Şimdi Ara

Nvidia LHR ekran kartları yeniden kırıldı: Aynı anda iki farklı coin kazılabilecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
2.167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nvidia LHR ekran kartları yeniden kırıldı: Aynı anda iki farklı coin kazılabilecek



    Madenciliğin artması ve ekran kartı piyasasında yaşanan stok sıkıntısı, Nvidia'nın düşük hash rate'e sahip ekran kartlarını üretmesine yol açtı. LHR modellerin her ne kadar düşük kazım gücüne sahip olduğu söylense de geçtiğimiz aylarda NBMiner adlı yazılım bu kartların kilidini kaldırmayı başarmıştı.



    İki farklı kripto kazılabilecek



    Yeni gelen haberlere göre, T-Rex Miner adlı yazılım bu kilidi kaldırmanın yanı sıra iki farklı kripto kazılabilmesini sağlıyor. Örnek verecek olursak, kullanıcılar LHR kartların performansının yüzde 30’unu ethereum madenciliğine, yüzde 70’ini ise Ravencoin gibi başka kripto kazımı için ayırabilecekler. T-Rex Miner geliştiricisi, ethereum performansının yüzde 30’dan yukarı çıkmadığını ve ikili madencilik modunda dalgalanmalar yaşanabileceğini söylüyor.



    Ayrıca Bkz.Madencilikte yeni çözüm: Bitcoin üretimi için enerji santrali satın alındı



    LHR kartların tekrar kırılması GPU pazarı hakkında endişeleri daha çok arttırıyor. Ekran kartı gereksinimini 2021 yada gelecek yılın başlarında kaldırmayı planlayan Ethereum, piyasanın eski hale dönmesine yol açabilir.



     




    Kaynak:https://www.techspot.com/news/91641-new-software-circumvents-nvidia-lhr-limiter-dual-mining.html







  • ekran kartı fiyatlarına en az 1000TL etki eder bu haber :D

  • Beter olsun !

  • Şaşırmadım hiç oyuncu zor bulur kartı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 14k 2yıl amazon garantili asus tuf Rtx 3070ti satılır oyuncuya keyfe satılık :) !!

  • inşallah bi gecede patlar şu coinler yakında hesap makinası bile bulamayacağız.

  • 2 ay kadar önce incehesapta 15.000 e satıldığında pny rtx 3080ti almıştım. Kararsızdım ama iyi bir hamle olmuş. Şimdi lhr'nin de kırılmasıyla fiyatlar katlanır yine.

  • teknik olarak hangi kodlamaya denk gelineceği belli değil !

    bu işlem tek sıra işleme göre gidiyor

    bazıların kabaca tam sayı içerik denk gelirken

    bazen ise kayan sayı içerik denk geliyor

    tam sayı veren veriler hızlı sonuç verirken

    kayan sayıya denk gelenler 2x 3x daha uzun zaman kaybına sebep olacaktır.

    özetle uzun süreni atla seçebeği anlamıyla "skip" özelliği kazanımı artırmaya yaraya bilir ama bu bir sürü psikolojisi ile hareket eden yeni bir madencilik modelini ortaya çıkaracağı için zaman içinde eksik etek hatalı zincirlemelere sebep olacak bir algoritma yani tam ve düzgün çalışmayan bir sistem yapısına gidilecek !

    uzun lafın kısası artık bu sonun başlangıçı !

  • Zaten şuan LHR %100 kırılmış durumda denemeler yapılıyor, ETH 4000$'ı geçince LHRler açılmaya başlar tamamen. Bizim burada donanımsal olduğunu savunan, asla kırılamayacağını savunanlar için üzücü bir haber olacak.

  • haydin buradan yak rx580 ile devamkee bu saatten sonra ekran kartı almak hayal oldu artık 3500 e xbox series s aldım pc nin yanına uzun yıllar kullanırım böyle gidip bi ekran kartına 8 10 bin para veremem verenede mani olmam ancak 8 10 bin dedigim kartlarda şu haberlerden sonra 12 14 arası olur geçmiş olsun....

  • yüzde 30 eth yuzde 70 raven vs kazarsa eth ye pek bir etki etmez. kartlar zaten satilmiyor diye bunu yaptılar. marketler 3080ti dolu. oyunculara stok ayırdılar ama oyuncular bu fiyatlara almadi. satmalari lazim. aa kilit kırılmış ne tesadüf.... yeni gelen kartlari da ne yaptiysak kirdilar. bundan sonra boşuna kilit koymayalim diye kendilerini savunarak kilitsiz satarlar. o nvidia kartlar 250watt ile100mh eth vermez ise 20 bin TL etmez. ayda 200usd kazansa 12 ay elektriği cepten karsilarsan anca kendini amorti eder. amd de buna sessiz kalmaz. Şubat 2019 çıkışlı radeon vii karti 105mh. piyasayi nvidia ya birakmaz. istedigi mh da kart üretir. oyun yeniden kuruluyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Altyazar kullanıcısına yanıt
    Tövbe de ;)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt

    bunlar yaptirim gelmesi lazim. serbest piyasa ekonomisi diye tutturmuslar, kimse de ses etmiyor. amazon mesela. kimlikle satsin. ama amazon da kazaniyor. %30 komisyon aliyor, yehud birakmaz komisyonu. bankaciliktna sonra bu internet satisi cok tatli geldi yehuda. buldu ortami birakmaz.

  • EKRAN KARTI

  • coinin önüne gecilemiyecek bari vergi basın şunlara elektriğin caninada okuyacak bunlar. mining Keri takip edecek bir program hazırlanıp katmerli bir vergilendirme yapılsın. örnek olarak normalde 100 TL gelen evde kazım bulundu 300 TL geldi bundan 800 TL fatura yansitacan. bu sayede elektrik faturasıni odeyemeyenin faturasını burdan cikaracan.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ulayrason U kullanıcısına yanıt

    Hayatımda gördüğüm en saçma argüman. 150 watt elektrik çeken kart mı elektriğin canına okuyacak? Güldürme adamı. Elektrik faturasını ödeyemeyenin parasını git vergi borcu silinen trilyonluk kan emicilere sor.

  • LHR diye aldığımız kartlar 2 katına çıkacak anlaşılan 2 ps5 parasına satacağız desenize

  • WesterLandX kullanıcısına yanıt
    siz ya 150 watt çeken bir ekran kartın uzun süre çalışınca ne kadar güç yediğinden ya haberiniz yok yada madencisinizde bu sizin zorunuza gittiğinden böyle bir yorum yapıyorsunuz. kaldı ki sadece 150 watt gücü ekran kartı çekiyor e bunun bağlı olduğu diğer sistem var he ayrıca madenciler tek kart üzerinden iş yapmıyor ayrıca 150 watt çeken hangi Kart kaldiki piyasada ekran kartı yok madenciler yüzünden 3080 320 watt çekiyor 3060 200 watt çekiyor bunlar Nvidia AMD perdede 6800xt 300 w 6800 250 w çekiyor tek kart dediğiniz wata uyan 6600 oda 160w çekiyor ki bu sadece tek kart için az madencilerin kurdukları sisteme gidin bakın.
    son olarak günde 5 6 saat aaa oyun oynayarak faturaya 50 60 TL lik bir ekstra ödeme çok rahat geliyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ulayrason U kullanıcısına yanıt

    İşte senin yaptığın bu yoruma cahillik diyoruz. 3070 120 watt ile 50 derecede çatır çatır mining yapıyor. Uzun süre çalışınca yediği güç değişmiyor. Saatte 120 watt. 2080 ti'ım var o da 150 watt çekiyor. Tabii bu ayarlar basit ayarlar. Daha ileri seviye ayarlar ile bu değerleri daha da düşürmek mümkün.


    Diğer bileşenler dediğiniz şeylerin bir nane çektiği yok. Hepi topu 50 watt çeker çekmez. Altı üstü bir anakart, bir ram, bir işlemci, bir ssd.


    Yani hepsi toplam 170 watt. Tek kart için konuşuyorum bunu. Diyelim ki sistemde 5 kart olsun. 5x120+50=650 watt eder.



    Nvidia LHR ekran kartları yeniden kırıldı: Aynı anda iki farklı coin kazılabilecek



    430 liralık elektrik harcıyor. Bir 3070, bahsettiğim ayarlarla ayda 110 liralık elektrik yakarken ortalama 3.8 dolar getiriyor (şu an). 3.8x5(kart)=19 dolar eder. 19x30(gün)=570 dolar eder.


    570 doların ederini de bırakıyorum aşağıya.


    Nvidia LHR ekran kartları yeniden kırıldı: Aynı anda iki farklı coin kazılabilecek



    O senin yazdıkların oyun oynarken çektiği elektrik değerleri. Mining çok farklı bir olay. Ki mining yapan adamın derdi elektriği ve ısıyı düşürüp performansı arttırmaktır. Öyle yarım yamalak bilgilerle yapılacak iş değil.



    Al buyur başlıca ev aletlerinin çektiği elektrik.


    Nvidia LHR ekran kartları yeniden kırıldı: Aynı anda iki farklı coin kazılabilecek


    Yani uzun lafın kısası öyle senin hayal ettiğin gibi aman aman bir elektrik tüketimi yok bu aletlerin.





  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.