geçmeyin deniyor ot ise kombiyi yeri geliyor 70 de yeri geliyor 45- 50 derecede çalıştırıyor. Bu durumda Kombinin yoğuşma yapar mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya benimde anlamadığım bir nokta var bilenler varsa aydınlatırsa sevinirim buderus 022i kombi var buderus rt36 kablosuz oda termostatı servis kombiyi 60 dereceye ayarladı oda termostatından 23 dereceyi ayarlıyorum kombiyle ilgilenmiyorum.hersey gayet iyi sorum bazı arkadaşlarım kombinin 50 derecede olması halinde daha az yakacağını söylüyor (oda termostatı yine aynı yerde ve 23derecede) mantıken kombinin 50 olması ile 60 olması yakıtta farkedermi ? Hatta 50 derece su 60 dereceden daha geç ısıtacağı için daha fazla çalışmazmı kombi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • gozel2121 G kullanıcısına yanıt

    Düz mantık her zaman işe yaramaz, araç ile de 90 la gittinizde daha uzun süre arabanın motoru çalışmış oluyor ama 120 ye göre daha az yakıyorsunuz, 50 derece daha az yakar denmesinin nedeni yoğuşma performansından daha fazla yararlanmak içindir. Yoğuşma dönüş suyu sıcaklığına bağlı olduğu için kazan ne kadar az dereceye ayarlanırsa dönüş suyu da o kadar soğuk olur, Ancak bu olayın birde kısıtlaması var tabi, evi ısıtamayacak bir dereceye ayarlarsanız evet belki az yakarsanız ama ısınamazsınız. Ayrıca yoğuşmalı olmayan kombilerde böyle bir ayrım olmayacağı gibi fanı da modulasyonlu değilse yüksek derecede yakmak daha verimli olabilir. Yine yoğuşma veriminden elde edilecek tasarruf %10 civarında olduğu için(yoğuşmalı kombinin hiç yoğuşma yapmaması için 70 derecelerde falan yakılması lazım) bu konuya çok da kafa takmaya gerek yoktur. Tasarrufu kombi değil izolasyon ve otomasyon sistemleri yapar.

  • gozel2121 G kullanıcısına yanıt

    bu havalarda 50 derece bile çok, 40 derecede daha az yakar

    denemesi bedava, hatta denedikten sonra az yakıp kara geçeceğin için bu dediğim daha karlı,

    kombiyi kaç dereceye ayarladığında evini istediğin sıcaklığa ulaştırıyorsa, o sıcaklıktan 3-4 derece fazlaya ayarla veya o sıcaklığa ayarla, ha sen cebindeki parayı değilde konforu düşünüyorsan, sürekli kombinin derecesiyle uğraşamam diyorsan 50-60 ayarla gitsin.

  • kir-pi K kullanıcısına yanıt

    hayır, fan modülasyonsuz kombi dahi olsa yüksek derecelerde fazla yakar. herzaman evi ısıtacak derecedeki uygun kazan sıcaklığı en az yaktığı kazan sıcaklıklığıdır

  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt

    Benim buradaki bahsetmek istediğim kombi verimi, modulasyonsuz fanı olan kombi alevi kısınca o yüksek hava akımı nedeniyle daha verimsiz yanar. Ama tabi ki düşük kazan sıcaklığında toplam metreküp olarak daha tasarruflu olur, aksi düşünülemez.

  • Yorumlari okuyorum, herkes guzel bilgiler vermis lakin burda evin konumu, sehir, daga denize uzakligi ve ozelliklede bulundugu kat cok onemli. 

    Bizim evimiz tripleks. Dolayisi ile sizin dediginiz gibi 40 - 45 derecelerde isinmiyor. Daha dogrusu o sicaklik konforunu vermiyor. Ht500 ot var. Yalitimli ve kombinin oldugu yer bir oda icinde yani borulara yalitim vs gerekmiyor.

    Alt kat soguk olur dedik ama 55 derecede kombi, ot ise 23.5 oldugunda zemin kat asiri sicak oluyor. Normal sartlarda evin en soguk olmasi gereken yeri. 1. kat cok sicak degil yani usutmuyor, 2. katta yatak odalarinda en son yatak odasi bizimki, orasinda petek alt kisimlari soguk. Yani yeterli verimi alamiyoruz gibi. 1.40-1.60cm olmasi lazim boyu. Reglaj yaptim kendi capimda ama yine malesef cok fayda etmedi. Yani 22-22,5 arasi gosteriyor oda. Petek havasi vs alindi ama o son petekye fayda etmiyor. Ayni katta olan diger yatak odasindaki petek daha kucuk ama ona elini vuramazken, bizim odadaki petek 1.40 dan buyuk ve tam verim alamiyorum petekten.

    Az once 60 dereceye ayarladim kombiyi, ot ise 24 derecede. Birde boyle deniycem. Ot u en ust bizim yatak odasina cikarttim. 2-3 gun bu derecelerde birakicam, biraz esyalar falan isinsin, 2-3 gun sonra tekrar yazarim. Gunduzleri cogunlukta kapaliydi hep aksam actik.

    Sehir Antalya / Lara

     Oda termostadı bağlı iken kombi kaç  derecede olmalı.?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Problemim cozuldu. 🙂.
    Pompa kalibrasyonu yaptilar bir de havlupan ters takilmis, onu sokup dogru taktilar. Su anda ev asiri sicak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, Vaillant ecofit start kombime bugün kablosuz ot taktırdım. Takan servis elemanı kombi su ayarını 70 e getirse de ben 55’e indirdim. Yalnız aklıma şu takıldı eleman ot olunca eco modda çalıştırmayın konfor modunda çalışmalı dedi. Ben dayanamadım yine eco moduna aldım. Sorum şu kombimde eco modu tam olarak hangi prensipte çalışıyor ve sizce ot takıldıktan sonra eco damı yoksa normal modda mı çalıştırılmalı tasarruf için?
  • Selamlar, uzun zamandır cevabını bulamadığım iki soru var

    Oda termostatı (on-off eca ert176) kullanıyorum sıcaklık 22ye ayarlı. Kombi demirdöküm atromix (yoğuşmalı) derece 50ye ayarlı.

    1- oda sıcaklığı arttırınca mı azalınca daha çok tasarruf sağlar. (bazen sıcaklığı 22,6 yapınca daha az gaz tükettiğini fark ediyorum.

    2- en önemli sorum budur. Kombi petek suyu sıcaklığını arttırmak mı azalatmak mı daha tasarruf sağlar. Ev küçük olduğu için 45-50-55 arasındaki tüm değerlerde ot üzerindsn ayarladığım sıcaklıklara ulaşıyor. Ama 45te örneğin 30 dkda ulaşıyor ise 55te 20dk da ulaşıyor.

    Evin ısı yalıtımı sanırım normal yani kötü değil şuan ki sıcaklıkta (İstanbul) ortalama 2-3 saatte bir kombi devreye giriyor. Ama bu sırada petekler soğuyor. Buradaki mantığı pek anlayamadım. Aşırı bilgi kirliliği var. Bu işlerden anlayan özellikle denemiş olan arkadaşlar sorularımı cevaplayabilirseniz çok memnun olurum.

    Benim gibi bu soruların cevabını merak eden çok kişi vardır eminim. Şimdiden teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yunus S Y kullanıcısına yanıt
    Şu bir gerçek ki yoğuşmalı kombiler de evin isinabildigi en düşük kazan sicakligi en ekonomik ısınma yöntemidir. Ama programli termostat kullanıyor ve programlar arası isi farkı 1 dereceden yüksek ise düşük kazan sıcaklığında ayarlanan dereceye gelmesi uzun sürecektir. Nihayetinde o gunku dış hava şartlarında evinizin kaybedeceği ısı miktarı bellidir, ve evinizi ayarladığıniz sıcaklıkta sabit tutmak için kombiniz de o gün için ne kadar gerekiyorsa o kadar isi uretecektir (termostat kullanmak şartı ile). O üreteceği ısı miktarı kadar da gaz yakacaktır. 1 M3 gaz pratikte 10 kW isi gibi hesaplayabilirsiniz.
    Diğer konu oda ısısı azaldıkça daha az gaz tüketirseniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kir-pi -- 20 Aralık 2020; 10:53:33 >
  • özgürkuaför kullanıcısına yanıt

    Bu kadar az nasıl yakıyor?

    Eviniz hangi şehir,ara kat mı?

    Kombi markanız ve varsa hangi termostatı kullanıyorsunuz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oda termostatı bağladığında tesisat (petek su) sıcaklığı demirdöküm nepto kullanım klavuzunda 65°C üstünde bir değerde durması tavsiye ediliyor

     Oda termostadı bağlı iken kombi kaç  derecede olmalı.?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-7CF674D27

    Bu kadar az nasıl yakıyor?

    Eviniz hangi şehir,ara kat mı?

    Kombi markanız ve varsa hangi termostatı kullanıyorsunuz?

    Hocam evimiz ankara 8 ci kat etrafi bos icerden disardan yalitimli ayrica cati izocam var kombi demirdokum eski 1 kombi gunduz leri sabah 6 aksam alti 19.5 aksamdan sabah 6 yakadar 20.5 dereceye ayarli kombu su derecesi 55 termostat genaral dokunmatik olanli su an havalar iliman tabi etkisi var tabi aralik ayi 9zundan okunan sayac 1066 idi bugun 20 si sayac 1100 metre kup 34 tuketmis ama hava durumu onemli tabi  Oda termostadı bağlı iken kombi kaç  derecede olmalı.? 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgürkuaför -- 20 Aralık 2020; 19:14:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.