Şimdi Ara

Normal Kalem Pil VS Şarjlı Kalem Pil Sorusu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar;

    Normal kalem piller 1.5 v

    elimdeki şarjlı pil 1.2v

    elektronik bilgim fazla değil

    Normal yeni aldığım bir kalem pil ile kumandalı aracım çok hızlı ve seri hareket ediyor

    bir kaç kere kullandığım ve tam şarj ettiğim kalem pil ile çok yavaş hareket ediyor hatta nerdeyse etmeyecek bile

    bir ikinci örnek normal pili fenere taktım daha canlı bir ışık veriyor ancak şarjlı pillerim ile o kadar fazla alamıyorum

    elimde multimetre vardı

    ölçümünü dc voltaj olarak yaptım şarjlı piller şarj olduktan sonra 1,4 volt değerini veriyor

    Elimdeki şarjlı pil : GP 2700

    Normal Piller: IKEA dan alınma

    bu normalmi sizce?



  • Normal şarj li pillerin hücreleri 1.2 v dur

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: t u r g a y

    Normal şarj li pillerin hücreleri 1.2 v dur

    aslında sorum kaç volt olduğu değil performans olarak aralarındaki farkı almam normal mi?
  • Normal bence

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • serkan737 S kullanıcısına yanıt
    Kaç volt olduğu senin için önemli değil ama o performans o voltaja bağımlı.
    Pil baştan daha güzel çalışır çabuk söner,diğeri yavaş kalabilir ama uzun sürer.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı piller yüksek akım çeken cihazlara uygun olduğundan (iç dirençleri düşüktür) bu tip yüksek akımlı araçlarda performanslı çalışırken bazıları uygun değildir ve çalışmaz. Örneğin pillerin üzerinde fotoğraf makinesi sembolü var ise bu o pilin makinenin flaşını şarj edebilecek kadar yüksek akımı verebileceğini gösterir. Alkalinlerde de high capacity yazanlar aslında yüksek kapasiteli demekle birlikte bu şartı sağlarlar. Şarjlı pil alırken arkasını iyi okuyun. Yüksek akım sağlama kabiliyeti olmayan pilleri telsiz telefon yada basit elektronik oyuncaklarda rahatlıkla kullanabilirsiniz ama motorlu oyuncaklar, yüksek ses üreten taşınabilir hoparlör gibi cihazların tam performansını sağlamasını engelleyebilir bazı durumlarda cihazlar açılmaz bile. Eskiden çok olurdu fotoğraf makinesine 20 tanesi 5 TL gibi fiyata satılan ucuz pillerden takıp çalışmadığını görünce bitmiş galiba derlerdi ama basit bir el fenerine yada cep radyosuna takınca aa çalışıyormuş diye şaşırırlardı.
    Bunun dışında şarjlı piller eskidiklerinde de yüksek akım sağlayabilen tip olsalar bile sağlayamayabilirler. Basit cihazlarda ise sorunsuz kullanılmaya devam edebilirler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sozuak

    Bazı piller yüksek akım çeken cihazlara uygun olduğundan (iç dirençleri düşüktür) bu tip yüksek akımlı araçlarda performanslı çalışırken bazıları uygun değildir ve çalışmaz. Örneğin pillerin üzerinde fotoğraf makinesi sembolü var ise bu o pilin makinenin flaşını şarj edebilecek kadar yüksek akımı verebileceğini gösterir. Alkalinlerde de high capacity yazanlar aslında yüksek kapasiteli demekle birlikte bu şartı sağlarlar. Şarjlı pil alırken arkasını iyi okuyun. Yüksek akım sağlama kabiliyeti olmayan pilleri telsiz telefon yada basit elektronik oyuncaklarda rahatlıkla kullanabilirsiniz ama motorlu oyuncaklar, yüksek ses üreten taşınabilir hoparlör gibi cihazların tam performansını sağlamasını engelleyebilir bazı durumlarda cihazlar açılmaz bile. Eskiden çok olurdu fotoğraf makinesine 20 tanesi 5 TL gibi fiyata satılan ucuz pillerden takıp çalışmadığını görünce bitmiş galiba derlerdi ama basit bir el fenerine yada cep radyosuna takınca aa çalışıyormuş diye şaşırırlardı.
    Bunun dışında şarjlı piller eskidiklerinde de yüksek akım sağlayabilen tip olsalar bile sağlayamayabilirler. Basit cihazlarda ise sorunsuz kullanılmaya devam edebilirler.

    güzel açıklamanız için teşekkür ederim

    peki hangi şarjlı pil alınmalı bu anlattıklarınız doğrultusunda

    bir tavsiyeniz var mı acaba
  • GP yi çok beğendiğimi söyleyemem ama iş görür elbette. Bu forumda bir arkadaşın sattığı piller var linkini bulup ekleyeyim. Şu anda bu tip pilleri kullanan aygıtım yok ama ileride olursa bu verdiğim linklerden seçerdim. Eskiden kaliteli diye aldığım Varta gibi Alman malı (gerçek Alman malı yada Japon malı idi o zamanlar) pillerin hiçbirisi sıradan markalı şarjlı piller kadar uzun ömürlü olamadı. GP felan kullandık kullanmadık değil ama pil konusunda Sanyo-Panasonic teknolojileri iyidir.


    https://forum.donanimhaber.com/panasonic-sanyo-eneloop-ansmann-fujitsu-powerex-xtar-opus--73859729-3#106308080

    Satıcıya da sorularınızı sorabilirsiniz. Çok eskiden kendisinden alışverişim olmuştu uzun zamandır buralarda olan bir kullanıcı.
  • İlk çıktığında şarjlı kalrm piller nikel kadminyum idi 1A/saat olanı 1 saat 1Amper akım verirdi . Kısa devre edince 20-30 Amper akım verirdi .

    Yeni kalem piller nikel metal hidrit .

    Üzerinde 2000mA/saat yazıyor . 1 saat müddetle 2 Amper akım vermesi lazım . Ne 2 Amper akım veriyor ne de 1 saat çalışıyor . Yarım Amper çekseniz 15-20 dakikada bitiyor .

    Üzerindeki yazılar yalan yani .

    Birde şarj edip bırakıyorsunuz hiç kullanmadan 2-3 ay sonra kendi kendine bitiyor . Üzerinde Ready for use , long lasting diye yazılı külliyen yalan .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.