Şimdi Ara

Nvidia güç yönetimi modu nasıl olmalı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
5.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İyi forumlar kart gtx 1660 ve bu ayar 'uyarlamalı' da duruyor sizce normal mi? Nvidia denetim masasında tipik kullanım senaryoları başlığında sadece 2 ayarın açıklaması var uyarlamalı ve maksimum performansı tercih et. 'Optimum güç' ün ise nedense açıklaması yok.

    Uyarlamalı nın açıklamasında yazan özetle kullanıma göre gpu kullanımını otomatik ayarladığı. Örneğin masaüstünde 300mhz de çalışıyor oyundayken 1900mhz ye kadar çıkıyor. Nvidia denetim masasını açarak sizlerde bakabilirmisiniz 'uyarlamalı' en uygun olan mı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Residentevil8 -- 23 Şubat 2020; 20:24:48 >



  • Optimum güç le uyarlamalı aynı şey gibi, optimum güçtede duruma göre en uygun güç uygulanıyor.

    Yani optimum un açıklamasına gerek duyulmamış fakat zaten optimum en uygun demek, buda duruma göre en uygun güç anlamına gelir.

    Bende deff durumda nvidia seçeneği olrk optimumda.

    Nvidia güç yönetimi modu nasıl olmalı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 23 Şubat 2020; 20:31:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GuvenDMRK

    Optimum güç le uyarlamalı aynı şey gibi, optimum güçtede duruma göre en uygun güç uygulanıyor.

    Yani optimum un açıklamasına gerek duyulmamış fakat zaten optimum en uygun demek, buda duruma göre en uygun güç anlamına gelir.

    Bende deff durumda nvidia seçeneği olrk optimumda.

    Sağolun güç yönetimi modu yazan yere fare ile gelirmisiniz biraz altta tipik kullanım senaryoları başlığı çıkıyor orada optimum güç ayarının açıklaması yok bende siz de de bu şekilde mi? Peki uyarlamalı ve optimum un farkı nedir o zaman anlayamadım neden böyle aynı 2 ayar koyulmuş madem aynılar? bende uyarlamalıda duruyor optimum a mı alayım?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Residentevil8 -- 23 Şubat 2020; 20:34:21 >
  • oyununa göre muamele yap. performans sorunu yaşadıgın bir oyun olduğunu düşünüyorsan ona özel max. açarsın. onun dışında gpuyu hep tam güçte çalıştırmanın çok da bir manası yok

    açma gereksinimi hiçbi oyunda duymadım. oyunu oynarken çekirdek hızın max. boost hızında kalıyorsa sorun yoktur. menüdeyken düşebilir ki düşmesi de iyidir, daha az enerji tüketir. kartın ömrüne ne derece etkisi olur bilemem ama nihayet olarak sonlu kullanımı olan ürünler olduklarını düşünürsek elbet bir etkisi oluyordur
  • Ben yıllardır 1 kaç farklı model nvidia kullandım ve o seçeneğe hiç bir zaman dokunmadım, yani hiç güç seçeneğini kurcalamamı gerektiren bir durum ile karşılaşmadım, karşılaşanlar genelde laptop kullanıcıları oluyor.

    Evet bende de bir açıklama yok, üst mesajda açıklama olmadığından ve sebebinden bahsetmiştim, 2 si aynı ayar olabilir fakat muhtemelen (optimum ile uyarlamalı) arasında bir fark varsa da, bu masaüstü kullanıcısına yönelik olmayabilir de.

    nvidia deff ayarıyla gelen Optimumda da, masaüstünde hız ve voltaj düşüyor oyunlarda çıkıyor.

    Sende hangi seçeneğn yanında nvidia logosu varsa o deff olan ayardır onda bırakırsın.

    Nvidia güç yönetimi modu nasıl olmalı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 23 Şubat 2020; 20:56:0 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DaenerysStormborn

    oyununa göre muamele yap. performans sorunu yaşadıgın bir oyun olduğunu düşünüyorsan ona özel max. açarsın. onun dışında gpuyu hep tam güçte çalıştırmanın çok da bir manası yok

    açma gereksinimi hiçbi oyunda duymadım. oyunu oynarken çekirdek hızın max. boost hızında kalıyorsa sorun yoktur. menüdeyken düşebilir ki düşmesi de iyidir, daha az enerji tüketir. kartın ömrüne ne derece etkisi olur bilemem ama nihayet olarak sonlu kullanımı olan ürünler olduklarını düşünürsek elbet bir etkisi oluyordur
    hocam burada 2 ayar kafa karıştırıyor, zaten 2maksimum performansı tercih et' ayarı yapınca masa üstünde bile tam güç çalışıyor onu eliyoruz bu nedenle. Optimum güç ve uyarlamalı bu ikisi aynı gözüküyor ama elbet fark var hangisinde durmalı acaba?
  • Anladım hocam şuan bende ''uyarlamalı'' da ve aynı sizin optimum gibi 300-405 mhz duruyor masa üstünde yani aynı değerlerimiz. Sanırım dediğiniz gibi ama ben ayarı optimum a çekeceğim optimum nvidia nın standart ayarı dediğinize göre onda durması daha mantıklı değil mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Residentevil8 -- 23 Şubat 2020; 20:57:41 >
  • Logo hangisinde ise orda bırakırsın.

    Nvidia güç yönetimi modu nasıl olmalı?
  • valla araştırma yaptım ama kimsenin net bir cevabı yok gibi. kimse kesin şunu kullan diyememiş lul

    ben de çok bilmiyorum. yıllardır da optimal yani defaultta.

    sanırım optimal biraz daha agresif. ekranda fazla değişiklik olmazsa aynı kareyi tekrar gönderiyor sanırım.

    "Optimal is Adaptive with an additional power saving feature - when there is zero change in the picture instead of rendering the same identical picture over and over again it just keeps sending the stored picture from the frame buffer. Doubt it would try that during games so Optimal and Adaptive should work the same there."



    oyun bazında maximum ayarladgın sürece çok bi önemi yok bana kalırsa. o da stutter ya da donmalar yaşadığın bir oyun için geçerli olabilir. şimdi her oyun bu teknolojiyi iyi kullanmayabilir. benim elimde heroes of storm var, kart sapıtıyor bazen 600 mhzye düşüyor. fpsde de oynamalar oluyor falan. ne ekran kartı oyuna ne de oyun ekran kartına saygı göstermiyor uyuşamıyorlar xd
  • Default değeri kullanılnmalı.
  • Logo optimum da bende de. Uyarlamalı ve optimum nerdeyse aynı sadece bu yazdığınız aynı kareyi oluşturma farkı var aralarında sanırım. Ben de optimuma çektim şu an pc yi yeniden başlattım bir kaç oyunda benchmark yaptım fark olmadı böyle kalsın o zaman teşekkürler cevaplarınız için
  • Eğer bir oyunda o güç ile alakalı bir sıkıntı yaşarsan zaten genel ayarlarda değilde, yan kısımdan o oyuna özel ayarlar uygulayabiliyorsun orada güç ayarını o oyun için maximum performans tercihi ile çalıştırabilirsin.

    Listedeyse seçerek, değilse de ekle deyip exe si neredeyse bulup eklersin v.s.

    Nvidia güç yönetimi modu nasıl olmalı?
  • madem kontrol panelle haşır neşirsin oradaki eşyönsüz filtrelemeiy de x16 yap oyunlardaki af'den daha kaliteli
  • Benim kasada hersey maksimumda oyuzden maksimum performansa aldim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Maksimum performansla optimum güç arasında hiçbir ama hiçbir fark gözlemlemedim oyunda. Bu yüzden optimum güçte kalması en kâfi. Optimum güç adı üstünde zaten adında bi hayır var. Nvidia ne diyorsa o

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı zamanda NVIDIA'da görüntü AMD'den daha keskin ve daha iyi AF kalitesi veriyor, bunu tarafsız olarak söylüyorum, ikisini de kontrol panelden AF 16x ve yüksek doku kalite ayarlarında kullandım, bir de texture filtering negative lod bias'ı clamp yapıyorum, BFV ultra'da fark bariz belli, 5700XT kullandığım süre boyunca kendime eziyet etmişim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 24 Şubat 2020; 22:58:1 >
  • Hiç bir ayar ile oynamayınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.