Şimdi Ara

Nvidia GF GTX970M Gpu Tam Kullanamama Sorunu (Gpu Load Her Zaman %99 Olmuyor)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Oyunları Ultra 1080p detay seviyelerinde açtığımda ekran kartı kullanımı %97-99 arasında gidip geliyor ve max. hız olan 1038/5000 mhz'de çalışıyor ancak detay seviyesi high'a düşürdüğümde kartın kullanımı %60-90 arasında gidip geliyor hatta yer yer %55'e düştüğü oluyor.Ekran kartını sürekli olarak tam kullanımda (full load) kullanmam için ne yapmam gerekiyor, bunun çözümünü bilen varsa yardımcı olursanız sevinirim.Mesela notebookcheck adlı sitede bütün mobile ekran kartlarının güncel oyunlarda benchmark skorları yer alıyor, dahili benchmarkı olan oyunlarda (hitman absolution, tomb raider, thief vs) ultra detay testlerinde her ne kadar sitedeki sonuçlara yakın sonuçlar alsamda ,high testlerinde bir hayli düşük alıyorum, çünkü ordaki testi yapan şahısların ekran kartları sürekli olarak tam kullanımda oluyor ama benimkisi %60-90 arasında gidip geliyor.Bu kadar kullanım olması performansı yüksek veren oyunlarda can sıkıcı olmasada ,watch dogs, crysis 3 gibi oyunlarda can sıkıcı olabiliyor, çünkü high detay seviyelerinde kartım 60 fps'yi sürekli yakalaması gerekirken yer yer 40'lara düşmesi ve bunun sebebinin ise gpu load'ın düşmesinden dolayı olması canımı sıkıyor.

    Nvidia driver'ında güç yönetim modu : tam performans olarak seçili, win8.1'in kendi güç modunda da pcı-express güç tasarufu kapalı olarak seçili ama yinede durum aynı.
    Herhangi bir teknik sıkıntı yok laptopta, ısı düzeyleri oldukça iyi, trottling söz konusu dahi değil, darboğaz durumuda yok çünkü işlemcim i7 4700MQ, ekran kartımda GTX970M en son çıkmış sürücü olan 350.12'de kurulu şuanda sistemimde. Bütün directx, framework vs tüm zımbırtılarda güncel durumda

    Yardımcı olursanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi assassinchn47 -- 19 Nisan 2015; 15:44:05 >







  • assassinchn47 kullanıcısına yanıt
    Oyunun ayarlarını ne kadar kısarsanız Oyun ekran kartı üzerindeki yükü azaltıp işlemciye yüklenir. Dolayısıyla bu normal bir durum. Ayarları kısmamanızı tavsiye ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Roledayz

    Oyunun ayarlarını ne kadar kısarsanız Oyun ekran kartı üzerindeki yükü azaltıp işlemciye yüklenir. Dolayısıyla bu normal bir durum. Ayarları kısmamanızı tavsiye ederim.

    Hocam zaten ayarları kısdığım zaman gpu kullanımı düşüyor, ama bu normal durum değil, bizzat aynı ayarlarda aynı ekran kartını sürekli %97-99 'da çalıştırabilen insanlar var, hem notebookcheck'teki fps skorları bunu gösteriyor hemde youtube'daki video'larda bu durumları görüyorum.Benim derdim gtx 970m ne kadar performans verir ya da vermez değil, ne kadar veriyorsa onu verir zaten, benim derdim kartı nasıl sürekli olarak tam kullanımda kullanabilirim ve daha yüksek fps alırım.Bunun illaki bir ayarı vardır, benim gözümden kaçmış olabilir ama aradım taradım birşey bulamadım, forumda bu işlerden çok iyi anlayan abilerimiz var umarım bilen birisi çıkar ve beni bilgilendirir.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.