Şimdi Ara

NISSAN NOTE 2014

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
12.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  NISSAN NOTE 2014

     NISSAN NOTE 2014

     NISSAN NOTE 2014


    Kaynak:Posta Gazetesi

    Yeni Nissan Note farklı tasarımı ve teknolojik özellikleri ile satışa sunuldu.

    YAZI: TULU DARICAN


    İlk jenerasyonu B-MPV segmentinde mücadele veren Nissan Note, ikinci nesliyle artık daha bilinen B segment çizgilerine kavuşmuş. Japon üreticinin ‘V’ platformu üzerine inşa edilen Note, tasarımıyla da markanın yeni genlerini taşıyor.

    Dinamik tasarımı ve gelişmiş teknolojisi ile Nissan Note, erişilebilir ve ekonomik bir paketle Türkiye yollarına çıktı.

    Yeni Nissan Note, sportif ve atik bir görünüme sahip olmak için uzun bir aks mesafesine sahip. Aracın yan tarafı, güçlü bir dinamizm katan ve adını kortta hızla hareket eden bir squash topundan esinlenerek alan çizgisi ile ayırt edilebiliyor. Yeni Nissan Note pratikliğini ve çok yönlülüğünü korurken; dinamik, enerjik ve sportif olan tamamen yeni bir hatchback olarak tasarlanmış. Yeni Nissan Note, iç mekanda da kullanıcılarına havalı ve eğlenceli bir atmosfer sunuyor. Üstelik 85 derece açılabilen arka kapılarıyla araca iniş-binişlerde ve yük yüklemede kolaylık sağlıyor. Otomobil 4100mm uzunluğa sahip. Bu ölçü ile eksi Note’a göre hiçbir değişim içermiyor.

    Yeni Nissan Note ilk etapta bir benzinli ve bir dizel motor seçeneği ile satılacak. Benzinli motor 1.2 litre hacminde ve 80hp güce sahip. Dizel seçenek ise Renault’dan alınan 1.5 litrelik dCi ünite olacak. 90hp’lik bu motor sahip olduğu Eco sürüş modu sayesinde iddialı bir yakıt ekonomisi vadediyor. 2014 yılının Nisan ayından itibarense aşırı beslemeli 3 silindirli 1.2 litrelik benzinli bir motor aileye katılacak. Bu motor ise 98hp güç çıkışına sahip. CVT tipi otomatik şanzıman sadece bu motor opsiyonunda satın alınabilecek.

    Yeni Nissan Note gelişmiş teknolojik ekipmanlar ve güvenlik donanımlarıyla satılacak. Bu önemli teknolojiler arasında, geri gidiş ve paralel park etme stresini ortadan kaldıran, Nissan'ın gelişmiş Çevre Görüş Sistemi (AVM) yer alıyor. Dört ayrı kamera kullanan ve gösterge paneline monte edilen 5.8 inçlik ekran, Yeni Nissan Note'un üstten görünümünü gösterirken, manevraları önemli ölçüde kolaylaştırarak sürücünün çevreyle bağlantılı olarak aracın konumunu görsel olarak algılamasına yardımcı oluyor.Ayrıca Yeni Nissan Note; Çevre Görüş Sistemi'ne ek olarak, üç adet gelişmiş emniyet sisteminden oluşan Nissan Güvenlik Kalkanı paketi eklenen ilk model oldu.

    Önceden sadece premium sınıftaki araçlarda kullanılan bu kör nokta görüş sistemi, Yeni Nissan Note'un her iki yanındaki gizli kör noktalarda bulunan araçları tespit etmek üzere, geniş açılı arka AVM kamerasını kullanıyor. Her iki kör noktadan birinde bir aracın tespit edilmesi halinde, Yeni Nissan Note'un yan aynası üzerindeki uyarı ışığı yanıyor. Sürücünün şerit değiştirmesi sonucunda sistemin tehlike alanında bir araç tespit etmesi halinde, ışık yanıp sönmeye başlıyor ve sesli bir uyarı veriyor.

    B segmentinde ilk kez yer alacak olan Şeritten Ayrılma Uyarısı, arka AVM kamerasını kullanarak aracın şeritten yavaş yavaş çıkmaya başlaması durumunu tespit ediyor. Gelişmiş bilgisayar, sürücüye yoldaki konumunu düzeltmesi için uyarı veriyor. Dolayısıyla, sistem otomatik olarak kendi hassasiyetini ayarlayarak, farklı kullanım tarzlarına olanak sağlıyor.

    Çevre Görüş Sistemi'nin özellikleri üzerine inşa edilen Hareketli Nesne Algılama sistemi geri giden yeni Nissan Note'un, yoluna çıkabilecek olan nesneleri tespit etmeye yardımcı olmak üzere sürücüye yardımcı dijital pilotluk sağlıyor. Sıradan park yardımcıları sürücüyü yolda bir nesne olması halinde uyarırken, Hareketli Nesne Algılama sistemi ise geri giden yeni Nissan Note'a doğru yürüyen bir çocuk gibi aracın arkasında hareket eden nesneler veya kişiler olması halinde sesli ve görsel bir uyarı veriyor. Bagaj kapağına monte edilmiş olan ve dışbükey lense sahip olan geniş açılı arka AVM kamerası, aracın arkası için 180 dereceyi aşan benzersiz bir görüş alanı sunuyor. Kameradan elde edilen görüntülerse, 5.8 inçlik Nissan Connect ekranında görüntüleniyor.

    Hem AVM hem de Güvenlik Kalkanı, Yeni Nissan Note'un 5.8 inçlik dokunmatik ekrana sahip olan, gelişmiş Nissan Connect Multimedya Sistemi, uydu navigasyonu, Bluetooth ve ses sistemi içerisine dahil edildi.

    Yeni Nissan Note’un fiyatı 41 bin 900 TL'den başlayacak. Otomobil Visia, Tekna ve Platinum olmak üzere 3 farklı donanım seçeneğiyle satılacak.



    Sürüş izlenimi
    Yeni Nissan Note’un dizel seçeneğini yaklaşık 60 km deneme fırsatı buldum. Bir önceki nesil Note daha çok geniş bir araç arayanları ve yüksek oturma konumunu sevenleri hedefleyen bir otomobildi. Yeni Nissan Note ileyse çok daha geniş bir müşteri kitlesi hedeflenmiş. Bu nedenle aracın hem görünümü çok daha dinamik hem de içerideki oturma konumu alışılmış B segment hatchback otomobilleri andırıyor. Bu sebeplerle eski Nissan Note kullanıcıları yeni modele geçme konusunda biraz çekimser olacaklardır. Ancak bugüne kadar aklına Note modelini bir tercih olarak getirmeyenler ise yeni Note’a ilgi gösterecektir. Bu da otomobilin satış rakamlarını yukarıya taşıyacak bir gerçek. Kaydırılabilir arka koltuklar yeni modelde de kullanılmış. Göster paneli modern tasarlanmış. Malzeme kalitesi çok yükselmese de segment standartlarını karşılıyor. 1.5 litrelik dCi dizel motor alıştığımız karakterini Note modelinde de sergiliyor. Eco modu sayesinde zaten başarılı olan tüketim değeri yeni Note’da eskisine göre daha düşük. Şehir içinde rahatlıkla 4.5 litre tüketim ortalamasıyla gezmek mümkün. Otomobil yenilenirken süspansiyonlar sertleştirilmiş. Böylece eski Note’un yaşadığı viraj salınımlarını yeni modelde görmüyoruz. Otomobil yere daha sağlam basıyor. Nissan Türkiye, 2013 yılı sonuna kadar 1000 adet Note satmayı planlıyor. İddialı bir rakam olarak görünse de Note’un bunu başarma potansiyeli mevcut. Tabii müşterinin zihnindeki eski ‘Note’ algısına takılmazsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tek_Türk -- 30 Ekim 2013; 0:31:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Frankfurt Autoshow video



    Videodaki ses Hareketli Nesne Algılama Sistemi kaynaklı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tek_Türk -- 30 Ekim 2013; 0:26:14 >
  • Fiyatlandırma:


     NISSAN NOTE 2014
  • Arka fren hala kampana, beygir 90. Bunlar benim için olumsuzluk değerleri. Depo da 46'dan 41 lt'ye düşmüş. Diğer donanımlar güzel. Fiyat platinum'da oldukça yüksek. Sonuç bu araç zaten az satıyordu. Bu fiyatlara yok denecek kadar az satacak. 2011 1.5 dci visia aracım ile uzun yıllar beraberim anlaşılan. Bu fiyatlar nereye gidiyor. 58 bin'e kampana fren, 90 hb. Alanlara şimdiden kazasız belasız sürüşler dilerim. Hayırlı uğurlu olsun. Slmlar.
  • Ankara/Altındağ => Mecsan
    Ankara/Etimesgut => Bms
    Bursa/Osmangazi => Sertepe
    Hatay/Antakya => Arslanoğlu
    İstanbul/Bahçelievler => Kuzey
    İstanbul /Şişli => Elmas

    Test sürüşü yapılacak bayiler ama aradığımda aracın olmadığını bir iki hafta sonra geleceğini söyledi.
  • İstanbul - Görkem Test aracı (dizel) geldi.Dün plakaları takılmadığı için test ettirmiyorlardı ama bugünden itibaren test ettireceklerini söylediler.
    Cumartesi gidip bakacağım araca.
    Keşke benzinli motor test aracıda olsaydı.Bu fiyatlara dizel tekna bile almak imkansız. Tekna benzinli için araca bakacağım, beğenirsem olabilir.
    Ama onunda Otomatiği yok (şimdilik)
  • Güzel bir tanıtım videosu
  • Bu videodaki Platinium donanımlısı. Teknada bu ekran (multimedia ekranı) yok.
    Üsteik bagajüstü spoyler hiçbirinde yok.
    bu arada bugün beyazı vardı Bayiinin önünde.Folyolanmıştı.Buna rağmen beyazını hiç yakıştıramadım.
    Birçok araça beyaz yakışır ama yeni note'ye beyaz hiç gitmemiş.
  • Nissan web sitesinde fiyatlar güncelleniyor dünden beri. Karar verirlerse fiyatlara (tüm modeller) yazacaklar inşallah.
    Note için ciddi indirim görmezsem Note defterini kapatıp alternatif araçlara bakacağım. 6 yıllık Note kulllanıcılığım tarihin tozlu sayfalarına kalkacak.
  • Ve sonunda fiyat listesi güncellendi ve yayımlandı. Yeni micra ve Note'de değişiklik yok.Üst donanımlarda göstermelik 500 TL indirmişler galiba, ama emin değilim.
    Diğer modellerde ise indirim yapmışlar.
    ekim ayı satışlarında QQ satışları pek parlak değildi.İX35 geçmiş ve sportage ise ensesinde. Çanlar çalıyor QQ için.
  • eskileri bitirmeye çalışıyorlar
  • Bugün bir bayii ile görüştüm. Yılsonuna kadar 400 araç getirecekmiş Nissan Tr . bunu nasıl olsa satarız mantığı ile kampanyada yapmayacaklardır diye düşünüyorum.
    Güncel fiyatlara devam yanii..
  • 1.2 olanı çok mu zayıf kalıyor? 13 saniyenin üstünde 0-100'ü :(

    1.5 1.6 benzinli de gelseymiş keşke
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.