Şimdi Ara

Numlock tuşunu sürekli aktif edemiyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
63
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • HP Win10 bilgisayarım aldığım günden beri sağ numlock tuşları ile beni deli ediyor. Sağdaki numara tuşları bilgisayarı ilk açtığımda aktif olmuyor ve rakam basmaya ihtiyaç duyduğumda da numara basmadığı gibi metin veya yazının altına atıyor tuşlar beni. Buna deli oluyorum. Numlack'u her seferinde tekrar aktif etmek zorunda kalıyorum. Sürekli aktif kalması için her şeyi denedim ama olmuyor.

    Yok mu kalıcı olarak bunu düzelten bir yöntem?



  • Masaüstünde çok farklı kombinasyonlarla denedim ve şu sonuca vardım: bilgisayar kapansa bile klavyeye güç gittiği sürece oturum ekranında numlock aktif olarak kalıyor. Sanırım sorun laptop için. Eğer masaüstü olsaydı arka taraftaki usb girişlerine takmanızı önerebilirdim. Laptopta harici klavyeden bahsediyorsanız bilgisayara kapalı olduğu halde gücün kesilmediği usb girişi varsa oraya takabilirsiniz. Hangisi güç veriyor diye konrol etmek için laptop kapalıyken telefonunuzu şarj etmeyi deneyebilirsiniz. Harici klavyede diğer bir vardığım sonuç, bilgisayar kapalıyken sök tak yapınca numlock her oturum ekranında pasif kalıyor taa ki oturumu açtıktan sonra herhangi bir tuşa basana kadar.
  • regedit' e gir. "InitialKeyboardIndicators" bu kelimeyi arat. sadece yanında "rakam" olanların "value data" değerlerini 2 yap. bazıalrında atıyorum 12312151 gibi rakamlar göreceksin. bazılarında da zaten 2 yazıyor olacak. sorununu çözer. numlock tuşun devre dışı kalır, sürekli "ON" yani
  • The souls migration kullanıcısına yanıt
    Hocam dediğinizi çok da önceden yapmıştım ama bu bende işe yaramadı. Hala 2 mesela orası. Ama Laptopu kapatıp açtıktan sonra yine numlock Off oluyor. Niye off oluyor anlamak mümkün değil. Yahu bu bir kullanılacak klavye ise niye klavyenin bazı tuşları kapalı duruma geçer ki mantığı nedir bu sayıları kapatmanın anlamakta güçlük çekiyorum.

    Numlock tuşunu sürekli aktif edemiyorum!





  • BIOS da ayarlanamıyor mu kontrol ettiniz mi?
  • Tunyukuk kullanıcısına yanıt
    Ne yazık ki HP laptopta Bios ayarlarında bu seçenek yok.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.