Şimdi Ara

Nissan, yeni nesil e-Power sisteminde yüzde 50 termal verimliliğe ulaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Nissan, yeni nesil e-Power sisteminde yüzde 50 termal verimliliğe ulaştı



    Japon otomotiv devi Nissan, motor verimliliği konusunda çığır açıcı bir noktaya ulaştıklarını duyurdu. Şirket tarafından yapılan açıklamada, hala geliştirme aşamasında olan yeni nesil e-Power sisteminde yüzde 50 termal verimliliğe ulaşıldığı açıklandı.



    Tipik bir içten yanmalı motor yüzde 40 civarında termal verimliliğe sahip. Yani yakıt yakıldığında oluşan enerjinin sadece yüzde 40'ı hareket enerjisine dönüşebiliyor. Geriye kalanı ise CO2 emisyonu gibi atıklara dönüşüyor. Nissan, imkansız gibi görülen fakat testlerde elde ettikleri yüzde 50 termal verimlilik sayesinde emisyonları azaltıp yakıt tüketimini de yüzde 25 oranında düşürebileceklerinin altını çiziyor.



    Burada Nissan'ın e-Power sisteminin geleneksel motorlardan farkı öne çıkıyor. Geleneksel içten yanmalı motorlu araçlar, motordan çok çeşitli hızlar ve yükler altında güç ve performans talep ediyor. Bu da motorun sürekli optimum verimlilikte çalışmasını engelliyor. e-Power'daki içten yanmalı motor ise doğrudan araca güç vermek yerine elektrik motorlarını besleyen bataryanın doldurulması için jeneratör görevi görüyor. Bu da motorun her zaman en verimli aralığında çalışmasını sağlıyor.



    Ayrıca Bkz.Karsan, seviye 4 otonom özelliklere sahip otobüsünün teknik detaylarını paylaştı



    Bir diğer nokta ise Nissan'ın yüzde 50 termal verimlilik hedefine ulaşmak için geliştirdiği 'STARC' konsepti. Söz konusu konsept, silindir içi gaz akışını - silindire çekilen hava-yakıt karışımının akışı - ve ateşlemeyi güçlendirip, yüksek sıkıştırma oranında daha seyreltilmiş bir hava-yakıt karışımını güvenilir bir şekilde yakarak termal verimliliğin iyileştirilmesini sağlıyor. Geleneksel içten yanmalı motorlarda ise farklı sürüş koşullarına cevap verebilmek adına hava-yakıt karışımının seyreltme seviyesinin kontrol edilmesinde bazı kısıtlamalar bulunuyor.



    Konuyla ilgili görüşlerine yer verilen Nissan elektrikli araçlar mühendislik birimi kıdemli başkan yardımcısı Toshihiro Hirai, "İçten yanmalı motorlarda termal verimliliği yüzde 30'dan 40'a çıkarmak 50 yıl sürdü. Fakat e-Power ile sadece birkaç yılda yüzde 50'ye yükseltebiliriz." şeklinde konuştu. Yeni nesil e-Power sistemi şu an geliştirme aşamasında ve ne zaman hazır olacağı henüz açıklanmadı.




    Kaynak:https://global.nissannews.com/en/releases/210226-01-e







  • %40 verimlilik mi en iyi dizel motor (arabalardaki) %30-35 verimliliğe sahip gemi ve tır motorları %40-%50 verimliliğe sahip. Batarya fiyatları düşünce böyle boş işlerle maliyet arttırmayacaklar en azından...

  • Güzel gelişme lakin içten yanmalı motorların sonunun geldiğini düşünenlerdenim. Nissan buna yatırım yapmaktan ziyade hidrojen yakıtlı araçlara yatırım yapsa daha faydalı olabilir diye düşünüyorum

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Elektrikliarabasever

    %40 verimlilik mi en iyi dizel motor (arabalardaki) %30-35 verimliliğe sahip gemi ve tır motorları %40-%50 verimliliğe sahip. Batarya fiyatları düşünce böyle boş işlerle maliyet arttırmayacaklar en azından...

    Şu anda bildiğim kadarıyla ulaşılabilir seçenekte en iyi verim yeni Corolla'da ki %45 diyor. Fakat bu araba ekonomik demek değil, çünkü 1.5 corolla şehiriçinde -30 km/h altı ortalamada yani dur kalklı- en iyi ihtimalle 8.5 lt/100 km yakar.

  • Güzel hoş ancak hem elektrik motoru hem batarya hem de normal bir araba olacak.
  • İçten yanmali motorlarda yakilan yakitin 1/3 ü hareket enerjisine donusurken 2/3 ünun cok buyuk bir kismi ısı olarak disari atiliyor. Baska bir degisle kullandigimiz araclar tam verimle calissaydi ayni yakitla 3 kat daha fazla km yapilabilirdi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatsa52 -- 2 Mart 2021; 19:40:22 >
  • bu elektrik destekli motorlar tamamen avrupa emisyon standartlarını karşılamak için yoksa bi faydası yok boşa ağırlık almam asla normali varsa normalini alırım arabadan çıkan minnacık gazmı kirletiyor dünyayı koca koca dev firmalar mı arabadan çıkan gaza kadar o kadr yer var ki bi zevkimiz vardı ratata onuda elimizden alcaklar yakında

  • Bu açıklamaya göre Tofaş motoru da bu tarife göre en verimli devirde jeneratör olarak çalışıyor olsa verimliliği artar bence skyactive hala üstün bir motor.


    Bunun dışında jeneratör olarak neden jet kullanılmıyor sabit devirde daha verimlisi yokki.

  • mevcut krank biyel kolu tasarimi ile cok zor verimli bir motor yapmak.patlama ust olu nokta yakininda krank 7 derecede iken oluyor.90 da patlama yapan bi tasarim cok az yakardi ve tork simdikinin 10 katina yakin olurdu. enerjinin cok cok buyuk kismi krank yataklarina gidiyor mevcut tasarimda.
    elektrik motorlari bu kayip olmadigi direk donme hareketi olusturduklari ve yanma kaynakli isi olmadigi.icin verimliler. egzoz cikisi 700 santigrad derece. radyatorden 100 km de havaya basilan enerji 50 kw civarinda ve bu 5 lt benzin demek...
    birgun radyatore ihtiyac duymayan bir benzinli motor yaparlarsa muht 100 km de 2 lt benzin yakacak.cunki std bir otomobil 100 km gitmek icin 10kw ihtiyac duyuyor ve bu aslinda 1lt benzinde mevcut.gerisi kayip



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 3 Mart 2021; 20:17:52 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fatsa52

    İçten yanmali motorlarda yakilan yakitin 1/3 ü hareket enerjisine donusurken 2/3 ünun cok buyuk bir kismi ısı olarak disari atiliyor. Baska bir degisle kullandigimiz araclar tam verimle calissaydi ayni yakitla 3 kat daha fazla km yapilabilirdi.
    kayip 1/3 ten de fazla
    teker yuzeyine (aks koluna)ulasan enerji pistonda olusan isi+mekanik enerjinin %7 si oldugunu okumustum bir aralar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 3 Mart 2021; 20:20:9 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık cok gec. Enerji uretmek için ışığın kullanılması adına deli geliştirmeler yapılıyor. Işığın enerjiye çevrilebilmesi geleceğin yatırımı çünkü doğada en çok ve masrafsız olan şey ışık. Gece bile ortamda belli bir miktarda ışık var. Bunun için bitkilerin ışığı kullanması yöntemi gibi şeyler üzerine çılgın arge ler yapılıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tam elektrik işinde çuvalladılar içten yanmalıdan yürüyolar şimdi yazık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: haberelectro

    tam elektrik işinde çuvalladılar içten yanmalıdan yürüyolar şimdi yazık.
    Neden çuvallamışlar? Leaf 2019’a kadar totalde en çok satan elektrikli araçtı dünya çapında. Bu mu çuvallama?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CapriceClassic -- 3 Mart 2021; 21:17:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • CapriceClassic kullanıcısına yanıt

    leaf yıllardır var ama geriden gelenler ona nal toplatıyor şimdi sorun bu. Nissan yerinde saydı




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haberelectro -- 3 Mart 2021; 21:42:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wehrmacht kullanıcısına yanıt

    Jetin gürültüsünü çekebilecekmisin?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: -ForeverY-

    Jetin gürültüsünü çekebilecekmisin?

    o seste kesilir bir şekilde. hocam etmeyin 20 senedir sessiz arabalara biniyoruz sanki






  • Jetin arkasında sıcak hava olmasa iyide , Antalya sıcağında şiş kebap oluruz :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.