Şimdi Ara

NİYE DOKTORLARIN MAAŞI ÇOK FAZLA(!) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
181
Cevap
1
Favori
11.156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Şehmistan kullanıcısına yanıt
    yksde 1400e girersen alırsın

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    2 yıl evvel Recep Erdoğan'ın talimatıyla kanser cerrahisi, organ nakli, beyin cerrahisi, kalp ve damar cerrahisi gibi tedavileri veren doktorlar başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarını kapsayacak düzenlemeyle devlette görev yapan süper hekimler süper maaş almaya başladı Uygulamayla devlette çalışan ve nitelikli operasyonları yapan doktorların 200 bin TL'ye kadar maaş almasına imkân sağlandı.

    Şaka gibi görünen bu şey gerçek. Internetten araştırabilirsiniz.

    Devlet birşekilde bazı mesleklere kol kanat geriyor, vergilerimizle ödediğimiz kasadan bazı mesleklere çeşmenin musluğunu köküne kadar açıyor, dişimizden tırnağımızdan arttırarak ödediğimiz vergilerle bazı meslekleri para yağmuruna tutuyor. Lise mezunu bekçi 5000TL+ maaş polis 6000TL+ maaş. ameliyatçı doktora 200.000TL maaş. Ufak not: Ameliyat masasına bir insan ölünce doktorun maddi/manevi hiçbir sorumluluğu yok. Devlet öğretmenlere de 4000TL+ maaş veriyor, düşük gibi görünmekle birlikte yılda 1 değil 4 ay tatil yaptıkları düşünüldüğünde mesai sayısına göre o maaş 5000TL+.
    Ömrünüzü başkalarının maaşının hesaplayarak geçirmeyin bence. Sizin adınıza üzüldüm.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2300 devlet alıyorsa birilerine de 1500 nafaka versin. çok kazanıyor yaw...
  • @orhan.aslan.doktor takımının maaşları benim vergi ve SGK'mdan çıkıyor ise doktorlar sağlık adı altında ölçümler yapıp eline reçete tutuşturup göndermekten başka bişey yapmıyor ise, bu durumun eleştirilmesine kızmayacaksın.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    
    Polaton'un yoruma baktım ve bayağı bir güldüm.

    hastane girişindeki 2 dev tabelada yazan şeylerden yola çıkarak: "Bir kişi ameliyat olurken ameliyat masasında öldüğünde, doktor ve hastanenin herhangi bir sorumluluğu bulunmamaktadır" dedim.

    Polaton önce "hayırrr doktora dava açılabilmektedir, doktorlar kendilerine açtılan davalarla uğraşmaktadır" diyerek doktorun bir sorumluluğu varmış gibi yaptı, sonra "davalar %99 doktor lehine sonuçlanıyor" dedi yani en başta dediğime geldi heheh :)

    Ayrıca garanti maaş konusunda da "İnşaat mühendisi bile olmadan mütait olan ayda 500k alanlar var" diyerek komik bi örnek vermiş. Devlet doktora 200.000TL maaşın benden garanti diyor, devlet doktora direkt garanti maaş veriyor. Devlet müteahhit'e direkt ve garanti maaş veriyor mu. Haa devlet mütahhit'e iş alanları açıyor, sıfır konut satışında KDV'yi %1'e indirerek açık destek veriyor, okey fakat her ay düzenli garanti maaş vermiyor.


    Polaton "umarım doktorsuz kalırsınız" dedi. Ben 15+ yıldır düzenli SGK ödüyorum ve bu 15+ yıldır hiçbir doktora gitmedim. Ancak doktorların maaşı benim ödediğim vergi ve SGK'lardan cıkıyor. Yani kulaktan dolma cahilce konuşmuyorum, parayı veren ve bilen kişi olarak konuşuyorum, anlamak işine gelmiyor tabi...
    %99u boş çıkmasının sebebi senin gibi insanların düşman olması sebebiyle avukatların gazına gelip dava açması. Komplikasyondan kaynaklı durumlara dava açarsan kazanma şansın yok ama avukat ballandıra ballandıra doktorun cebinden şu kadar para alcaz diyince ağzınızın suyu akıyor aklınızı kaybediyorsunuz ama bilmiyosunuz ki avukat sizin cebinize elini atmış karıştırıyor. İşin iç yüzü böyle.
    Devlet doktora 200k garanti etmiş diyosun böyle bi ihtimal yok. Ha özelde kendine ait kliniği olur özel hastane olur 200 değil 500 kazanır ama devlette 200 kazanabilme şansı yok. Dediğim gibi kendim 7k alıyorum bekçinin 5k aldığı ülkede. Yanlış anlaşılmasın bekçi için normal ama benim emeğimin karşılığı 7k değil en azından.

    Gel gelelim en güldüğüm kısma. Ben 2. Aydan itibaren vergi dilimine giriyorum ve emin ol senden daha fazla vergi veriyorum buna garanti verebilirim. Yani sen değil ben senin maaşını ödüyorum. O yüzden benden aldığın maaşla fazla konuşma ve biraz anlayışlı ol. Lafını 500k kazanan lise mezunu mütaitlere yandaşlara söyle çünkü kaçırdıkları vergilerle ülkede fakir kalmaz.
    Sonuç olarak her işin kendine göre zorluğu var. Ama doktorluğu yan gelip yatma çok para kazanma yeri olarak görmeyin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Önceden de yazmıştım. Sizin sgk ve verginizden fazlasını doktor ödüyor. Siz değil doktorlar sizin maaşınızı ödüyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi POLATON -- 15 Şubat 2020; 13:11:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tuğkan-0153

    @orhan.aslan.doktor takımının maaşları benim vergi ve SGK'mdan çıkıyor ise doktorlar sağlık adı altında ölçümler yapıp eline reçete tutuşturup göndermekten başka bişey yapmıyor ise, bu durumun eleştirilmesine kızmayacaksın.
    Ben kızmadım. Ne gerek var diyorum böyle şeylere. Vergiydi, maaştı, tatildi... Gereksiz. Herkes vergi veriyor, herkes de herkesin maaşını ödüyor. Hatta hesaba kalkışırsak peşin peşin vergi ödediği için doktoruydu, öğretmeniydi vesair bir esnaftan daha yağlı müşteri Devlet için. Şunu şirkete zarar yazayım, şuna fatura kesmeyeyim, şuna fiş vermeyeyim deme şansları da olmadığına göre bu konuda hesaba ve kıyasa gerek yok.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yukarda 2 tip boş yapmış. Devletten kendilerine maaş bağlatmış doktorlar, devlete yüklü vergi ve SGK ödeyen benim maaşımı ödüyormuş! Reçete yazıp ilaç sektörüyle paslaşmaktan başka bi halta yaramadıkları gibi saçma sapan konuşuyorlar bir de. Ehh ne de olsa yaptıkları işe göre fazla ve garanti para alıyorlar.

    Bu tiplerden ve tüm doktorlardan uzakta sağlıklı yaşam diliyorum herkese.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim babam aylık 200 k 150 k kazanıyor genel cerrah özelde kendisinin bmw x5 i var 4 tane sekreteri de var banada egea çekti sürünüyom istanbulda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocanın muayenehanesine gittim. Muayene 500-TL. Sonuç ameliyat dedi. Ben dedim sizin ameliyat ücretinizi karşılayamam. (Bundan 2-3 yıl önce doktor tanıdıkların akrabasından 25.000-TL + Masraflar aldığını biliyorum. Kaldı ki onun ameliyatı benimkinin yanında çok basit bir operasyon) Seni sevdim genç adam, senin derdini halledelim dedi. Ben 15.000-TL alırım. En fazla 7-8 binde (özel) hastane tutar dedi. Bana görüşme öncesi 100-150 bin gibi rakamları gözden çıkar dedikleri için toplamda 22-23 bin bana bedava gibi geldi

    Neyse amaeliyat günü belirledik. Gün geldi. Sabahtan yatış yaptık. Öğle arası geldi parasını peşin aldı. Akşam mesaiden sonra 2-3 saatlik gerçekten zor bir operasyonu sorunsuz yapmış. Ertesi gün öğle arası kontrole geldi. Her şey yolunda gidebilirsin dedi. Hemşire hanım hocamız her akşam mesai sonrası duruma göre 1 yada 2 operasyon yapar. Hastane hekimi ve ameliyatlara katılan personeli de memnun eder dedi.

    Bakın bu hikayede geçen, matematikle ulaşılan aylık, yıllık rakamlar bordroda yazmıyor. Bu hocamızda tıpı bitirdim. Hayatım kurtuldu diyerek, kendini geliştirmese, muhtemelen şuan bordro paylaşıp, ağlıyor olurdu.

    Demem o ki en azından doktorların sürekli gelişen ve değişen önemli bir mesleği var. Kıymetini bilip, kendini geliştirenin devletin verdiği maaşa ihtiyacı yok.

    Diğer yandan ülkemizde yaptığı mesleğe göre hak ettiği ücreti alamayanlar yada meslekler arası ücret adaletsizliği yok mu? Tabiki var. Ancak bunun değişip, dengelenmesi ve herkesin insanca yaşayabileceği ücretler kazandığı bir ülke olabilmemiz adına mücadele edecek vatandaş profilimiz ne yazık ki şimdilik yok. Olsa zaten yüksek diye tabir edilen maaşlar yerine, düşük maaşları (rakamları) yükseltmenin mücadelesi veriliyor olurdu ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunc@y -- 15 Şubat 2020; 14:41:43 >




  • Ogretmen maaslari bitti sira doktor maaslarina mi geldi? Niye milletin aldigi parayi dert edinirsiniz hic anlamiyorum. Bu ulkede hak ettigi parayi alan pek yoktur ama hakettiginden fazlasini alan coktur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • odtücengli O kullanıcısına yanıt
    Konuyu tam bilmemekle birlikte sanırım tam gün yasası ile birlikte çoğu prof. devletle ilişiğini kesmiş hocam. Ben özel muaynehaneye gidip, özel hastanede ameliyat oldum. Devlet yada üniversite hastanelerinde hem aradığımız doktoru bulamadık. Hemde operasyonun çok acil olması gerekiyordu. Yoksa dediğiniz gibi normal bir prosedürle ücretsiz olabilirdim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tunc@y -- 15 Şubat 2020; 16:59:26 >
  • çok fazla "er " gelip ortalığı karıştırıcı konu açmaya başladı. bence erler belli bir süre ve rütbeden önce konu açamamalı. ortalık trol ve provakatör doldu.
  • jervis kullanıcısına yanıt
    (!) var dikkat

    er deme geçme mesaj sayısı artmıyor 2009dan beri bu forumdayım diğer hesabım kapandı hatta belki bilirler beni korkusuz du bu hesap da 1.5 yıldır açık
  • tunc@y kullanıcısına yanıt
    Şikayet falan boş iş ,sen doğrusunu yapmışsın muhtemelen şikayetten birşey çıkmadığı gibi ruhunu teslim etmiştin Allah bilir tabiki , ama o bıçak parasını alırlar iki eli kanda da olsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • odtücengli O kullanıcısına yanıt
    Hocam başka türlüsü inan imkansız yaşadım biliyorum, tam gün yasası en çok hastayı vurdu ,hastane ozel veya devlet fark etmez anlaşamıyor yönetim sürekli baskiliyor hasta nin çözüm bekleyen sorunu adeta görmezden geliniyor ,ben hastami kurtaramadım , katkısı olanlar acılar içinde can verirler umarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.