Şimdi Ara

Xiaomi Redmi Note 9 Pro Yardımlaşma ve Paylaşım Grubu (kullanıcı yorumları)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
847
Cevap
43
Favori
87.030
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba öncelikle şunu hemen belirteyim yönetici kardeşlerimi de bilgilendireyim. Başlığı açışımın amacı bahsi geçen cihazı bizzat kullanan arkadaşlarla bilgi ve diğer paylaşımları faal bir şekilde yapmak.

    Bizimki daha çok gündelik kullanıcılar için içerikler sunmak. Belki bunu başka gruplar üzerinde de yapardık. Ama şahsen forumdonanım haber sitesi en çok faydalandığım sitelerin en başında. Diğer üyelerimiz de; benim gibi diğer -bizatihi bizzat bu cihazı kulllanan- arkadaşlarımın bilgi ve tecrübelerinden istifade ederler.

    İnşallah güzel bilgiler verir güncel paylaşımlar yaparız.

    * Özellikle gri telefon rengi merak ediliyordu. Aşağıdaki incelemede gri telefon inceleniyor.


    * Cihazın en önemli özelliği hızlı şarjı desteklemesi. Cihazın orjinal şarj cihazını ekledim. 75 dakikada tam şarj oluyor.
    Xiaomi Redmi Note 9 Pro Yardımlaşma ve Paylaşım Grubu (kullanıcı yorumları)



    *Telefonumu 1 aydır kullanıyorum. Herhangi bir hata donma almadım. Yalnız arada kameraya bağlanamiyor hatası alıp telefonu yeniden başlatıyorum.


    Edit: Yeni gelen güncelleme ile bu hata ortadan kayboldu.





    Xiaomi Redmi Note 9 Pro Yardımlaşma ve Paylaşım Grubu (kullanıcı yorumları)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mgundem -- 26 Temmuz 2020; 21:5:44 >







  • 1 haftalık izlenimlerimi paylaşayım.

    Artı yönler
    Kamerası çok çok iyi takılma sorunu yaşamadım fotoğraf çekerken.

    En çok sıkıntı çektiğim şey şarjdı benim önceki telefonum iphone 7'de. Günde 2 defa şarj ediyordum nerdeyse bunda 2 günde bir anca şarj ediyorum.

    Hızlı şarjını çok sevdim. Eğer şarjım çok az ise ve evden hızlı bir şekilde çıkmam gerekiyorsa hazırlanmaya başladığım zamanlarda -ki bu genelde sabah işe giderken oluyor- uyandığımda şarjım az ise eğer hazırlık aşamasında (traş olup giyinirken) şarja takıyorum 20 dakikada bayağı şarj olmuş olarak alıyorum ve günü çok rahat çıkartıyorum.

    Takılma donma kasma sorunu yaşamadım şimdiye kadar şükür ki en çok korktuğum konuydu. Daha önceden bir kaç Android telefonumda takılma donma kasma sorunu yaşadım ama şimdi bu telefonda sorun yaşamadım.

    Ekran boyutunun büyük olması benim için çok iyi oldu küçük telefondan sıkılmıştım artık. Samsung Note 1 kullandıktan sonra genelde küçük ekranlı telefonlar kullandım. Daha sonra büyük ekran olarak Samsung A8 2018 telefon kullandım ve yaklaşık 2 yıl iphone 7 kullandım. Ekranı yetiyordu ama bazen detaylara bakmak zor olabiliyordu.

    Kutunun içinden kılıf çıkması çok iyi. Xiaomi yıllardır bu geleneğinden vazgeçmedi tabi bunun da ama kısmı var onu da eksi yönlerinde söylerim.

    Parmak izi ve yüz tanıma ile kilit açma çok hızlı gerçekleşiyor. Bazen can sıkıcı derecede hızlı hemde Alışamayan birisi sürekli ekranı açar mesela ben. Saate bakmak için güç tuşuna basıyorum, bazen kaydettiğim parmak oluyor anında ekran açılıyor. Ekrana çift tıklama özelliğii unutuyorum alışkanlık olmayınca. Ancak bazen denk geldim tanımlamadığım parmakla bile açıldığı oldu ya da yüz tanıma aktif hemen algıladı da açıldı. Bu eksi yön sayılmaz açıkçası. Bu duruma alışamazsam yüz tanımayı kapatabilirim.

    Ses çıkışları çok iyi geliyor. Temiz ses alabiliyorum cihazdan. hem hoparlör hem de görüşme esnasında üst kulaklıktan. Önceki telefonumda görüşme sesi çok az geliyordu karşıdakini duymadan cevap vermişliğim vardır.

    Eksi yönleri

    Cihaz çok ağır buna kimse itiraz etmez sanırım. Tek elle kullandığınız zaman eğer ki telefon yüzüğü yoksa sağ veya sol serçe parmağınız bir müddet sonra ağrımaya başlayabilir.

    Ekranın üstüne uygulanmış koruyucu çok dandik. Geçen hafta cuma aldım telefonu sabahında ekran üstünde bir kaç çizik vardı cebimde durduğu için.

    Kutunun içinden kılıf çıkması çok iyi ancak kılıf yerine kulaklık koyulmasını tercih ederdim. Maliyeti düşürme politikası tabi bu ama aldığım her tefonda kılıf olup bunda olmamasını yadırgadım. Şimdi kablolu bir kulaklık araştırıyorum.

    Kamera çok dışarda olduğu için çizilir korkusu var bende açıkçası ama kılıfla çözülebiliyormuş bu da.




    1 haftalık kullanım durumum böyle. Kesinlikle pişman değilim iyi ki almışım diyorum. 1 2 haftalık bir araştırmayla karar verdim almaya. Önceden 9s almak istiyordum ama sorunlarını öğrenince bununla arasında çok fiyat farkı çok olmadığı için bu tercih ettim iyi ki de etmişim. Buna alternatif olarak Samsung A51 ve M31 düşündüm A51'i eledim onda da yazılımsal sorunlar olduğunu ve uzun zamandır çözülmediğini gördüm. M31 ile bunun arasında kaldım ve bir çok kişi bu cihazı önerdi. 3150 TL'ye aldım Turkcell'den. Benim aldığım gün HB 3330 yapmıştı telefonu şu anda 3049 TL Xiaomi TR garantilisi.
    Bu gün cihaz 2.kez elime ulaştı. İlk aldığımda şanssızlık ses açma tuşu çalışmıyordu. Amazon sağolsun 1 günde para iademi yaptı. Tekrar amazon üzerinden 64 gb beyaz modelini satın aldım.Yakın zamanda mi note 10, oneplus7, iphone 7, k20 pro, note 9s vs vs bir dünya telefon kullandım. Fiyatına bakıp yurt dışı alıyordum. İmei atana kadar genelde sorun olmuyordu ama imei atıldıktan sonra türlü sorunlar ya da normalde çok kolay yapılacak işler zorlaşmaya başlıyordu (isim vermiyorum işini gayet bilen birine yaptırdım)O yüzden garantili cihaz almayı tercih ettim. Size de bunu tavsiye ederim. Orijinal sarj aletini vs temin etmek çok zor zaten hatta imkanasız
    -128 gb ile yaklaşık 200 lira bi fark vardı. Benim için 64 yeter ileride gerek olursa 128 gb hafıza kartı alırım diye düşündüm. Hem daha ekonomik hem daha kullanışlı
    -İphone 11 alacaktım normalde sonra telefonu ne kadar ve nasıl kullandığımı düşününce o kadar para vermekten vazgeçtim
    -1 haftalık kullanımdan sonra kullanıcı deneyimlerini detaylı olarak paylaşırım

    Edit: Günlük olarak deneyimlerimi paylaşsam daha faydalı olur diye düşündüm. Cihazı açtım gerekli kontrolleri yaptım. Sarjı 33'dü sonrasında sarja taktım. Hızlı sarjı gerçekten muhteşem.Günlük hayatımda kullanmıyorum. Tamamen kişisel düşüncem batarya ömrünü kısalttığını düşünüyorum. Fazlaca ısınıyor zaten. Acele çıkmam gereken durumlarda kullanıyorum. Onun dışında eski bir samsung adaptörüm var. Gece takar sabah alırım her telefonumu da böyle kullandım. Böyle sarj edince cihaz asla ısınmıyor
    -Cihaza bir sürü uygulama yüklü geliyor bu durumu hiç sevmiyorum. Bu yöntemle istediğiniz uygulamaları kaldırabilirsiniz. Ben gereksiz google uygulamalarını kaldırdım(youtube dahil vanced kullanıyorum)https://forum.xda-developers.com/redmi-note-8-pro/themes/adb-fastboot-tools-debloat-safe-list-t4012255/amp/ (hangi uygulamaları güvenlice kaldırabileceğiniz yazıyor,siz kafanıza göre ayarlayın)https://github.com/Szaki/XiaomiADBFastbootTools/releases (kaldırmak için gerekli uygulama) usb hata ayıklama açık olmalı
    -Şimdi uygulamaları kuracağım. Gece de wifi sorunu vs oldu mu,sarj nasıldı ondan bahsederim

    1.Günün sonunda
    Wifi,şebeke vs gibi sorunlarla karşılaşmadım. Volte, vowifi açtım ikisi de sıkıntısız kullanıyor
    Telefonu 8 saat 43 dk önce sarjdan çekmişim, 2 saat 52 dakika ekran, 44 dk telefon ile görüşme var. Günün çoğunda mobil veri açıktı ve mi band 4 bağlıydı. Uygulama vs kurdum ilk gün biraz fazla kurcalanıyor cihaz şu an sarjım %73
    Kulaklık ses çıkışı hem kablolu hem bluetooth için gayet yeterli geldi bana. Note 9s'de çok düşüktü mesela
    Kamerayı deneme şansım pek olmadı. Çekimleri yapınca detaylı olarak eklerim
    -Beklemede ne kadar sarj yiyor:04.37'de %64 sarj ile bıraktım 11.32'de %62 sarj ile aldım. Wifi-mobil veri kapalıydı
    Bu soruyu şöyle cevaplıyorlar. Bütçen varsa Note 10 lite al yoksa note 9 pro al. Bu yanlış bir ifade. 2 cihaz arasında kalmışsanız biraz daha araştırın. Karşılatırın. Beklentiler öncelikler tasarım ekran koruma vb.

    Tamam şahsi fikrimi söyleyeyim 3 hafta sonunda bütçem var ve iyi ki Note 9 Pro almışım diyorum.
  • 2. sırayı kapalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sub182 -- 5 Temmuz 2020; 3:29:17 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • güzel konu olacak

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Telefonu bizzat isteyerek aldım cihaz hakkında izlenimlerimi aktaracagim.

    Neden Note 9 pro aldim?

    Son 12 ayda sırayla Mi Max 2, Mi Max 3, Mi 9 Lite, Note 8 Pro ve son olarak Mı 9 Se kullandım. Mi 9 Se'i kibarlığı yüzünden LGS sınavı ödülü olarak çocuğuma hediye edeceğimden Note 9 pro aldım indirime girince.

    Kullandığım cihazlarla kıyasladığımda uzak ara en hızlı ve stabil parmak izi okuyucu. Mi Max 3 ten sonra en büyük ekran. Yine Max2 max3 ten sonra en kapasiteli batarya. Çünkü 10 saati aşan ekran süresi alacağıma inanıyorum. 30 watlik hızlı şarjı, 512gb hafıza kartı desteği, Sorunsuz NFC, Kızılötesi, FM radyo, programsız belge tarama, ekran koruyucusu ve klasik olarak şeffaf kılıf. Diğer telefonlarda da çıktı ama bundaki kılıf kamerayi güçlü şekilde sarıyor ve koruyor. 2. Bir ekran koruyucu ve kılıf almadım.

    Barındırdığı özelikler ve donanımı göz önüne alırsak 2900₺ - 3200₺ bandında en iyi fiyat performans telefonu olduğunu söyleyebilirim.

    Tabi fikirlerim önceliklerim beklentilerimi baz alarak oluşturdum.

    (NFC temassız Mobil ödeme yöntemiyle ayda 30-50₺ puan kazandığımı belirtmek isterim
    Antalya'da yaşıyorum evde 4 değişik marka klimalar ve tvler, kızılötesi benim için büyük kolaylik)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Telefonu almayı düşündüm ama kronik Wifi sorunu var. Hatta normal veri üzerinden de kesintiler olmuş. Bu yüzden almadım.
    Ayrıca kamera sorunları ve diğer problemler. Yazılımı sorunlu herhalde. Ama Wifi anteni çözülemeyecek gibi duruyor.
    Almak istiyorum ama bu sorunlar yüzünden alamıyorum...
  • 15 gündür kullanicisiyim. Wifi sorunu yaşamadım. Ama 4-5 kere kamerayı ilk actigimda kameraya bağlanamiyor diye hata aldım. Kapatıp tekrar açılıyordu. Güncellemeyle kamera sorunu çözülür sanırım. Hiç güncelleme almadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Xiaomi Redmi Note 9 Pro Yardımlaşma ve Paylaşım Grubu (kullanıcı yorumları)

    makro çekim, yaklaşık 0.5 cm kuru yaprak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sense21

    Telefonu almayı düşündüm ama kronik Wifi sorunu var. Hatta normal veri üzerinden de kesintiler olmuş. Bu yüzden almadım.
    Ayrıca kamera sorunları ve diğer problemler. Yazılımı sorunlu herhalde. Ama Wifi anteni çözülemeyecek gibi duruyor.
    Almak istiyorum ama bu sorunlar yüzünden alamıyorum...
    note 9s konusunda yazmislardi bu sorunlari. note 9 pro da mi ayni sorunlar var?
  • blackace kullanıcısına yanıt
    ben hic sorun yaşamadım, yaşayan da duymadım..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bugün oğluma n11 den sipariş geçtim. emektar note 5 in pili artık bitmişti.. note 5 pil ve şarj soketi değişimi için servis 400 tl isteyince dedik yeni tel alalım bari.. amoledden sonra ips ekran bakalım nasıl olacak..,? snapdragon 720 ve pil kapasitesi yüzünden tercih ettik.. xioami dünya devi ama yazılım konusunda kötü.. İnşallah sorun yaşamayız.. gri sipariş geçtik ama muhtemelen yeşil gelecek..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ganeja kullanıcısına yanıt
    yazilim konusunda aksilikler olabiliyor ama güncelleme devamli gelir..bugun geldi ve yukledim.. yazılim zengindir ama..ekran videosu alma,kayan ekran görüntüsü (sayfa sonuna kadar), kameradaki ocr(dokuman tarama) vb gibi özellikler mevcut.. kızılötesi de cabası.. işlemcisi yeterli ve pili çok iyidir..3 gün kullanim be 10.5 saat ekran süresi aldım gecen hafta..2 gunden az gitmiyor.. yandan parmak izi gerçekten cok pratik ve hızlı,cihazi kaldirip arka taraftaki sensöre dokunma derdi yok..
    bu arada,neden gri siparisine yeşil yolluyorlar? parasını ödeyerek istediğimiz rengi alamıyor muyuz? ben olsam istediğim renk harici kabul etmezdim..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sub182 S kullanıcısına yanıt
    Yurt dışı forumları wifi sorunları dolu. Ülkemizdeki forumlara bakınca aynı sorunlar. Sorunlar kronik.
    Şu ana kadar çözülemedi. 2 gün önce alınan ve tüm güncellemeleri yapılan telefonda da aynı sorunlar var...
  • sense21 S kullanıcısına yanıt
    nedir sorun?9s tekileri biliyorum ama prodaki sorun nedir?ben hic sorun yaşamadım..

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yalnız Buranın 9s i yurtdışı pro galiba. 9pro da 9 pro max mı öyle birşey diye hatırlıyorum.
    Bende de wifi 4g sıkıntı olmadı hiç
  • Anlaşılan bir kafa karışıklığı var. Maalesef sonradan devşirilmiş 4 farklı cihazın aynı anda işlendiği melez forum başlikları amaca hizmet etmiyor. Bu başlıkta safkan safi tek Note 9 pro işlenecektir. Note 9 pro kullanan arkadaşlarımıza duyuralım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir haftadır kullanıyorum. Bahsettiğiniz wifi sorununu yaşamadım ancak bluetooth kulaklığımda anlık kesilme olabiliyor. 1 2 saatte bir kere şarkı duruyor. Onun haricinde üçüncü parti yazılımlarda ön kamera telefonun kendi uygulamasından daha zoomlu ve kalitesiz. Buna bir çözüm bulamadım. Kendi uygulamasından çekip atarım diye düşündüm ihtiyacım olursa. Kamera kalitesi beklediğimden daha iyi geldi. Şarjını bu kadar seveceğimi düşünmüyordum. Gerçekten nimetmiş performanslı bir batarya. Parmak izi okuyucusundan oldukça memnunum çok seri ve tutarlı şimdiye dek. Ekranın ips olmasından çekiniyordum çünkü Samsung bir modelin Super Amoled kullanıcısıydım. Ancak gözümün daha az yorulduğunu ve renklerin daha tutarlı olduğunu fark ettim. Ekranı döndürme hassasiyeti biraz fazla geldi. Şimdilik kilitleyip kullanıyorum. MIU 11 arayüzü başta bir şüpheci olsam da kendime göre düzenlememle ve soft görüntüsüyle beni çok tatmin etti. Açıkçası samsungdakinden daha mutluyum.

    Gözlemlerim bunlar. Daha detaylı ve sistematik bir incelemeyi daha uzun bir kullanımdan sonra yaparım. Bahsettiğim sıkıntılara ilişkin çözümü olan varsa bilgilendirirse memnun olurum.

    Not: 128gb beyaz model kullanıcısıyım. Yeni konu açılması yerinde olmuş önceki lansman yorumları ve diğer modellerle karışmış ve pasifti. İyi forumlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kvothea -- 5 Temmuz 2020; 0:41:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Cuma akşam 22'de geldi telefon elime. O zamandan bu yana kullanıyorum. Büyük ekran nimetmiş hakkaten bunu farkettim. Iphone 7 kullanıyordum bu bayağı büyük geldi ama alışırım. Tek sıkıntı biraz ağır olması

    Şarj konusunda üzmeyeceğini düşünüyorum. En azından günü çıkartır ertesi güne de biraz kalır muhtemelen.

    Genel itibariyle sevdim şimdilik. Sadece bugün WhatsApp'ta kamerayı açmak istediğimde açmadı. Kendi uygulaması üstğnden de çalıştırmadı. Telefonu kapatıp açtığımda da an ekran düzenim fabrika ayarlarına dönmüştü tekrar ayarlamam gerekti. Diğer herşey olduğu gibi duruyor. Şu anda %49 seviyesinde. Gece boyunca oyun internet falan takılırım bakalım sonuç ne olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de telefondan çok memnunum.
    Hiç problem yaşamadım.
    (Mesajim dursun diye yazdım 😁)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azad_van -- 5 Temmuz 2020; 1:9:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yeni konu iyi olmuş. Önlerden yerimizi alalım.

    128 GB imei repairli tek sim olarak kullanıyorum. Bu cihaz bana iPhone’u sattıracak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.