Şimdi Ara

Note 10.1 2014 Edition Telefon Özelliğini Aktifleştirme ve Güncelleme P602>P601

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
626
Cevap
24
Favori
70.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Note 10.1 2014 Edition P601 DÖNÜŞÜMÜ, RECOVERY-ROOT ve TELEFON ÖZELLİĞİNİ AKTİF HALE GETİRME vs (güncelleme Aralık 2014)

    Türkiyede satılan sm-p602 modeli tabletler telefon özelliği yazılımsal olarak kısıtlanmış sm-p601 cihazlardır. sm-p601 romu yükleyerek cihazınızın telefon özelliğini kullanabilirsiniz ayrıca samsung türkiyenin neredeyse 9 ay geriden yaptığı güncellemeler yerine global ve güncel versiyon romlar yükleyebilirsiniz.

    İşlem cihaza TWRP adında "custom recovery" denen bir yazılım yükleyerek başlayacak. TWRP sayesinde cihazınızı yedekleyecek, root erişim kazanacak sonrada yeni rom yükleyeceksiniz.

    Aşağıda anlattığım işlemler deneyimli kullanıcılar için eğlenceli, teknoloji meraklıları için heyecanlı, hevesliler için terletici, adımları tek tek takip edemeyecek kadar toy arkadaşlar için kabus gibi birkaç saat anlamına geliyor :)

    Önce sık sorulan soruları cevaplayalım
    SORU-CEVAP:
    S: Uzun süre kullanımda sorun var mı ?
    C: 4-5 ay kadar telefon yerine bu cihaz ile gezdim, hiçbir sıkıntım olmadı, günlük yoğun kullanımda bile problemsiz.

    S: Doğrudan P601 yazılımını Odin ile kursam olmaz mı ?
    C: Ben denedim olduramadım, yeni çıkan versiyonlar denenebilir ama Odin ile farklı cihaz rom'u denemek custom rom denemekten daha tehlikeli!!!

    S: Phone apk atsak olmaz mı ?
    C: Olmaz RIL değişikliği gerekiyor.

    S: TWRP kurulumu bittikten sonra doğrudan başka bir p601 custom rom yüklesem olur mu ?
    C: Benim denediğim dönemde olmamıştı, (TWRP+ROOT+XKAT) çalışmamıştı. Aşağıda ne yazdığını biliyor gibi görünen arkadaşlar olduğunu söylüyor. Fakat denemedim onay veremem tek söyleyebileceğim, kendi anlattığım yöntemle ben başarılı oldum, buradan başarılı olan birçok insandan mesaj aldım.

    S:Eski Rom ve Yeni Rom Nedir ?
    C:Eski Rom Orjinal P602 ve Orjinal P601 birleşerek oluşturuldu. Yeni Rom P602 ile xKat 1.1 custom rom birleştirilerek oluşturuldu. Önerim önce eski rom'u yükleyip cihazı çalışır hale getirip, Yeni Rom'u veya XDA'da bulacağınız farklı romları deneyebilirsiniz. TabS rom oldukça güzel tavsiye ederim.

    S:Güncelleme kulduktan sonra neler oluyor çalışan ve çalışmayan uygulama var mı ?
    C:Çalışmayan hiçbir özellik yok, tüm uygulamalar çalışıyor. Note 3 ve Note 10.1 2014'e yüklenebilen tüm uygulamalar aynen bu güncelleme ile de çalışıyor.

    S:Pil tüketimi ve Performans ne durumda ?
    C: Kernel ve modem yeni versiyon olduğu için iki konu da eskisinden daha iyi. Telefon özelliği aktif iken pili daha çabuk tüketir gibi düşünüyor insan ama hiç farketmiyor gerçekten. Tekrar orjinal roma dönüp baktım yeni versiyon kat ve kat iyi çalışıyor.

    S:KNOX, custom ROM, Garanti ?
    C: Güncellemeyi kurunca cihazınız garanti dışı kalıyor, KNOX sayacı işaretleniyor, ihtiyaç halinde bunu eski haline getirebilir miyiz bilmiyorum. Muhtemelen NOTE 3 için yapılabiliyorsa bizde yaparız.

    S:Orjinal roma geri dönebilir miyim ?
    C: Evet Odin açıp normal olarak yükleyerek orijinal roma sorunsuzca geri dönebilirsiniz. 10 defa dönmüşümdür oradan biliyorum.

    S: Risk varmı cihaz ölür mü ?
    C: Evet büyük risk var cihaz ölebilir, tek sorumlusu siz olursunuz.

    S: Rom orjinal midir ?
    C: Bir yerden araklanmış veya kopyalanmış değildir, temiz bir p601 romunu bizim p602 romu ile birleştirerek hazırladım. Yeni rom Xkat 1.1 romu ile benim romun birleşimidir.

    S: Cihazım rom kurulduktan sonra samsung yazısında takılıyor
    C: TWRP'den wipe yap, wipe yap, wipe yap sonra KUR sonra WIPE YAP WIPE YAP

    S: Rom güncel midir ?
    C: Türkiye romlarından günceldir, fakat geçen süre içinde XDA'da daha güncel romlar çıktı, buradan başlayıp XDA'dan diğer p601 romlarını kurarak deneyebilirsiniz.


    ÖNEMLİ NOTLAR
    1-TWRP 2.6.3.3 dışındaki sürümleri iyi sonuç vermiyor. 2.6.3.3 versiyonda kalın.
    2-Benim romu kurduktan sonra üzerine diğer p601 romlarını kurarak devam edebilirsiniz. Hatta ben şuan TabS romu kullanıyorum, çok hızlı ve çok güzel.
    3-İşlem öncesi %80 üzerinde şarjınız olsun, herhangi bir problemde orjinal romlara dönecek enerjiniz olsun.
    4-TWRP yükledikten sonra ilk iş olarak cihazınızın tam bir yedeğini alın, Bu yedeği bilgisayarınıza kopyalayın ona iyi bakın.
    5-İşleme başlamadan aşağıdaki sayfalarıda okuyun konu çok uzun değil, insanların tecrübelerine kulak verin, olmuyor diyenlere aldırmayın, farklı yaklaşımlar ile anlatan arkadaşların yazdıklarınada bakın hangisi işinize gelirse oradan ilerleyin, yayınlanmış kitabım var ama anlatımım iyi diyemem :)


    KURULUM

    DİKKAT!!! BU İŞLEM SONUCU TABLETİNİZ GARANTİ KAPSAMI DIŞI KALACAK

    Gerekli Dosyalar
    Odin : Odin3 v3.09 link 1 veya Odin3 v3.09 link 2
    TWRP : Team Win Recovery Project 2.6.3.3
    Yeni ROM : xKat 1.1
    Eski ROM : [Link=https://drive.google.com/file/d/0Bxk-uIQdzRhQa1hVZ3BEd2VVOTQ/edit?usp=sharing] Telefon Aktif P601XXUBMJB_P601OJVBMK1_MRT Firmware [/link]
    SuperSU : Chainfire SuperSU 1.91


    ROOT ve RECOVERY İşlemi
    Bu kısmı anlatan daha iyi bir yer var ise oradan halledip telefon özelliğini aktif etme kısmında devam edebilirsiniz.

    1) TWRP 2.6.3.3 TAR dosyasını ve Odin'i indirin

    2) Ses kısma ve güç düğmesine basarak cihazı "Download" modunda açın.

    3)Odin ile indirdiğiniz tar dosyasını cihaza flashlayın, ayarları RESİM 1 diki gibi yapın.
     Note 10.1 2014 Edition Telefon Özelliğini Aktifleştirme ve Güncelleme P602>P601

    4) Cihaz yeniden başladığında SU uygulamasını çalıştırın. Binary update yapmak isteyecek "Normal" seçeneğini işaretleyin. KNOX'u devre dışı bırakın ve root yapılmış cihazınız hazır.

     Note 10.1 2014 Edition Telefon Özelliğini Aktifleştirme ve Güncelleme P602>P601
     Note 10.1 2014 Edition Telefon Özelliğini Aktifleştirme ve Güncelleme P602>P601

    TELEFON ÖZELLİĞİNİ AKTİF ETME (Rom dosyasını yükleme)
    1) ÇOK ÖNEMLİ: Cihazı güç ve ses açma düğmesine beraber basarak Recovery Modunda açın, Backup seçeneğinde tüm kutucukları işaretleyerek yedekleyin. (SD karta yedekleyin veya cihaza yedeklediyseniz yedeği bilgisayarınıza almayı unutmayın). Bu adım çok önemli!!! bir şekilde problem yaşarsanız cihazın eski haline dönebilmeniz için bu yedeği kullanacaksınız. Ayrıca root Explorer ile efs klasörünüzün yedeğini almak faydalı olabilir. Ne yaptığınızdan emin değilseniz buradan sonraki kısma devam etmeyin. Süreçte bir problem yaşanırsa tabletinizi eski haline döndürmek kolay olmayabilir.

    Recovery dosyasını hazırlarken P601 için rom yayınlayan bir arkadaşın çalışmasından yararlandım. o yüzden kendisinin logosu kurulum sırasında görünecek. Özellikle silmedim. Kendisine sevgi ve saygılarımı gönderiyorum. gcrutchr p601 aroma v1.0

    2) indirdiğiniz rom zip dosyasını (eski rom veya yeni rom) Recovery Modunda Install seçeneğinden yükleyin.


    3) Kurulum tamamlandıktan sonra tableti yeniden başlatmadan, wipe data, wipe cache ve wipe dalvik cache yapmayı unutmayın. Eğer otomatik olarak yeniden başlar ise tekrar recovery'e girip wipe yapabilirsiniz. Bunu yapmazsanız türlü problemlere hazır olun.

    Tablet yeniden açıldığında ( ilk açılış 3-4 dakika sürecek paniklemeyin. samsung logosunda bekletecek. ) yeni alınmış bir P601 gibi telefon görüşme desteği ile, Farklı bir dilde açılabilir, Türkçeyi seçebilirsiniz. Güle güle kullanın :) Bir ihtimal SuperSu tekrar update yapmak isteyebilir.







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macrostr -- 13 Aralık 2014; 15:20:29 >



  • Dostum tebrikler... Eski Note 10.1'i ilk açan Türkiye de bendim... Risk alıp denemek lazım... Buda tabi 2000 liraık cihazı susturma olunca kimse denemek istemiyor... Ama benim gibi büyük telefon seviyor isen ( Z Ultra kullaniyorum Z Ultra yi da Z Ultra Google olay editions 'a çevirdim )bu özelliğin vergiden dolayı kapalı olması delirtiyor insanı... kutuyu açmadım sabah açıp bende yanına geliyorum bu telefon özelliği çok şey katiyor cihaza şöyle düşünürsek Note 3 2000 lira ayni cihaz 1500 civari ... Eğer tel özelliği acilirsa bence Note 3 sen daha iyi cihaz... Görüşmek üzere...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thehspeed -- 24 Ocak 2014; 23:48:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • thehspeed T kullanıcısına yanıt
    Eyvallah, %100 aynı fikirdeyiz, bende z ultra peşinde çok koştum note 3, note 8, z ultra ve bu cihaz arasında gittim geldim. z ultra tasarım ve duruş olarak en güzeli "sony rocks". İnceliğine bayılıyorum, her zaman yanına alabileceğin bi alet, ama uygulama tarafında zayıf kalmış gibi geldi. Note 3'ü z ultra ile yan yana koyunca ufak kaldı :) note 8 ram ve işlemci uzun dönemde tatmin etmez dedim ve note 10.1 2014 kısmet oldu :) yaklaşık 1 haftadır kullanıyorum, son 3-4 gündür telefon olarak aktif, büyük ekranda bu kadar keyifli olacağı aklımın ucundan bile geçmezdi.
    En çok bataryadan korkuyordum, 10.1" ekranda bu kadar iyi gitmesine çok şaşırdım, S4'üm tüm gün kullanımda gece olduğunda %50 ile %20 arası bir yerlerde olurdu hep, bu cihaz da aynı. 3 gündür akşam olduğunda %35-40 arası oluyor. Tabi kullanımada bağlı, genellikle telefon, web, Remote Desktop, flipbook falan. Oyun falan oynasam işler değişir herelde.

    Bir güzel haber daha vereyim, sabahtan beri P601 romu ile uğraşıyorum (yeni romu extract etmek için ubuntu falan kurmak gerekti), en güncel ocak ayı içinde çıkan P601XXUBMJB_P601OJVBMK1_MRT romu bizim cihaz için çevirdim , yükledim, wipe cache ve wipe data sonrası sonuç mükemmel. Artık tamamen p601'e dönmüş durumdayız, hem de en son sürüm. dropbox'a yükleme devam ediyor. Bittiğinde ilk postadaki linkleri değiştireceğim bu şekilde daha sağlıklı oldu, sadece telefonu aktif edecek bölümler değil tüm romu yükseltmiş olduk. CSC sadece Türkiye'ye özeldi, şimdi 28 ülke var.

    Sen de katılırsan ettik 2
  • Dostum DeoOdex Rom'u Bekliyorum... Root:OK Recovery:OK; Direk Odex Rom'u Basınca Ptahbet yamasına Gerek kalmayacak anlaşılan... Eski Düzen gibi modem'i flashlayacak otomatik...
  • @macrostr ben de o rom bu rom denerken kitlediydim tableti, stock rom yükleyecektim ki mesajını gördüm...

    Yarına kadar upload edersin herlade bekleyeyim o zaman...

    Bu arada emeğine de sağlık diyeyim ve tel olarak kullanımda baya faydalı Sony SBH52 kulaklık önereyim
  • nivadan N kullanıcısına yanıt
    https://drive.google.com/file/d/0Bxk-uIQdzRhQa1hVZ3BEd2VVOTQ/edit?usp=sharing

    Sbh52 guzel ama fiyati yuksek geldi biraz , daha onceden kullandigim wm600 sony ericsson ile idare ediyorum ama arayanin adini degil telefonunu yaziyor. Sbh52 uzerinde arayanin adi yaziyor dimi ? Arayanin adini okuyan bi app kullaniyorum cozum olarak.

    Birde tabletten once bi denk gelip hm5100 almistim. Pek havali oluyor ama arayani gormek lazim. Hm5100 bulmak zor ama hm5000 uygun fiyatla sahibindende var...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de hm5100'ü bilmiyordum. Pahalı ama sbh52 çok kullanışlı, arkadaş kullanıyor. Banan da fiyat yüksek geldi ama tablet telefon içinde olmazsa olmaz diye düşünüyorum.

    Bu arada verdiğin link hazırladığın rom olsa gerek indirip hemen kuruyorum bakalım... Tekrar teşekkürler
  • sonunda yükledim, gayet de güzel çalışıyor ama bu seferde SuperSU binary update yapamıyorum, knox engelliyor. Böyle olunca da root olmuyor, var mı bir çözümü?
  • nivadan N kullanıcısına yanıt
    Chainfire SuperSU bu bağlantıdan SuperSU en son versiyonu yüklersen, binary kurulumu için sana 2 yol sunuyor "Normal" ve "TWRP"

     Note 10.1 2014 Edition Telefon Özelliğini Aktifleştirme ve Güncelleme P602>P601


    "Normal" seçeneğinden denediğinde knox'u kapatmak için bir işlem başlatıp onayını istiyor

     Note 10.1 2014 Edition Telefon Özelliğini Aktifleştirme ve Güncelleme P602>P601


    Knox kapandıktan sonra sorunsuz binary update yapılıyor.

    (Resimleri kendim çekmedim sağdan soldan topladım, bizde bunlar türkçe çıkıyor.)
  • neyse root işini de hallettim, tekrar teşekkürler @macrostr...
  • abilerim merhaba bende teknosadan samsung galaxy note 2014 edition sm-p602 beyaz olan modelini aldım mağazada olmadığı için çarşamba günü geleceğini söylediler sizden 2 ricam olucak
    1.si)bu işlemleri adım adım anlatan bir video hazırlayabilirseniz bana ve başkalarına yardımcı olmak için
    2.si)cihazda bir sorunla karşılaştığımızda orjinal haline nasıl geri getirilir garantiden muaf kalmamak için bunuda bir hazırlayıp veya bir vidyo önerirseniz çok iyi olur

    şimdiden teşekürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatminkar -- 27 Ocak 2014; 17:12:55 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thehspeed

    Dostum tebrikler... Eski Note 10.1'i ilk açan Türkiye de bendim... Risk alıp denemek lazım... Buda tabi 2000 liraık cihazı susturma olunca kimse denemek istemiyor... Ama benim gibi büyük telefon seviyor isen ( Z Ultra kullaniyorum Z Ultra yi da Z Ultra Google olay editions 'a çevirdim )bu özelliğin vergiden dolayı kapalı olması delirtiyor insanı... kutuyu açmadım sabah açıp bende yanına geliyorum bu telefon özelliği çok şey katiyor cihaza şöyle düşünürsek Note 3 2000 lira ayni cihaz 1500 civari ... Eğer tel özelliği acilirsa bence Note 3 sen daha iyi cihaz... Görüşmek üzere...

    Dostum z ultra'yı nasıl google editian'a çevirdin, benim kardeşte de var bulamadık yolunu!
  • tatminkar kullanıcısına yanıt
    Kendi cihazım üzerinde orjinale dönüp video çekmek çok uzun iş. Bir sonraki güncelleme (inşallah 4.4 olacak :) ) ile p601 modunu yenilerken çekerim ama. Süreç zaten tipik twrp yükleme süreci, aşağıdaki videolarda cihazlar dışında kullanım aynı.

    Odin ile TWRP yükleme

    TWRP üzerinden zip (mod) yükleme
  • bekleriz twrp recorvery tabletten silme mümkünmü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatminkar -- 29 Ocak 2014; 7:48:12 >
  • tatminkar kullanıcısına yanıt
    Cihaza orjinal samsung romunu odin üzerinden yazmak yeterli. Herşey ilk günkü haline dönüyor fakat root işleminden sonra samsung'un bir sayacını tetiklemiş oluyoruz. O sayaç eski haline dönmüyor. Onu düzeltmek için triangle away denen bir program var. Bizim cihazda çalışıyormu bilmiyorum. Geçen gördüğüm note3'de çalıştığıydı. note3'de çalışıyorsa muhtemelen bizde de çalışır.

    Garanti kapsamı konusunda şüphesi olan root ve custom rom işlemlerinden uzak durmalı. Garantiyi gözden çıkardıktan sonra gerisi kolay



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi macrostr -- 29 Ocak 2014; 17:00:37 >
  • abi çok sağol bayağı araştırdım, bilgi sahibi oldum nasipse yarına makina elimde ancak bir pürüz var stock romu aradım bulamadım hangi siteden bulunur veya 2 ay içinde çıkarmı veya ne zaman çıkar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatminkar -- 29 Ocak 2014; 18:32:25 >
  • birde telefon özelliğini hiç denedinmi izlenimlerini paylaşırmısın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tatminkar

    abi çok sağol bayağı araştırdım, bilgi sahibi oldum nasipse yarına makina elimde ancak bir pürüz var stock romu aradım bulamadım hangi siteden bulunur veya 2 ay içinde çıkarmı veya ne zaman çıkar

    al sana stock rom

    http://terafile.co/5e30e3843427/P602JVUAMJ4_P602TURAMK1_TUR.zip
  • dostum super su cihaza nasıl yüklenecek hata mesajı alıyorum :( zip dosyasının içinde 4 dosya var nasıl yükleyeceğimiz konusunda aydınlatırsan sevinirim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alperpusat

    dostum super su cihaza nasıl yüklenecek hata mesajı alıyorum :( zip dosyasının içinde 4 dosya var nasıl yükleyeceğimiz konusunda aydınlatırsan sevinirim


    Zip dosyasının içindeki "P602JVUAMJ4_P602TURAMK1 _P602JVUAMJ2_HOME.tar.md5" adlı dosyayı kullanacaksın.

    Odin 3.09 yükle ve çalıştır. Açılan pencerede üzerinde AP yazan düğmeye tıkla ve yukarıdaki ismini verdiğim dosya harddiskinde neredeyse onu seç. Daha sonra Odin de "Auto reboot" ve "F. reset Time" kutucuklarının tıklı olduğununda emin ol. Başka kutucuk tıklı olmasın. Sonrasında "Start" a bas ve işlem bitene kadar elektriklerin kesilmemesi için dua et

    Bu arada Samsung driver'ların yüklü olduğunu varsayıyorum...

    Kolay gelsin
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.