Şimdi Ara

Nvidia madenci kısıtlı yeni GPU’lar hazırlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nvidia madenci kısıtlı yeni GPU’lar hazırlıyor



    RTX 3060 ile başlayan madenci kısıtlı ekran kartı hamlesi ne yazık ki boşa çıktı. Önce kartın kısıtlı halde bile karlı olduğunun anlaşılmasının ardından ortaya çıkan ethereum kazmaya yönelik kısıtlamayı kaldıran sürücü oyuncuların bir hayli üzdü.



    GA106-302



    Son paylaşımlara göre Nvidia RTX 30 serisi GPU’ları yeni bir madenci kısıtı ile güncelleyecek. RTX 3060’ın kalbindeki GPU’yu GA106-300’den GA106-302 GPU’suna güncelleyecek firma daha ileri seviye engellerle karşımıza çıkacak. Yeni bir PCI Device ID’siyle gelecek GA106-302 böylece mevcut engelleri kaldıran sürücü altında çalışmayacak.



    Ayrıca Bkz.Nvidia'dan kötü haber var: Stok sıkıntısı bu yıl da devam edecek



     



    Diğer taraftan diğer RTX Ampere kartlarının da benzer bir güncelleme alacağına değinilmiş. Bir önceki seferde hızla kırılan kısıtların bu sefer ne kadar dayanacağı ise merak konusu.



     



     



     




    Kaynak:https://videocardz.com/newz/nvidia-to-launch-a-new-ga106-302-gpu-for-geforce-rtx-3060-to-reintroduce-ethereum-mining-limiter







  • Nvidia aslında iki taraflı oynuyor. RTX 3060 piyasada çoğalınca, (kıtlık olmayınca) hemen bir anda bir beta driver ortaya çıkıyor ve hoppa! Mining kilidi devre dışı kalıyor. Böyle hemen RTX 3060 da piyasadan siliniyor.

    Tamamen kasıtlı ama oyuncu tarafının da ağzına bal çalıyor, madenci tarafının da. Epey iyi taktik aslında.
  • Nvidia aslında iki taraflı oynuyor. RTX 3060 piyasada çoğalınca, (kıtlık olmayınca) hemen bir anda bir beta driver ortaya çıkıyor ve hoppa! Mining kilidi devre dışı kalıyor. Böyle hemen RTX 3060 da piyasadan siliniyor.

    Tamamen kasıtlı ama oyuncu tarafının da ağzına bal çalıyor, madenci tarafının da. Epey iyi taktik aslında.

  • Nvidia' ya güvenen arkadaşlarım can-ı gönülden artılasın sayımızı bilelim.

    /s

  • Miner-limited'ı madenci kısıtlı olarak mı çevirdiniz acaba? Madencilerle sınırlı falan deseydiniz bari. Orijinali nasıl bilmiyorum ama Türkçe'sinde kesinlikle bir sorun var.

  • RTX 3060 ile aslında mining yapılmıyor miningde kullanmak için direk PCI 1. soketine takmak gerekiyor ve Celeron Pentium gibi işlemcilerle olmuyor. Yani RTX 3060'dan mining rig kuramazsınız zaten anakartlar da bu PCI soketinden 2 adet falan var onunda biri tam hızı vermediği için 2. bir 3060 takayım deseniz dahi onda da mh vermiyor. 2 soketinde tam hız verdiğini varsayıyorum 2 kart yapışık gibi yan yana olacak öyle kastıramazsınız zaten. Denemek için biri server anakartı üzerinden ekran kartı dikey tutacaklarındaki gibi kalın tam riserlerle denemişti onda sonuç almıştı fakat bununla da kimse uğraşmaz. Miningci riser ile kart bağlayamıyorsa o iş bitmiştir.


    RTX 3060 ile mining yapmak için ancak oyuncusundur gece yatarken Mining'e bırakacaksındır kasanda 1 tane RTX 3060 takılıdır evet 48 / 50 Mh kasabilirsin. Beta sürücü muhabbetine herkes RTX 3060 aldı ve çoğunun elinde patladı.


    Aşağıdaki videoyu izlerseniz ne demek istediğimi daha iyi anlayacaksınızdır;






  • Miningçilere güzel güzel satarken, oyun oynayacağım bir karta 300 dolardan fazla vermem diyecek adamları bile avlamak güzel fikir aslında.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yemezler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu ekran kartları için artık bir müdahele edilmesi gerekmiyor mu

  • Eskileri çok güzel hazırlamıştı çünkü, şimdi de yenileri hazırlasın bakalım. Piyasaya çıkmadan kırıldı haberlerini görürüz

  • nvidia ve amd oyuncu kartlarınn, garanti ve 2. el satışı konusundaki avantajınn önüne geçebilmesi için madenci kartlarına özel ayrıcalıklar sunması gerek (atıyorum daha fazla kazım gücü veya daha düşük fiyat gibi,) aksi hâlde istedikleri kadar madenci kartı üretsinler, sonuç olrk madencilere satamayacaklardır.


    Mesela ben olsam, madenci ve oyun kartını üretici olrk basitçe ayırmak istesem, oyuncu kartlarında 1 sistemde aynı anda 1 veya 2 den fazla kartın çalışabilmesini engellerdim, bir sistemde aynı anda 2 den fazla kart kullanımını sadece madenci kartları kullanımında serbest bırakırdım, buda bir fikir.

  • kart fiyatlarının artması, nvidiaya bir şey kazandırmıyor, tam aksine oyunculuğu bitiriyor.. eğer 1 yıl daha devam ederse yeni bir yol gelişecek ve artık pc oyunculuğu bitecektir.. nvidia nın kartları madencilerin kullanımına kapatması nviada için ölüm kalım meselesidir.. nvidia kullanıcı için önlem almaya çalışmıyor.. kendisini kurtarmaya çalışıyor.. çip üreticisi bir şey kazandığı yok tüm para aracı veya partnerlere gidiyor.. giga, palit, msi vs.. kazançlı aracılar kazanlı karaborsacılar süper kazançlı.. kaybeden oyuncu,oyun yapımcısı, nvidia, amd.. acilen tam önlem almalıdır..

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.