Şimdi Ara

Nvidia, finansal sonuçlarını açıkladı: Oyun gelirleri yüzde 44 düşüş ile dibi gördü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
546
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nvidia, finansal sonuçlarını açıkladı: Oyun gelirleri yüzde 44 düşüş ile dibi gördü



    Ekran kartı pazarının lideri Nvidia, içinde bulunduğumuz yıla ait ikinci çeyrek raporunu açıkladı. Rapora göre firmanın gelirlerinde ciddi düşüşler gözlemlenmekte. Özellikle oyun kanadında yaşanan düşüş endişe verici seviyede.



    Pandemi döneminde zirve yapan satışlar ve gelirler artık gerilemeye başlıyor. Yılın ikinci çeyreğine ait finansal sonuçlarını açıklayan diğer firmalar gibi Nvidia’da kötü bir performans sergilemekten kaçınamadı. Firma ikinci çeyrekte yaklaşık olarak 6.7 milyar dolar gelir elde etti. Bu, yıllık bazda yüzde 3 büyüme olarak gözükse de çeyrek bazda yüzde 19 düşüş anlamına geliyor.



    Oyun gelirleri çakıldı



    Nvidia’ya göre gelirlerde yaşanan düşüşün nedeni oyun bölümünün gösterdiği zayıf performans. Zira firmanın oyun bölümünden elde ettiği gelir 2.04 milyar dolar seviyesindeyken bu rakam çeyrek bazda yüzde 44 ve yıllık bazdaysa yüzde 33 düşüş anlamına geliyor. Veri merkezlerinden elde edilen gelir ise 3.81 milyar dolar olarak bilançoya yanışmış durumda. Veri merkezleri geliri çeyrek bazda yüzde 1 düşerken geçen yıla oranla yüzde 61 artmış.



    Ayrıca Bkz.Nvidia, RTX 4070'in özelliklerinde değişikliğe gidiyor: RTX 3090 Ti geride kalabilir



    Nvidia’nın yaşadığı sıkıntıları zorlu makroekonomik şartlara bağlayan CEO Jensen Huag, ABD ekonomisinin artan fiyatlarla mücadele etmesi ve işgücü piyasasındaki ters yönde hareketlerin düşüşün birer ayağı olduğunu açıkladı. Nvidia’nın gelecek olan RTX 40 serisi ekran kartları ile tekrardan yükselişe geçmesi bekleniyor.




    Kaynak:https://wccftech.com/nvidias-second-quarter-revenue-tanks-as-gpu-sales-drop-by-44/







  • Abi kartları oyunculara satmak yerine el altından kripto şeylerini (coin biliyorum ama ne olduğu belirsiz onbinlerce bir şey var piyasada) üretenlere (madenci denilmesi kadar saçma bir şey yok) satarsan olacağı bu. Oyuncunun, bu fırsatçı grup ile rekabet edecek ekonomik durumu yok ki. Haliyle millet 3000 serisi kart almayı bırak eski seriyi bile alamadı ki.
  • O zaman uygun fiyat ile de 4000 serisinde oyuncuları sevindirin bir an evvel. Ama sadece hayal tabi benimkisi

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Vah vahh, aramızda para toplayıp yardım edelim nvidia ya

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Abi kartları oyunculara satmak yerine el altından kripto şeylerini (coin biliyorum ama ne olduğu belirsiz onbinlerce bir şey var piyasada) üretenlere (madenci denilmesi kadar saçma bir şey yok) satarsan olacağı bu. Oyuncunun, bu fırsatçı grup ile rekabet edecek ekonomik durumu yok ki. Haliyle millet 3000 serisi kart almayı bırak eski seriyi bile alamadı ki.

  • Stokları bitirmeye çalışıyorlar bu dönemde düşüş normal gibi. eylül-ekim gibi yeni seri tepe modelden gelir motor çalışır kasım aralıktan itibaren yine patlama yaparlar.

  • Daha beter olması dileğiyle.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hands0meJack kullanıcısına yanıt
    Sevindirse ne olur tr de dolar kuru ile bizim sevinmeyecegimiz kesin

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Siz oyunculara değil madencilere hizmet ettiğiniz için başınıza ne geldiyse evladır sizin gibilere.

  • Henüz sonuçlar açıklanmadı, çeyrek sonuçlarına dair öncül bilgilendirme yapılmış. Kısacası "buralar karışacak, vaziyet alın!" demiş. Beklenmeyen bir şey değil. Mining işi cartaya geldi, ABD ekonomisi resesyona girdi, stagflasyon beklentisi var. Nvidia da şimdiden hazır olun diyor. Bir de konuşulmayan tarafı var: Aşırı büyüme ve şişkinlik. Evet resmen gpu özelinde ve teknoloji ürünleri genelinde bir balon oluşmuştu. Şimdi onun patladığını görüyoruz. Gpu üreticileri, hayallerine sığmayan bir satış başarısına imza attılar şu son 2 yılda. Şimdi bu temelsiz büyümenin köpüğü alınıyor. Ama bu halde bile çılgınlar gibi para kazanmaya devam ediyorlar. Adam çeyrekte 6,7 milyar dolar toplam gelirden bahsediyor. Yıllıkta kabaca 25 milyar dolar demektir bu. Köpüğü alınmış hali bu. Pandemi dönemindeki kazancı siz düşünün. Ya da siz zahmet etmeyin, fikir vermesi için şunu bırakayım:


    https://www.3dcenter.org/dateien/abbildungen/nVidia-Geschaeftsergebnisse-2007-bis-Q1-2022.png




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 9 Ağustos 2022; 16:11:16 >




  • Nvidia şimdi madencilerin 2. El kartları ile rekabet için indirim yapıcakmış 3000 serisine 😂😂

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Beter olmakla kalmayın hatta şirket iflasın eşiğine gelsin...

  • Umarım bir an önce sonunuz gelir. Beter olun. Kripto işinin de bir an önce bitmesi dileğiyle.

  • 100 dolara tatminkar kart yapmazsanız olacağı bu. Nasıl dahili ekran kartlı AMD Ryzen'ler giriş seviyesi nvidiadan daha iyi performans sergileyebilir?

  • Noldu nvidia bey, maden bitip madenciler ücretsiz izne çıkınca ağzının suları aka aka ürettiklerin elinde mi patladı, orada 3080ti sarsana bir tane helalinden 400 $ çalışır

  • fendur kullanıcısına yanıt

    Nvidia açısından madenciye satmakla oyuncuya satmak arasında neden kar farkı olsun. Adam perkandeciye parça sattıracağıan toplu satıyor. Daha kılçıksız.

  • Sebeplerden biri rtx teklonojisisini donanım olarak olgunlaşmadan ,ekonımikleşmeden piaysaya sürmekti. 4k,8k tvlerde eyvallah da Millete bir sürü 4k monitör kitlediler. 4k monitörlerde 60 fps xx60 seriri orta segmen kartın var mı? yok.

  • milleti gondiklerken iyiydi uçuyordunuz Nvidia, finansal sonuçlarını açıkladı: Oyun gelirleri yüzde 44 düşüş ile dibi gördü 3060ti ekran kartım var asgari ücretle çalışıyorum çeyrek fiyatına düşsse zerre üzülmem herkesin düzgün bir ekran kartıyla doya doya oyun oynaması dileğiyle Nvidia, finansal sonuçlarını açıkladı: Oyun gelirleri yüzde 44 düşüş ile dibi gördü 

  • Ben kar olarak bakmadım zaten, oyuncuların artık ana amacı "oyun" olan oyuncu kartlarını alamadığından bahsettim. Bu arada grafik kartlarının sadece oyun için geliştirilmediğini biliyorum :) Ama buradaki olay oyuncu kartlarını artık oyuncuların alamadığı.

  • Dolar kulu vs eyvallah da 1000 serisi msrp fiyatlardan 60-70 serisi kart alsak iyi olmaz mı? 225- 250 dolara 4500- 5000 tl 3060 alınsa iyi değil mi?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.