Şimdi Ara

Nintendo Wii işlemcisi hakkında teknik bilgi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
2.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ps2 konsoluna bakaarsan bircok japon rpg var ve bircok bildigim kisi hem cevremden hemde forumlardan deli gibi alıyor bu oyunları oynuyor ayrıca Square firmasınınn en baba oyunu FF nerde.

    Wii bir kere baska bir hatası efsane bir seriyi almadı mesela Game Cube icin Re serisi alındı Re Zero ve Remake oyunları yapıldı ayrıca uzun süre Re 4 only for denildi ve bunun sayesinde onca konsol sattı Nintendo ama bunda Nintendonun sucu yok olay Capcomda.Wii icinde boyle bir politika olmalıydı efsane bir seri only for yapılmalıydı üstüne üstük birde kotu grafikler geldi geriye sadece kaldı oynanıs.

    Wii ilerde yok grafikler düzelcek falan diyorlar bu nedemek ekstra masraf demek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Rahip -- 2 Kasım 2006; 0:50:52 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Adventure

    aykhut, nintendo'nun eğlendirme styilinin diğer konsollara göre ne gibi bi farkı vardı şimdiye kadar? Hayır oyunları daha farklıydı, onu kadtediyosan o eğlence stilinin değil oyun türlerinin farklı oluşudur.. Yanılıyo muyum? Yoksa teknik olarak başka farklar vardı da ben mi göremedim şimdiye kadar mirim?

    yukarıda biraz anlatmaya çalıştım ama..oyunlar farklı olunca eğlendirme stili de farklı oluyor doğal olarak..adı üstünde ekndin demişsin türleri farklı die oyunların tür = stil..yani demek istediğim sony xbox adrenalin ile eğlendirirken insanları çoğunlukla, nintendo fantazi, edebiyat ve düşünceile eğlendiriyor..teknik olarak farklılık mı vardı derken ne demek istedin onu anlamadım ama..teknik kıyaslama değil konulara göre kantetatif kıyaslama yapıyoruz biz burda..




  • Efet Wii işlemcisi hakkında cok bilgi verdiniz teşşkür ederim daha nediyim işlemci diye topic açıldı ben dahil olmak üzere konu konsol savaşlarına çıktı msnden konfernsa beklerim hepinizi....burda cok uzuyacak konu dağılcak.. zaten dağıldı...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Resident Evil

    Ps2 konsoluna bakaarsan bircok japon rpg var ve bircok bildigim kisi hem cevremden hemde forumlardan deli gibi alıyor bu oyunları oynuyor ayrıca Square firmasınınn en baba oyunu FF nerde.


    dostum kısa bir açıklama..square enix in ilk oyunudur final fantasy..ve square enix ilk olarak nintendo ile ortak olarak çalışan bir şirket adı altında çıktı ve ilk ff yi nintendo nes e 1990 yılında yaptı..square enix şuan rpg nin en iddialı isimlerinden ve sony e sadece ff serisini ve gragon quest i verirken nintendoya daha bir çok harika oyunları da verdi, verecek..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykhut -- 2 Kasım 2006; 2:58:12 >
  • E aykhut kardeşim, benim de demek istediğim o, tartışma wii'nin teknik özelliklerinden çıkmadı mı? Neticede başlık bu... Ordan da teknik özelliklerinin yetersiz oluşuna geçmedik mi? Ordan da grafiklerin yetersiz oluşunun çok önemi olmadığını, devrimsel kontrollerinin fark yaratacağına dair konuşmalar oldu, di mi? Dendi ki, nintendo şimdiye kadar insanları farklı eğlendirdi! Ben de diyorum ki, teknik açıdan (yani teknik derken bu sefer kontrolleri kast ettim) fark yaratması mıdır olay yoksa oyunlarının değişik türde olması mıdır? Oyunlarının değişik türde olmasıdır. Yani demek istediğim şu, sen eğer nintendo'nun oyunları farklıdır, adamı değişik eğlendirir dersen bu havada kalan bi laf olur bana göre. Çünkü tüm konsolların zaten kendilerine has oyunları vardır. Bu nintendo'ya özgü bi olay değil.. Anlatabildim mi... Bundan kellidirki ben senin demek istediğinin nintendo'nun teknik açıdan, yani kontroller ve benzeri şeyler açısından başka şekil eğlendirir demek istediğini sandım. Çünkü konsolun eğlendirme stili yada şekli diyince oyunlar aklıma gelmiyor ilk etapta, konsolun kendine has özelliklei geliyor... Force feedback olur, rumble olur, motion sensor olur, sixaxis olur olur da olur... Olay bu.




  • Nintendon'un tahtı el konsolunda şuan için. Oyun konsolunda da yine kendince Wii'yle yapacak birşeyler. Bana göre o devrimsel kontoller patlar nintendo'ya. Ömrü 1 sene, millet yüzüne dahi bakmıcak bu süre sonunda. Bir gaz wii'de wii gidiyorlar. Sonu fıs çıkca ya neyse Allah sonlarını hayır etsin

    Teknik olarakta, e tabi işlemci ve gpunun hızlarının düşük tutulmasının altında konsolun HD desteği bulunmamasının rahatlığı yatıyor. 360 ve PS3 ekranda min. 1280*720 = 921.6oo ( max. 1080p'de 2.073.6oo ki 60fps verebiliyor) piksel çizmekle uğraşacakken bu alet sadece 720*480 = 345.6oo pikselle uğraşacak. E haliyle çözünürlüğün düşüklüğünden dolayı gelen avantajla işlemci hızıda, gpu hızıda diğerlerine oranla düşük olmasına karşın kendi mevcut hızına göre daha iyi işler çıkartacak. Aletin grafik kalitesini iyi kötü gördük..Fizik olarakta bu hızlarla o çözünürlükte olayı bi 5 sene götürür rahat olur biter işte, öylecede ömrünü doldurur..

    Tamam zelda iyi güzel hoşta bi zeldayla, şunla bunlada nereye kadar kardeşim? Şahsen 250$a wii alcağıma 299'a gidip direk 360 alırım. O paraya 360 varken 360 alınır



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Neutral -- 2 Kasım 2006; 3:32:44 >




  • Bencede eğlence ve görsellik bir arada olsa çok çok daha iyi olurdu.

    Ama çok fazla görselliğin olmamasına bağlı olarak fiyat da düşük.Genelde Nintendo'nun politikası bu.

    Wii bana göre 2.konsol olarak çok mantıklı duruyor.

    HD özelliğinin olmaması büyük bir - malesef.

    Henüz daha Wii'nin ilk oyunları,mutlaka Gamecube'den iyi grafikli oyunlar çıkacaktır.Ama XBOX 360 ve PS3'ün grafik anlamında çok gerisinde kalacaktır.

    Ayrıca kesinlikle her konsol eülendiriyor.Tarzlar farklı sadece....
  • Nintendo grafik konusunda hata yapmış olabilir ama bu hatasını alete çıkarttığı oyunlar ve kontroller'ın farklılığı ile kapatacaktır.

    Ayrıca wii'nin kendine has çıkacak oyunları ve controller'ın farklı deneyimide oldukça büyük bir kitleyi alete çekecektir.

    Zaten Nintendo en çokta oyun deneyimi yaşamamış insanlara oyun deneyimini bu aletle yaşatmayı planlıyor.Politikalarının kilit noktalarından biriside bu işte.
  • Ya bunlar Züğürtün Tessillisii ÇOLUK ÇOCUK İŞİ BUNLAR
  • quote:

    Orjinalden alıntı: weysex

    Ya bunlar Züğürtün Tessillisii ÇOLUK ÇOCUK İŞİ BUNLAR


    Züğürt tesellisi olsaydı baba teknoloji devi japonyada en çok satan konsol nds olmazdı,ff3 remake çıktığı 15 dakika içinde yok satılmazdı. (Ne ds nede ff çoluk çocuk işi değildir arkadaşım bunu o kafana sok.Aynı şey nintendonun tüm konsolları için geçerli.)


    Bunları düşünde ondan sonra post kas.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatbkath -- 2 Kasım 2006; 11:32:37 >
  • tatbkath ev konsolları ve el konsollarını karıstırma o zaman o kitle Game Cube konsolu cıktıgında nerdeydi yada N64 konsolunda nerdeydi el konsolu tamamen farklı bir olaydır.

    Nintendo ev konsolu olayında bitmistir bence sadece el konsoluna yonelsin bu saatten sonra Wii ilk basta meraktan isi goturur sonrada bumm
  • Çoluk Çocuk İşi Değilse Size Bi Soruu Nintendo Diyince Aklına gelen İlk Oyun Nedir yemişim japonyayıı yemişim satışları herşey ortda git bakalım kaç kişide nintendo resii aletler var ve yaş seviyesii kaçç
  • quote:

    Orjinalden alıntı: weysex

    Çoluk Çocuk İşi Değilse Size Bi Soruu Nintendo Diyince Aklına gelen İlk Oyun Nedir yemişim japonyayıı yemişim satışları herşey ortda git bakalım kaç kişide nintendo resii aletler var ve yaş seviyesii kaçç


    Benim için Zelda ve Harvest Moon.

    Yemişim japonyayı diyorsun ama hangi konsol olursa olsun ilk olarak japonyada çıkıyor.Nedeni yine japonyadaki oyuncu kitlesi.

    Yaş seviyesine gleince emin ol dsde oyun oynayanların çoğu yetişkin insanlar.Widede böyle olacaktır.

    quote:

    Orjinalden alıntı: Resident Evil

    tatbkath ev konsolları ve el konsollarını karıstırma o zaman o kitle Game Cube konsolu cıktıgında nerdeydi yada N64 konsolunda nerdeydi el konsolu tamamen farklı bir olaydır.

    Nintendo ev konsolu olayında bitmistir bence sadece el konsoluna yonelsin bu saatten sonra Wii ilk basta meraktan isi goturur sonrada bumm


    Anlamıyorsunuzki siz.Wii'nin hedef kitlesi profesyonel oyuncular değil.Wiinin hedef kitlesi oyun dünyasına yeni girmiş yada hiç oyun oynamamış kitleye oyun oynatmak.Wii reklamlarından rahatça anlayabiliriz zaten bunu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tatbkath -- 2 Kasım 2006; 12:06:02 >




  • Durun Ben Tahmin Edeyim G.R.A.M - Ghost recon Advanced Mario
  • Arkadasım Nintendo yanlıs bir politika izleyebilir ama coluk cocuk isi yanlıs olur Nintendonun sahip oldugu kitlenin cogunlugu yetiskinlerdir mesela Zelda oyunu felaket zor ve dünyanın en iyi adventure oyunlarından biri olarak kabul edilir ayrıca bulmacalarının zorlugu bütün oyun sitelerince ovgü alır.Nintendo yanlıs yol izlemesi sadece kontroller arkasına sıgınması ayrı bir olay coluk cocuk oyunu yapması ayrı bir olaydır ve bence cocuk oyunu yapmıyor.

    Game Cube konsolunda Re Zero Re Remake Re 4 ve diger Re oyunları bunlar cocuk oyunu deil yada Mgs Twin Snake yada Splinter Cell Hitman yada Metroid Prime bence cocuk oyunu yapmıyor ben buna katılmıyorum ama izledigi politika tamamen yanlıs grafik olayına onem gostermeliydi.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: weysex

    Durun Ben Tahmin Edeyim G.R.A.M - Ghost recon Advanced Mario


    Konsollardan anlamadığın o kadar belliki nintendoyu sadece mariodan ibaret zannediyorsun.
  • Konsollar piyasaya çıkmadan geriden konuşmanın bir anlamı yok.. Nintendo Wii farklı bir kulvar.. PS3 farklı bir kulvarda gidiyor. İkisini karşılaştırmanın anlamı yok. İkisinden birinin daha iyi olmasının bu forumdaki kimseye bir fayda getirmeyeceğide açık (hisse senetleri elinizde yoksa).

    Wii'nin CPU'sunun GameCube CPU'suyla benzer olmasının bazı avantajları var. Özellikle programcılar donanımı yeniden tanımayla zaman kaybetmeyecekler. GameCube'de ulaştıkları deneyimi kolayca Wii'ye taşıyabilecekler. Çoluk çocuk oyunlarına sahip olan DS başlangıçta herkes için bir hayal kırıklığıydı. Ama geçen zaman gösterdi ki, PSP'nin onca güzel özelliğine rağmen çok daha fazla bir satış rakkamına ulaştı. Yani geriden bazı şeyleri görmek, tahmin etmek bu kadar kolay değilken, bence ne Wii'ye haksızlık edin, ne de başkalarının teknik özellikleriyle karşılaştırın. Wii'de, PS3'de başarılı olabilir. Birinin diğerini yenmesi vs. söz konusu değil..




  • Konsollardan anlamadığıma eminmisin comodore zamanından beri her türlü konsolum olmuştur ben sadece sipastik bi kolun ardına sığınıp cins cins grafiklerle oyun yapmasına uyuz oluyorum üstelik bide dünyayı yaratmış gibi bizz farklıyız biz eğlendiririz biz yaparız diyip millete no-aa no-af no-hdr bunlamı milleti eğlendirecek dediğim gibi ancak çoluk çocuğu uyutur nex-gen'den bi haber grafiklerle
  • quote:

    Orjinalden alıntı: weysex

    Ya bunlar Züğürtün Tessillisii ÇOLUK ÇOCUK İŞİ BUNLAR


    Arkadaşım sana nasıl konuşcağını bana öğretmek düşmez,20 yaşında nintendocuyum sana göre coluk cocuğuyum ama nasıl konuşcağımı senden daha iyi biliyorum bi yazı yazmadan buraya önce tartıp koyun. bu yazdığım kişiyi etkilermi sen burda bence resmen hakaret insanları kücük görüyorsun yada sen kelime anlamlarını bilmiyorsun açıklıyım öğren arkadaşım

    Züğürtlük =yoksun,yoksul,muhtaç,fukura,fakir,ihtiyaç içinde,mahrumiyet içinde....



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zeyth -- 2 Kasım 2006; 12:36:01 >




  • Gözüm ben açıklaamalara züğürtün tesselli dedim yaran yoksa gocunma canım benim (DERSİNKİ BENİM PARAM BUNA YETTİ BEN BUNU ALDIM MEMNUNUM TAMAM OLAY BUDUR ) ŞİŞİRİP ŞAŞALAMAYA GEREK YOKK
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.