Şimdi Ara

Nvidia Omniverse ile kendi metaverse evreninizi oluşturup para kazanabilirsiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
726
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nvidia Omniverse ile kendi metaverse evreninizi oluşturup para kazanabilirsiniz



    Nvidia Omniverse Machinima platformu ile kendi kurgusal evreninizi (metaverse) yaratabileceğinizi biliyor muydunuz? Bugüne kadar geliştirdiği teknolojiler ve sunduğu ücretsiz araçlarla birçok kişinin beğenisini kazanan Nvidia, gerçek zamanlı 3 boyutlu simülasyon ortamı oluşturmayı sağlayan açık kaynak platformu Omniverse'in ilk sürümünü ücretsiz yayınladı. 



    Ayrıca Bkz.Metaverse arsa nasıl, nereden alınır? İşte 5 adımda Metaverse arazi satın almak



    Nvidia Omniverse Machinima nedir?



    Nvidia Omniverse Machinima; sanal işbirliği ve gerçek zamanlı fiziksel olarak doğru simülasyon için oluşturulmuş, kolayca genişletilebilir, açık kaynaklı bir platformdur. İçerik oluşturucular, tasarımcılar, araştırmacılar ve mühendisler, ortak bir sanal alanda işbirliği yapmak için ana tasarım araçlarını, varlıkları ve projeleri birbirine bağlayabilir. Geliştiriciler ve yazılım şirketleri, işlevselliğini genişletmek için Omniverse’in modüler platformunda uzantıları, uygulamaları, bağlayıcıları ve mikro hizmetleri kolayca oluşturup satabilir.



    Aslında Omniverse platformu, 3D uygulamalar arasında evrensel değişim için önde gelen format olan Pixar'ın geniş çapta benimsenen Evrensel Sahne Tanıma (USD) teknolojisini temel almaktadır. Pixar bunu animasyon filmleri yapmak için kullanırken. Nvidia ise farklı bir perspektiften bakarak gerçek zamanlı ışın işleme, fizik, malzemeler ve 3D yazılım ürünleri arasındaki etkileşimli iş akış teknolojilerini paket halinde bir arada sunuyor.





    Nvidia'nın Omniverse platformunundan sorumlu başkan yadımcısı Richard Kerris, Omniverse platformunu "USD'yi 3D'nin HTML'i olarak düşünürsek, Omniverse Machinima da genellikle birbirleriyle entegre olmayan mevcut 3D yazılım araçlarını paket halinde sunan bir platform olarak düşünebilirsiniz." şeklinde tanımlıyor. 



    Omniverse'i teorik olarak farklı sanal dünyaları birbirine bağlayan, birlikte çalışabilir bir meta veri deposunun yaratılmasını sağlayan bir platform olarak tanımlamak da mümkün. Ucu bucağı olmayan bu dünyada içerik üreticileri; ev, avatar, robot, fabrika, müze gibi çok çeşitli 3D nesneler tasarlayıp üretebilir ve sonrasında da bunları satıp gelir elde edebilir. Bu içeriklerin üretilmesi zor ve genellikle birden çok araç gerektirdiği için de Nvidia Omniverse Machinima tüm bunları tek bir uygulama üzerinden sunuyor ve işleri büyük ölçüde kolaylaştırıyor. Örnek vermek gerekirse BMW, gelecekteki fabrikaları için Omniverse platformundan istifade ediyor. 



    Nvidia Omniverse ile kendi metaverse evreninizi oluşturup para kazanabilirsiniz



    Konuya ilişkin NVIDIA CEO’su Jensen Huang şu açıklamalarda bulunuyor: “BMW, muazzam bir ölçekte kişiselleştirilmiş üretim gerçekleştiriyor ve dünya çapında en karmaşık operasyonlardan birini yönetiyor. BMW’nin geleceğin fabrikası vizyonunda; insanlar robotlarla birlikte çalışıyor, fabrika tasarım sürecinin tüm aşamalarına dahil olan mühendisler paylaşılan sanal bir ortamda iş birliği yapıyor ve tüm fabrika “fotorealistik” anlamda, ayrıntılı bir şekilde simüle ediliyor. NVIDIA Omniverse böyle bir geleceği mümkün kılmak üzere tasarlandı. BMW’nin gelecekteki fabrikalarını henüz fiziksel olarak inşa etmeden önce sanal ortamda tasarlamak, planlamak ve işletmek üzere ekiplerini uyumlamak için NVIDIA Omniverse platformunu kullanmasından büyük mutluluk duyuyorum. Bu, üretimin geleceğine doğru atılan çok büyük bir adım.”



    Omniverse öne çıkan özellikleri




    • Kullanıcılar ve uygulamalar arasında gerçek zamanlı işbirliği imkanı

    • Gerçek zamanlı Ray Tracing teknolojisi

    • RTX teknolojisi sayesinde platformlar arası entegrasyon



    Omniverse açık kaynak bir platform olduğu için Autodesk 3ds Max, Autodesk Maya ve Unreal Engine gibi destekleri de bünyesinde barındırıyor. Hatta ve hatta yakında Adobe Substance 3D Material Extension'ın da aralarında bulunduğu birçok araç da bu platforma entegre olacak.



    NVIDIA Omniverse'ü üç alana ayırabiliriz. 




    1. Omniverse Nucleus: Kullanıcıları birbirine bağlayan ve 3B varlıkların ve sahne açıklamalarının değiş tokuşunu sağlayan bir veritabanı motorudur. Bağlandıktan sonra, gölgelendirme, animasyon, aydınlatma, modelleme, düzen, özel efektler yapan tasarımcılar bir sahne oluşturmak için işbirliği yapabilir. Nucleus'a birden fazla kullanıcı bağlanabilir. 

    2. Omniverse'in ikinci yönü kompozisyon, oluşturma ve animasyon motorudur: Yani sanal dünya simülasyonu.

    3. NVIDIA CloudXR: OpenVR uygulamalarından Android ve Windows cihazlarına genişletilmiş gerçeklik içerik akışı için istemci ve sunucu yazılımı içerir ve kullanıcıların Omniverse'e girip çıkmasına olanak tanır.














  • Metaverse satan metaverseler de cikmaya baslamis.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • yıllardır olan, sanal, digital dünya dediğimz şeye yeni isim bulup metaverse diye yeniden satıyorlar.

  • Ben gerçek dünyada yaşadığım evimin salonuna 2bin lira diye led döşeyip ortam oluşturamıyorum adam gelmiş bana metabilmemne sanal evren oluşturabilirsiniz diyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Playstation 3 zamanı çıkmış şeyi, şimdi metaverse diye isimlendiripmillete kitliyorlar Nvidia Omniverse ile kendi metaverse evreninizi oluşturup para kazanabilirsiniz 

  • Doç. Dr. Sinan Sağıroğlu D kullanıcısına yanıt

    Hahahahaha :D Aradığım yorum..

  • Metaverse beyinliler üretp satsınlar birbirlerine.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • trajikomedi hocam malasef:Dd

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bilen kardeşlerim yazabilir mi acaba bunun için rtx ekran kartına sahip olmamız şart mı?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.