Şimdi Ara

Nvidia Titan V: Yine dünyanın en güçlüsü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
2.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Nvidia için dünyanın en güçlü ekran kartlarını tanıtmak artık gelenek haline geldi. Volta grafik mimarisi üzerinde yükselen dünyanın en güçlü hızlandırıcısı ve sürücüsüz araç bilgisayarından sonra sıra yavaş yavaş tüketici pazarına geliyor.


     

    Nvidia Titan V özellikleri ve fiyatı


     


    Her zaman olduğu gibi yılın sonlarında yeni nesil Titan ekran kartı sahneye çıktı. Volta mimarisini temel alan Nvidia Titan V, dünyanın en güçlü ekran kartı ünvanını elde etti.


     


    Titan serisi normalde üst seviye oyunculara ve profesyonellere hitap eden ekran kartları barındırıyordu. Artık yapay zeka işlemcileri ile bilimsel simülasyonlarda da kullanılabilecek. Zaten Volta mimarisinin pek çok ürününde yapay zeka işlemcisini görebileceğiz.


     


    Nvidia mimarilerinde 100 kodlu grafik birimi çoğunlukla süper bilgisayarlara, sunuculara ve sürücüsüz araç teknolojilerine gidiyor. Titan serisi ise 102 kodlu grafik birimleri ile geliyor. Nvidia Titan V de GV 102 grafik birimini temel alıyor.


     


    21.1 milyar transistör barındıran Nvida Titan V ekran kartında 5120 CUDA çekirdeği ve 320 desen haritalama birimi yer alıyor. Taban hız 1.2GHz seviyesinde iken turbo hız ise 1.45GHz seviyesine çıkabiliyor. Kartın işlem performansı 15 TFLOPS seviyesinde.


     


    Titan V ekran kartının fark yaratan kısımlarından birisi şüphesiz HBM 2 bellek. Nvidia ticari ekran kartlarına ilk kez sunulan HBM 2 bellek, 3072-bit veri yoluna sahip 652.8GB/s bant genişliğine ulaşıyor.  Elbette yine en yükseği ünvanına sahip. Kapasitesi ise 12GB.


     


    Yapay zeka tarafında 640 Tensor çekirdeği bizi karşılıyor. Böylece yapay zeka işlemlerinde 110 TFLOPS seviyesine ulaşılıyor. Bu, önceki neslin yaklaşık 9 katı kadar bir performans anlamına geliyor.


     


    Ayrıca Bkz.Philips’den USB Tip-C dock barındıran profesyonel monitörler

    12nm üretim süreci ve Volta mimarisinin üstün verimliliği ekran kartının enerji tüketimini dengelemeyi başarmış. 250W ısıl tasarım gücüne sahip ekran kartı için sadece 6 ve 8 pinli iki güç bağlantısı kullanılıyor.


     


    Pascal tabanlı GeForce GTX 1000 serisinin beğenilen NVTTM fan çözümü bu ekran kartnda da yerini almış. Önceki modellerden farklı olarak Nvidia Titan V yazısı altın harflerle işlenmiş. Devre kartındaki 16 fazlı DrMOS gerçek zamanlı olarak akım ve sıcaklığı izleyebiliyor. EKran kartı 2999$ olarak satışa başladı.


     



     







  • Her yönüyle ürkütücü, inanılmaz rakamlar...

  • GTA 5 çalıştırır mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nvidia yine akmış bir 10 yıl sonra sürücüsüz arabalar yaygınlaşınca rakipsiz şekilde bunları satıp tonla para kazanacaklar.
  • Amd den gelen yanıt:

  • Mining performansı nasıl acaba 5x 1080ti denk bir mining performansı sağlarsa mining tarafında baya talep görür.
  • ve nvidia bunları yaparken amd dandik rx 560'ın işlem çekirdeklerine üç ekleyip beş çıkarmakla uğraşıyor.

    şaka gibi lan.
  • Yeni mimari haa



    Bizim alabileceğimiz seviyedeki kart 1 seneye anca çıkar piyasaya

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mehmedaltair kullanıcısına yanıt
    Bence halihazırda geliştirilirken satıp tonla para kazanıyorlar :)
  • 3072 Bit mi? Yanlışlık olmasın?

  • 1080ti a karşılık %31 artış. Bu da demektir ki 4k için 60 fps yerine 78 fps elde edilebilir. Tabii bu kartın yapay zeka ağırlıklı kısımlarının atıldığı ve oyun performansının öne çıkacağı bir 2080ti ile 90fps ye kadar çıkabilir başarım. Heyecanlandırıcı.

  • Nvidia bakti meydani bos buldu veriyor odunu fanlarina...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ardicli2000

    Her yönüyle ürkütücü, inanılmaz rakamlar...

    En çokta fiyatıyla ürkütücü :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SkeironnWH

    hocam karta diğer serilerden farklı olarak yapay zeka kısımları girdiği için mi bu kadar pahali ? yani bi gtx 2080 ti 2k dolar civarinda çıkmaz heralde ? titanın fiyati 3 kart artınca bir korktumda

    Bir tek yapay zeka değil, hbm kullanılması da önemli bir etken ve rekabet olarak fersah ötede olmak da bir etken bence. HBM ve yapay zeka kısımları olmasa bile bu kart 2000 den çıkartabilirdi rekabet olmaması nedeniyle. Tuhaf olan ise bu kart bu şekilde çıktıktan sonra 2080 ve 2080ti ın fiyatları cidden nerede olacak. Zira AMD hala yetişecek kıvamda değil.
  • AMD işlemci tarafında olduğu gibi bi tane KELLER bulup harıl harıl çalışması gerekecek sanırım..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: SkeironnWH

    ya arkadaşlar bilgisizliğimi affedin gtx titan adı adıyla çıkan kartlar senelerce fiyatları birbirine yakın gitmişdir 1000 1200 dolar arası ama bu titan adıyla çıkan kartın fiyati 3000 dolar tamam oyun için çıkmadıda titan adı altındaki kartın fiyati 3 kat arttıysa bu oyun tarafındaki gpularda nasıl bir artışa işarettir yani genellikle 300 400 dolar arası çıkan gtx 70 serisinin yeni serideki karşılığı 2070 700 800 dolar felan olabilir mi ?

    Ortada rekabet yok herşey olabilir. 1080ti'dan %20 performanslı --70 çıkarsalar ve 700 dolara satsalar kim birşey söyleyebilir ki.
  • Amd Amd olalı böyle zulüm görmedi .

  • AMD fanları ağlıyordu. Yeter artık vurma Nvidia diyordu

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

    AMD fanları ağlıyordu. Yeter artık vurma Nvidia diyordu

    dedi cebinde bu karti alacak parasi olmayan adam.



    Not: nvidia kullanicisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekel olmanın verdiği rahatla istenilen inanılmaz yüksek fiyat.Amd nin Ryzen la yaptığını ekran kartında da gerçekleştirmedikten sonra son kullanıcı olarak bu fiyatlara yavaş yavaş alışmak zorunda kalacağız.Ne yazık ki görünürde AMD nin ekran kartında henüz bir atılımı da olmayacak gibi.

  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.