Şimdi Ara

No Frost buzdolabı buz yapıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
70.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beko no frost buz dolabımın dondurucu kısmı bir kaç haftadır buz yapıyor ve göstergede FO uyarısı veriyor. Garantisi bittiği için henüz servis çağırmadım. Tavsiyesi olan var mı?



  • quote:

    Orijinalden alıntı: darkFtH

    Beko no frost buz dolabımın dondurucu kısmı bir kaç haftadır buz yapıyor ve göstergede FO uyarısı veriyor. Garantisi bittiği için henüz servis çağırmadım. Tavsiyesi olan var mı?


    bızde de 5 yıllık arcelık nofrost var oda buz yapıyordu kı eskı buzdolapları gıbı bıldıgın buzlanma oluyor. sıcak sı dokmemızı onerdıler.yada kapagının tam kapanmaması olabılır demıslerdı.
  • Zaten NF yazanların çoğu gerçekten NF falan değil, sadece buzu içeride değil dışarıda yapıyor.Bunları da bize NF diye kaktırıyorlar.Ayrıca NF soğuk hava üfleyerek çalıştığı için hızlı dondurur ve bu sanıldığı gibi iyi bir şey değildir.Besinlerin tadını bozup yavanlaştırır.Enerji tüketimi fazlalığı da cabası.
    Bence klasik derin donduruculu modellerden şaşmamak lazım.
  • Ürününüzde defrost problemi var.

    Problem elektronik kartta, defrost ısıtıcısında, termal sigortada veya damlalık rezistansında olabilir.

    Kesin olarak problemi anlamak için bu parçalarda ölçüm yapılması gereklidir.

    Bu anormal buzlanma buzdolabının kapağının açık kalması, fazla yüklenmesinden dolayı da oluşmuş olabilir.(düşük bir ihtimal)

    Bu durumda buzdolabınızın içini boşaltarak bütün karları eritmeniz gerekiyor. Alttaki (buzdolabının altında veya motorun üzerinde bulunan) defrost kabına eriyen buzun su damlaları tamamen durduğunda karların tamamı erimiş olur. Buzdolabını tekrar fişe takarak yaklaşık 7-8 saat sonra yiyecekleri tekrar yerleştirin. Problem tekrarlarsa parçalarda sıkıntı olduğu kesinleşir.

    Bu işlemle uğraşamam derseniz buzdolabınızı erittikten sonra servis çağırıp defrostla ilgili parçaları kontrol ettirin.
  • Bilgiler için teşekkürler. Bir ara buzluğu fazla doldurmuşuz sanırım ondan sonra başladı. Dediklerinizi uygulayacağım umarım düzelir.
  • Sonuç ne oldu?
  • Arcelik nofrost buzdolabimizn alt kisminin duvar bolumu surekli buz yapiyor ust kisimda bi karlanma ve donms yok sadece alt kisimda oluyor bilgisi olan varmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paco-De Lucia P kullanıcısına yanıt
    kapak acık kalmıs olabılır hocam
  • Bir de şöyle oluyor arkadaşlar. Benim de başıma geldi dolap tam soğutma yapamadığında daha uzun süre çalışıp defrost yapamıyor. Böyle olunca da buzlanma oluşuyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.