Şimdi Ara

Notebook çok sesli çalışıyor yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
91
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • hp notebook kullaniyorum ozellikleri

    i7 7700hq

    gtx 1050

    16gb ram

    128gb ssd

    1tb hdd


    fan sesi aşırı derecede yuksek cikiyor motor calisiyor gibi sanki. bir de bu donanima ragmen pek sistem istemeyen cs go’da bile ciddi anlamda kasiyor. bunun sebebi ne olabilir?

    virüs taratmasi yapinca temiz cikiyor. cd siz flashsiz direk sistem uzerinden yeni nesil format atmayi ve termal macunu yenilemeyi planliyorum acaba sorun duzelir mi? bunun disinda ne yapmami onerirsiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • HWMonitor tarzı bir program ile sıcaklıkları kontrol edin herşeyden önce. Fanın çok hızlı çalışması sıcaklığın yüksek olmasından kaynaklanıyor olabilir. Aynı şekilde oyunda kasması sıcaklığın yüksek olduğunu gösteriyor. Format en son çare olsun. Önce termal macun değişimini yapın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şarj aleti bağlıyken ve değilken ayrı ayrı deneyin...

  • Fanın ömrü dolmuş olabilir. Laptopun alt kapağını aç bilgisayarı çalıştır. Önce fanı dinle sürtme sesi var mı, fanın göbek kısmına hafif dokun yani fanı yavaşlat tekrar dinle seste değişiklik var mı? Bunlar olursa fan miladını doldurmuştur yeteri kadar performansta sergileyemez. Sorun fandaysa yeni bir fan alman lazım, orjinal fan almaya dikkat et. Piyasanın hemen hemen %99 u replika ürün olduğu için, orjinal fan bulman zor olabilir.

  • Hq performans için değil mi ? fanın sesinin çok çıkmasının sebebi ya ısıtmada sıkıntı var ya da bilgisayar zorlandığı için fan hızlı çalışıyor. Turbo boost kapatmak ısıtma konusunda çok işe yarıyor fakat performans düşürüyor bir miktar. Benim eski hp bilgisayarımı açması zordu bence bilmiyorsanız kendiniz zorlamayın.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.