Şimdi Ara

Nitro araçlar bilgi konusu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
10
Favori
27.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, bölüm çok cansız ve meraklı arkadaşların konuları ile dolu. Bilgim ve tecrübelerim ile, elimden geldince bir şeyler anlatmaya çalışacağım sizlere.

    15 yaşında bu hobiye nitro araç ile başladım. Şuan 25 yaşındayım. İlk başlayanlar için nitro tehlikelidir derler ama aşinalığınız ve merakınız var ise sorun yok bence . Tabi ben lipo pilli bir araç öneririm başlangıç için.

    Öncelikle bu araçlar ikiye ayrılır.
    On road
     Nitro araçlar bilgi konusu.

    Off road
     Nitro araçlar bilgi konusu.

    Aracı sıfır aldınız diyelim. Hemen benzin koyup çalıştırıp kullanmayı unutun. Rodaj yapılması hayati önem taşır motor için. Rodaj işini sonra ayrıntılı şekilde anlatıcam


    Nitro yakıtlı araçlar; OFF ROAD VE ON ROAD şeklinde ikiye ayrılır. Adı üstünde nitro ile çalışır. Nitro dedikleri yakıt: nitro metan, alkol ve yağ karışımından oluşan yakıtla çalışır. Nitro araçlar kesinlikle dizel, kurşunsuz benzin vs yakıt ile çalışmaz. Kullanılsa bile fosil yakıt olduğundan kurum şeklinde tabaka oluşturur pistona zarar verir. (denemedim ve denemeyin) Ama yanıcılığı çok fazla olduğundan motoru parçalayacağını düşünüyorum.

    Temelde istenen şey yüksek hızdır. Ama ne kadar hız, o kadar masraf ve risk demektir.
    Başlangıç araçları genelde ucuz malzeme ile donatılmış ve fazla karışık olmayan düzeneklerden oluşmaktadır.
    Başlangıç versiyonu modelleri kullanacağınız mekan mümkünse pist veya pist yoksa uygun bir zemini olan yol (asfalt) olmalıdır off road içinse düz ve pürüzsüz bir zemin aramaya gerek yoktur.
    Ancak dikkat edilmesi gerekenbir nokta bu tip arabaları kullanacağınız ortamlarda küçük çocuklar hayvanlar veya çarparak zarar vereceğiniz canlılar olmamalıdır unutmayınki bu tip arabalar oyuncak değillerdir.

    Nitro araçlarda dikkat edilmesi gereken hususlar:
    1- Kullanılan motora göre uygun bujinin seçilmesi ve nitro yakıtının yanıcılık oranı. (%15-%20-%25) Rodaj hangi yakıtla yapılırsa aynı marka ve nitro oranlı yakıtla kullanılması bu camiadaki insanların rivayetidir. Ki öylede yapın
    2-Servolar ve karbüratördeki rolanti ayarının iyi ayarlanması ve fren sertliği. Yeni başlayan birinin pek yapacağı bir iş değildir. Ben bile zorlanıyorum bazen Genelde kutu içerisindeki kitapçıklarda resimli olarak gösteren bir klavuz olur bu ayarları...

    Aracı çalıştırmanız için gerekli olan şeyler;
    Yakıt ve starter settir(buji ısıtıcı)
    Nitro:
     Nitro araçlar bilgi konusu.

    Benzin istasyonlarında satılan yakıttan ziyade bu araçlar nitro ve yağ kullanırlar. Nitro oranlarından bahsetmiştim zaten.
    Bu yakıtın özelliği yağ ile karışık olması. Nitro araçların kendilerine özel yağlama sistemi olmadığı için araç çalışırken aşınmaları önleme ve motoru korumak için yağlama sürekli devrede olmaktadır.

    Starter set:
     Nitro araçlar bilgi konusu.

    Buji ısıtıcısı, buji üstüne takılır; aracın içindeki volan dönerken (pull start çekilmesi) buji içerisindeki telin kor hale gelmesi ve pistonlara dolan yakıtın patlamasına neden olarak aracı çalıştırmamıza yarar.


    Nitro motor örneği:
     Nitro araçlar bilgi konusu.

    Pull start:
     Nitro araçlar bilgi konusu.


    Ve şu videoyu izlenemizi öneriyorum.





    Zaman zaman güncelleme yapıcağım. Daha yazılması gereken çok eksik var. Bilgim kadarı ile bir şeyler paylaşmaya çalışacağım Hatalarım var ise düzeltiniz.







  • Nitro araçlar için rodaj-----


    Yeni araç aldınız, motor sıfır. Rodaj denilen meletle tanışmanız gerekiyor? Temel olarak rodaj motorun içindeki parçaların bir birine alışması demektir. Motorsikletlerdede aynı muhabbet vardır.

    Aracın altına kare bir taş veya her hangi bir platform koyup lastikleri yerden kesiyorsunuz. Aracı fabrika ayarında tutarak yüksek devirde çalışmasını sağlıyorsunuz. 1 depoyu böylelikle olduğu yerde araç yiyiyor... 1 sigara yakın, DH'e takılın 5-10 dakika... Araçta dinlensin bu sırada.

    2.depoyu yine aracın tekerlekleri havada olucak şekilde çalıştırıyoruz. Bu sefer karbüratörün solundaki vidayı biraz açarak zengin karışımda çalışmasını sağlıyoruz max şekilde aracın motoru yağlanarak çalışıyor. Hafif gazlar verebilirsiniz aracı tutarak. Depo bitiyor bir sigara ve Dh diyelim.

    3.depo yerde oluyor. 3-5 saniye ufak gazlar ile aracı uygun bir zeminde gezdiriyoruz. bu şekilde 3.depoda bitiyor. yine sigara dh diyelim

    4.depoda bu sefer biraz daha gaz veriyoruz araca. Kademe kademe arttırıyoruz her depoda gazı anlıyacağınız üzere. yine depo bitiyor yine sigara, DH...

    5.Depo kimine gerek gerek yok, kimine göre olmalı deniyor ama siz yapın. İşinizi garantiye alın derim... Motorunuzun uzun performansı açısından.
    5.depoda yüksek gazlar, ve fren ile aracı gezdiriyoruz. Ara ara gazı dikkatli olarak açabilirsiniz. Depo bittiğinde rodaj işlemimiz tamamlanmıştır.


    Karbüratör ayarı (yüksek karışık-rolanti) Araçtan araca değiştiği için bu ayarlar, bununla ilgili bilgi vermiyorum. Genelde araç yanında gelen kitapçıkda fabrikanın önerdiği ayarları ayrıntılı anlatmaktadır. Bir çok araç ile beraber dvd de gelmektedir. Ama rodaj genel olarak bu şekildedir. Ayarlar ufakda olsa farklılık gösterebilir. Lütfen bunu dikkate alınız.


    Not: ısı ölçer temin edin rodaj için arkadaşlar. 90-100 dereceyi geçmesin motor sıcaklığı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baba Naber -- 17 Şubat 2013; 4:01:34 >




  • Motorun stop etmesinin nedenleri:

    1) bujiyi sökün ve buji ısıtıcıyı bujıye takın.bujinin en uç(dışa bakan)noktası dahil flamanın tamamının homojen şekilde kızarması lazım.yani ya buji yanıp bitmiştir.yada buji ısıtıcının şarjı yoktur.Araç çalıştığında buji ısıtıcıyı sökmeden bekle araç stop etmiyorsa buji sakattır.

    2) yakıt hortumu deliktir veya hava alıyordur.Hortumda hava olmamalı.yakıt iğneniz tıkalı olabilir.nasıl anlarsınız.şu sırayı takişp edin;
    egzozdan hortumu sökün,hava filtresini çıkarın.o çıkardığınız hortumu ağzınızla üfleyin.karbüratörün yakıtla dolduğunu görmelisiniz.
    bu arada üflerken fazla zorlanmamanız lazım.
    (DİKKAT:BU İŞLEMİ BİTİRİNCE MOTORDAN BUJİYİ SÖKÜN VE ARAÇ PULLSTARTLIYSA PULL STARTI MOTOR YUMUŞAYANA KADAR ÇEKEREK YAKITI DIŞARI ÇIKARTIN.ROTOSTART,EZSTART VEYA STARTER BOX LU İSE AYNI ŞEKİLDE MOTORDAKİŞ YAKITI BOŞALTI.SONRA BUJİNİZİ TEKRAR TAKIN.)
    3) yakıt deposu kapağı tam kapanmadığı için geri dönüşte hava yetersizdir.
    4)yakıt iğnesi çok kapalıdır.Motor gaz yemeden stop ediyordur.
    bunu nasıl halledersiniz:
    karbüratörün yakıt girişine bağlı vidalı bir valf vardır.o valfi saat yönüne tamamen sık.sonra 360 dereceyi 1 tur kabul ederek 3 tur saat yönünün tersine aç.tekrar dene.
    5)lov speed vanası kendi dış çeperiyle aynı hizada olsun.tornavida ile onu hareket ettirin ve dış çeperle aynı hizada olmasını sağlayın.
    6)problem çözülmediyse;
    hava filtresini çıkarın ve karbüratörün içine tepeden bakın.2-3 mm açıklık olması lazım.karbüratörün sağında veya solunda hafif çapraz bir şekilde mini bir vida vardır.Araç çalışmazken o vidayı bulun.o vida saat yönüne çevrilirse rölanti artar.yani o açıklık 3-4 mm ye kadar gelir.saat yönünün tersine çevirirsen rölanti düşer yani karbüratörün kapanır.
    Aracın çalıştıktan sonra ısıyı kontrol edin motor ısısını kızıl ötesi aletle buji yuvasını göstererek ölçün. aracınızı bilmediğim için birkaç motorun sınırlarını yazayım.
    kyoshoya ait gx ve gz serileri için maximum 120 derece
    hpi ye ait nitrostar grubu 15 ve 18 lik motorlar maximum 120 derece.,
    hpi ye ait k serisi 21 lik ve üstü motorlar maximum 135 derecedir.
    ısınız yüksekse yine stop edebilir.
    dediğim gibi;
    motor ne marka,kaçlık,araç ne marka,yakıtın ne tip ve kaçlık,bujin kaç numara,bunların hepsi önemli.
    7)Pistonda veya gömlekte çizik vardır.Kompresyonda ani düşmeler vardır.
    8)Hıgh speed valfinin o-ring contası veya varsa pulu hava alıyordur.Zaten karbüratör girişinde hortumda hava kabarcıklarını görürsünüz.
    9) Transmisyonda(şanzuman ve dif.ler) sıkışma vardır.bazen yok gibi dursada aracınız 2 vites veya üstüyse bunu araç hareketsizken anlamak zordur.Çünkü 2. ve sonraki vitesler belli bir devirden sonra devreye girer.O dişlilerde sıkışma ,kırılma(kapalı şanzuman için görmesi zor),Kum sıkışması vardır.Motor zorlandığı anda stop eder.
    10)Yakıt bitmiştir 
    11)Frene bastığınızda debriyaj yapışık kalıyordur.(clutch bell içindeki yay veya lastikler eskimiş veya kopmuşsa kavrama süreklidir.
    12)Özellikle savage tarzı araçsa ve fren iyi tutsun diye balatayı sıktıysanız stop eder.

    13)Genelde sert ve ani viraj dönüşlerinde stop daha fazlaysa diff.leri kontrol edin.İstavrozlarda kırılma,sıyrılma veya tıkanma vardır motorda eskimişse tork üretemez ve stop eder.


    Alıntı,




  • Tebrikler güzel ve faydalı bilgiler olmuş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu araclarin normal benzinli motorlardan farkini anlayamadim.neden burda buji isiticisi kullanip bujiyi isitiyoruz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kiyok

    bu araclarin normal benzinli motorlardan farkini anlayamadim.neden burda buji isiticisi kullanip bujiyi isitiyoruz?

    @mtege89 Teşekkür ederim...


    @kiyok
    Benzinli motorlarda benzin-yağ ayrı koyuluyor. Normal arabalardan bilirsin en basiti...

    Bu araçlarda ayrı bir yağ bölmesi, yağlama vs adını ne koyarsak... O yok işte. Nitro dedikleri yakıt (15-20-25 nitro oranı) Şeklinde ayrılıyor. %20 nitro kullanıyorum ben aracımda örneğin. Geri kalan %80'n büyük kısmı yağ. %20 nitro patlama ile motoru harekete geçiriyor. Kalan %80 motorun aynı zamanda yağlanmasını sağlıyor... Motor yağlanmadan çalışabilirmi?

    Buji ısıtıcısı, araç çalışmadan önce buji tepesine takılıyor... Neden takıldığını yukarıdaki yazımda anlatmıştım. Kısaca buji ısınarak nitroyu tetikliyor ve motorun çalışmasını sağlıyor. Motor çalıştıkdan 5-10 saniye içerisinde buji ısıtıcıyı çıkartıyoruz (yoksa buji yanar).... Biraz karışık oldu ama umarım anlabilmişimdir




  • quote:

    Benzinli motorlarda benzin-yağ ayrı koyuluyor. Normal arabalardan bilirsin en basiti...


    Yanlış bilgi. hobi araçlarında kullanılan motorlar iki zamanlı motorlardır. iki zamanlı motorlara yağ ve benzin ayrı ayrı konulmaz. İkisi yağın özelliğine bağlı olarak 1/20-1/50 arası bir oranda karıştırılarak koyulur. ayrıca benzinli motorların rodajı için 5 depo yakmaya gerek yoktur. husqvarna 2 zamanlı motorlarının rodajı için standart ayarlarda 2 depoyu hafif gaz-rölanti şeklinde önermektedir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: edgemaster

    quote:

    Benzinli motorlarda benzin-yağ ayrı koyuluyor. Normal arabalardan bilirsin en basiti...


    Yanlış bilgi. hobi araçlarında kullanılan motorlar iki zamanlı motorlardır. iki zamanlı motorlara yağ ve benzin ayrı ayrı konulmaz. İkisi yağın özelliğine bağlı olarak 1/20-1/50 arası bir oranda karıştırılarak koyulur. ayrıca benzinli motorların rodajı için 5 depo yakmaya gerek yoktur. husqvarna 2 zamanlı motorlarının rodajı için standart ayarlarda 2 depoyu hafif gaz-rölanti şeklinde önermektedir.

    Aynen... kusura bakmayın, geç saatlerde yazdığımdan dolayı feci şekilde karıştırmışım

    Nitro yakıtlı araçların rodajı için 3 ila 5 depo arasında yakılması gereklidir. Araçlarda farklılık göstereceğini belirtmiştim zaten.....




  • Bilgiler için teşekkürler.
    Bende de bi tane kyosho var. 3 sene önce almıştım. 4 ay falan kullandım. sonra bir gün çalıştırmak için ipi çekmeme rağmen çalışmamıştı. Yani motordan tek bir ses bile gelmiyordu. Sadece ipi çekince dişlilerin dönmesine benzeyen "tırt" diye bir ses geliyordu Ben de o günden beri bir daha hiç kullanmadım. Şimdi bu bilgileri okuyunca en azından biraz şevk geldi ve bugün yarın yattığı yerden çıkarıp bir kontrol ederim
  • quote:

    Orijinalden alıntı: a_LoNe

    Bilgiler için teşekkürler.
    Bende de bi tane kyosho var. 3 sene önce almıştım. 4 ay falan kullandım. sonra bir gün çalıştırmak için ipi çekmeme rağmen çalışmamıştı. Yani motordan tek bir ses bile gelmiyordu. Sadece ipi çekince dişlilerin dönmesine benzeyen "tırt" diye bir ses geliyordu Ben de o günden beri bir daha hiç kullanmadım. Şimdi bu bilgileri okuyunca en azından biraz şevk geldi ve bugün yarın yattığı yerden çıkarıp bir kontrol ederim

    Sorun bujiden kaynaklanıyor olabilir. İpi çekince pistonlar filan dönüyormu ?




  • Konu mükemmel olmuş



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jacobıan -- 18 Ağustos 2016; 0:44:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar ben de yeni basladim bu ise hsp 94188 nitro aldim yarin elike ulasicak ilk ne yapmami onerirsiniz rodaj yapip direk sureyim mi arabayi bir de bu rolanti ayari karbirator ayari nedir her yerde duyuyorum kisacasi ben aleti ilk aldigimda ne yapayim yardimci olur musunuz tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ardaalisahin

    arkadaslar ben de yeni basladim bu ise hsp 94188 nitro aldim yarin elike ulasicak ilk ne yapmami onerirsiniz rodaj yapip direk sureyim mi arabayi bir de bu rolanti ayari karbirator ayari nedir her yerde duyuyorum kisacasi ben aleti ilk aldigimda ne yapayim yardimci olur musunuz tesekkurler

    Konuyu baştan sona kadar oku. Gerekli her şeyi zamanında yazdım zaten.... Halen soruyorsan diyecek bir şey bulamam
    Araç fabrika çıkışlı olarak ayarlı gelir. Rodaj için üstte yazılan yönelgeleri okuyun.
    yukarıda yazanlar harici aklınıza takılan bir şey var ise sorun, elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
  • konuyu okudum hocam anladigim kadariyla su an icin tek rodaj yapmam lazim sonrasina bakacaz artik valla ogrenecez artik bu nitro isini sizi de rahatsiz edicem ara sira kalin saglicakla tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam iyi gunler arac geldi de rodajdan once kumandayi actim aractaki receiveri da actim yalniz saga sola dondurmeyi denedim olmuyor ya da ben mi hata yapiyorum kumanda acik receiver acik donmuyor tekerler arac calismadan once donmesi lazim degil miundefined



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardaalisahin -- 14 Ağustos 2013; 12:58:13 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ardaalisahin

    hocam iyi gunler arac geldi de rodajdan once kumandayi actim aractaki receiveri da actim yalniz saga sola dondurmeyi denedim olmuyor ya da ben mi hata yapiyorum kumanda acik receiver acik donmuyor tekerler arac calismadan once donmesi lazim degil miundefined

    tamam hallettim pil yokmus receiverda
    motoru calistirmaya kalktim calismadi buji isiticisinin uzerinde kullanmadan once sarj edin diyo sarj etmem lazim ondan herhalde
    su an sarj oluyor 2 saat sonra deneyecegim rodaji bakalim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ardaalisahin


    quote:

    Orijinalden alıntı: ardaalisahin

    hocam iyi gunler arac geldi de rodajdan once kumandayi actim aractaki receiveri da actim yalniz saga sola dondurmeyi denedim olmuyor ya da ben mi hata yapiyorum kumanda acik receiver acik donmuyor tekerler arac calismadan once donmesi lazim degil miundefined

    tamam hallettim pil yokmus receiverda
    motoru calistirmaya kalktim calismadi buji isiticisinin uzerinde kullanmadan once sarj edin diyo sarj etmem lazim ondan herhalde
    su an sarj oluyor 2 saat sonra deneyecegim rodaji bakalim

    Buji ısıtıcınızın şarzın ve bujinin sağlam olup olmadığını şu şekilde öğrenirsiniz. Bu meslek sırrıdır


    Bujiyi çıkartıp elinize alıyorsunuz. Buji ısıtıcısının başlığına sokup deniyorsunuz. Bujide kırmızı kor halde ateş var ise. Ucu siyah değil ise sağlamdır... Buji ısıtıcınızın şarzı olup olmadığınıda öğrenmiş oluyorsunuz böylelikle. 8-10 çalıştırmada buji ısıtıcınızı tekrar şarza takın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Baba Naber

    quote:

    Orijinalden alıntı: ardaalisahin


    quote:

    Orijinalden alıntı: ardaalisahin

    hocam iyi gunler arac geldi de rodajdan once kumandayi actim aractaki receiveri da actim yalniz saga sola dondurmeyi denedim olmuyor ya da ben mi hata yapiyorum kumanda acik receiver acik donmuyor tekerler arac calismadan once donmesi lazim degil miundefined

    tamam hallettim pil yokmus receiverda
    motoru calistirmaya kalktim calismadi buji isiticisinin uzerinde kullanmadan once sarj edin diyo sarj etmem lazim ondan herhalde
    su an sarj oluyor 2 saat sonra deneyecegim rodaji bakalim

    Buji ısıtıcınızın şarzın ve bujinin sağlam olup olmadığını şu şekilde öğrenirsiniz. Bu meslek sırrıdır


    Bujiyi çıkartıp elinize alıyorsunuz. Buji ısıtıcısının başlığına sokup deniyorsunuz. Bujide kırmızı kor halde ateş var ise. Ucu siyah değil ise sağlamdır... Buji ısıtıcınızın şarzı olup olmadığınıda öğrenmiş oluyorsunuz böylelikle. 8-10 çalıştırmada buji ısıtıcınızı tekrar şarza takın.

    saol hocam bilgi icin su an sarj oluyor insaallah beceririm bu isi
    bu arada sorum var hocam simdi rodaja basladigimizda ilk depoda arabayi tasin ustunde birakip calistiriyoruz gaza felan basmiyoruz degil mi oyle calisiyor depo bitiyor
    2. soru hocam simdi 2. depoda once karbiratorun ordaki vidayi aciyoruz tam mi aciyoruz hafif mi aciyoruz yani yaklasik kac tur acayim o vidayi he birde actiktan sonra oyke mi kalacak kapatmayacagiz degil mi
    3. soru ben video izledim netten once kumandayi aciyoruz sonra receiveri tamam sonra pull starti cekip benzinin karbiratore ilerlemesini sagliyoruz ama ben cok zorlandim onu ceke ceke o yuzden arabayi one dogru yatirip benzinin akmasini sagladim su an depoda duruyor boruda da var benzin ama bekleye bekleye boruda hava kabarciklari oldu normal mi calistirirken sorun olmasin
    3. soru

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1. sorunun cevabı evet. 2 depo o şekilde çalıştır aracı. Benzin bitene kadar elleme. Bitince kendisi stop eder zaten. Bu işlemi 15 dakika ara ile yapki motor soğusun. Lastikler dönmesin 1.depoda... 2. depoda hafif açabilirsin o vidayı. Karbüratörün oradaki benzin vidasını yarım tur aç zaten anlarsın gaz verirmiş gibi lastikler dönmeye başlar. Rolantiyi açıcaksın yani biraz... Kapatmayacaksın. O şekilde çalışacak kendi kendine.

    Dostum sana bir taktik veriyim. Pull start çekerken parmağınla egzoz ucunu kapat. Benzinin karbüratöre ilerlediğini görürsün böylelikle.Egzoz ucu kapalıyken pull startı çek bir kaç kere görürsün zaten hortumlardan takip edersin, karbüratöre pistonlara doğru ilerler benzin...

    Hava kabarcıkları normaldir. İstanbulda olsaydın yardımcı olurdum rodaj için. Buradan anca yazarak yardımcı olabilirim.


    Not: Aracı kullandın, sürdün kaldıracaksın diyelim. Kaldırmadan önce borulardaki benzini, araç içerisindeki benzini temizle. Yukarıda nasıl yapıldığı yazılı.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Baba Naber

    1. sorunun cevabı evet. 2 depo o şekilde çalıştır aracı. Benzin bitene kadar elleme. Bitince kendisi stop eder zaten. Bu işlemi 15 dakika ara ile yapki motor soğusun. Lastikler dönmesin 1.depoda... 2. depoda hafif açabilirsin o vidayı. Karbüratörün oradaki benzin vidasını yarım tur aç zaten anlarsın gaz verirmiş gibi lastikler dönmeye başlar. Rolantiyi açıcaksın yani biraz... Kapatmayacaksın. O şekilde çalışacak kendi kendine.

    Dostum sana bir taktik veriyim. Pull start çekerken parmağınla egzoz ucunu kapat. Benzinin karbüratöre ilerlediğini görürsün böylelikle.Egzoz ucu kapalıyken pull startı çek bir kaç kere görürsün zaten hortumlardan takip edersin, karbüratöre pistonlara doğru ilerler benzin...

    Hava kabarcıkları normaldir. İstanbulda olsaydın yardımcı olurdum rodaj için. Buradan anca yazarak yardımcı olabilirim.


    Not: Aracı kullandın, sürdün kaldıracaksın diyelim. Kaldırmadan önce borulardaki benzini, araç içerisindeki benzini temizle. Yukarıda nasıl yapıldığı yazılı.

    hocam cok saol ya bi yarim saat sonra cikicam dediklerine gore yapicam rodaji seni de sorulara bogdum kusura bakma tekrar tesekkurler sonucu yazarim buraya kal saglicakla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.