Şimdi Ara

NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] (133. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.103
Cevap
67
Favori
160.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • R.I.P John Meadows kullanıcısına yanıt

    Bugün yaptığım wd legion testinde, herhangi bir texture pack yüklemeden vram kullanımı 9,5 gb 1080p'de. 16 gb vram'e modifiye edilmiş rtx 2080(bu son kullanıcıya hiç satışa çıkmamış bir cloud sürümüdür) 30 fps'in altına inmezken, rtx 3070/3070ti 8gb vram ile 3-10 fps arasında kalmıştır. Yani sadece vrami modifiye edilmiş rtx 2080, 3070ti'den en az 3 kat fazla performans sunmaktadır.


    2 farklı sistemde de denedik vram kullanımı aynıydı. Yeni nesil konsollara denk bir kart aldığınızda gerçekten de 6-7 sene kart bakmanız gerekmez ama 8 gb vramli kartlar yeni nesil konsolların dengi değil. Dahası vram aşıldığında %30 civarı kayıp net.


    Bazen yanılmalar olur, eh oldu haliyle. Binlerce doları 8 gb vram'e 1440p'nin standarda gideceği, yeni nesil konsolların yeni bir büyük adımla başladığı bir dünyada vermek mantıksız. İnsanlar bunu yaptılar ve bunun hata olduğunu, kartlarının çok çabuk eskiyeceğini ve bunun nedeninin kartın hızı değil, vram azlığı olduğunu kabullenmek istemiyorlar.


    En üst düzeyde profesyonellerin zaten bu kartlarla işleri yok, a6000'e gidiyor onlar, yani vram konusunu hiç tartışmıyorlar.


    Oyuncularsa en az 10/12 gb vram'i yeni konsolların başlangıcında hak ediyorlardı.


    Bu nedenle, insanlara ya rtx 3060 ya da 3080ti/3090/a6000 alın, başka kartlara bakmayın değmez diyorum.


    Gddr6x'in daha çok bant genişliği olması vram azken pek bir şey ifade etmez. Elimizde a6000 örneği var çünkü.





  • _Anarsist_ _ kullanıcısına yanıt
    O da optimize sorunu sayılır. 1080p ray tracing açık 5.5/6.5 gb arası şu an için. Ray tracingi hesaba katmayinca 4/5 gb hâlâ yeterli.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • WD LEGION'ın hemen hızlıca ulaşılabilecek bir sürü SK testi mevcut ve 8G bellekli güncel modellerle böyle saçma performanslar görülmüyor ki COD Serisi gibi kelalaka saçma VRAM usage sunan yapımlardan birisi. O kadar VRAM isteyen grafik kalitesi sunulmamasına rağmen gereksiz yere belleği şişirme durumu.


    Bunu bir kenara bırakalım...


    Yukarıdaki mantık süper. Elimizdeki kartın yetersiz GPU gücü ama fazla VRAM'i olsun, ne varsa en yüksek ayara alabilelim ama 30 FPS ve/veya altındaki FPS değerleri ile oyun oynayalım. NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 


    Yıl 2022 olmak üzere yüksek Hz artık her yere yayılmış (iPhone'lar dahil) ve biz halen 30 hatta 60 FPS'ler ile falan uğraşıyoruz? Yaaa ilgili bahsi geçen kartlar zaten GPU güçlerinden dolayı daha yüksek FPS için ayar kısmak zorundalar, bi' de VRAM'i kullanmak üzerine ayarları full+full üzerine kurgulayacağız öyle mi? 30-60 FPS arası gaming kasanlar kimler cidden merak ediyorum?


    RTX 3060'ın 12G VRAM'i onun kurtarıcısı olacak arkadaşlar aman dikkatli olun. Bu sayede (şu an bile belli FPS değerleri için ayar kısması gereken kartın) hiç ayar kısması gerekmeden önümüzdeki süreçte 15-30 FPS gaming deneyimi sunması garanti olacak.




    Konu içerisinde birçok kez belli noktalara değindim ve gerekli açıklamaları ilettim. Dikkatlice okuyanların belli bir mantık kafalarına oturmuştur diye düşünüyorum.


    RTX 3080 ve üzeri GPU mevzunu da belirtmiştim. Hadi onların üzerine konuşsak anlayacağım da ne 3060'mış be kardeşim, 12G VRAM'i dünyanın kurtarıcısı olmuş da haberimiz yok. NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 


    Şahsen RTX 3090 kullandığım zamanlarda hani 24G VRAM'i var diye bu kadar abartmıyorum yahu...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 4 Ekim 2021; 4:0:38 >




  • REDSTONE kullanıcısına yanıt

    Ama siz haklı olmak için yazıyorsunuz, anlamak için değil.


    Bazı insanlar vardır, tartışmalarını sadece haklı çıkmak için yaparlar ve aksini kabul etmezler.


    Ben, basitçe, güvenilir testler yaptığımızı(bu ülkeye güvenilirlik kriterlerini getiren isimler belli, biz bu testleri 15 yıl önce de yapıyorduk, şimdi sadece kendimiz, hobimiz için devam ettiriyoruz ve insanlarla paylaşmıyoruz çünkü teknoloji forumları oldukça zevksiz yerlere dönüştü ve sunum hazırlamak oldukça uğraştırıcı, forumlarda bu motivasyonu sağlayan etkenler yok), 8 gb vramin aşıldığı senaryoda, rtx 3060'ın, avg fps'de fark yese de min fps'de fark atacağını çünkü vram kaynaklı takılmaya uğramayacağını söyledim. Çok daha ucuz olduğu için de alınmasının daha mantıklı olduğunu, 8 gb vram'li kartların güneş altında kalan süt gibi eskidiğini belirttim. Rtx 3060, 3070ti'den daha iyi iddiası olmadı. Avg fps'te fark yiyeceği söylendi. Ayrıyeten, spesifik senaryolarda vram kaynaklı olarak min fps'te aynı düşüşü yaşamayacağı, %30 kadar fark attığı belirtildi. Burada rtx 3060'a çok daha az para verildiği ve aynı anlık takılmaya uğramadığı için, almanın daha mantıklı olduğu söylendi(60 fps'e kilitlemek için tabi ki rtx 3060 ile de o kadar ciddi grafik detaylarını açmazsınız ve min fps farkına testler dışında kolay kolay rastlanmaz çünkü sıradan bir kullanıcı, avg fps'e, latency'e odaklanacak ve oyunu optime edecektir, yani grafik kısacaktır fakat biz burada hala min fps üzerindeki farkı konuşuyoruz). 3060 alınmayacaksa, rtx 3080ti seçimi önerildi ve aradaki kartları eleyin, almayın dedik. Burada hem fikiriz değil mi? Vram'den dolayı Valorant'ta rtx 3060 daha iyi fps verir gibi bir iddia yok yani, bunun farkındasınız. 8GB vram'in aşıldığı spesifik senaryonun konuşulduğu bir durum var ve o senaryoda 12 gb rtx 3060 ile 8 gb 3070 serilerinin kıyaslaması var. Zaten teknolojiden anlayan herkes vramin aşıldığı senaryoda yaşanacak min fps farkını doğrular, bu ispatın gerektiği bir durum değildir. 10 gb vram kullanımında 12 gb vrame sahip kart 3 fps'e düşmezken 8 gb vram'e sahip kart 3 fps'e düşebilir, bu elinizdeki nesneyi havaya atarsanız yere düşeceği kadar bariz bir durumdur, ispat testi yapılmasına ihtiyaç yoktur zira tüm sektör bu durumu bilir.


    AAA oyunlarda full detayda 4k60 fps'i rtx 3090 ile alabilirseniz ne mutlu. Ben o senaryonun var olduğunu görmedim. Herkes CS GO, Valorant oynamıyor.


    Nvidia 3070 serisini bitirecek olan şey kartın hızı, bant genişliği vs değil, vram kaynaklı yaşayacağı performans cezasıdır. 8 GB vram'in dezavantaj olduğu apaçık ortada. Rtx 3070, bazı durumlarda performans düşüşünü hızından dolayı değil, vraminden dolayı yaşıyor.


    Sadece nvidia'nın sıkı hayranları 8 gb vram'in next-gen olduğunu ve yeteceğini savunuyor ve bırakalım zaman kimin haklı olduğunu göstersin.Yeni konsolların çağına girdik, zamanla göreceğiz.


    GDDR6X ramler daha hızlı olsa da, full olduklarında kullanışsız hale gelirler.


    Not: Mevcut nesil konsollar çıktığında(ps4), 2013 yılında standart vram miktarı 2 gb idi ve insanlar bunun ps4 nesli için yeteceğini, fazlasının gereksiz olacağını savunuyorlardı. Bugün kim 2 gb vrame sahip ekran kartlarını kullanıyor? Cevap bu kadar basit. Tabi ki spesifik onlarca detay var ama oralara girersek çıkamayız.

    Bu nesilin(basite indirgemek için ps5 diyorum) standardı binlerce dolar para dökülen 8 gb gpular olmayacak ve komik olan şu, eğer bu gpular 12-16 gb vram ile gelseydi yeni nesili tamamen kaldırabilirlerdi. Bu gpuların cezası vram, 7-8 sene gitmelerini engelleyecek olan şey bant genişliği, rt çekirdek sayısı vs değil, vram azlığı. Kastedilen budur. Para azsa rtx 3060'a, para daha fazlaysa 3080ti'e ya da 3090'a gidilmesi gerektiğini, bunun daha sağlıklı bir seçim olacağını ben öneririm, isteyen dinler, istemeyen dinlemez. Vram yüzünden kısılacak grafikler için binlerce dolar para ödemek mantıklı değil. Ayrıca, yeni nesilde 12 gb vram üstü tamamen gereksiz gözüküyor, yani birinin amacı oyunsa ona doğrudan rtx 3080ti önerirdim. Vram ile oyun olsa a6000 en çok fps veren kart olurdu, burada kast ettiğim 8 gb vram'in yetersiz olduğu.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Anarsist_ -- 4 Ekim 2021; 6:34:2 >




  • _Anarsist_ _ kullanıcısına yanıt
    12 gb'in uzun vadede sıkıntı yasamayacagini düşündüğünüz çözünürlük 1080p mi 1440p mi peki?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • _Anarsist_ _ kullanıcısına yanıt

    Bak Kaan Boğa veya adı her ne olan vatandaş (hesabı sülalecek kullanıyorsunuz ya), alttaki ayraç sonrasındaki mesajımı yazıp kaldırmıştım fakat illa bana tekrar yazdıracaksın, kendin bilirsin. NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 


    Benim senle, senin saçma düşüncelerinle, önce ''3060 şundan bundan iyidir deyip kimseye 8G kart aldırmam deyip'' sonra (ben ilgili açıklamaları yapınca) ''min FPS vurgusu yapıyorum, hem fikirizdir vs.'' yazmanla işim olmaz ki bilinçli olarak mention eklemiyorum bile. Bi' öyle bi' böyle yazarak halen kendi gereksiz ve kelalaka düşüncelerini insanlara empoze etme peşindesin.


    Bir SK, ''avg FPS olarak 30 civarı hadi 45-60 civarı alacak ama min FPS'im anlık olarak 15-30'larda diye sevinecek'' öyle mi? Bunun için RTX 3060'ı sadece 12G VRAM'i ile abilerinden her daim düşük performansta kullanmaya tama edecek? Kaldı ki böyle senaryolar da yok gibi bir şey, ayriyeten bir elin parmaklarını bile geçmiyor ki akabinde senin ortada olmayan testlerin üzerine yorum yapıyoruz. Sonra bir bakıyoruz fake kanallardan videolar atıyorsun?


    Gerçekten yazmak istemediğim şeyleri illa yazdırıyorsun. Pandemi dolayısıyla zaten işsiz kalmışsın, şu an çalışıp çalışmadığın bile belli değil, diyorum ki RTX 3060'a maddi açıdan anca erişim imkanı yakalamışsın ve üzerine ''yok bunu test ediyoruz yok şununla alakalı izlenimlerimizi iletiyoruz'' yazıp duruyorsun!? Yaaa Kaan Boğa, elimde/elimizde test etmediğimiz donanım kalmadı diyorum neyi kime anlatıyorsun? İlla kalp mi kıralım, istediğin nedir?




    Ya arkadaşlar gözünüzü seveyim, ''bir deli kuyuya taş atmış, kırk akıllı çıkaramamış'' atasözü işte tam bu gibi durumlar için zamanında çok güzel söylenmiş. Bu atasözümüzün 2022 yılına girmek üzere olduğumuz şu günlerde halen gerçekten ihtiyaç dolayısıyla kullanılıyor olması da bir o kadar üzücü bir durum.


    https://forum.donanimhaber.com/gpu-larda-vram-sikintisi-far-cry-6-texture-pack-minimum-16-gb-vram-e-ihtiyac-duyuyor--150696634 

    https://forum.donanimhaber.com/asus-dual-rtx-3060-oc-edition-undervolt-uzerine--150015109 (2 ay önce ilk UV)

    https://forum.donanimhaber.com/bilgisayar-kasasina-yaklasinca-salter-atiyor-uzman-yardimi-gerekli--149868514 

    https://forum.donanimhaber.com/rtx-3060-ile-rtx-3060ti-farki-fikir-ihtiyaci-var--149690668 (3 ay önce VRAM üzerine sorular)

    https://forum.donanimhaber.com/ben-yaptiginiz-sarkiyi-1-milyondan-fazla-insana-ulastirabilirim--146448720   

    https://forum.donanimhaber.com/cok-dusuk-butceyle-full-detay-full-hd-oyun-oynama-yollari-geforce-now-vb--146354996 

    https://forum.donanimhaber.com/200-2500-tl-arasi-laptop-tavsiyesi--113451134 (10 sene öncesinin inceleme yazarı ama 15 sene olmuş şimdi de)

    https://forum.donanimhaber.com/wd-purple-vs-green--112857720 

    https://forum.donanimhaber.com/gtx-660-960-upgrade-hakkinda--111637315 (10 sene öncesinin inceleme yazarı 15 sene olmuş şimdi de)


    NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]
    NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]youtube
    My Record System: Intel I7 10700 2.9 Ghz Cooler Master Hyper 212 Spectrum 128 Gb G-Skill 3600 Mhz Ram Msi z-490 a-pro 12 GB Rtx 3060 Asus Dual Oc 1 Tb Samsung 870 Evo Ssd 500 & 250 Gb Samsung 860 Evo Ssd Aoc 2k 31,5" 60 Hz Monitor Rode k2 mic Rode nt1-a mic rode nt-usb mic Roland rubix24 audio card Beyerdynamic Dt 990 250 Ohm Cubase 11 Adobe Photoshop 2021 Wondershare Filmora X
    https://www.youtube.com/channel/UCJ29lUQYMorYj_xQReerHpw

    Biraz reklamını yapalım da tık alsın bari. NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 


    Bu kişinin hesabını da tek kişi kullanmıyormuş ona göre yorum yapın lütfen. Herhalde belli saatlerde ufak kardeşi gelip yorum yazıyor, belli saatlerde de kendisi.


    Güzelce ve insanca dedim ki uzatmayalım, uzatmayalım...




    *Ya bi' de gelmiş bana laf çarpıyor. 3070 8G VRAM alanlar üzülsün falan...  

    *Zannediyor ki ben neredeyse tüm marka model kartları kullandım/kullanıyorum derken hariçten gazel falan okuyorum?

    *Benim elimin altında şu an 3090'lar, 80'ler, 70'ler, 60 Ti'lar, 60'lar hazır bekliyor. Yeri geldiğinde sistem içerisinde kullandığım süreçlerin neticesinde de elimden geldiği kadar forumda belli modeller arasında kalanlara paylaşım yapma gayretindeyim.





  • NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]

    24G VRAM süper sıkıntısız diyorlar?


    NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]

    16G VRAM daha mı ideal?


    NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]

    NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 4 Ekim 2021; 22:52:21 >




  • NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]
    NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]


    NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]
    NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]


    Birkaç tane de (özel sleeve kablolarla uğraşmak istemediğimden ve çok hızlı GPU değiştirdiğimden dolayı) sanatsal çalışmalarımdan atayım. NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 


    NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]
    NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]


    NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]
    NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]

    VRAM'den hiç anlamıyorum ya ben...


    NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 4 Ekim 2021; 22:41:56 >




  • NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]
    NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]videocardz.com
    NVIDIA rumored to launch RTX 3090 SUPER, RTX 3070 Ti 16GB and RTX 2060 12GB in January - VideoCardz.com
    https://videocardz.com/newz/nvidia-rumored-to-launch-rtx-3090-super-rtx-3070-ti-16gb-and-rtx-2060-12gb-in-january
    NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]

    NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 




    Bu leak ile alakalı da birkaç kelam edeyim.


    Zaten neredeyse 1 aydan fazladır paylaşımlarını yapıyorum. Bu tarz (bana göre SK açısından oldukça saçma) hamlelerin gelmesi muhtemel gibi görünüyor. Zira önceki sayfalarda birkaç mesajımda bahsettiğim ''ticari kuruluş + para kazanma/kar etme'' olgusunun sonuçlarından birisini görmekteyiz. Maalesef ki buradaki çoğu SK olaya duygusal açıdan yaklaşıyor ama özellikle GPU pazarında duygusallığa hiç yer yok desek yeridir. Ben de ham dönemlerimde (seneleeer öncesi) olaylara çoğu zaman duygusal yaklaşıyordum lakin işlerin içerisine iyice ama iyice girdikçe tüm tabloya hakim oluyorsunuz.


    Ya tabii işin içerisinde; chip krizi + bi' tık ileriye dönüklük vb. gibi mevzuların da olduğunu unutmamak elzem. Şu an zaten pandemi şartları vs. olmasaydı Q2,22 gibi RTX 40 Serisi'ni görüyor olurduk. Fakat AMD tarafının resmi olarak late 2022 açıklaması ve NV'nın da bunu destekler nitelikte resmi/resmi olmayan açıklamalar kaleme alması Q4,22 hatta benim kendi öngörüme göre Q1,23 tarihlerini öne çıkarıyor.





  • REDSTONE kullanıcısına yanıt
    NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]
  • GeçerkenUğradı kullanıcısına yanıt

    Bence bu yorumda abartma yapılmış. Sisteminiz temiz olsun, arka planda sistemi meşgul eden bir uygulama olmasın, ram için XMP profili açık olarak kullanılması gibi basit BIOS ayarları yapılsın yeter. Belki daha üst düzey kullanıcılar 3-5 ayar daha yapıp sistemlerini daha hassas şekilde optimize edebilirler lakin üstteki yorumda yazılanları yapmayan arkadaşlar panik olmasın. 3-5 oyun oynayayım stres arayım diyen insanları bunlara yönlendirmek yanlış. Youtube'da en fazla 15 dakikalık videolar var zaten onlardan yararlanabilirsiniz.

  • NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]
    NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]videocardz.com
    ASUS and Noctua announce GeForce RTX 3070 Noctua Edition - VideoCardz.com
    https://videocardz.com/press-release/asus-and-noctua-announce-geforce-rtx-3070-noctua-edition
    NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]
    NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]


    NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]
    NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]
    NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]

    NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi REDSTONE -- 4 Ekim 2021; 16:28:8 >




  • _Anarsist_ _ kullanıcısına yanıt

    tartışmayı yanlış yere yönlendiriyorsunuz, 2 gb kartlarla 8 gb kartların durumu aynı değil


    ps4/xbox one konsolları oyunlara 3.5-4 gb vram ayırabilen konsollar. 3.5-4 gb kartlarla ps4/xbox one benzeri ayarlar yaptığınız sürece 4 gb kartlarla tüm nesil geçildi. 2 gb vramli kartın oyunlara 4 gb ayırabilen konsol neslinde oyun oynatmaması doğal. 4 5 yıllık 4 gb kartlarla da xbox/ps benzeri ayarlar yapmadan zaten düzgün performans almak imkansız. 3.5 gb vram gtx 970 nesil boyunca çatır çatır tüm nesil oyunları oynattı. tarihine bakarsanız 2014'ü görürsünüz. hem de fiyaskolu kart. ama çatır çatır açıyor ps4 oyunlarını. rdr 2'de ps4 ayarlarıyla 1080p 50-60 fps almak mümkün. high ultra ayarlarda vram doluyor ama o ayarlarda zaten kart 30 fps veriyor. yani vrami yetse ne yetmese ne. yetse bile her türlü 30-35 fps veriyor ultrada. ne gereği var ultrada oynamanın?


    yeni nesil ps5/xbox sx'te ise 3.5 gb sistem 13.5 gb oyun gibi bir sistem var. bu 13.5gblık havuzun da 3-5 gb'ını sistem rami olarak kullanacağını varsayarsak, oyunlara 8-9 gb kalıyor


    yani 10 gb, ps5-xbox ayarlarıyla oynadığınız sürece çatır çutur gidecek. 8 gb da kılpayı kurtarabilir, orasını göreceğiz. ben şu ana kadar hiçbir oyunda hiçbir sorun yaşamadım. sizin anlattığınız gibi bir durum hele hiç yaşamadım. sizin 2 gb kartla verdiğiniz örnekler şu anın 4 gb kartları için geçerli olacak örneklerdir



    deathloop, kena gibi oyunlarda ps5 medium textureler kullanıyor. iki oyunu da 3070le high texturelarda çatır çatır oynadım. benzeri wd:legion için de geçeri. siz herhalde ps5 xbox oyunları ultra süper ayarlar + texturelerle açıyor sanıyorsunuz.


    8 - 10 gb kartların konumlanacağı yer günümüzde 3-4 gb kartların konumlandığı yerle benzerdir. 4 gb kartı olanlar biraz daha yüksek texturelerı rahatça açabildi, 3 gb kartı olanlar biraz daha ayarları kıstı. vram kullanımını tek etkileyen şey doku kalitesi de değil, o ultra ittiğiniz ayarlar da vram tüketimini arttırıyor. 3 4 sene sonra 3070 3080 gibi kartlar ultra uçup kaçabilecek kartlar da değil. bunlara göre hesap kitap yapıldığında olayın dramatize edilecek kadar önemli olmadığını anlarsınız


    2 sene boyunca 8 gb yettikten sonra ondan sonrası 3070 3080 için zaten düşük orta menzil seviyesine gidiyor. wd:legionda aman ultra texture açamadım diye de üzülen bir 3070 kullanıcısı görmedim, kendim dâhil. bu kartla metro exodus enhanced gibi nextgen'i gerçek anlamda hissettiren bir oyunu ray tracing yüksek ayarlarıyla 1440p 60 fps oynadım. gerisi beni çok da ilgilendirmiyor. ne bir kasma ne de düşük fps olayı yaşadım.



    --


    özetle, gtx 980 4 gb sürümü 1080p optimize ayarlarla oyunları güzel güzel oynatırken, 8 gb gtx 1080 ise ultra en yüksek texturelarla aynı oyunları oynattıysa, aynı durum 8-10-16 gb kartlar arasında da olacak. 4 gb gtx 980 ile ps4 pro'ya denk çalıştıramayacağınız oyun yok. oradan düşünün mantığı. 8 gb konsola 4 gb vram kart yeterli gelebiliyorsa, 16 gb konsola da 8 gb vramli kart yeter. yeter ki siz o konsolun oynadığı ayarlara yakın ayarlarla oynayın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaenerysStormborn -- 4 Ekim 2021; 18:57:46 >




  • IslakBanyoTerliği kullanıcısına yanıt

    Hocam sizin dediğiniz gibi olsa keşke ;) Dediğim gibi iş sistemle bitmiyor oyunlarda tam performans almak istiyorsanız gecikme değeriniz her zaman düşük olmalı. Kullandığınız bilgisayar en ufak stutter ve drop yememeli ki keyifli vakit geçirin inanın bana bilgisayarımın başında olsanız 30 dk vakit geçirin kalkmak istemezsiniz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GeçerkenUğradı kullanıcısına yanıt

    Stutter olmamalı, gecikme az olmalı fakat bunlar abartılı cümleler. Zaten bunları ölçmek için gerekli programlar belli, bilgisayarda ekstra bir problem yoksa normal kullanıcıyı standart bir bilgisayar rahatsız etmez.

  • https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/150712294 

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/150714586

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/150735883

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/150738622 

    https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/150741383 


    Hakikaten hiç cevap verememişim yahu... NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 


    Gerek teknik gerekse genel yapı olarak bi' öyle bi' böyle konuşunca sonucu maalesef ki böyle oluyor işte. Yazdıklarının aksini sadece ben de söylemiyorum, kaç kişi benimle aynı durumları paylaştı.


    Seni falan nereden tanıyacağım? Forumdaki profiline biraz bakıldığı zaman paylaşımların ortada zaten. İstediğin kadar iyi okul bitir, istediğin kadar işinde iyi olduğunu söyle daha bu kadar basit bir meselenin bile ısrarla aksini iddia etme çabasında olursan maalesef ki işsiz kalmana da şaşırmamak lazım. Hani Türkçe tabiriyle de söyleyeyim ''Ses Mühendisliği'' mesleğini icra eden kişi misin, inceleme mi yazıyorsun (10-15 sene öncesi) vs. ne yaptığın da belli değil ki 10-15 senelik geçmişi olan bir kişinin açtığı konular da yukarıda ortada.


    *Bu arada ''en sıradan prodüksiyonu 2-3 milyon izleniyor, Apple-Spotify-Amazon gibi şirketlere diye gidiyor...'' ama çaktırmayın sadece RTX 3060'a maddi açıdan erişim imkanı yakalıyor.




    İlköğretim, lise falan açılmadı mı yahu bunlar? Üniversiteler de açılıyor galiba yavaş yavaş? Bu heyecanlı genç arkadaşları artık pistten almamız lazım. NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 


    Hayal dünyaları tahmin ettiğimden de genişmiş. NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü] 


    *Mesajlarımı da defalarca kez düzenliyormuşum, elim ayağım titriyormuş. Forumun yeni image vb. yapılarından bi' haber olan zat.





  • NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]HereBeGabeyoutube
    Far Cry 6 is almost out and today we take a look at a bunch of gameplay on PC including 4K, 1440p, Ray Tracing, and AMD's version of DLSS. There are a lot of options for how to play the game and I had a really fun time experimenting with Far Cry 6. Are you excited about the game? Make sure to let me know in the comment section and let me know how I can improve. Far Cry 6 has a release date of October 7th, 2021 for PC, PS5, and Xbox Series X & S. Join this channel to get access to perks: https://www.youtube.com/channel/UCp86wUzr4qkjDpZKFnxu90A/join ►Subscribe For More! https://www.youtube.com/channel/UCp86wUzr4qkjDpZKFnxu90A/ ►Join the Discord - ​https://discord.gg/3u4fdhvAuP ►Follow me on Twitter - https://twitter.com/HereBeGabe 💰 LEAVE A TIP 💰 https://streamelements.com/herebegabe/tip 🖥️My PC: https://pcpartpicker.com/list/rGzDXb Far Cry 6 RTX 3080 Gameplay 4K + Ray Tracing Performance Far Cry 6 RTX 3080 Gameplay 4K + Ray Tracing Performance Far Cry 6 RTX 3080 Gameplay 4K + Ray Tracing Performance
    https://www.youtube.com/watch?v=sSVJgPpt_MU

    Ne diyorduk, adam 7dk sonrası izleyin 4K Ultra ray tracing + FSR ultra quality açtı bum 60+ fps... vram 9gb civarında 2k da 6+ falan ram yiyor daha buna optimize sürücü gelecek patch falan zaten çıkar. Sonuç olarak bu vram saçmalıkları anlamsız.

  • DLSS v 2.3.0


  • Terminator T-800 kullanıcısına yanıt

    Paylaşım için teşekkürler.


    Şu kısımları da (göremeyenler olabilir diye) ekleyeyim.


    NVIDIA GeForce RTX 30 Serisi [Kullananlar Kulübü]

    Google Çeviri:


    Bu indirme, indirmek için NVIDIA'nın DLSS DLL'sinin çeşitli sürümlerini sağlar.


    NVIDIA'nın Derin Öğrenme Süper Örnekleme Teknolojisini destekleyen tüm oyunlarla birlikte verilen bu dosyada, ilgili tüm DLSS algoritmaları yer almaktadır. DLSS'nin daha yeni sürümleri genellikle görüntü kalitesinde, performansta veya her ikisinde de iyileştirmeler sağlar.


    Oyun modcularının, nvngx_dlss.dll dosyasını bu sayfadan indirebileceğiniz daha yeni bir sürümle değiştirerek birçok oyunun DLSS sürümünü "yükseltmeleri" mümkündür.


    Oyununuzun klasörüne gidin, "nvngx_dlss.dll" dosyasını arayın ve indirilen dosyanın üzerine yazın. Değiştirmeden önce orijinal dosyanızı yedeklediğinizden emin olun. DLSS 2.x dosyaları, DLSS 1.x sürümleriyle değiştirilemez.

    Tüm dosyalar NVIDIA'nın imzasıyla dijital olarak imzalanmıştır, böylece değiştirilmediklerinden emin olabilirsiniz.


    Burada listelenmeyen bir nvngx_dlss.dll sürümünüz varsa (Dosyanıza sağ tıklayın - Özellikler - Ayrıntılar - Dosya sürümü), lütfen bize w1zzard@techpowerup.com adresinden gönderin.





  • 
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.